Sizin için neyin iyi olduğunu sizden daha iyi kimse bilemez.
Kararlarınızın sonuçlarından etkilenecek olan sizsiniz, onlar değil..

Belli bir yaşa kadar bilinçsizce ailemin isteklerini kırmamak üzere yaşamışım. bir psikolog durumu özetlercesine "keşke bu kadar söz dinlemeseydin" demişti hatta. bir yandan haklı , diğer yandan ise feda ettiklerimi ailem için feda ettim. İnsanın sevdiklerinden kıymetli nesi var ki onlar için feda etmesin? Tek sorun bu fedakarlığı karşındaki insanlar görüyor mu görmüyor mu? Görmemişlerse bu sefer bilinçaltındakiler dürtülere dönüşüp asi bir insan olmana sebep oluyor ve kendi karakterini yaşamanı engelliyor çünkü ne o kadar uysal ne de o kadar asisin. Olmadığın bir skalanın içinde gidip gelmişsin. işte bundan sonrasına durulma ve olgunlaşma deniyor.
Çok güzel özetledin. :)
Teşekkür ederim :)
O ne der bu ne der diye
Bakkala anamızım terliğiyle gidemez olduk
Üzücü. :/ :)
Napalım katlanıyoruz :)
Çokta şeyyapma ya giy git ne olacak :D
Forsumuz çizilir :)
Elalem ne der diye düşünme. :)
Sağol deli
Ne demek. :)
Bir söz vardır. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin. İşte bu sebeple insanlar her konuda fikir sahibi olduğu kanısına varır ve konuşur. Hayatımda her zaman kendi doğrularıma göre yaşadım. İnsanlara kalsa her şey hakkında konuşur
O, bu, şu insandan kasıt aile ise hayatımı ailemin kararlarına göre şekillendiriyorum diyebilirim. Fakat benim için bir anlam ifade etmeyen, sıradan insanların ne söylediğini ve ne düşündüğünü önemsemem.
Cevap
27Cevap
Kendi doğrularım hep ön plandadır
Benim dediğim her zaman doğrudur diyemem ama kendi doğrularımla yaşarım... Hayatta onun bunun ne diyeceğini düşünmem... Düşünmek yorar insanı, yoramam kendimi. :D
Üşengeçlikten.. :D
Eh, bğraz sanırım. :D
Biraz mı? :D
Tamam kabul ediyorum. :(
Bravo. :D
başkalarının ne düşündüğünü önemsemek= başkaları için yaşamaktır zaten. açıkcası kimseyi önemsemem. kendim için en doğrusu en güzeli neyse canım neyi istiyosa onu yaparım. tek bişey dışında topuklu ayakkabı giyemiyorum başkaları yüzünden çünkü uzunum zaten diye rahatsız edici şekilde bakıyorlar boyuma onun dışında umrumda değiller.
Başkaları ne der diye yaşamak bizim ülkede kalıplaşmış bir olgu, gelişemememizin sebebi. Kendi doğrularıma göre yaşıyorum.
Özellikle kadınlar için daha zor, sizler biraz daha rahatsınız bu konuda.
Haklısın aileye göre değişiyor.
Başkalarının doğrularına göre yaşayanlar lütfen o insanların kim olduğunu sorgulasınlar. Beyni olmayan adam ayıplayacak diye cekiniyorsunuz bazı seylerden. Kendiniz olun, doğrularınızı kendiniz seçin.
Kendi kurallarım kendi hayatım. Birisi birşey derse tamam derim ama yapmam :) gönlü olsun sadece. Kalbimden geçeni yaptığımda asla pişman olmadım hislerime güvenirim.
Henüz başkalarına göre yaşıyorum. Özellikle de aileme göre...
Ailemlerde kalıyorum ve onların kurallarına göre yaşıyorum. Üniversite okuyorum ve bir gün kendi evime taşınacağım, bir işim olacak ve o günden sonra kendi doğrularıma göre yaşamaya başlayacağım. En azından ailemin de buna izinleri var.
Fakat bugün olabildiğince (saklı da olsa) kendi doğrularıma göre yaşamaya çalışıyorum.
Eskiden danışırdım ve seçeneklerden birini yapardım. Şimdi yine danışıyorum ama bildiğimş okuyorum. Çünkü çok şey kaybettim eski stilde
Hangisi dogruysa ona göre :) bazen biz bazen baskalari dogrudur. Cok dik kafali da olmamak gerek kendimizi de bazen hesaba cekmeli 👍
Kendi doğrularım. Ama bununda kendimce sınırları var sonuçta anneyim
Ve anam babam var onların başını öne eğmedim eğmemde
O ne der bu ne der diye düşünüp ne derseler desinler diyerek yaşıyorum.
Doğru bildiğim yolda, kendimle birlikte ilerliyorum bu yolculukta. Sadece ben ve vicdanım, o yetiyo.😇
Kendi fikirlerim daha ağır basar. Başkalarına göre yaşamıyorum.
kendi doğrularıma göre yaşarım. Hata bile yapsam ben yaptım derim
Kendi doğrularıma göre yaşıyorum ama başkasıda etkiliyor mecbur
Kendim için en iyi en doğrusu neyse o şekilde yaşamaya çalışıyorum
Elalem ne der diye hiç bir zaman düşünmedim işin doğrusu. Kimsenin haddi değil.
Kesinlikle kendime göre. Başkasının ne dediğinin hiç bir önemi yok
Bu hayat bizim ve bir defa dünyaya geliyoruz. O yüzden el alem denen topluluğa kafayı takmanın manası yok :)
nasıl mutlu olacaksam o şekilde yaşamayı tercih ediyorum..
Eskiden o bu şu ne der diyordum ama büyüdükçe kimin hakkımda ne düşündüğü umrumda olmamaya başladı
Herkes baikalarına ve toplumun ihtiyaçlarına göre yaşıyor.
İlginç bir strateji...
Başkalarına göre yaşadığımızda elbet bir gün üzülürüz
Annemin fikirleri dışında hiç bir şey umurumda değil.
Kendi dogrularim tabiki yeterince özgürüm baskasinin ne dedigi alakadar etmez hee herkesten de ögrenilcek sey coktur bunu yapiyorum iyi kötü
Kafama göre.
Türkiye’de elalem ne deri atmak çok zor ama en aza indirmeye çalışıyorum..
Yaa aslında kendi kafama göre yaşıyorum ama hep pişman ediyorlar. Erkekler çok fesat
Önceleri bu ne der diye yaşardım ancak son zamanlarda derinlemesine bir farkındalık yaşadım. Artık kimin ne diyeceğine değil, benim ne istediğime bakıyorum..
Onceden onun bunun lafinaydi simdi umrumda degil. Kendi dogrularim 👍
Başkalarını takan kim. 🤓
Kafama göre takılıyorum.
Boş boş yaşıyorum ben sksjdjs
Elbette kendi dogrularima gore
Cok şükür kendi dogrularima gore
Kendi bildiğimi okurum
kendi doğrularım..
tek mahkemem de, vicdanım..
Kendi doğrularım ile yaşıyorum.
Kendi doğrularıma göre yaşarım, her zaman.
Kendi doğrularıma göre yaşarım
#hacıemre
Tabiki kendi doğrularımla yaşarım
kımseye göre yasamam hayat benım hayatım
Zaman zaman değişiyor
Kendime göre yaşarım kız ayool
Başkasının ne dediğini umursamam.
Bazen mecburiyetten o, bu neder diyoruz
Ikisinin arasi
kendime gore
Kendi doğrularım
bu ne der diye