AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Hayır gosterilseydi islemezdim. Ama öyle bir yer olduğunu dusunmedigimden dolayı işliyorum.
Müslüman değil misiniz?
Hocam bana açıklama yapmanı bekliyorum :)
@Morthah Aynı soruyu sizede soruyorum.
Ben deist biriyim, kitaplara ve peygamberlere inanmiyorum. Siz herşeyi kitaba göre yorumladığınız için sizin cevabınızı merak ettim :)
@Morthah Elbette. Sizin neden deist olduğunuza girmeyeceğim. Biz Allah'a ve Peygamber efendimiz ve ondan önce gelen Peygamberlere, Kuran-ı Kerime inanıyoruz. Bu sebeple bu inanç temelinde cevap veriyorum. Bilimsel manada referansınız Kuran-ı Kerim , İncil ya da Tevrat değilse cehennem varlığından söz edemeyiz. Görsel bir fotograf kanıt yok. Ama madem yanmaktan bahsediliyor. Sizce güneşin dünya ile olan mesafesi %1 değişseydi buda yeterli olmaz mıydı?
Siz bile bana bunu soruyla cevap veriyorsunuz, çünkü tam olarak emin olarak konuşamıyorsunuz. Dünya güneşin etrafında 365 gün 6 saate dönüşünü tamamlar. Eğer sizin dediğiniz gibi birşey olsa, bilimsel olarak kanıtlanmış açıklamalar olmaz.
@Morthah Anlıyorum ama Allah bu düzeni böyle yarattıysa bu mesafeyi değiştirecek gücü olurdu? Öyle değil mi?
Tanrı bu evreni yarattı, böyle bir gücü olabilirdi ama neden yapmıyor?
@Morthah istediği zaman yapabilir. Zamanında bir meteorla dinazor nesli tükendiği düşünülüyor. Yörüngeler değişirse olmayacak bir şey değil. Zamanda onun elinde istediği zaman yapabilir. Kuran-ı Kerim'e göre kıyamete kadar bir şekilde var olacak. Kıyamet Gününüde bilen Allah. İstediği zaman yapabilir.
Bir şey merak ediyorum, ne işle meşgülsünüz?
Tabiki işlemezdim inşallah Rabbim affetsin hepimizi
Amin. Ecmain?
günahlar böyle eğlenceli olunca evet
Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (NİSA/56)
Kurana göre güneş dunya etrafında dönüyor, yasin suresi üçüncü ayet. Bunun hakkında ne diceksin?
@Morthah Hikmet dolu Kur’an’a andolsun ki, sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilenlerdensin. YASİN/3. ayet. Hangi ayeti kastettiğinizi iyice öğrenin.
Yasin/40 Enbiya/33 bunlara bakarsan dediğime hak vericeksin
Enbiya: "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ayı yaratan da Odur. Bunların herbiri bir yörüngede yüzmektedir.”
Yasin: Ne Güneş Aya yetişir, ne gece gündüzü geçer. Hepsi bir yörüngede yüzer, gider.”
Not: Senin için gidip baktım yanlış olmasın diye, bunu açıkla?
@Morthah Güneşin, ayın bir yörünge sistemi ierisinde olduğu, belirtilmiş. Bunda açık olmayan soru ne? Yani sizi kuşkuya ne uyandırıyor
Dünya hem güneşin hem ayın hemde dünya etrafında döner. Ay hem kendi yörüngesin de, hemde dünya üzerinde dönebilir. Ay dünya etrafında dönerken, dünya kendi yörüngesinde döner, mevsimler oluşur. Tamamlaması ise bir yılda olur.
Not: Güneşin bir yörüngesi yoktur, umarım dediğimi anlamışsınızdır.
@Morthah O zaman güneş sabittir doğru mu?
Kardeşim doğru diyelim, hala neyi anlamıyorsun çok merak ediyorum :)
@Morthah Güneşin sabit olmadığını ve evren içerisinde sürekli hareket ettiğini biliyor muydunuz?
Sana NASA nın bilimsel açıklamasını gönderiyorum.
solarsystem.nasa.gov/solar-system/sun/in-depth/
The Sun, and everything that orbits it, is located in the Milky Way galaxy. More specifically, our Sun is in a spiral arm called the Orion Spur that extends outward from the Sagittarius arm. From there, the Sun orbits the center of the Milky Way Galaxy, bringing the planets, asteroids, comets and other objects along with it. Our solar system is moving with an average velocity of 450,000 miles per hour (720,000 kilometers per hour). But even at this speed, it takes us about 230 million years to make one complete orbit around the Milky Way.
