Aslında bunu diyen insanların çoğu kendine güvenen değil de, ne olduğundan emin olmayan kişiler.

İnce bir çizgi var bu konuda sık sık karıştırılan. Kişi yaptığı bir hatayı örtmek üzere de "ben buyum" diyebilir, karşısındakinin kendini değiştirme girişimlerini püskürtmek için de. Örneklersek, bir erkek kız arkadaşına karşı kaba konuşuyor ve bunu düzeltmesi talep edildiğinde de "Ben buyum" diye cevap veriyor. Bu kişinin hatasını örtme girişimidir. Ancak bir erkek haftada bir futbol maçı izliyor ve çok seviyor ve kız arkadaşının "Futbol izlemeni istemiyorum" itirazına karşı da "Ben buyum" diye cevap veriyor. Bu da o erkeğin kendi kişiliğini ve zevkini koruma çabasıdır. İkisi karıştırılmamalıdır.
Kesinlikle. Haklısın bu konuda.
bir insan kuran ölçüsü dustürü dışından tanınmaz 1- bir insanın getir digi veya söyledigi ve verdigi söze binaen kuran derki hayatında bir kerre yalan söylemişse ona yol göstermen lazım. çünkü uzaklaşman farzı ayındır sen seviyorum diye farzı hiçe sayarsan şeytanın dostuyla dost sayılmış olursun kendi beşeri yaşamını dogru zannediyor bu insan yaşadıgı gibi yaşıyorsa toplumun kınaması ve onu afılarından tecrit etmesi lazım gelir çünkü bir fitne yagdırır ben buym diyen insan şeytanla yoldaş olmuştur insanın kiymeti yoktur onun yanında durmk haramdır veya ruh hastasıdır derim
2- aynenel yakin :nedir gözünlen gördünmü gördüm neyini araştırdın kadın erkek fark etmez ölçüsü gözüne baktım bayıldım şık giyinmişti saçı şöyle güzeldi kaşı gözü sakalı bambaşkaydı ey insanı gözünlen gördügünü söylüyorsun 1- neslini 2-dini 3 - mal emniyyeti :sıhhatlimi akli dengesi ölçüleri kirterleri malı mülkü annesi babası nereli oldugu ilmi işi bunlar sorulur gözüyle gördügü insandan 4- can emniyyeti :bu gerçekten seviyormu canını nasıl koruyacak iffetini namusunu izzetini şerefini itibarını çevresini sormalıdır arkadaşlarını önceden evliligi sevgilisi ve her ikisi bir birine neden birbirilerini sevdigini beyan etmelidirler 5- akıl emniyyetini :nefsinimi çok sever aklınnımı mutlaka sormaları gerekir bunlar ölçü aletleridir derim
3-ilmel yakinder der :kuran : ilmi bilgiler sorulur odunmu kerestemi haya ilmini biliyormu edebi usulu itikadını helal haramı nasıl anladıgını ayyaşmı eroincimi küfürbazmı şıllıkmı paracımı namusuna dişkünmü izzet itibar şperef şefkat merhameti duygusu evlenmesinin ana gayesi amacı çevredekilerle çocuklarla komşularıyla naıl geçimlerin diyebilmeliler sen benni benseni araştır seviyoruz bunları degerlendirelim ateistmi müslümanlıgının evliliginin 5 temel esası olann 1-sadaıkmı 2- adilmi 3-emaneti koruması nasıldır 4- iyilik severmi dogrdan yaamı yanlışlara karşımı yan ve şirk koşmunşmu koşmamışmı sorması bir yeni hayatlarınıb yeni kuracaklar birbirilerinin esas konusu olmlıdır 5- fetanet:akıl ruh gönül kalp ne işe yarar evliliklerinde istişaremi edecekler kim kimnkimi yönetecek kurukuru kadanı alayım takır takır kurbanın olayımmı diyecekler iç işlerini dış işlerini ikiside çalışıyorlarsa bunu istişa etmeleri gerekir derim 3 ölçüyü yazdım (BEN BUYUM DİYİPSIYRILAN İNSANLARA KARŞI TEPK
Helal ne diyeyim eig vermezsem ayıp olacak 😅
Ben öyleyim ve "Helal olsun." demekten başka bir şey de demem.
Sıyrılmak için yaptığım bir şey değil. Ben baştan her şeyi söylerim.
Korkum yok, çok net kendimi ortaya koyarım; bu yüzden evet "Ben buyum.
Gelecek olan böyle gelsin; istemeyeni de zorla tutmuyorum, zaten."
Sen böyleysen olduğun yerde kendinle kal ve bana ilişme oluyor 😄
Teşekkür ederiiim 🌹❤️
Rica ederim 🌼
Cevap
35Cevap
kadın erkek fark etmez, insanlar kendi bencilliklerini, pisliklerini karşısındakine böyle diyerek kabul ettirmeye çalışıyor, yani ya ona uyacaksın ya da hazretleri den mahrum kalacaksın, insanlarda genelde ezikleniyor böyle olunca, biliyor bu tiplerden bunu, öyle bir psikolojik duruma düşürüyorlar genelde karşı tarafı.
öyle dediğinde boşver bilmem naptığımın çocuğu deyip yaka paça atacaksın hayatından.
boşver değil s. i. t. t. i. r git yazmıştım site, sansüre hayır
En son olduğum şey; konuşuyorsun, birilerini eleştiriyorsun o ara "ben böyle değilim" diyor. Ulan sana karşı olan yok, sana dokunan bir şey yok. Ya alınganlık yapıyor, ya da bir şey kanıtlama içinde...
Hay telefona
En son olduğum şey
En sinir olduğum şey*
Sakin ol. Anladım düzeltmelere gerek yok.
Sadece karşındaki kişiye atamazsın suçu, zira sen hayatına dahil ettiğin zamanda da bu adam böyleydi insanlar iyileşebilir ama değişemez.
"Ne halin varsa gör o zaman!" bundan sonra tepkim bu olacak.
Aynen.
:) sadece oldukları kişiyi alıp benden olabildiğine uzaklaşmalarını söylüyorum.
yani aslinda oyle olmayan ama 99 derece degisen sonra ben buyum diyenleri de cok gorduk. bahane iste bilincindeyiz ayrica bu adamada kil oldum abi ya silayla ayrildi acisini ben cektim sanki kaldirin su piji burdan gozum gormesn..
Ondan once "iste sen busun" deyip onlari kendimden siyiriyorum..
Karşısındaki insanı sevmiyorsa, değer vermiyorsa '' ben buyum '' deyip çekilebilir kenara umrunda olmaz ama değer veren insan bunu yapamaz. En azından böyle kaba bir şekilde söyleyemez.
Hayatını hiç değiştiremeyecek kadar odun bir insanın sözüdür bu... Bir şeylerin yoluna girmesini istiyorsa ve buna rağmen " Ben buyum " diyip kendini değiştirmez ise, hiç bir şey yoluna girmez..
Kaybetmekten korkmayan insandır. "Ben buyum şunu yapamam" dediğini duyarsanız direk kaçın.
Sana öyle olan denk gelmişse bilmiyorum ama sık kullandığım bişey çünkü kendini değiştirmeye çalıştığın kimse için değmediğini görünce ben buyum demek en iyisi
Doğru bir söylem. Böyle kabul etmek ya da etmemek karşı tarafın elinde. Ben bu isem, bu değilmişim gibi hareket etmem daha mantıksız..
Hmm peki madem derim, asla tartışmam çünkü (bana göre) kabul etmiştir hatalı olduğunu, haksız olduğunu..
En cok bunu hazetmiyorum. Sacmalik. Yanlis bir hareketi oldugu zaman uyarirsin sonra öyle bir cevap gelince 🙄 Kacmak icin hatalardan bazilarinda refleks olmus
En uyuz olduğum tiplerdir. Genelde kadınlar diyor bunu. Oysaki insan sürekli geliştirmeli kendini. Sürekli daha iyi daha mükemmel olmalı.
yav salağı sen o isen biz neyik o zaman herkes ben buyum diyip
... olup gitsin
ben buyum dediği oyu bana uymuyosa ; o zaman sana kendinle mutluluklar der yol veririm
Görmezden gelirim genelde böyle diyenleri çünkü ben buyum
Sen buysan kapıda o
Şöyle alalım VİP şekilde
İlginç bir strateji...
Ben buyum beni ya böyle kabul edersin ya da ... gidersin
Tıkanma sebebi bundan sonra konuşmaya gerek yok cinsiyete bakmadan kafa göz dalmak lazım
Ben sana katılmıyorum bazen ben bütün diyebilmek gerek
Buyum
Yanlis dusunuosun bunu diyen kendine guvenem kisilerdir kabul edersen bu sekilde ediceksin etmessen sktr et git demek
benim daha iyi bir fikrim var..
ben buyum, kabul etme..
Çok saçma savunacak bişeyi kalmadığı zaman ben buyum oldu paşam
Artik bunu soyleyecek kadar dolmak ayrii bos yere hep bunu soylemek ayri
Bu saatten sonra değişemem kusura bakmayın haklı olduğum zaman böyleyim :D
İşine geldiği gibi takılan kolaycı insan tipi. Tartışmaya girmeyin kazanamazsınız
Evet busun ben buyum diyerek kenera çekilmek ben buyum diyen basit insanların yapacağı bir şey değil
Ben buyum boyle kabul et
Hayir ben buyum asil sen beni boyle kabul et
En azından kendini geliştirebilir değişmesini bekleyemem ama gelişebilir
Sen oysan bende buyum. Al bu da biletin otur izle sahne benim diyorum.
Haksızken diyosa buyur o da kapı ait olduğun yer onun arkası ama ben bişey isterim onun karakterine ters olan bir durumsa haklıdır o o dur ve onu böyle kabul edemeyeceksem bitmesi mantıklı kalır
Anlaşamazsak konuşmayız öyle kabul etmem olur biter
Kendi haline bırakmak en iyisi
Sana kendinle başarılar o zaman derim.
Bende buyum der tavrımı koyarım
Sen oysan ben de buyum derim.
Onu kendisiyle baş başa bırakırım..
#Vesselam
Fasulye gibi sıyırırım ben onu.
Eee napam diyorum 😂😂😂
Ben odun geldim odun gidicem diyorsa devam etsin
Bana kimse demedi bilemedim
bu mudur yani diyorum : )