- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılEnam 28 çok güzel açıklıyor Aslında :
6/EN'ÂM-28: Aslında onların daha önce gizlemekte oldukları şey ortaya çıkmıştır. Yoksa, dünyaya geri gönderilecek olsalar bile, yine kendilerine yasaklanmış şeylere dönerlerdi. Onlar besbelli yalan söylüyorlar.)
Biz görmeden inandık sevdik elhamdulillah. lakin nefs taşıyoruz ve ayağımız çukura düşüyor çoğu zaman.. görseydim de çok şey değişmezdi galiba. haşa görmeye ihtiyacım Yok ki. ayetler öyle açık ki. bile bile uyuyoruz şeytana belki de hepimiz öyle veya böyle. Büyük günahlardan hep sakındım ama illa ki var günahlarım. Rabnim hepimize rahmeti ile muamele etsin aminnnnn.
Ve kalblerinin üzerine, Kur'ân'ı anlamalarına engel perdeler geçiririz ve kulaklarına bir ağırlık veririz. Rabbini Kur'ân'da bir tek olarak andığın zaman da ürkerek arkalarına döner kaçarlar. (İSRA/46)
Görenin de duyanında anladığı algıladığı nasibi kadardır bu ayet de ne güzel ispatı...21 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılCehennem gösterildi ve günah işlemedin.. O zaman nefsinle savaşın ne anlamı kaldı..
16 Yorumla- +1 yıl
:) Esas olan bunu görebilmek.
- +1 yıl
Görebilmekden ziyade icraata geçmek. Yaratan Rabbinin adıyla oku demiyor mu ilk ayet. Neyi oku kuranını oku ilim din irfan öğren diyor. biz napıyoruz gerçeklerden kaçıyoruz. Rabbim doğru yola götürsün nefsimizle başbaşa bırakmasın bizi.
- +1 yıl
Amin. çok güzel sözler bunlar. Allah doğru yoldan ayırmasın
- +1 yıl
Tşkler en iyi görüş için🤗
- +1 yıl
rica ederim. hepsini okudum. aralarında seçim yapmak zordu.
- +1 yıl
Kısmet banaymış☺️
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. kuranda israil oğulları ile öyle ayetler var ki ,
allah onlardan sağlam bir söz aldık diyor.
onlar sözlerinden cayıyorlar , tur dağını başlarının üstüne getiriyor ,
öyle korkuyorlar ki hemen secdeye kapanıyorlar , ki hala secdeye kapanırlarken bir kaşlarının üzerine secdeye kapanırlar , başlarının üstünde duran dağ hala orada mı diye , milattan öncesinden kalma ama hala yapıyorlar..
her neyse , onlar gene cayıyorlar gene cayıyorlar.
yani insan oğlu , bilemiyorum ya. net konuşmak istemem ama peygamberin bu konuda bir hadisi var ,
siz diyor , cehennemi iğne deliğinden dahi görseniz başınızı secdeden ayırmazdınız diyor..13 Yorumla- +1 yıl
Söyleyecek söz bulamıyorum ama ayet ve hadisleri isimleri ve numaralarıyla paylaşsak.
- +1 yıl
Allah razı olsun.
Vaay güzel bir soru.
Hayır işlemezdim işlememeyede gayret gösteriyorum.11 Yorumla- +1 yıl
Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (NİSA/56)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Elbette işlerdim. Yani bu akciğer kanserini görüp bacağı kesilen gırtlağı delineni gördüğü halde sigara içmek gibi..
Cehennem yanardağ içi gibi yanacak falan deyip basit görmüyorum tabii ki. Tahayyül edemeyeceğimiz azaplar vardır
Zira cennetin de kesitler halinde örnekler müjdeler kuranda . Cehennem de keza öyledir.
Ama nefsimize cehennem gösterilse yine günah işlerdik diye düşünüyorum. Cennetteyken iblise uyup emri çiğneyen biziz sonuçta. Nefsimiz..
Günahsız olmak imtihanı manasiz kılar
Peygamber değiliz çünkü02 Yorumla- +1 yıl
Kuluz ama nasıl olsa işleyeceğim diyerek önceden kabullenmemek gerek diye düşünüyorum. Zira dinimizde niyetin önemi büyük. Bu sebeple "işlemek istemezdim" ile başlamalıyız.
