Sizce ulaşılmaz olanın çekiciliği neden hep daha fazladır? Mesela örnek vereyim, diyelim ki ben birisine karşı soğuk davranıyorum. Ancak soğuk davrandığım kişiye çekici geliyor. Ya da çok kötü bir şey var ama ulaşılmaz diyelim, bir şekilde neden peşinden koşarız? Bunun sebebi nedir, ego tatmini mi? Öyle olsa herkeste olmaz diye düşünüyorum farklı bir sebebi olmalı..
Sizce ulaşılmaz olanın çekiciliği neden hep daha fazladır?
Ters psikolojiden kaynaklanıyor. İnsan psikolojisinde en yaygın yöntem bu. Bir şeyi yapma dersin, yapmak ister. Bu sebepten birine soğuk davrandığında istemsiz bir biçimde ters psikoloji temelli bir alt etme savaşı başlıyor. Karşı taraf hedef oluyor, o hedef ele geçirilmeli... Ulaşılmaz olan ulaşılmalı falan.
Kendini ispat çabası... Yıllarca hayalini kurduğun arabaya kavuşunca 2 ayda soğumak gibi, daha iyisini aramak gibi... Aslında egolarımızı tatmin ediyoruz
İnsan ulaşamadığının delisi olurmuş derler bu bunu açıklıyor sanırım karşı tarafa duyulan merak duygusu heyecanla birleşince o hislerle ona ulaşmam gerekiyor hissine kapılıp o heves gidince anlamını yitiriyor.
En İyi Cevaplar