The Sun rotates as it orbits the center of the Milky Way. Its spin has an axial tilt of 7.25 degrees with respect to the plane of the planets’ orbits. Since the Sun is not a solid body, different parts of the Sun rotate at different rates. At the equator, the Sun spins around once about every 25 days, but at its poles the Sun rotates once on its axis every 36 Earth days.
Güneş ve onu çevreleyen her şey Samanyolu galaksisinde bulunur. Daha belirgin olarak, Güneşimiz Yay kolundan dışarıya doğru uzanan Orion Spur adlı spiral koldadır. Oradan, Güneş, Samanyolu Gökadası'nın merkezini yörüngesini, gezegenleri, asteroitleri, kuyruklu yıldızları ve diğer nesneleri beraberinde getiriyor. Güneş sistemimiz ortalama saatte 450.000 mil hızla hareket ediyor (saatte 720.000 kilometre). Fakat bu hızda bile, Samanyolu çevresinde tam bir yörüngenin yapılması yaklaşık 230 milyon yıl sürer.
Güneş, Samanyolu'nun ortasını çizerken döner. Onun spin, gezegenlerin yörüngesinin düzlemine göre 7,25 derecelik bir eksenel eğime sahiptir. Güneş katı bir beden olmadığından, Güneş'in farklı kısımları farklı oranlarda dönüyor. Ekvatorda, Güneş her 25 günde bir döner, ancak kutuplarında Güneş 36 günde bir ekseni üzerinde döner.
Arkadaşlar sorgulayın. Amam inanmazsanız gözünüzün önündeki perde kalkmazsa "bize böyle bir şey söylemediler" desenizde kar etmez. Okuyun araştırın , inanacağınızdan eminim.
Samanyolu galaksisinde hareket halinde bunu biliyorum. Diğerinin açıklamasını ise şarj dolduktan sonra yapıcam.
@Morthah Siz sorularınızı bitirin bende soracağım.
Bu arada biraz önce güneşin yörüngesi yoktur dediniz? ama şimdi evet biliyorum dediniz kendinizi yalanladınız farkında mısınız?
Ayette "her biri" diye çevirdiğimiz kelimenin Arapça’sı "küllü"dür. Bu kelime "hepsi, her biri" anlamlarına gelmektedir. Arapça’da adedi iki olan nesneler için "tesniye" denilen ayrı kelimeler kullanılır. Ayette, Güneş ve Ay olmak üzere iki gök cisminin yörüngedeki hareketlerinden bahsedilir. Oysa ayette "tesniye" kullanılmaması en az üç tane gök cismine işaret edildiğini akla getirmektedir. Gece ve gündüzün oluştuğu yerin Dünya olduğu düşünülürse ayetin işaret ettiği diğer gök cisminin Dünya olduğu anlaşılır.
Ayette yörünge diye çevirdiğimiz kelimenin Arapça’sı ise "felek"tir. Bu kelimeyle "yıldızların, gezegenlerin hareket ettiği yörünge" belirtilmektedir.
Not: Buyur kardeşim bu yeterli olur sana :) Samanyolu galaksisine kadar bağladık olayı :)
@Morthah Sağol güneşin yörüngesi olmadığını söylerken, şimdi sen ispatıyla uğraşıyorsun. Ne mutlu sana...
Kardeşim sen cidden ya yorumları kaldıramıyorsun, ya da işine gelmeyince başkasını suçluyorsun? Ben sana herşeyi biliyorum demedim? Hiçbir şey bilmeyen biri doğru yoldadır.
@Morthah Ben sadece çelişkili ifadeler ve bilimsel olmayan gerekçeleri, bilimselmiş gibi gösterilmesine karşıyım. Söylediğin gibi bunlar senin yanlışlıkların. Gerçeği göstermemize rağmen kaçıyorsun. Bu senin ve senin gibilerin ortak seçimi. Diyecek birşey yok.
Dün güneş sisteminin samanyolu galaksisi hariç, baya bir bilgi öğrendim. Ben sana bunun cevabını atınca bir anda tersleme moduna girdin.
