28 yaşındayım ama adam olamadığımın farkındayım. Bu yaşıma kadar hep evde durmuştum hiç çalışmamıştım gezmemiştim sosyal olamamıştım. Ama 2 hafta önce geçici bir işe başladım ve hayatım birdenbire değişti. Belki sosyal olmayı girişken konuşkan olmayı cesur özgüvenli olmayı beceremiyorum ama artık bir iş hayatım var ve dışarıya uyumsuz da olsam hep dışardayım insan içindeyim toplum içindeyim. Gerçekten dışarda hayat varmış ben bu yaşıma kadar boşa eve kapalı yaşamışım. Şimdi benim mesleğim yok zaten üniversite falan da okumadım bu iş geçici belki ama benim için hayatımın dönüm noktası olabilir diye düşünüyorum yani bu yaştan sonra benden adam olur mu?
Cevabın nedir?
+1 yılOlabilirmi yapabilirmiyim yerıne olur yapabilirim ben istedigim herseyi başarabilirim gibi pozitif düşün. Kör sagır zeka geriligi olanlar bile uretıcı olma cabasında. Senin ne eksigin var. Çıkmamış canda hep umut vardır. Gercekten istersen yaparsın. Embesillik varsa kanında bunlar hvesten öteye gitmez. Sabir azim ve hedef. İnsanlarla ugraşmak kolay degil. Kör sagir dilsiz ol. İnsanliktn cıkmiş çok mahluk var etrafta.
07 Yorumla
Soran+1 yılHaklısında benim kişiliğim bozuk ya ne biliyim çok fazla pasif sessiz çekingen utangaç içe dönük asosyal biriyim aynı ruh gibiyim hayata insanlara topluma uyumsuzum bir kalıbım yok şeklim tarzım yok insanlarla konuşamıyorum kaçıngan biriyim kendimi geri çekiyorum arkalarda kalıyorum göz önünde olamıyorum utanıyorum herşeyden
- +1 yıl
Yavaş yavaş aşarsın. İnsanları okadarda büyütme.
- +1 yıl
Şzofren veya anti sosyal kişilik bozuklugun mu var?
Soran+1 yılÇocukluğumdan belli böyleyim bu yaşıma kadar aşamadım çekingen utangaç ile dönük sessiz pasif asosyal bir kişilik yapım var özgüven cesaret kazanamadım
Soran+1 yılVe hayatta hep geri kalanı m eksik kaldım
- +1 yıl
Terapi almani isterdim. İnançli olmali özellikle.
Soran+1 yılİnançlıyım zaten Allah'a sığınmak bana güç veriyo
En İyi Cevaplar
+1 yılAdamlık kavramı iş güç sahibi olmakla ilgili değil ki. Adapte olursun zamanla, adam gibi çalış yeter 😀 Psikolojik anlamda kendini çok kasma, işine kendini ver kopma bilirsin işte bunları çok düşünme sadece yapman gerekeni yap ilerlemen bununla mümkün. Zaten önünde iki seçenek var, bu veya olduğun yerde saymak
112 Yorumla
Soran+1 yılİş hayatına uyumsuzum ya ben yapamıyorum mesleki bir iş değil belediyede geçici personelim yani insan içindeyim genel olarak dışardayım ama çok fazla sessiz pasif çekingen kaçıngan utangaç biriyim bu da hayatımı olumsuz etkiliyor işimi yapamıyorum
- +1 yıl
Psikolojik destek al önce o zaman
Soran+1 yılGerek yok bence çünkü kişilik değişmez bu benim yapım
- +1 yıl
İstersen değişir kestirip atmak kolaya kaçmaktır. Biraz feragat et korkularının üstüne git. Hayatı oyun gibi düşün daha önce hiç denemediğin zor gelen şeyleri level atlamak için zorla. Senin kararlıligina bağlı. Kişilik değişmez diye bir kaide yok
Soran+1 yılAnlamıyosun beni kimse anlamıyo zaten herkes anca eleştiriyo kınıyo laf ediyo ya benim gibi olmayan beni anlayamaz ben çocukluğumdan belli okulda mahallede askerde bu işte hep pasif sessiz çekingen utangaç içime kapanık asosyal biri oldum istemeyerek böyleyim ve düzeltemedim maalesef değişmiyo demekki bu benin yapım ve hep böyle kalcam
- +1 yıl
Tamam ben de diyorum ki degistirebilirsin. Yardım alman lazım birilerinin profesyonelce yol göstermesi gerek sen anlamıyorsun. Bu da zaten şu an içinde bulunduğun durumla alakalı. Kendin basedemiyorsan bir bilenle ilerleyeceksin. Dediğimi yap ya da ölene dek böyle kal
Soran+1 yılBen kimseden yardım almam zaten imkanım yok ben kendi başıma aşıcam yenicem bu sorunu bak mesela bu yaştan sonra bir işe girdim gidiyorum hergün bu benim kendi başarım demekki kendim aşabilecek yenebilicek biriyim belki hep geri kalcam eksik kalcam ama hayatı artık kaçırmak istemiyorum
- +1 yıl
Güzel.
