"Bir erkeği eğitirseniz,, bir adamı eğitirsiniz..
Bir kadını eğitirseniz,, bir kuşağı eğitirsiniz..
(B. Young)
Bu anlatıma katılıyor musunuz.. ?
Bir kadını eğitirseniz,, bir kuşağı eğitirsiniz..
(B. Young)
Bu anlatıma katılıyor musunuz.. ?
şimdi bu şekilde düşünürsek bugün bu halde olmamızın sebebi kadınlar mı? bence bir kadına bu kadar yük verilmemeli ;)
Tabi kadının faktörü önemli neticede bebeklikten bir yaşa kadar çocuk kadının kanatlarının altında oluyor ve o kadının eseri olan çocuk belki de başkasını eğiterek iyi bir birey yapıyor ama yukarıda da dediğim gibi bence tamamı ile bir kadına bu kadar yük verilmemeli.
Bu kadar yükten kastın nedir?
Bir kuşak mı ~
Bugunku kuşak korkak ve iradesiz.. ve bu annelerin yetistirmesi ile bire bir alakalı canim..
Ben o şekilde görmüyorum. Bugün bu durumda olamalarının bir çok etkeni var. Teknoloji + her şeye kolay erişim + çevre + ekonomik etkenler + eğitim sistemi + asosyal derecesinde mesai saatleri bunların hepsi bir bireyin korkak ve iradesiz olmasına etken şeyler. Bugün en iyi üniversiteyi bitirsen bile işsiz kalabiliyorsun falan filan
Etken ve etkenler.. maalesef
eger bir kuşağın eğitimi bir kadın ile alakalı ise desene tüm dünya o.. ruspıuluk eğitimine başlamıştır.. ruhunda kahpelik olan bir cinsin eğitilmesi tüm kuşağı eğitiyorsa..
Genele vuruyorsun bazi yanlis kisilikleri.. yapma
Bence sakin ollmalisin.~
İnanın çok sakinim ve bu yazdıklarım aklınıza acaba sevdiğimi terketti veya ayrıldımı eşinden veya ilk aşkımı aldattı vs vs gelmesin bunların hiç birini yaşamadım ve bir kadıından şahsım zarar görmedim.. ama doğduğum günden beri bir cins, te bir düzgün kişi göremeyince haliyle aklıma Havva olan kişi geliyor düşün dünya üzerinde başka insan yok para pul şan şöhret hiç bir şey yok ve bu kadın tüm insanlığın bu halde olmasına sebebp oluyor ve bu ise bu insanları doğuran ben ve sen ne kadar temiz olabiliriz sorarım sana?
Nasıl sebep oluyor.. bana dusunceni net açar mısın ~
Bak sen çok hoş ve anlayışlı birisin ve anlaşılan çokta zekisin.. eger öyle olmasaydın direk yazdıklarıma kufurle cevap verip senin annen yok mu ablan kardeşin yok mu sensin kardeşim vs vs yazardın.. ama belliki hayat yolunda baya öndesin..
düşüncem sen veya Ayşe Fatma Hayriye, ile çıktığım bir görüş değil Kadınların doğurduklarını buyutuklerini ve nesli ileriye doğru götürdüklerini biliyoruz eyvallah buna değildi lafım olmadıda ben sadece bir kadına ne kadar güvenebilirsin güven duyanların ne halde olduklarını dile getirmeye çalıştım.. şimdi sen diyebilirsin tamam
biri sevdiğini aldatmış olabilir
biri kocasını boynuzlamış olabilir
biri kendini parayla satmış olabilir,
biri kendi dahil tüm insanlığı satmışolabilir
biri yuva yıkmış olabilir
biri zina yapmış olabilir
biri daha doğurmadan çocuğunu öldürmüş olabilir
biri kalbini darmadağın etmş olabilir
biri senleyken arkadaşınla s.. kmiş olabilir
biri paraya daha fazla değer verip insanlıktan vazgeçmiş olabilir
bitmez bu birileri saymakla 1000
Anlıyorum ve bir nevi hak veriyorum..
Ancak ben her türlü engellemeye karşı biriyim..
Saydigin her türlü seref~sizligi hem cinslerinde yapıyor..
Bu durumda tüm erkek cinsini benzin döküp yakalim demeliyim dimi.. demiyorum~
Her ne kadar iyi örneklerinden çok olsa da kötü örnekler,, benim düşüncem yorganı yakmamak.. sadece pireleri yorgandan uzak tutmak..
☺☺☺
Estağfurullah o kadar iyi değilim benn..