@Morthah Yooo, beni üzen, Kuran-ı Kerim deki ayetlere saygısızca ve bilgisizce saldırmaktır. Ve sorularıma cevap bile vermeden sadece kendi sorularına cevap istiyorsun. Bu ne saygısızlıktır. Saygı tek taraflı mıdır. Kendi düşüncenizde sadece soru sormak size ait midir. ben sorularınızın cevabını vermeye ve bilimsel örneklerle açıklamaya çalıştım. Siz haksızlığınızı kabul etmemiş gibi üste çıkıp beni suçlamaya çalışıyorsunuz. İnşallah bir gün hidayete eresiniz. Buna kim vesile olursa olsun. Hz. Muhammed, hiç bir astroloji ilmi tahsis etmemiş o muhteşem insan, güneşin yörüngede döndüğünü nereden biliyor? Bence bu soruyu kendinize sorun.
Güzel kardeşim bilgisizce saldırmak yerine dün araştırıp atmayı tercih ettim halada boş konuşuyorsun. Daha fazla münakaşa girmicem sizinle, anlamiyorsunuz çünkü, iyi günler.
@Morthah Soruma cevap alamadım.
"Kurana göre güneş dunya etrafında dönüyor, yasin suresi üçüncü ayet. Bunun hakkında ne diceksin?" Daha 3. ayetin ne olduğunu bilmiyorsunuz.
"Dünya hem güneşin hem ayın hemde dünya etrafında döner. Ay hem kendi yörüngesin de, hemde dünya üzerinde dönebilir. Ay dünya etrafında dönerken, dünya kendi yörüngesinde döner, mevsimler oluşur. Tamamlaması ise bir yılda olur.
Not: Güneşin bir yörüngesi yoktur, umarım dediğimi anlamışsınızdır.
Psikologman 4 Xper Yaş: 102
1gün
@Morthah O zaman güneş sabittir doğru mu?
YORUMLA
Morthah 4 Xper Yaş: 23
1gün
Kardeşim doğru diyelim, hala neyi anlamıyorsun çok merak ediyorum
Samanyolu galaksisinde hareket halinde bunu biliyorum. Diğerinin açıklamasını ise şarj dolduktan sonra yapıcam.
Çelişkili ifadeler ve saldırgan bir tutum. Acaba kim haklı. Yorumu okuyan arkadaşlar lütfen bir yanlışım varsa iletsin.
Psiklogman: @Morthah Hikmet dolu Kur’an’a andolsun ki, sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilenlerdensin. YASİN/3. ayet. Hangi ayeti kastettiğinizi iyice öğrenin.
Sonra araştırıp bir yorum atıyorum :)
Yasin/40 Enbiya/33 bunlara bakarsan dediğime hak vericeksin
Enbiya: "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ayı yaratan da Odur. Bunların herbiri bir yörüngede yüzmektedir.”
Yasin: Ne Güneş Aya yetişir, ne gece gündüzü geçer. Hepsi bir yörüngede yüzer, gider.”
Not: Senin için gidip baktım yanlış olmasın diye, bunu açıkla?
Psikologman: @Morthah Güneşin, ayın bir yörünge sistemi ierisinde olduğu, belirtilmiş. Bunda açık olmayan soru ne? Yani sizi kuşkuya ne uyandırıyor?
Ayette "her biri" diye çevirdiğimiz kelimenin Arapça’sı "küllü"dür. Bu kelime "hepsi, her biri" anlamlarına gelmektedir. Arapça’da adedi iki olan nesneler için "tesniye" denilen ayrı kelimeler kullanılır. Ayette, Güneş ve Ay olmak üzere iki gök cisminin yörüngedeki hareketlerinden bahsedilir. Oysa ayette "tesniye"
Ayette "her biri" diye çevirdiğimiz kelimenin Arapça’sı "küllü"dür. Bu kelime "hepsi, her biri" anlamlarına gelmektedir. Arapça’da adedi iki olan nesneler için "tesniye" denilen ayrı kelimeler kullanılır. Ayette, Güneş ve Ay olmak üzere iki gök cisminin yörüngedeki hareketlerinden bahsedilir. Oysa ayette "tesniye" kullanılmaması en az üç tane gök cismine işaret edildiğini akla getirmektedir. Gece ve gündüzün oluştuğu yerin Dünya olduğu düşünülürse ayetin işaret ettiği diğer gök cisminin Dünya olduğu anlaşılır.