"böyleyim ve düzeltemedim maalesef değişmiyo demekki bu benin yapım ve hep böyle kalcam"
Artık böyle düşünmüyorsan devamı gelir. Başarılar..
Soran+1 yılKişiliğimi değiştiremem zaten o konuda hâlâ aynı fikirdeyim
- +1 yıl
Neyi değiştirmiş oluyorsun peki
Soran+1 yılHayatımı yani işim olabilir çalışabilirim bu değişme oldu hayatımda zaten ama kişilik yapım hep aynı
- +1 yıl
Peki
+1 yılAbicim bunu söyleyerek özgüvünenin yerinde olduğunu ispatladın, 20 yaşındayım hayatım sorun diyordum ama sen benden betersin sosyalleşmek harika birşey, iyi bir iş ve iyi bir meslek seni mükemmel bir hale getirebilir ve bu iş sayesindede bunları düşünerek hayatındaki en güzel adımlardan bir tanesini atmış oldun, hadi hayırlı olsun yolunda açık olsun.
15 Yorumla
Soran+1 yılSağol bakalım zamanla ne olacak nasıl olacak hayatım
- +1 yıl
Hayatını yaşa merdiven olmuş 30 daha erken yaşa yaşa inşallah bizler içinde hayırlı olur.
Soran+1 yılYok ben yaşamaya beceremiyorum ya gerçekten bilmiyorum yaşamayı
- +1 yıl
Haha halledersin, zaman zaman. Herşey zamandır.
Soran+1 yılZaman evet ama ölüm var böyle ot gibi yaşayıp ölücem gidicem
+1 yıl@ByCıLız İnsanlarla konuşman gerekiyor mu işinde? kendi halinde misin yoksa?
113 Yorumla
Soran+1 yılkonuşamıyorum sessiz pasifim
- +1 yıl
O zaman nasıl çalışıyorsun? Bende hiç çalışmadım o yüzden soruyorum senin gibiyim iş konusunda.
Soran+1 yılişe gidiyorum ama kendi halimde çekingen sessiz pasifim
- +1 yıl
İnsanlarla iletişim halinde olman gerekmiyor işinde yani?
Soran+1 yılgerekiyor ama ben konuşamıyorum çok sessiz pasif kalıyorum
- +1 yıl
6 ay sonra yine işsiz mi olacaksın?
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Kalma ihtimalin yok mu belediyede?
Soran+1 yılmaalesef
- +1 yıl
O zaman bari aldığın o parayı harcama hep biriktir belki başka bir işe yarar. Birde açılmaya alışmaya bak derim ileride garsonluk falan yaparsın.
Soran+1 yılGarsonluk bana göre değil yapamam parayı ne yapıyım ben ya bu yaşıma kadar parasız yaşadım zaten
- +1 yıl
E sen o bana göre değil bu bana göre değil diyorsun, sonra da evlenmek istiyorsun nasıl olacak :) ?
Soran+1 yılYapabileceğim düzenli bir işim olsun önce sonra evlenirim nasipse kısmetse
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
6Cevap
+1 yılOlabilir.
Okuma yazmayı kim öğretti, nereden öğrendiniz?117 Yorumla
Soran+1 yılİlkokul lise okudum
- +1 yıl
"Evden çıkmadım bu yaşıma kadar" diyorsunuz ama.
Soran+1 yılTamam işte sadece okula askere gittim o da pek dışarı sayılmaz yani demek istediğim asosyalim hep eve kapalı yaşayan biriyim mesela gençliğim tamamen evde geçti gezme eğlenme olmadı hayatımda ama artık bir işim var ve 2 haftadır hergün dışarı çıkıyorum işe gidiyorum insan içindeyim dışarda hayat varmış ben boşa eve kapalı yaşamışım
- +1 yıl
Öyleyse keyfini çıkarın.
Soran+1 yılAma maalesef 28 sene geç kaldım hayata çok geri kaldım eksik kaldım ve hâlâ hayata insanlara dışarıya uyum sağlayamıyorum utanıyorum çekiniyorum pasif sessiz kaçıngan kalıyorum ve rahat olamıyorum
- +1 yıl
Böyle düşünmeye devam ettikçe bir 28 sene daha geç kalacaksınız. Zararın neresinden dönülse kârdır.
Soran+1 yılZarardan döndüm zaten işe başladım evden çıktım bu adımım sizce başlangıç değil mi dönüm noktası sayılmaz mı
- +1 yıl
Evet tabii öyledir, devam ettirin bunu.
Soran+1 yılAma bence işim oldu diye benden adam olmaz ya bende adam olacak kalıp kapasite güç cesaret yok siz beni adam yerine koymayın bence
- +1 yıl
Var, var da siz varlığını görmek istemiyorsunuz.
Soran+1 yılBence yok çünkü ben çocukluğumdan belli hep ezik oldum geride yaşadım kendimi bir şekle kalıba sokamadım kişiliksiz karaktersiz kaldım hep güçsüz zayıf korkak yaşadım adamlıkla hiç alakam olmadı benden olsa olsa ot olur zaten ottan farkım yok
- +1 yıl
Size ot muamelesi mi yapalım yani?
Soran+1 yılEvet adamdan saymayın beni hak etmiyorum cunkuo seviyeye gelemedim beni ot olarak görün ne biliyim işte sevgi saygı duymayın ben hak etmiyorum sevgiyi saygıyı faian bu halimle
- +1 yıl
Tövbestağfurullah.
Soran+1 yılciddiyim beni ot sayın
- +1 yıl
Allah sizi insan olarak yaratmış, lütfen azıcık laflarınıza dikkat edin.
Soran+1 yılEvet ben Allah'ın yarattığı en değerli varlık olan insanım ama insan gibi yaşamayı beceremedim ben kendimi insan olarak görüyorum tamam ama diğer insanlar beni gerçekten insan yerine koymuyo hep dışlandım eziklendim aşağılandım hakaretlere küfürler yedim insanım ama bunları hak ediyorum demekki
Bazen trolmusun diye düşünüyorum gercekten.
Gerçekten dediğin gibiyse sıkı sıkı sarıl hayata ve başla yaşamaya...25 Yorumla
Soran+1 yıltrol değilim maalesef gerçeğim hem bunda ne var bir insan böyle olamaz mı hem bu dalgaya alıncak bişey değil ve ne beklentim amacım olsun ben anlayamıyorum gerçekten çoğu kişi inanmıyo trol diyo bu beni daha da üzüyo
Soran+1 yıl29 yaşıma gircem ve daha ilk işime başlayalı 2 hafta oldu yani 28 senem işsiz parasız asosyal geçti hep evde durdum böyle geçti işte böyle yaşadım bu yaşıma kadar çalışmadım bu yaştan sonra işe başladım ne düşünürsen düşün adam olamadım olamam da zaten
Soran+1 yılzaten o yüzden işe girdim hergün sabah kalkıp gidiyorum keşke daha önce 10 sene önce başlasaydım çalışmaya çok geç kalmışım hayata
+1 yılÇok garip geliyorsun bana. Kendi ailemi düşününce beni bile evde oturtmuyorlar. Bu yaşa kadar hiç mi çalışayım kendi paramı kazanayim demedin?
13 Yorumla
Soran+1 yılSenelerdir ailemden yemediğim laf kalmadı işsizim çalışmıyorum hep evdeyim diye ailem senelece hep kızdı akrabalar kınadı herkes laf etti yani ama ben bu yaşıma kadar eve kapalı asosyal yaşadım hep çalışmak istedim olmadı yapamadım dışarı bile çıkamadım özgüvensiz korkak utangaç çekingen içe dönük pasif biriyim atılamadım açılamadım işte bu işkur beni işe yerleşirmeseydi varya ben hâlâ evdeydim işsizdim yani sonuç şu ben 28 yaşımda çalışmaya başladım
- +1 yıl
Bence devam et bırakma hiçbir şey için geç değil
Soran+1 yılBırakmıycam zaten ama geçici bir iş garantisi yoj
+1 yılBu zamana kadar evde oturman zaten yanlıştı. Şimdi başladığın işe odaklan ve zincirlerini kırmaya çalış. Zamanla daha iyi olursun.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama gençliğim boşa evde geçti ordan kaybediyorum çünkü geç kalmışım geri kalmışlık var sanki insanlardan aşağıda geride gibiyim
- +1 yıl
İnsanlardan geri kaldığın bir gerçek ama bunu yenmen için halen fırsatın var. Yeter ki kendine acımayı bırak ve işe koyul.