+1 yılonce cehhenemi gidilecek bir yer sanmayi birakalim
cehhenem once bilinctir bu da cehhenemi yeryuzunde yasamaktir
ben oraya surukleyenler oldu
cehennemi de gordum
bunu da sunu yapti bunu yapti anlaminda demiyorum
cennet bilincine boyle ulastim
cenneti yanimda tasiyorum artik
ve evet gordugum icin sorumluluk aldim
attigim her adim bilincli artik bilmiyordum diyemiyorum bu saaten sonra
bundan kaciyor insanlar
cunku bilmekle birlikte buna gore yasamak duser sana.
Allahla arandaki bagda kimseyi kandirmazsin
bu yuzden inkari seciyor insanlar :)017 Yorumla- +1 yıl
kimseyi kurtarmak icin de inmem oraya buraya ulasmayi deneyin
ama once kendi cehennemini yeneceksin - +1 yıl
yorum için teşekkürler.
- +1 yıl
bukadarmi?
- +1 yıl
Cehennemle alakalı ayetleri iyi okumadığınızı mı söyliyeyim?
- +1 yıl
Rabbimiz cok affedici ondan korkmak sereftir onun buyuklugu herseye yeter
Onu cok seviyorum ayetleri okurken aglarim sevincten
ben de gunahkarim biliyorum o da biliyor ama hep dogruyu gosteriyor bende izlemeye calisiyorum.
Sukurler olsun ki Allah var onun varligi benim cennetim
Allah bana insanlari da gosterdi bana yol gosterme kendine goster
korkuyu yanlis anlayip yanlisi savunan da insanin kendisi degilmi
siz bol bol okuyun ama yasamayin
ancak effetsin de gozu kapali yasa :)
Allah bana ozgurluk verdi
hani su insanlarin
pesimi birakmaz diye korkup insanlara siginmaya calisan insanlar.
Allah hepimizi affetsin iyi gunler - +1 yıl
Allah bana onlara bakma onlarin kullaklari var duymazlar
gozleri var gormezler dedi
sen yuru seni acitani da bana havale et dedi
bende herseyi ona verdim teslimiyet? varmi?
bana mutlu ol dedi
mutsuzluk seytandandir
ve benim anlattigim mutluluk dunyalilarin anladigi mutluluk degil
icimde bana bir dunya armayan etti
Nasil aglamam.
daha bir insanin konustugunu kaldiramiyorsunuz
ALLAHIN ofkesini duydun mu hic
dehset verici bir gucu var
ONUN karsisinda EGILMEK ne BUYUK SEREF
- +1 yıl
Amin ecmain. Ben sadece insan kendine cehennem ve cennet oluşturmalı konusunda hem fikir değilim. Zaten inanıyorsak bu dünyada hem acıyı hem mutluluğu beraber yaşıyoruz. yaşadığımız mutluluk cennet, hüzün cehennem demek değildir. Ama bu konuda tefsirleri iyi incelemek lazım. Söylediğiniz gibi Allah affetsin.
- +1 yıl
bilimle aciklama bulmaya calissanda inanmasanda.
canli ornegini yasiyorum
bunun icinde olumden gectim.
duydum ve gosterildi
bunu anlamicaksin ama onemli degil
Amin diyorum iyi gunler - +1 yıl
Kurani hangi bilincle okuduguna gore anlarsin
cahillerin elinde silah olarak kullaniliyor
bilincin ego boyutundaysa sekkillerden oteye gidemez
herseyi kendin disinda ararsin
seni icerden disari yasayan bir varliksin
insan gibi okumayin
maneviyat icinde baslar - +1 yıl
teslimiyet icinde baslar
Allahi kalbinde duymak kendi yolundan cekilmektir
kotu olani bilip istesende kendine dur demektir
o gucu kendinde bulamazsan
yapar Allah affetsin dersin. - +1 yıl
icerden bakamiyorsun
bu yuzden beni de disardan yargiliyorsun.
biliyorum ama olsun Allah bilsin gerisinin ne onemi var.
ben sizi yargilamiyorum artik bu da benim cennetim - +1 yıl
Tasavvuf konusuna girdik. Çok ağır ve anlaşılması zor bir konu. ben bu noktaya burada geçmek hiç istemiyorum. Dediğiniz gibi gözlerin önündeki perdenin kalkmasıyla anlaşılacak, gönül, kalp gözünü açılmasıyla anlaşılacak bir durum.