Ayette yörünge diye çevirdiğimiz kelimenin Arapça’sı ise "felek"tir. Bu kelimeyle "yıldızların, gezegenlerin hareket ettiği yörünge" belirtilmektedir.
Not: Buyur kardeşim bu yeterli olur sana Samanyolu galaksisine kadar bağladık olayı
Ben bu açıklamayı yapınca işine gelmediği için konuyu değiştiriyorsun, bunu bana sen sordun :)
@Morthah Sorunun ne? neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? ben bu açıklamada nereye karşı yorum verdim? neyi kabul etmemişim? Bu ayetin açıklamasında, bilimle uyuşmayan yer neresi? Bana bunu doğru dürüst açıklarsan sevinirim. ama açıklayamazsan o zaman sinirleneceğim. Lütfen
Sanırım baya azalırdı..
İşlerdik. Görmemizde yetmezdi. Nefis unuttururdu
Zor olanda bu... Yani görsenizde nasıl olsa hissetmeyeceğim der gibi.
Bilimsel olarak gösterirsen, bunu düşünürüm :)
Nasıl bir kanıt bekliyorsun.
Cehennem hiç gidip gelmiş biri var mı, bunu gösterebilirmisin?
Anlıyorum. müslüman değilsiniz. O zaman cehennemi anlamanız için başa dönmemiz gerekecek. bence önce Allah'ın varlığını sorgulayın
Tanrı inanıyorum, Cennet ve cehennem için aradığım cevabı veremiyorlar :(
valla insanoğlu bu işler
Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (NİSA/56)
tesekkurler
işlememeye dıkkat ederdım
daha cok dıkkat edıcem
İnşallah. bende size dua edeceğim.
tesekkurler
İşlemezdik dünya daha güzel bir yer olabilirdi 😂
Mümin suresi 102-103
"O zaman kimlerin tartıları ağır gelirse, işte bunlar kurtuluşa ermiş olacaklar."
"Tartıları hafif gelenler ise, kendilerine zarar vermiş olanlardır. Onlar cehennemde ebedî kalacaklar."
Gördukten sonra karar versek
iş işten geçmiş olacak o zaman..
Andolsun, "Allah, Meryem'in oğlu Mesih'tir" diyenler elbette kâfir olmuşlardır. Oysa Mesih onlara: "Ey İsrailoğulları, hem benim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah'a ibadet edin. Kim Allah'a ortak koşarsa, şüphesiz Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer cehenemdir. Zalimlerin yardımcıları da yoktur" demişti. (MAİDE/72)
@delyykızz valla onu Allah bilir. Belki biz şu an öbür dünyanın cehennemindeyiz. ? Bilemeyiz ki.. gercek dünya burası değil ki..
orası öyle tabiki canım
@Karakedi_ii Cehennem azabından kutulmak için yapacaklarımız anlatılmış. Bu dünyanın cehennem olup olmadığı ayrı bir konu ama ateşi yaşayacağımız ortadadır. Bence bu yönüyle değerlendirmelisiniz.
Tesekkurler
Olmayan bir şeye neden kafa yorayım ki
Olmadığından emin olmanız için size bilimsel bir kanıt var mı?
Önce göreyim öyle karar verebilirim
Önceden görme şansımız yok. Ve ebnde pek hevesli değilim.
İnanca dair yargıları sevmiyorum
Cehennem olmadığını mı düşünüyorsunuz?
Ne alakası var. Sadece bu tip şeylerin tamamen kişisel inançlar olduğunu söylüyorum. Dillendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum
evet, herkesin kendi inancıyla alakalı kuşkusu ve başkalarının saygısınada inancı tam olmalı. hem fikiriz. fakat insan inancını paylaşmaktada konuşmaktada özgürdür.
Bilmiyorum bazen insanın elinde değil
Elbette. Günahkar kullarız ama nefsimize hakim olmamız gerekiyor.
Aynen öyle
Mordor gibi bir yer değildir.
Yani?
Büyük ihtimal işlemezdim
Kuran^da ayetler var. Onlarlada yetinebiliriz mi?
Yetinmediğimiz ortada
Bir kere rüyamda cennet ile cehennemi görmüştüm. Ama nasıl görmekkk... çok yüksek bir yere çıkarmışlar, bakıyorum o kadar güzel o kadar güzelmiş ki çok hoşuma gidiyor, cennet olduğunu anladım... sonra yine yukarda bir yere çıkardılar ama cehennemmiş
O kadar kötü his veriyor ki korkudan gözlerimi açıp bakamadım bile, rüyada sıkı sıkı gözlerimi kapattım, görmekten korkuyorum. Sonra kolumu yukarı kaldırdım işaret parmağımı gökteki sise dokundurdum ve çok ama çok kötü kokusu vardı. Öylece uyanmıştım korkudan. Ama tam net olarak neler gördüğümü anlamadım tabi. Sadece cehenneme bakmaktan bile korktuğum aklımda kalmıştı.
Çok daha sonra rüyamda biri bana cehennemlik olduğumu söylemişti 🙄
Bir anlamı olmalı
Alnimi secdeden kaldıramazdım ki günah işleyeyim
Korkudan
:))) SubhanAllah.. O zaman lütfen daha çok ayetleri okuyalım. Daha iyi anlarız.
Cehennem fani birşey değil ve bu yüzden biz insanların okuyarak öyle kolay kolay hayal edebileceği birseyde değil normal olarak. O yüzen ne kadar okusakta nefsimize yenilebiliyoruz
Allah Günahlarımızı affetsin.
Amin hepimizin
Hiç inanmayanlara delil olurdu.
neden olurdu?
İnanmayan cehennemede inanmaz yaptıklarının cezası var diye gösterilmiş daha ne inkarı olacak delil işte görüyor.
O kâfirler, beni bırakıp da kullarımı dostlar edineceklerini mi sandılar? Doğrusu biz cehennemi o kâfirlere bir konukluk olarak hazırladık. (KEHF/102)
Onlar, Allah'tan başka birtakım ilâhlar edindiler. Güya yardım olunacaklar. (YASİN/74)
bilmemek mutluluktur der giderim
BILIoz ama islioz. Gorsek yine isleriz
Allah keşke yapmasaydım diyeceğimiz günahları işlemekten bizi alıkoysun. Allah affetsin.
AMIN AMIN dogru dedn
İşlerdim çünkü inancım yok.😶
Alla'a inanmıyorsan, inşallah tez zamanda sırati müstakim e kavuşursun.
İnsan oğlu bu yine unutur yine günah işler
Allah günahlarımızı affetsin
Amin
Gorsem cok daha dikkatli davranirdim tabi
Allah affetsin günahlarımızı.
gördük kaç kez ve işliyoruz
:( nerede gördünüz?
constantin izledim
:) korktunuz mu?
ateşten korksak evde tüp bulundurmayız:):)
o zaman Allah sizi ateşle imtihan etmesin.
imtihanın kralını gördüm
kesin olamam hiç bir zaman
neden?
Ayipsin günahin dibini ekmekle siyirirdim
Allah Günahlarımızı affetsin o zaman
Ateistim abi inanmiyom ondan rahatim
Cennet ve cehennem olayı pek inandırıcı gelmiyor
neden?
yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın sadece merak ediyorum?
kötülerin başına hiç birşey gelmediği için dünyada oyuzden inandırıcı gelmiyor
Kuranı Kerim^de şöyle geçer,
İnsanlardan bazısı şöyle der: “Ey Rabbimiz, bize dünyada ver!” Böylesi için âhirette bir nasip yoktur. Onlardan kimi de şöyle yakarır: “Ey Rabbimiz, bize dünyada da güzellik ver, âhirette de güzellik ver! Ve bizi ateş azabından koru!” İşte böyle diyenlere kazandıklarından bir nasip vardır. Allah, hesabı çok çabuk görür.
(Bakara Suresi, 200-202)
Kurani kerimde her yazana inanmayin
neden inanmayayım?
Kuran kerimde insanlara kötü örnekte olucak bazi şeyler yazıyor oyuzden
örnek verir misiniz?
İnternetten araştırın derim çünkü çok var
Ben 1 tane bile olduğuna inansam, müslüman olmazdım. Bilimsel olarak bir savda bulunuyorsanız kanıt göstermenizi rica edeceğim. Ben internette okuduğum herşeye inanmıyorum.
Allah harbi korusun ya..
amin ecmain
insanoğlu nefsine hakim değiln n e yazıkki..
imtihan halindeyiz. Allah günahlarımızı affetsin.
işlemezsin manyak mısın?
o zaman bilerek işlememek lazım
Bilmem göstermediler.
Gerek var mı?
Yok mu?
el-Mürselât Suresi 77/32-33
77.32 – Şüphesiz cehennem, her biri saray büyüklüğünde kıvılcımlar saçar.
77.33 – Bunlar sanki birer kızıl devedir.
el-Furkan Suresi 25/12
25.12 – Bu ateş onları uzak bir mesafeden görünce onun müthiş kaynamasını ve uğultusunu işitirler.
el-Arâf Suresi 7/40-41
7.40 – Ayetlerimizi yalanlayanlar ve o ayetlere uymayı kibirlerine yediremeyenler var ya, onlara göklerin kapıları açılmaz. Onlar, deve iğne deliğinden geçinceye kadar cennete de giremezler! Biz suçluları işte böyle cezalandırırız.
7.41 – Onlar için cehennem ateşinden döşek, üstlerinde de cehennem ateşinden örtüler var. İşte biz zalimleri böyle cezalandırırız.
Ayetlerle açıklanmış
Muhtemelen evet
Sizi günah işlemekten ne engelleyebilirdi peki?
Gunah islemekten engelleyecek sey allaha olan sevgidir. Yanmaktan korkmak degil. Eger korku beni engelleyecekse buna imanli olmak degil korkak olmak denir. Korkakligi ödullendirecek bir tanriya mi inaniyorsunuz
Bakara Suresi, 41. ayet: Yanınızda olan (Tevrat) ı, doğrulayıcı olarak indirdiğime (Kur'an'a) iman edin; onu inkar edenlerin ilki siz olmayın ve ayetlerimizi az bir değer karşılığında değişmeyin. Ve yalnızca Benden korkun.
Al-i İmran Suresi, 175. ayet: İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü'minlerseniz, Benden korkun.
Nisa Suresi, 1. ayet: Ey insanlar sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve her ikisinden birçok erkek ve kadın türetip-yayan Rabbinizden korkup-sakının. Ve (yine) kendisiyle, birbirinizle dilekleştiğiniz Allah'tan ve akrabalık (bağlarını koparmak) tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir.
Maide Suresi, 7. ayet: Allah'ın üzerinizdeki nimetini ve: "İşittik ve itaat ettik" dediğinizde sizi, kendisiyle bağladığı sözünü (misakını) anın. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, sinelerin özünde olanı bilendir.
Elbette Allah sevgisine sahip olmakta çok önemlidir. Ama Cehennem azabından kurtulmak için Allah'tan korkmamızda normaldir. Bizi yaratan O dur zira iyilik gibi kötülüğüde O yaratmıştır.
Ateslerden korkmadiginiz icin mi atesi gorunce gunah islemekten geri duruyosunuz
:) Güzel soru. Tamda söylemek istediğim bu. Ateşi görmek için göze ihtiyacımız yok. Kuran-ı kerimi okumamız yeterli. Zaten yanacağın yeri gördükten sonra daha ne kanıta ihtiyaç olacak ki? O zaman bize neden akıl verildi madem herşey bu kadar ortada. Özgür irade neden var. Neden Allah'ın ilk emri "OKU." Oku ama Yaradan Allah'ın adıyla OKU. Cehennemin varlığını bilmek için görmeyi beklemek sencede bencede doğru değil.
Goze ihtiyac var demedim ki :D atesten korkmadiginiz icin mi ates cumlesi ya da varliginin bilinci sizi gunah islemekten alikoyuyor diyeyim madem daha anlasilir olacaksa. Korktugun sey ates sonucta ki ates tehtidi seni gunahtan alikoyuyor
Kendim için söylemek gerekirse hayır. Ateş beni alıkoymuyor. Oradaki ateşin Güneş yüzey sıcaklığından daha büyük olduğunu düşünüyorum. Öyle olsa Güneşte yanardık. Bu çokta zor olmazdı. 5800 0C den daha büyük bir sıcaklık. Bu beni korkutuyor.
Gunesin yuzeyinde bulunsan gunesle de yanarsin emin ol gunesten sicak olmasi gerekmiyor yanabilmen icin ve o zaman atesten degil sicaktan korkuyorsun korku seni alikoyuyorsa buna inanc degil korkaklik nedir. Korkakligi tesvik eden bir tanri inancini kabul etmem imkansiz
Bakara Suresi, 41. ayet: Yanınızda olan (Tevrat) ı, doğrulayıcı olarak indirdiğime (Kur'an'a) iman edin; onu inkar edenlerin ilki siz olmayın ve ayetlerimizi az bir değer karşılığında değişmeyin. Ve yalnızca Benden korkun.
Al-i İmran Suresi, 175. ayet: İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü'minlerseniz, Benden korkun.
Nisa Suresi, 1. ayet: Ey insanlar sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve her ikisinden birçok erkek ve kadın türetip-yayan Rabbinizden korkup-sakının. Ve (yine) kendisiyle, birbirinizle dilekleştiğiniz Allah'tan ve akrabalık (bağlarını koparmak) tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir.
Maide Suresi, 7. ayet: Allah'ın üzerinizdeki nimetini ve: "İşittik ve itaat ettik" dediğinizde sizi, kendisiyle bağladığı sözünü (misakını) anın. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, sinelerin özünde olanı bilendir.
Yine ayetlere dönüyoruz.
Müslüman değilseniz neden değilsiniz diye sorgulamam. müslümansanız ayetler var.
O ayetler sorumu cevaplamiyor malesef
Konuyla alakasizlar
Ben Allah'ın varlığını kabul etmeyen bir insana ne cenneti nede cehennemi anlatabilirim. Zira birisi ödül diğeri ceza için vaadedilmiştir. Ama Allahın varlığını sorguluyorsanız onun üzerine konuşalım isterseniz. Ayetler Cennet ve Cehennemin var olduğunu anlatıyor. Banada mantıksız gelmiyor.
Allahin varligina hicbir suphem yok. Sadece benim inandigim allah kimseyi sunu yaparsan yakarim diye tehtid ederek istedigini yaptirmaya calisacak kadar zalim ve cani degil kendisi sevginin ta kendisi
Islemezdim
Kuran-ı Kerim'de açıkça belirtilmiş. İnanan insanların çekinmesi, inanmayanlarında akıbetinden haberdar olması için
Cehennem burda bro
daha kötüsü olduğundan emin olabilirsiniz.
Hayır
Görseydiniz ne yapmazdınız ya da ne yapardınız
İşlerdim
korkmuyor musunuz?
Korkutmayin ama
Hatırlatmaktı amaç.
işlemezdik sanirim
Aslaaaaa
Offf o konuya girersem çıkamam
Bir yerden başlamalı değil mi?
Tabiki Allah hiç birimizi düşürmesin
Bilemem
Peki cehennemin varlığı mı Allah'ın azabı mı sizi korkutuyor
Allahın sevgisinden mahrum kalmak beni üzer
olabilir
ne olabilir?
günah işleme potansiyelim
İşlemiyoruz zaten
Günahsız mıyız?
Günahsızız demedim. günah olduğunu bildiklerimizden uzak duruyoruz. tabi ölçü hassas bilmeden işlediklerimiz muhakkak vardır onlarida allh effetsin
Amin ecmain
Hayır
cehennemin varlığına inanıyor musunuz?
Evet
Kaç yıl oldu bu konuyu acalı 😂
Sanırım yazarken görebileceğinizin farkına varmamışsınız.
Yazmiyor abi yoksa niye sorayim 😂
1 yıl
Şimdi 2 yıllık soru oldu galiba 😂
Islerdim
islemezdik
Allah affetsin bizi.
amin..
Ölmeye korkardim
şimdi kormuyor musunuz?
Hatır korkmuyorum
Asla
Allah görmeden görmüş gibi günahlardan uzak durmayı nasip etsin.
Amin
Hayır
Evet
neden işlerdiniz? sizi engellemez miydi?
islerdim sanirim
Allah affetsin günahlarımızı.
kesinlikle hayır
Allah günah işlemeyi nasip etmesin.
Al-i İmran Suresi, 135. ayet: Ve 'çirkin bir hayasızlık' işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah'ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah'tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.
Haklısın