Soran+1 yılİyide bunu telafi edemem ben hayata 28 sene geriden başladım 28 sene geç kaldım bunun telafisi yok 0 dan başlamak da imkansız ben 29 dan başlıcam maalesef hayata ve hep eksik geri aşağıda olcam
+1 yıltabii ki olur daha çok gençsin herşey olur.(bu arada yorum yaptım diye hemen diğer salaklar gibi bana özel mesaj atma lütfen :) )
11 Yorumla
Soran+1 yılBen bilmiyorum ya ne biliyim adam olabileceğimi düşünemiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlur yeterki istekli ol ama o istek sende var bence bir daha içeriye kapanma
111 Yorumla
Soran+1 yılBen hâlâ içime kapanık pasif biriyim zaten dışarda iş ortamında belli oluyo insanlar anladı benim içe kapanık sessiz pasif olduğumu
Cevap sahibi+1 yılSen takma onları kendini kurtarmaya bak
Soran+1 yılKurtaramıyorum ya onlara kalsa varya beni atarlar işten çünkü aynı mal gibiyin
Cevap sahibi+1 yılNasıl bir iş bu
Soran+1 yılBelediyede geçici personel diyim
Cevap sahibi+1 yılSen kimseyi fazla gözünde büyütme kendinide küçültme o zaman kendine güvenin artar
Soran+1 yılAma herkes benden bilgili tecrübeli deneyimli ileride benden cesur özgüvenli girişken yani tek ben geri kaldım eksik kaldım bilgisiz cahil tecrübesiz biriyim konuşmayı bile bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılSende düzeltmeye çalış
Soran+1 yılKişilik değişmiyo bu yaşıma kadar beceremedim düzeltmeyi
Cevap sahibi+1 yılHaklısın ama erkeksin çok zor olur
Soran+1 yılZor oldu oluyo evet
sen bunun farkına vardın ise doğru yoldasın arkadaşım
10 YorumlaHiçbir şey için geç değil.
117 Yorumla
Soran+1 yılGeç değil ama sonuçta gençliğim boşa geçti ordan kaybediyorum
Soran+1 yılAma biliyor musun ben yaşamayı beceremiyorum hayata dışarıya insanlara işe uyum sağlayamıyorum çok pasif sessiz çekingen kalıyorum dışarda işte falan ayrıca hayata gec başladım geri kaldım bu büyük kayıp ve hayatımı hep etkileyecek
Soran+1 yılSosyal olacak kapasitem yok benim kişilik yapım sosyalliğe uyumsuz yani fazla çekingen utangaç pasif sessiz kaçıngan içe dönük biriyim bu yaşıma kadar eve kapalı yaşadım hâlâ yaşardım ama işkurdan işe yerleştim gitmek istedim gidiyorum ama hâlâ aynıyım ben
Soran+1 yılBu yaşıma kadar destek yardım alamadım imkanım olmadı bu yaştan sonra da faydası olmaz kişiliğim bu yani değişmez
Soran+1 yılÇocukluğumdan belli kendimi bildim bileli böyleyim ama ben sonradan böyle olmadım bence kişilik bozukluğum var
Soran+1 yılAma benimki çok ilerlemiş ve bambaşka bir soruna dönüşmüş psikolojik bir rahatsızlık değil resmen kişilik hastalığı ve beni tamamen sardı
Soran+1 yılBilmiyorum düzelsem ne olacak sanki hayata geç kalmışım geri kalmışım telafisi olmayan bir yoldayım gençliğim boşa geçti bu beni kahrediyo
Soran+1 yılMadem düzelmek istemiyorum neden bu yaşıma kadar senelerce evde çırpındım düzelmek için ya en sonunda zorladım bu yaştan sonra bir işe girdim bu mu istememek
Soran+1 yılBen istesemde olamam yapamam çünkü kişiliğim izin vermez vermedi vermiyo beni böyle yaşamaya mahkum ediyo
+1 yılOlur tabi ki herşey sana bağlı 😊
11 Yorumla
Soran+1 yılOlamadım olamıyorum bana bağlı ama ben güçsüz zayıf biriyim yaşamayı beceremiyorum
Sen adam değil TEMBELLİK etmişsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılKişiliğimin kurbanı oldum
+1 yılNeden olmasin adam 50sinden sonra oluyor
11 Yorumla
Soran+1 yılBilmem adam olmak isterdim
Denemekten zarar gelmez
10 Yorumla
+1 yılolur ama anca adam'ın son 2 harfi olur
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılSizden olur ama zaten öğretmensiniz güçlü eğitimli bilgili ileride bir kadınsınız ben sizin yanınızda bir hiçim
Olursun elbet bir gün takma kafana
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 487 cevap paylaştı. Olur tabikide
10 Yorumla
+1 yılOlurv
10 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!