- +1 yıl
tasavvuf konusunu hic arastirip ne oldugunu bilmiyor olup yasiyor olmam
ne sence?
cunku zihninizde anlayip ruhuna kor olabilirmisin
sozleri okuyup anlamazsan bildiginin ne onemi var
dedim gibi onerme yasa - +1 yıl
cunku once biz yaratildik sozler sonra geldi
ama insanlar sozlere sigmak icin
insan olduklarina inandi
dunya icin - +1 yıl
cok bilmislik olarak algilanmasin ya da herseyi biliyorum degil
yani cehenneme yabanci degilim orasi eski adresimdi :)
yani herkes elinden kadarini yapiyor ve sonucta
bilmemen senin sucun degil
bilmedigin seyler icin suclu degilsin
hepimiz bilmemiz gerekeni gorup, ogrenip yasicaz
- +1 yıl
İfade ediş şeklinde tutarsızlıklar ama ne söylemek istediğini anlamak için baştan sona 2 kere okumam gerekiyor.:( ama buna değer.
- +1 yıl
sekile bakma icerigi anla yeter.
tutarsiz degil
te boyutlyu degiliz her acidan farkli bir anlam cikar ve hepsi dogru
ve bu anlayisina kalmis ben ne demek istedigimi biliyorum
bu yuzden insan degil sen anlicasin kendini
ozgurluk bu
Ben acikcasi bu konuda farkli dusunuyorum. Cehennem , evet korkunc bir yer olarak tasvir ediliyor. Cennet de evet sahane bir yer gibi tasvir ediliyor. Diyelim ki amacimiz cennetlik olmak ve olduk oraya gittik. Odulumuzu aldik ve bitti. ya da cehenneme gittik cezamizi gorduk ve bitti. Oranin sonsuz bir yasam oldugunu biliyirum ve ikrar ediyirsam oraya dair hedefimin sonlu bir zey olmasi cok sacma. Ben ihsanli olmayi seviyorum. Herzaman inandigim rabbimin beni izleyip gulumsedigini ve mahcup olmamayi.. olum sonrasi icinde cennete gideyim cehennemden kacayim degil onu gormeyi hedefliyorum. Rabbimle muhabbetim bu yonde. Eger benimle cehennemde olacaksa kabulum dur. hep yanar hem gul cemaline bakarim.
10 YorumlaCehennem ne olduğunu biliyordum. Ama günahlar bitmiyor. Ben cehennemden hiç bir zaman korkmazdım, dini eğitimi almadığım için kavramıyorum.
Üstelik, dini eğitim alan kişiler sanki korkuyor mu? RTE korkuyor mu sizce? Ya Esad? Tecavüz işleyenler, taciz edenler?12 Yorumla- +1 yıl
ilmiyorum. O onlarla Allah arasında. Allah günahlarımızı affetsin.
+1 yılBazen uyarı niteliğinde dikkate alınacak uhrevi rüyalar görüyorum ve o zamanlarda bile içimde birden kendime çeki düzen verme isteği oluşuyor, işlediğim günahlara pişman oluyorum ve geç kalmışlıkla birlikte suçluluk hissediyorum ve daha düzgün yaşamaya çabalıyorum. Eğer gerçekten gösterilmiş olsaydı bence ben günah işlemeden yaşamak için elimden geleni yapardım ama hiç işlemezdim diyemem. Sonuçta bize bu nefis boşuna verilmedi günah işlesekte tövbe edelim diye verildi.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet. Allah hepimizin günahlarını affetsin
- +1 yıl
amin cümlemizin.
Cehennem diye bir yer olduğuna inanmıyorum. Din öğretilerindeki kavramların bir çoğu insanlara öylesine yanlış ve belli egemen güçlerin çıkarına olacak şekilde biçimlendirilmiş ki, biz sadece inanıp aktarıyoruz, o kadar. Aslında ne olduğunu bilen ya da merak eden yok. Birisi bana cehennemin nasıl bir yer olduğunu göstermiş olsaydı, büyük ihtimal ona "yalancı, düzenbaz, sahtekâr... " falan der, sonra da kakalı sopayla kovalardım.
012 Yorumla- +1 yıl
el-Mürselât Suresi 77/32-33
77.32 – Şüphesiz cehennem, her biri saray büyüklüğünde kıvılcımlar saçar.
77.33 – Bunlar sanki birer kızıl devedir.
el-Furkan Suresi 25/12
25.12 – Bu ateş onları uzak bir mesafeden görünce onun müthiş kaynamasını ve uğultusunu işitirler.
el-Arâf Suresi 7/40-41
7.40 – Ayetlerimizi yalanlayanlar ve o ayetlere uymayı kibirlerine yediremeyenler var ya, onlara göklerin kapıları açılmaz. Onlar, deve iğne deliğinden geçinceye kadar cennete de giremezler! Biz suçluları işte böyle cezalandırırız.
7.41 – Onlar için cehennem ateşinden döşek, üstlerinde de cehennem ateşinden örtüler var. İşte biz zalimleri böyle cezalandırırız.
el-Kehf Suresi 18/29
18.29 – De ki: “Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin.” Biz zalimlere öyle bir ateş hazırladık ki, onun alevden duvarları kendilerini çepeçevre kuşatmıştır. (Susuzluktan) feryat edip yardım dilediklerinde, maden eriyiği gibi, yüzleri yakıp kavuran bir su ile kendilerine yardım edilir. O ne kötü bir - +1 yıl
Ayetlerle açıklanmış. ne diyorsunuz?
- +1 yıl
Benim söylemek istediğim de bu işte. Bu ayetlerde geçen kavramların ve tanımların yanlış anlatıldığını söylüyorum ben. Cehennemden bahsediyor ama bunun "bir yer" mi yoksa bir eylem ve durum mu olduğunu söylemiyor. Cehennem diye bir olgu var ama bunun şekli şemali, tadı kokusu, büyüklüğü küçüklüğü, rengi, kokusu belli değil. Belki de ateş basması ya da psikolojik baskı gibi bir şey, nereden biliyoruz?
- +1 yıl
Bilmiyoruz ama ayetlerdeki ifadeler pekte öyle "eylem ve durum" gibi değil gibi. Ne dersiniz?
- +1 yıl
Ayetlerde çeviri hataları çok sık rastlanan bir şey. Kur'an klasik Arapçayla yazılmıştır ve bunu bilenlerin sayısı yok denecek kadar azdır. Üstelik gerçekleri açıklamasınlar diye de ya öldürülüyorlar ya da görmezden gelinip dışlanıyorlar. Turan Dursun ve Yaşar Nuri Öztürk böyle kişilerdi. Onların eserlerini okuyup araştırırsak Kur'an'ın gerçek anlam ve içeriğine de ulaşabiliriz.
- +1 yıl
Söylenen çevirilerdeki hata nedir peki?
- +1 yıl
Bende diyanetin meal ve tefsirlerini takip ediyorum. Elmalılı Hamdi Yazarın. Neden bunlar yanlışta Turhan Dursun doğru olsun.
- +1 yıl
Madem diyanet yanlış çeviriyor neden açıkça belirtilmiyor. İspat edilmiyor?
- +1 yıl
Elmalılı iyi bir tasvir olabilir, ama klasik Arapça çok zor bir dildir, farklı kaynaklardan okyup öğrenmek ve birleştirmek daha doğru. Özellikle Yaşar Nuri Öztürk bunu çok iyi başarmış. Turan Dursun'u önermem, onun çocukluktan itibaren klasik Arapçayla yetişmiş olmasındandır. Özellikle "Kulleteyn" adlı eseri kendisinin bu Kur'an yolculuğunu anlatmaktadır.
- +1 yıl
"Turan Dursun ve Yaşar Nuri Öztürk böyle kişilerdi. Onların eserlerini okuyup araştırırsak Kur'an'ın gerçek anlam ve içeriğine de ulaşabiliriz." Dediğiniz için söylüyorum. Ayrıca size ilettiğim ayetlerde Yaşar Nuri öztürk neyi farklı söylemiş belirtirseniz sevinirim. Belkide dediğiniz gibi biz farklı düşünüyoruzdur. Ya da siz kendinizi yanlış yönlendiriyorsunuzdur.
+1 yılDaha çok çabalardım günah işlememek için, daha az gaflete düşerdim sanırım. Yaradılıştan kusurluyuz, mükemmel değiliz. Bildiğimiz şeyler bile aklımızdan çıkıveriyor. Hata yapmak insana mahsustur, hatasından üzüntü duyabiliyorsa gerçekten vicdanlı bir insandır. Zaten vicdanımız rahatken cenneti, rahat değilken cehennemi bir parça yaşıyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
Allah günahlarımızı affetsin
- +1 yıl
Amin
Cennet de cehennem de insanın kendisidir. Herkes yaptığının mükafatını da alacak bedelini de ödeyecek...
11 Yorumla- +1 yıl
elbette
+1 yıl"cehennemi iğne deliği kadar görseydiniz, alnınızı secdeden kaldırmazdınz " buna benzer bir hadis var Allah en doğrusunu bilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Amenna...
- Kişilik & Karakter konusunda 533 cevap paylaştı.
+1 yılCehennem gösterilmeden hayal bile edemeyeceğimiz kadar kötü bir yer olduğu zaten Kur'an-ı Kerimde de hadislerdede anlatılmakta. İnsan bunu bilerek zaten işlemeye mantık olarak korkar. Gösterilseydi o zaman kişinin nefsine hakim olup olamayacağı konusu biterdi.
00 Yorumla
+1 yılSonuçta cehennemin nasil bir yer olduğunu gormesekte okuyuyoruz ve bile bile her turlu günaha da giriyoruz.
04 Yorumlaelbette. Bilinçliysek zaten sorun yok ama birde gözünüzle görseniz size ne yaptırırıdı farklı olarak?
- +1 yıl
Görmüş olsaydik eğer ki büyük günahlardan alabildiğince uzak dururduk sanirim.
- +1 yıl
Aslında şimdide uzak durmamız için yeterince delil var ama, bence bu insanın kendi ölüm tarihini bilmesi gibi bir şey.
- +1 yıl
Aynen öyle
Gösterilseydi zaten günah işlenmezdi. Önemli olan gösterilmeden, o güne varmadan, hesap çetin olmadan bilincine varıp kendimize çeki düzen vermek.
11 Yorumla- +1 yıl
Elbette
Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Sanmıyorum ağzımızı acarken bile 1000 kere dusunurduk bir şey demek için kendi adıma.
16 Yorumla- +1 yıl
Ama Kuran-ı Kerim de cehennem anlatılmış.
- +1 yıl
Evet görmek için bu bir fırsat değil mi?
- +1 yıl
Ben de şu var okurum okurum ama gördüğümde etkilenir ve asla unutmam. Suda bir gerçek ki yanacagimizi bile bile yaparız. Tam anlamıyla butun farzlari sünnetleri yerine getirebilen insan yok olduğundan da umudum yok. Yapmaya çalışıyorum ama hatasız insan da yok. Kesin bir yerde bir hata yapıyoruzdur. Insan oğluyuz sasiyoruz okusakta gorsekte.
- +1 yıl
evet gözümüzün önünede sokulsa, yapıyoruz bu hataları... Allah hepimizi affetsin.
+1 yılNice insan gormeyip uzak durmaya calisiyor kiside bitiyor ayni sigara icen gibi yani sigara icenin akcigerleri gosteriliyor buna ragmen devam edenler var hic gormeyip kullanmayanlar var sagduyu, dikkat, özen, bilincli olmak bence
13 Yorumla- +1 yıl
Cehennemin varlığının bilincinde, günahlardan uzak
- +1 yıl
Evet akil denen bise var mantik var demi? Aklini kullanan dikkat eder mutlu son istiyorsa demi? her konuda maddi_manevi
- +1 yıl
Allah Hak yolundan ayırmasın
Cehennem gösterilse ben şahsen çok korkarım ne gerekiyorsa eksiksiz yaparım ömrümün sonuna kadar inancımı korurum ancak insan unutur zamanla ve normal hayatın cilvelerine kendini kaptırmadan edemez nefis var çünkü dört dörtlük olmak kolay değil
01 Yorumla- +1 yıl
ne yazık ki. Nefs. Allah affetsin
+1 yılGünah işlememek için illa cezaya ihtiyaç duyan bir düşünce yapısı öyle ya da böyle yediği her haltı haklı çıkaracak bir bahane bulur... Sonunda ceza olsun veya olmasın!
13 Yorumla- +1 yıl
Görsede yapar görmesede diyorsunuz?
- +1 yıl
en korkunç suçları genele baktığında "sözde" en inançlıların işliyor olması bir fikir veriyor olmalı... Biri cehenneme gitmemek için kötülükten kaçınıp, cennete gitme umuduyla iyilik yapıyorsa bunun bir anlamı var mı? en büyük bencillik aslında
- +1 yıl
Bakara Suresi, 41. ayet: Yanınızda olan (Tevrat) ı, doğrulayıcı olarak indirdiğime (Kur'an'a) iman edin; onu inkar edenlerin ilki siz olmayın ve ayetlerimizi az bir değer karşılığında değişmeyin. Ve yalnızca Benden korkun.
Al-i İmran Suresi, 175. ayet: İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü'minlerseniz, Benden korkun.
Nisa Suresi, 1. ayet: Ey insanlar sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve her ikisinden birçok erkek ve kadın türetip-yayan Rabbinizden korkup-sakının. Ve (yine) kendisiyle, birbirinizle dilekleştiğiniz Allah'tan ve akrabalık (bağlarını koparmak) tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir.
Maide Suresi, 7. ayet: Allah'ın üzerinizdeki nimetini ve: "İşittik ve itaat ettik" dediğinizde sizi, kendisiyle bağladığı sözünü (misakını) anın. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, sinelerin özünde olanı bilendir.
+1 yılcehendemin nasil bir yer oldugunuanlamak icin cehendeme gidip gelmeye gerek yok imanimiz varsa kurani kerimde yaziyor zaten cehendemde buyuk azapvardir diye
01 Yorumla- +1 yıl
Elbette.
+1 yılCennet kolay kazanilmayacak cehennem de BOŞUNA DEĞIL ALLAH GÜNAHLARIMIZI AFFETSIN BIZE TEMIZ BIR HAYAT NASIP OLURSA IYI INSANLAR OLURSA HAYATIMIZ DA KÖTÜ ŞEYLER UZAK OLUR INSALLAH
01 Yorumla- +1 yıl
İnşallah
nefse tatlı gelen şeyler cehennemin tadına varmayınca bile bile günah işlememize sebep oluyor.. kimbilir orayı bilsek belki de hiç günah işlemezdik alnımız secdeden kalkmazdı...
04 Yorumla- +1 yıl
Görmeden farkına varmakla hükümlüyüz. İmtihanımız bu. O zaman hayvanlardan farkımız kalmıyor.
- +1 yıl
Allah günahlarımızı affetsin.
+1 yılPeygamber efendimiz hz. muhammet s. a. s soyle demis miraca ciktiginda. eger cehennemi anahtar deliginden bile gormus olsaydiniz basinizi secdeden kaldirmazdiniz. gerisini biz dusunelim artik 😒
01 Yorumla- +1 yıl
Subhanallah.
Gösterileseydi de insan günah işlemeye yatkın ve kimse de günahtan masum değil.. ayrıca bizi güvendiğimiz sevaplar değil Allahın rızası kurtaracak ve rahmeti ne desek boş o yüzden..
04 Yorumla- +1 yıl
:) Bu günah işlemememizin daha önemli olduğu anlamına mı geliyor. Yoksa günahta işlesek, sevapta sonumuz Allah'ın elinde. Ona dua etmekten ve ibadet etmekten başka şansımız yok anlamında mı? Ya da ne düşünmeliyiz?
- +1 yıl
Tabi ki sonumuz Allah'ın elinde.. kul hakkı ve Allah tan başkasını rab edinmekten sakındıkça. . hatta ayette der ki kıldıkları namaz yüzlerine çarpılacak ibadet değil illa ki kalp.. temiz niyetle yapılmayan ve insanı değiştirmeyen hiçbir ibadetin ya da sevabın gerekliliğini düşünmüyorum ben..
- +1 yıl
Allah razı olsun. Günahlarımızı affetsin
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBurada ne kadar yazsan da, eline megafon alıp 24 saat söylesen de insanlar yola gelmezler. Çünkü ahir zaman, insanlar azmış, düzelmez. Sadece yapılacak şey kişi kendinden sorumludur.
04 Yorumla- +1 yıl
Kendinden sorumlu olmak konusu biraz farklı. Yani biz insanlara doğruyu bir şekilde anlatmalıyız. Bilmeliler ve cehaletten kurtulmalılar. Gerisi onların seçimi
- +1 yıl
Keşke anlatmayla kurtulacak olsalardı da sabah akşam söyleseydik ama malesef. Zaten batmışlar batağa yeteri kadar. Artık çok geç
- +1 yıl
Cehennem başka bir varlık olsaydı, o bile kendinden korkardı diye hadisler var. İnsanlar buna rağmen dehşeti anlamıyorlarsa yapacak şey kalmamış demektir
- +1 yıl
İşliyoruz yinede. Allah herhepimizin günahlarını affetsin 😑
31 Yorumla- +1 yıl
amin. ecmain.
+1 yılİnsan günaha hep meyilli olmak durumda.. Unutur bence
10 Yorumlaicinde kötülük olan yine ayni günahi islerdi, seytan biliyordu da ne oldu, bildigine ragmen karsi geldi kibrinden.
12 Yorumla- +1 yıl
Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (NİSA/56)
+1 yılMal sahibi, mülk sahibi,
Hani bunun ilk sahibi?
Mal da yalan, mülk de yalan,
Var biraz da sen oyalan!..
Yunus Emre...02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Hocamisin hacimi? 😁 ne bu din dersi benide davet etmissin sorulara..
Dunyadan daha kotu bir yer olacagini dusunmuyorum. Dunyada yasayip hala gunah işliyorsak sıkıntı cok demektir :)
02 Yorumla- +1 yıl
Kişilik & Karakter konusunda 350 cevap paylaştı. Görmüş olan peygamberimiz uyarıyor anlatıyor. Vicdan ölmüşse görmek de bir süre sonra işe yaramaz herhalde. İnsan unutkan yaratık 😣
01 Yorumla- +1 yıl
Elbette. Görmeden farkına varmak lazım
Hayır işlemezdim ama elimden geldiğince işlememeye çalışıyorum ama çok sinirlendiğim için bazen kaçıo
02 Yorumla- +1 yıl
Allah hepimizi affetsin.
+1 yılCennete gitmek isteyen insanlar zaten bize cehennemi yaşatıyorlar açıkçası çokta merak etmiyorum.
Cennette cehennemde insanın içindedir.02 Yorumla- +1 yıl
Varlığına inanmıyor musun?
- +1 yıl
İnanıyorum lakin cenneti de cehennemi de yaşatan bizleriz hepsi içimizde iyilik de kötülük de herşey bize bağlı irade önemli
Ins gormeyiz tabi lafla olmamali icraat lazim elimden geleni yapmaya gayret gösteriyorum Allahin merhameti ins uzerimize olur
01 Yorumla- +1 yıl
Amin ecmain.
+1 yılDünyadaki ateşin 80 bin kat fazlası oldugu söyleniyor yanlış bilmiyorsam.
Günah işleyemezdim tabiki. Şimdi bile korkuyorum01 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum. Sıcaklık değerini ama güneş yüzey sıcaklığı bile yeterince yüksek.
+1 yılBırak görmek yanıp gelse bile, kötülüğüne devam edecek yaratıklar var. İnsanoğlu bu akıllanmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılİşlerdim ya sonuçta insanım melek değil benim doğru gördüğüm şeyler yanlış bile olabilir: /
12 Yorumla- +1 yıl
işlememeye çalışmak, günahlardan uzaklaşmak gerekmez mi? Allah günahlarımızı affetsin.
- +1 yıl
Gerekli evet umarm bağışlar bizi
+1 yılInancin varsa cehennemi görmedende günah islemezssin , nefsine hakim olmalisin
01 Yorumla- +1 yıl
zaten olması gereken o.
Nefs ile savaşmak adına çabalıyoruz biz görsek de nefsimizle savaşımız bitmez.
02 Yorumla- +1 yıl
nefs yine ister diyorsunuz
Insanoglu bilseydi yine yapardi yine gunah islerdi bnde dahil.
02 Yorumla- +1 yıl
Bilerek günah işlemek... Allah günahlarımızı affetsin.
+1 yılNefsimin şeklini bozsam yine o günahı işlerim. Tanıştırıyım ben insan.
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Amin
+1 yılGörmeye gerek yok bir dünya cezai işlemleri var günah işlemekle alakalı 😉
01 Yorumla- +1 yıl
Kişilik & Karakter konusunda 328 cevap paylaştı. Su anda bile dikkat etmeye çalışıyorum cehennemi görsem bide düşün
02 Yorumla- +1 yıl
Depremde yer yerinden oynadı ama geçti... Görsek yine günaha dalarız diye düşünüyorum...