Bu kadın konusu daha çok uzar :) hem senin cok lafın olur bana karşılık hem benim coook sozumolur senin sözlerine karşılık~
Yok Yok Gerçekten çok güzel bir kalbin varmış utandırdın beni eyvallah :)
bitmez bu konu haklısın ortada buluşup anlaşmak en güzeli böyle yuce gönüllü davranmanız ayrıca bir Teşekkür, ü hak ediyor bence..
Ama bu demek değildir ki hemen fikrim değişecek emin olun Kadınlar güzeldir narindir çiçektir ama kötü yanları saymaklada bitmiyor ki sende bir kadın olarak daha iyi biliyorsun.. erkekler melekmidir kesinlikle değil çoğu yapılanı hak ediyor kadınlardan aşağı yanı pek yok sizinde ilk görüşte belirtiğiniz gibi bence ikiside beraber daha iyi anlaşırlar bir çocuğu babasız buyutmek nasıl bir zorluktur nasıl bir süreçtir bilirsiniz ama annesiz asla buyumez buda ayrı bir gerçektir :)
güzel duygularınıza saygılar selamlar çok teşekkürler ayrıca :)
Ben de çok teşekkür ederim :) çok incesin..
Genellemelere takılı kalma,, herkesi aynı kefeye koyma 😉
Her şeyin iyisi ~ kötüsü var 😉
Bir Dilin Bütün sözcüklerini kulansam seni tarif edemeyeceğimi Biliyorum... demiş Şair.. ama benim fikrimin değişeceğini asla bilmiyordum inanın asıl sizsiniz kalbi güzel ve narin olan incelik benden uzak ilk görüşümden anlaşıldığı gibi burda sizden özür dilemek isterdim ama kendimi geç diğer erkekleri küçük düşürmek istemem mesajdan sizden özür dilemem daha yanlış olur çünkü böyle bir insanın özrünü bile görmek istemesin sanırım o yuzden diyorum siz beni kötü bilin ve bu görüşten sonra engeleyip en güzel şekilde hakaret edin hakettim çünkü..
Olur mu hiç öyle şey.. neden hakaret edeyim.. birbirimize fikrimizi gayet iyi şekilde ifade etmişiz..
Anlatabilmis,, anlasabilmisiz..
Farkindaliklarimiz bizi bizz yapan..
Yanii problem yokk..
Olduğu kadar iyiyim ☺
Sen nasılsın?
Doğru çünkü çocuğun kişiliğinin %70 i 7 yaşına kadar otururmuş yani annesiyle geçirdiği süre çoğunlukla. Çocuk aslında hayatı annesinden öğrenirmiş. Anası cahilse ne yaparsan yap çocuğu etkliyo. Kadının eğitilmesi o yüzden çok önemli diyoruz ama anlayan yok
Katılıyorum. çocuklara hayatı öğreten , kişiliklerine büyük oranda yön veren anne çünkü
Cevap
24Cevap
Katılmıyorum. Ne zaman çocuklara öğretmek yerine, onları hayvanları eğitir gibi eğitmeye başladuk, durumu orada kötüleştirdik. eğitim iyiliği ve güzelliği, öğrenmemiz gereken çocuklara yaptığımız en büyük kötülüktür.
O kadar da kolay değil ya erkeği bu kadar basitleştirmek doğru değil
Erkeği basitleştirilmiş olarak bakmamalisin..
Ama durum bu tabi ki de bütün kadınlar eğitilmeli çağdaşlığın gereği bu herkes kendi hakkını arayabilmeli ama bana biraz öyle geldi 😇
Güzel bir söz kadın herzaman toparlayıcı idare edici fedakardır güzel bir şekilde kadını öneminden bahsetmiş katılırım
Kesinlikle katılıyorum. Kadınlarımızı eğitmek okutmak iş sahibi yapmak zorundayız ki onlarda daha bilgili insanlar yetiştirsin.
Evet eğitim anne ile başlar, kadınların şikayetçi oldukları erkekleri de kadınlar yetiştiriyor.
Kesinlikle katılıyorum, bir kadın öğrenirse onu çocuklarına da öğretir.
Çocuğu annesi eğitir annesi elinden geleni yapar. Katılıyorum.
Doğru. Kadın, aileyi toparlayandır. Ailenin reisi erkektir denir ama kadın olmasa aile bir arada duramaz.
Katılıyorum ama doğru eğitimle olmalı bu.
Çok güzel bir söz bayıldım.
Yüzde 1500 katılıyorum
Anneliğin bir değişik yorumu
Evet ama ciddi eğitim olmalı dimi...
Katılmamak eldemi? :)
Katılıyorum
#emre00
Büyük ölçüde doğru.
Katılıyorum.
Evet
katılıyorum.
Bence doğru, çünkü kadın yetiştirir çocukları.
Doğru tabi
ben karışmam
Katılmıyorum.
Tabi ki muhakkak
Saçma
Kadın>Erkek
Katılıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar