Herkes her şeyin üstesinden tek başına gelebilecek kadar güçlü olmak zorunda mıdır?

Birçok şeyi kendi başımıza halletmek isteriz ve hatta kendi başımıza halledemeyeceğimizi düşünen insanlara aksini ispat etmek isteriz. Kendine yeten bir birey olarak hissetmek bizi daha güçlü ve özgüvenli kılar. Fakat her şeyin üstesinden tek başımıza gelecek şekilde programlanmadığımızı kabul etmemiz gerekir. İnsanların toplu şekilde yaşamasının, aile kurmasının, arkadaş grupları oluşturmasının, destek ve dayanışma grupları oluşturmasının hepsinin sebebi budur. Her şeyin üstesinden tek başına gelebilecek kadar güçlü olmamak bir kişiyi zayıf mı yapar? Elbette zafiyetleri var hepimizin. Ama bazı zafiyetlerimizin olması güçsüz olduğumuzu göstermez. İnsan olduğumuzu gösterir.

Mesela küçük bir çocuk karşıdan karşıya geçerken annesinin veya babasının elinden tutmadan karşıdan karşıya geçemez değil mi? Çünkü bu onun için tehlikelidir. Ama biraz daha büyüdüğünde, gelen araçları ve trafik ışıklarını kontrol etmeyi öğrendiğinde artık kimsenin elini tutmadan karşıdan karşıya geçmeyi başarabilir. Peki bu birey zamanla kendi başına karşıdan karşıya geçmeyi, sonra farklı şehirlere kendi başına gitmeyi, sonra hayatını kendi başına idame ettirmeyi öğrenecek olgunluğa geldiğinde artık ailesi ona lazım değil midir? Olgunlaştıkça ihtiyaçlarımız sadece değişir, yok olmaz. Benim kimseye ihtiyacım yok tafraları aslında buna mecbur bırakıldım, bana yardım et demektir.

Dilinizi anlayan ve sizden yapabildiğinizden fazlasını beklemeyen insanların hayatınızda olması dileğimle..

Herkes her şeyin üstesinden tek başına gelebilecek kadar güçlü olmak zorunda mıdır?