Öfke ates gibidir. Büyüdükçe önce insanin içini, sonra da çevresindekilerini yakar.
Kirginlik ise, kalbin paramparça olmasidir. Aslinda kalbi kirmak kolaydir, ama tekrardan gönül almak zordur. Vazo düsünün, parçalara kirsaniz, sonra yapistirsaniz, yine de izi kalir degil mi?
Her iki duygu da yücedir. Biri digerinden üstün diyemeyiz ki. Ama sunu diyebiliriz. Içindeki öfke atesine su döküp söndürebilen yücedir. ayni sekilde, kirgin olmasina ragmen, affedebilen, merhamet edende yücedir.
neye kırgınsın ve kime kırgınsın bunun savaşını içinde veriyorsun. karşı taraf fark etmediği sürece daha çok batıyor cam kırıkları. işin kötü tarafı ‘seni anlıyorum küçüğüm’ diyerek kıranların kırgınlığı daha büyük. aman bırakın anlamayın artık beni diyesi geliyor insanın. anlaşılmakta bir işe yaramıyor abla, sarıp sarmalanmak istiyor insan kırılmadan. ama kırıyorlar.. hayat..
Malesef öyle canım kardeşim, biraz erken yaşta deneyimlemişsin. Yüksek ihtimalle şu an senin için, uykusuz geceler, iştahsız günler, nemli gözler ve kalp sızısı olarak dönüyor olabilir fakat inan bana hepsi geçiyor. Bu yol sana çok şey öğretecek.
Erken yaşta deneyimlemek umarım artı olur benim için çünkü durmadan güvenip ve durmadan şu yol ortasında yalnız bırakılmaktan yoruldum. güven biz kadınların zaafı ya da benim. bilmiyorum. evet tam da öyle abla, geçecek biliyorum. çok teşekkür ederim. çok iyisin...🌸🌸
Rica ederim canım ne demek. Güçlü bir kızsın belli, sadece şunu söyleyebilirim. 26ci yaşaşımı üzüntü icinde gecirdim, neredeyse bir yıl boyunca ağladım, gereksiz bir insan uğruna. Şu an tek pişmanlığım o yil kaybettigim zamanım ve göz yaşım. O yüzden elimden geldiğimce, ayni hisleri paylaşan insanlara yalnız olmadiklarını ve atlatacaklarını söylemek olacaktir. Ki sen daha 22 yaşındasın. Allah başka dert vermesin diye şükretmeyi unutma. Konuşmak istersen, mesaj at belki paylaşınca içindeki agrı biraz hafifler.
Kızgınlık büyük gözükür ve ömrü kısadır. Lakin kırgınlık sessiz sedasız biner üzerine sürekli oluştuğu duruma benzer durumlarda gelir akla. Sessiz ilerler. Küçülmez büyümez. Ama etksinide hiç yitirmez. Kırgınlık büyüktür hakim amca
Kızgınlık karşıdakinin güzel tek bir sözüyle geçer, kırgınlık bakidir. Geçmez, unutulmaz.. Öyle küsmeye benzemez ki barisasin. Ne özür düzeltir kırılan kalbi ne de güzel söz..
Kirginliklar buyuk degilde daha etkilidir yasam enerjimi dusurmede diyelim. Ben evet sessiz kalirim kendimi çekerim kirgin oldugum zaman. Ne tuhaftir ki sabredemem kirgin olsamda cogu zaman yine adım atan ben olurum
En İyi Cevaplar