IKEA'nın desteklediği, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir okulda yapılan deneyde; tamamen aynı fiziksel koşullarda bulunan iki bitkinin birine güzel sözler söylenirken diğerine küfür ve aşağılayıcı ifadelere maruz bırakıldı. 1 ay sonunda iyi sözler söylenen çiçek büyümeye devam ederken, kötü davranılan bitki sararıp soldu.
Yapılan bir deneyde sürekli kötü söz söylenen bitki soldu! Size nasıl davranırlarsa soluyorsunuz?
Bu da bazi annelere ders olsun. Bazi anneler dogru durust terbiye bile vermeyi becermiyor kendisini iyi anne saniyor. Cocuguna durmadan sen bunu yapamiyorsun beceriksizsin komsunun cocugu senden daha iyi diyor. Sorunca da ben terbiye veriyorum bilerek soyluykrum cocugum daha hirsli olsun diye. Bir cocuga beceriksizsin bundan daha iyi plmaya calis denince tabiki o cocuk becerikli olmaz. Asagilamakla kimse yukselmez aksine kalp kirilir. birine bisey yaptircaksan onun iyi olmasini istiyorsan yukselmesini istiyosan tatli dille yapman gerek
Bu deneyi 2 sene once yaptim. tubitak icin ve gercekten guzel guzelnsozler soylenen bitkide cok gzuel cicek actigi uzadigi halde digeri solmustu. bu deney su icinde gecerli guzel seyler dedigimizde ictigimiz sudaki elmentlerin degistigi yapilan arstirmalarda dogrulanmis insanlar icinde boyle duyduklarimizdan etkileniyoruz iyi veya kotu.
En İyi Cevaplar