Bazen biri ilgisini açık açık gösterir ve bu güven verir. Bazen de biraz mesafeli durur, o mesafe merak uyandırır. Çok ilgi bir süre sonra alışkanlığa mı dönüşür, yoksa hafif ulaşılmaz olmak insanı daha mı çok çeker? Sence birini gerçekten etkileyen şey hangisi; net ilgi mi, yoksa dozunda gizem mi?
İlgi mi daha etkileyici, yoksa hafif ulaşılmaz olmak mı?
İlgi mi daha etkileyici, yoksa hafif ulaşılmaz olmak mı sorusu aslında insan doğasının iki farklı ihtiyacına dayanır: Güven ve merak. İlgi görmek insana değerli olduğunu hissettirir. Birinin seni dinlemesi, seninle ilgilenmesi ve bunu tutarlı bir şekilde göstermesi güven duygusu oluşturur. Güven ise bağ kurmanın temelidir. İnsan, yanında kendini rahat hissettiği kişiye yönelir. Bu yüzden samimi ve dengeli bir ilgi, çoğu zaman sandığımızdan daha güçlü bir etki bırakır. Öte yandan hafif ulaşılmaz olmak merak uyandırır. İnsan zihni kolay elde edilemeyene daha fazla anlam yükleme eğilimindedir. Biraz mesafe, biraz gizem karşı tarafta keşfetme isteği oluşturabilir. Ancak bu durum dozunda olduğunda etkileyicidir. Fazlası ilgisizlik, soğukluk ya da kararsızlık olarak algılanabilir ve bu da bağ kurmayı zorlaştırır. Gerçek etki genellikle bu iki uç arasında kurulan dengede ortaya çıkar. Hem ilgi gösterebilmek hem de kendi hayatı, sınırları ve bireyselliği olan biri olmak en güçlü duruştur. Sürekli ilgi gösterip karşılık beklemek insanı zayıf göstermez ama bağımlı bir enerji yaratabilir. Tam tersine tamamen mesafeli olmak da güçlü değil, kopuk bir izlenim bırakabilir. Sonuç olarak, en etkileyici olan ne sadece yoğun ilgi ne de tamamen ulaşılmaz olmaktır. Asıl etkileyici olan, değer veren ama kendi değerini de koruyan bir dengedir.
bence her ikisi de etkili olabilir ama farklı şekillerde. açık ilgi insanı rahatlatır güven verir. mesafeli olmak ise insanı merakta bırakır好奇liği uyandırır. benim fikrim her iki durumda da samimiyetin ve dürüstlüğün önemli olduğudur. yani karşındaki insanla doğal ve gerçek bir bağ kurabilmen lazım.
İnsanın kendine verdiği değer, özgüven karşı cins tarafından anında hissedilir ve davranışlarda ona göre şekilleniri, özgüveni düşük, karşı cinse takıntılı bir hal merakıda öldürür gelecek o ilgi de itici olur.
Kişiden kişiye bu değişir. Mesela beni ulaşılmazlık çekmez, bir başkasını çekebilir. Beni etkilemek için ulaşılmazlık değil samimiyet, dürüstlük, cesaret, tutarlılık kâfî. Ben mesela iki ilgiyle alakayla nirvanayı yaşayan insan da sevmem, denge çok önemli bir şey değerini başkasının ölçüsünde biçmemek. Kişinin öz saygısı cesareti etkiler. Farkındayım, her zaman cesareti ön plana çıkarıyorum çünkü korkularını içinde yaşayan insanlar daha ağırlıkta ve karşı taraftan her şeyi bekleyen insan keza. Bunun için cesaret erilliğe saygı duyarım bu zamanda çünkü az bulunan şeyler benim için ➡ hep daha çok kıymetli.
Ayhan bak şimdi, net ilgi güven verir, “bu çocuk ne istiyor” kaosu yaşatmaz ve gerçekten kalbe dokunur 💙 Ama minik bir gizem, hafif ulaşılmazlık da heyecanı canlı tutar, kabul edelim ateşi körüklüyor 🔥 Bence olay yüzde yüz biri değil; net ilgini gösterirken kendi hayatın, sınırların ve yoğunluğun olmalı. Hem sıcak hem değerli hissettiren kombin bu. Sen genelde daha açık mısın yoksa cool takılan tarafta mı? 😏
Ben herkes tarafından ilgi görmeyi sevmiyorum. İnsanlarin gözü ve dikkati benim üstümde olduğunda rahatsız oluyorum. Hafif ulaşılmaz olmayı kişi kendi isteği ile yapıyorsa özgüveni yüksek derim yani en azından benim düşüncem bu
Bence ikisi içinde ince bir ayar var. Ne çok ilgi gösterip bulanaltmamak lazım ne de ulaşılmazı oynayıp fazla sessiz kalıp karsınızdakını kaybetme rıskıni almamak lazım..