10 Yorumla
+1 yılCehennem'i göstermeleri mi gerekiyor günah işlememek için? :)
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız. Haşa... Görmeden anlamak lazım ki, hesap vakti geldiğinde oradan uzak kalalım. Ama ya gösterilseydi?
- Kişilik & Karakter konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle HAYIR işlemezdim ama işte biliyoruz ve bilmek yetmiyor ALLAH affetsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Amin. Allah tüm günahlarımızı affetsin
- +1 yıl
amin.
+1 yılGösterilmeden de günah işlemeden ve yanlışlardan kaçarak yaşamak değil mi makbul olanı?
03 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle. Ama hala gösterilmesini bekleyenler var. Allah affetsin hepimizi
- +1 yıl
Onlar bence artık Allah ın varlığını ve vicdanlarını kaybedenler.
- +1 yıl
Allah islah etsin. Tez onlarıda sıratı müstakime kavuştursun
- Kişilik & Karakter konusunda 999 cevap paylaştı.
+1 yılKimse cennet ve cehennemin varlığını biliyoruz ama ister istemez günah işleyebiliyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Amin inşallah :)
Bazen aklima gelir irkilirim. Bildiğim be inandığım halde iste şeytana uyuyoruz moralim bozuldu 😐
01 Yorumla- +1 yıl
:( Allah Günahlarımızı affetsin
Günah sevaba inanmam. cehennem varsa da çok kötü bir yer olduğuna inanmıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
allah,2ın varlığına inanmıyorsanız tartışacak değilim. Ama inanıyorsanız cennet ve cehennem, günah ve sevap Kuran-ı kerimde belirtilmiş.
Zaten günah bilerek işlememeye çalışıyorum ama işlemişimdir mutlaka. Cennet cehennemin caydırıcı etkisi inananlar için kesinlikle var.
02 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBir süre alıkoyardı günahtan; ama insan unutan bir varlıktır.
01 Yorumla- +1 yıl
elbette. allah hepimizi affetsin.
+1 yılOlacakları biz belirleyemiyoruz. Olacak varsa her şekilde olur. Ister inanın ister inanmayın.
01 Yorumla- +1 yıl
Elbette ama ya görseydiniz ucundan?
+1 yılKendimi odaya kapatır ibadetle meşgul olurdum sadece :/
12 YorumlaAllah günahlarımızı affetsin
- +1 yıl
Amin inşallah
+1 yılHayır işlemezdim. Ya da işlememeye çok büyük özen gösterirdim.
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Amin cümlemizin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen cehennemden korktuğum için değil Allah'tan korktuğum için günah işlememeye çalışıyorum sonuçta bu bedeni bize veren Allah onun emaneti o nasıl istiyorsa öyle yaşamalıyız
12 Yorumla- +1 yıl
Subhalallah... Ayetlerde bunu söylüyor. Ama bir kere görünseydi gözüne ne hisettirirdi sana?
Cevap sahibi+1 yılO anı yaşamadan bilemem
+1 yılNe korkunc biryer biliyoruz fakat nefis ve seytan la mucadele bir okadar da zor imtihan icin bu dunyadayiz elimizden geldigince tevbe edip gunahlardan kaciniyoruz allaha siginiyoruz
01 Yorumla- +1 yıl
en doğrusu
+1 yılDerki ; iğne ucu kadar cehennemi gorseniz asla günah islemezsiniz
11 Yorumla- +1 yıl
:( Düşünmek bile ürkütüyor
+1 yılİnsanlar görmesede biliyor bile bile günah işliyoruz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli olan zaten gösterilmeden günah işlememek.
11 Yorumla- +1 yıl
subhanallah.
+1 yılGörmemize gerek yok okuyoruz inaniyoruz biliyoruz ve nefsimize yine yenik düşüyoruz.
01 Yorumla- +1 yıl
korkmuyor musunuz?
+1 yılCehennemi iğne ucu kadar görseniz anliniz secdeden kalkmaz gerisini sen dusun
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız. :(
Imam Gazali nin bir kitabindan anlatıyor korkuyorum elbet ama nefs işte..
01 Yorumla- +1 yıl
Terbiye etmek lazım.
- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler