Memur olanlar halinden memnunsa neden, değilse neden? Ticaretle uğraşanlar memnunsa neden, ve eksi yönleri neler?
Cevabın nedir?
ne memurum ne ticaretle uğraşıyorum. Ama ileride okulum bitince falan memur olmayı tercih ederim,en azından garanti. Batarım korkusu falan yok,devlete kapağı attın mı daha ne istiyorsun. Tabi nasıl bir hayat istediğinede bağlı böyle gözün yükseklerdeyse çok büyük maaşlar peşindeysen ticaret iyi ama bakalım yükselebilcek misin ticaret yapabilcek misin batması falanda var dediğim gibi. Memur garanti,düzenli,standart yaşam. Ama sıkıntısı yok işte. :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sana hem büyük şirketlerde çalışmış. Hem hiçte küçük sayılmayacak bir şirket kurup (yaklaşık 200 personel çalıştırdım) işletmiş. Hem de iyi bir devlet kurumunda iyi bir maaş ile iyi bir kadroda çalışan biri olarak söyleyim kardeşim.
5 lira kazanıp patronun işini yapacağına
4 lira kazanıp devletin işini yapacağına
3 lira kazan kendi işini yap.145 Yorumla
Soran+1 yılişte o kendi işini yapmanın huzurundan dolayı ticaret istiyorum ben de. tek isteme sebebim bu ve yapı olarak memurluğu yapabilir miyim bilmiyorum çok standart bir hayat gibi geliyor bana ya ben yaptığım işten zevk almak istiyorum ticaretle uğraşmak daha mutlu eder beni çünkü çaba var hedef var amaç var mücadele var
- +1 yıl
hacı sadece huzur değil. bir kere devlet memurları artık laf meclisten dışarı eşek gibi çalışıyor. her kurum personel eksiği ile çalışıyor.. ikincisi her işin noktasına kadar yapılacak o kadar ince ince işler var ki hiç mantığı olmayan . en küçük sorunda soruşturma geçiriyorsun. boş ver ne kadar paran var sen onu söyle sana sektör işkolu önereyim.
Soran+1 yılya 40 bin tl nakit var zaten şu an ama üstü tamamlanır yani işe göre kredi ayarlanır elbet de işte ne iş yapılabilir o kararlaştırılmalı usta rahatça giyinip gideceğim bir iş istiyorum her gün traş olmak bana göre değil sakal uzatmayı özledim kendi işimin patronu olayım istiyorum mücadele edeyim koşturayım uğraşayım sityiorum
Soran+1 yılya elbet diyorum ya sevdiğin işi yaparsan herşey daha güzel görünür peki bu attığın link ne tam olarak bahseder misin biraz detaylı
- Eğitim & Kariyer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılakıllı olur ve yerinde kararlar almayı bilirsen , paranı iyi tutmayı başarabilirsen ikisi de iyidir..
İkisininde avantajları ve dezavantajları var. Sen kendini hangisine daha yatkın görüyorsan onu yapmalısın...00 Yorumla
Bende ticaret diyenlerdenim riskli ama bayat zaten bir risk degilmi
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
49Cevap
Ticaret riskler içerse de bence memurluktan daha iyi hele ki bu kapitalist sistemde.
Ama ticaret yapacaksan çalışmaktan bıkmamalı, yenilikleri kovalamalı ve fazlasıyla uyanık olmalısın.
Memur olursan düzenli bir hayatın olur. İkisinin de artı ve eksileri var memurluk tembel işi derler çalışmayı sevmiyorsan memur ol çalışır uğraşırım diyorsan ticarete gir.311 Yorumla- +1 yıl
Memurluğun rahatlığına vurgu yapılıyor tembel işi derken, yani kimseye 24 saat çalış diyen yok.
Memur adam haftanın 5 günü 9-10 saat çalışır çoğunluğu masa başıdır vs bunlar kolay yanları olduğu için tembel işi denmiş. Ticarette öyle değil 13-14 saati işte geçiyor hafta sonu da çalışıyor.
Sebepler bunlar sonuçta işin kolayı olmaz ikisinin de artısı eksisi var. - +1 yıl
yıl 1998 temizlik malzemeleri satan aşağıda apartmanın dükkan vardı bu geldi açtı faaliyet konusu bu yıl 2013 aynı kişi tanıyoruz ama nasıl bir insan biliyormusun tek başına ne cumartesi ne pazar sabah 8 akşam 9da yazın özellikle ne bayram ne 1 ocak insan üstü birşey devamlı ya ne hastalık hep "ağırlaştırılmış müebbet mahkumü" gibi devamlı 16 senedir böyle,sabahın köründe 1 ocakta yılbaşı ertesi kepenk açıyordu gün ışığında boğaz köprüsünü denizi yaşamın güzelliklerini görmek yok zombi işte ya
- +1 yıl
Dediğim gibi o da kişinin kendi tercihi dediğin gibi çalışma sistemine bende karşıyım gerçi karşı olmak denemez tercih meselesi ama hayat diye birşey kalmıyor ortada. Bu şekilde çalışmak yerine memuriyet daha cazip gelebilir ama insanların para hırsı buna sürüklüyor ya da işimi kaybederim korkusu. Sonuçta işine olduğu kadar ailesine, kendi hayatına da saygısı olması gerek insanın şartlarını kendisi seçmesi gerek buna göre de seçimini yapar. Örnek çok görüp seçmek mesele.
- +1 yıl
Yani ne parası kazanıyor zorlasan 3.500 falan zaten artı yaşam yok birde evli diyorum bunla evlenenin aklına diye,ya arkadaş paraya takım ya paraya edim biraz argolandım izninle olsun ya yaşam yok hayat yok her gün be böyle insan olmaz ya espri yapmıştı babamda rüyasında bile stok sayıyor diye he diycen ki neden böyle anlattın anlattım ki böyle hayata hayat denirse anlattım ki böyle yaşama yaşam denirse anlattım ki böyle paraya para olsa ne yazar denirse yani katılıyorum sana zombi işte zombi
- +1 yıl
Öyle uzaktan hafif sakallı biri geliyor usulca usulca yaklaşıyor sonra solukların kesiliyor gittikçe terliyorsun iyice yaklaşıyo sende kimsin diyorsun ben azrail aleyhisselamım vaden geldi artık yapıcak birşey yok diyor ne olur bir müddet süre ver en azından görüpte gidemediğim yerler var olmaz olmaz senin süren vardı sen gözünü kapatıp bakmadın güzelliklere kullanmadın şaşma olmaz hesapta artık çok geçç. bunu niye dedim haşa saygımda sonsuz inançımda yüksek sadece bir gerçeğin olduğunu dedim.
- +1 yıl
24/24 saat zombi olmamalı evet o dediğin hadisi şerifi biliyorum duymuştum ama dediğim gibi ben zombiliğe yüzde yüz karşıyım,ayrıca parası olup kira geliriyle yaşayanda var benim için değil genellleme yaptım,adam yer almış öyle bir yatırım 260.000 e 7 yıl önce şimdi 10.000 liraya bankaya kiraya vermiş hangi iş hangi iş ya soruyorum arkadaş yatırım yapmak gibi adamın para getirir hiçbiri parayı kullanmak varsa sermayen doğru şekilde sanattır,sermayen olup tümünü işe harcayıp batıp gidende çok.
memurluk kesinlikle baana göre değil. yoğun çalışıp hakkını verenleri tenzih ederim ancak memurların büyük bir kısmı bizden alınan şişirme vergilerle geçiniyor. karşılığında ise bana hiçbir fayda sağlamıyor. dolayısıyla benim hakkımı yemiş oluyor. o yüzden aman maaşım sağlam olsun kaynağı beni ilgilendirmez diyen zihniyetlerin hepsi benim vicdanımda mahkumdur.
10 Yorumla
+1 yılÇok para kazanmak istiyorsan ve risk almaktan korkmuyorsan ticaret
ama düzgün bir iş olsunda el işide olsa farketmez diyorsan her gün takım elbise giymekten sıkılmayacaksan iyi bir parayada çalışmak istiyorsan ve bir takım haklar elde etmek istiyorsan memur ama memurluktan öyle köşeyi falan dönmeyi bekleme10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yıltiyatro hocama sordum hocam dedim kendi işimi kurmak istiyorum diye hocamın bana verdiği cevap şu sende esnaf ağzı yok o yüzden iş yapamaz batarsın dedi eğer sende esnaf ağzı varsa ticarete gir ama yoksa devlet memuru olmanı tavsiye ederim ticaret sıkı ve bir o kadar da dalgalı denizdir boğulan çok olduğu gibi kazanan da çok olmuştur
00 Yorumla
+1 yılhafta içleri bir firmanın satınalma sorumlulugunda çalışıyorum...hafta sonları ise pazarda bayan çantası satıyorum...
çalıştıgım şirketten aldıgım maaş : 1750
pazarın getirisi 8 günde : 1500
diyeceksin ki pazar daha karlı yani ticaret ulan niye elin işinde çalışıyosun..ayda 20 kere çık pazara yeter diyeceksin..aylık 1500 ödemem var garanti para lazım..oyüzden 10 ay daha sabredecem..sonrası ticaret..00 Yorumladevlet memuru olursan ömrün boyu mucadele icinde ama geleceğini 1 nebze olsada evini arabanı alacağın bir hayat ticaretci olursan bir gün kimsenin sahip olamayacağı deneyimler ve yaşantı ya da herşeyini kaybetmiş bir adam olarak devam etmen gibi birşey..memurluktada kaybetme riskin var ..unutma..
02 Yorumla
Soran+1 yılticaret kendimi daha özgür hissedeceğim bir iş gibi hissediyorum ticaretten kastım kendi işimi kurmak memurluk tutsak hayatı gibi geliyor bana kpss hazırlanmam lazım gram çalışamıyorum çaışmak istememem çalışmayı sevmediğimden değil hayallerim hedeflerim aklıma geliyor içimden gelmiyor çalışmak memurluk
- +1 yıl
ticaret yapıcak adam bence yapacağı işe sermayesinin %50 sini yatırmalı her riske karşı yoksa ticaret yapmasın ve ticarette yapacağı her ne ise tabiri caiz ise iğne deliği büyüklüğünde araştırmalı ...enine boyuna...ileri düsünmeli ticaretci ..ama herşey para değil bende ticaret yapmak istiyorum ..ama ticaretten öte marka yaratma hayalim var..herşeyde kısmet kardeşim dediğim gibi. iyi ele sık doku demiş atalarımız..
iyi niyetli ya da uyanik olmayan insanlarin bulasmamasi gereken sektor mesela 1 liraya aldigin bir mali 100 liraya satiyosun. o 100 liranin da 99 lirasini tahsil ediyorsun ancak sattigin kisinin o ara isleri bozuluyor ve kalan 1 lirayi odeyemiyor sana. iste sen o 1 lirayi almak icin o batak adami mahkemeye verip isyerine haciz gonderiyosan tam bir ticaret erbabi olmussun demektir.
ticaret erbabi olmak parayi cok sevmeyi gerektiriyor. insani insanliktan cikarr tartismasiz.10 Yorumla
+1 yılMaîşet için tarik-ı tabiî ve meşru ve zîhayat, san'attır, ziraattir, ticarettir. Gayr-ı tabiî ise, memuriyet ve her nev'iyle imârettir. Bence imâreti, ne nâm ile olursa olsun, medâr-ı maişet edenler bir nevi cerrar ve aceze ve seeledir-fakat hilebaz kısmında... Bence memuriyete veya imarete giren, yalnız hamiyet ve hizmet için girmelidir. Yoksa, yalnız maişet ve menfaat için girse, bir nevi çingenelik eder
Bediüzzaman Said Nursi10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmemurluğu bırakırsan başka hiç bir halt olamazsın.ticarette her zaman farklı alanlarda çalışma imkanın var.zora gelemem diyosan memur ol.ama benim gibi ben hiç bir yere uzun süre bağlı kalamam 40 yıl emir altında çalışamam diyosan ticaret daha iyi.eğer birini seçersen risklerinin önemi yok.istediğin işi yap
00 Yorumla
+1 yılozellıkle kızların yorum baktım sasırtmadı benı.. kılar zengın babanın zengın cocukları ıle cıkar egelnır gezer tozar sonra garanıt paası olan memur koca arar. 2+2 :4 yorumlardanda anlasılıyore
30 Yorumla
+1 yılRiskleri seviyorsan ve ticari kabiliyetine güveniyorsan ticarethane senin için muhteşem bir seçimdir.
Yok riskleri sevmiyorsan ve ticari bakış açında sınırlıysa, ticaret senin bitişindir. Kafana sıkar gidersin.00 YorumlaSanırım eski meslek çeşitlerinden sanatı kişiliğime daha uygun görüyorum. İcraati satmak biraz daha farklı yetenekler gerektiriyor. Ben üreteyim birisi de satmama yardım etsin en iyisi :)
Memurluğu ve zihniyetini sevmiyorum00 YorumlaBence ticaret.
Ticarette kazanç hacminin büyümesi kuvvetle muhtemeldir. Fakat ufak bir hata da batmana sebebiyet verebilir. Memurluk standart yaşamaktır. Hayattan beklentisi 2 bin TL maaş ile ev geçindirmekten çok ziyade değildir.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 3b cevap paylaştı. memur olursan gelirim ve güvencen garanti olur ama ticarete atılırsan belki çok kazanırsın o da belki seçim senin
10 Yorumla
+1 yılTicarette para var zaman yok. Memurlukta para yok, rahat.
27 Yorumla- +1 yıl
nasıl para yok memurlukta ya:) ben memurum 3200 tl maaş alıyorumşu anve yeterliliğimi vernce 4000 lira olucak suanın parası ile:)
- +1 yıl
Ticaretle ilgilendiğinde para değil o. Memura göre iyi maaş tabi seninki de.
Soran+1 yılnerde memursun sen ne iş yapıyorsun ki
- +1 yıl
Memur değilim ben babam ticaretle ilgileniyor.
- +1 yıl
Aynen birde erkan27can arkadaşım memur işi tembel işi diyenler varmış bende şu cevabı verdim.onu diyenler geceleri niye yatıyor uyamasan abi niye 24 saat çalışsın ondan sonra konuşsun hem uyuyucak gece hemde tembel işi diycek oldu 24 saat çalışsın önce 7 gün ful sonra konuşucak sonra..
- +1 yıl
xSansx ne dediğini tam anlayamadım fakat memurlukta hafta sonu tatildir, akşam evindesin ve gün içinde genelde oturarak çalışır.Ticaretle ilgilenenlerin gecesi gündüzü yoktur hafta sonunu geçtim bayram tatili yıllık izini gibi durumlar asla söz konusu değildir.
+1 yılKafanı kullanabiliyosan ve yeteneğin varsa ticaretten daha iyi bir meslek yok bana göre. Al gülüm ver gülüm. Akarı yok kokarı yok.
00 Yorumlamemurluk garanti
ticaret riskli bir meslek batarsın çıkarsın engebelı bır yola gıdersın ya ayakta durursun ya da yok olursun00 YorumlaEğer çok zengin olmak gibi hırslarınız ya da arzularınız varsa ticaret
Düzenli bir yaşam rahat bir yaşam istiyorsan memuriyet cevap bu kadar basit00 Yorumladevlet memurluğu gelecek kaygısı yoktur o yönden iyidir. Ticarette ise çok çalışan çok kazanır devlet memuru gibi yerinde saymaz. o da o açıdan iyidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmemurum memnunum, 2300 tl ücret senede 50 gün izin... hangi özel şirket bu imkanları verebilir ? ticaret olayı da biraz şans beceri ve sermaye işi... 3 üne de sahip olmak gerekebiliyor zaman zaman...bu devirde memurluk "bundan iyisi şamda kayısı"
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılözel sektörde çalışmada esnaflıkta iyidir memurlukta...
00 Yorumla
+1 yılTicaret bence,etrafımda babası ticaretle uğraşanlar var ne de para kaldırıyorlar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıldaya devlete sırtını sonra bu devlet neden kalkınmıyor?. üretmiyoruz çünkü üç-beş tane dev şirketin eline bırakmışız ülkeyi... yeni yatırımcılar piyasaya çıkıncada tayyipin yandaşları...
00 Yorumla
+1 yılBen şuan kpss kursuna gdiyorum ablam memur on numara yerde calsıyo maaşı iyi haftasonu tatil mesai yok işten cıkarılma durumun yok daha ne olsun özel sektör bunları karşılamıyor
00 Yorumlamemur olursan cok zamnın olur paran olmaz
ticaretle uğraşırsan hiç zamanın olmaz ama çok paran olur00 YorumlaRızkın 10'da 9'u Ticarettedir. (Hz. Muhammed - asm)
Ticaret Peygamber mesleğidir, sünnettir.
Şahsi fikrimse Memurluk + Ticaret :)00 Yorumlabence götü devlete dayamak en garantisi :) ben ticaretle uğraşıyorum ama bu hayatta ticaretin garantisi yok
00 Yorumla
+1 yılİkisinin farklı avantajları var işim garanti olsun sabit gelirle idare exerim dersen memur ol ya da riske gireyi ama gelirim yüksek olsun dersen ticaret yap
00 YorumlaÇok parayla işim olmaz kendimi garanti altına almayı tercih ederim
01 Yorumla
+1 yıltabikide ticaret.1 yılda ticaret ile 20 senelik memur maaşını kazanbilceğin işler yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılMemurluğu basit bir meslek olarak görmek, ticaretin sonunda gelecek hüsranla yok olacak bir düşüncedir.
00 Yorumlastandart bir hayat istiyorsan memur ol ama maceralı inişli çıkışlı lüks bir hayat istiyorsan ticaret her zaman iyidir
00 YorumlaElbette ticaret yapacaksin/memur olup sabit hayat surmek bir kere gelinmis dunya icin bana ters geliyor yoksa yaniliyoruyum
00 YorumlaMemurun hayatı boyunca kazanacağı parayı 1 haftada kazanabilir ya da hayatı boyunca harcayacağı parayı 1 haftada kaybedebilirim seçimi sen yap.
00 Yorumlarisk almayı biliyorsan ticaret ,yok arkam sağlam olsun diyorsan memurluk.
00 YorumlaBence ticaret ? Bunun İçinde Para, Zaman , Bilgi , Destek Lazım ...
Memurluk eskiden güzeldi ..01 Yorumla- +1 yıl
En güzeli altını ıslatıp muşambayla bezlenmek bence,işin şakası tabi ne bilim 19 yaşında altını ıslattığı için annesinin muşamba bez bağladığını yazmıştı kızın biri alt ıslatma ile ilgili sitelere resmen muşambalarla büyüyorum yazmıştı aklıma gelince yazım dedim memurluk artık çok zor torpilin kıyağı olucak eskiden memurlara düşük gözle bakılırmış şimdi devir değişti altın oldu.
İlle de memurluk. Aileye para götürmeli. Kesintiye tahammül edilemez.
00 Yorumla
+1 yıltıcaret yapa bılıyosan ne duruyosun ne memurlugu ne amırlıgı
00 Yorumla
+1 yılözel sektör ticaret hepsini denedim şuan kamudayım en iyisi kamu her açıdan ben memnunum
00 Yorumla
+1 yılKamuda çalışıyorum. Dostum şu hayatta diyebileceğim bir şey varsa alacağın devletten olsun..:)
00 Yorumla
+1 yılmemurum ama ticareti seviyorum daha iyi tabii biraz ticarette birikimin bilgin varsa
00 Yorumlasponsor olacak ve destek çıkacak birisi varsa ticarete atılmak daha mantıklı.
00 Yorumla
+1 yılKPSS ye çalışıyorum bir 5 yıl memur olduktan sonra kendi işimi kurmayı düşünüyorum
00 Yorumlamemurluk mal insanların yapacağı meslek yan gelip yatıp sonra az maaş diye konuşanların kişi memur olmak için ciddi karakter sorunun olması lazım :)
01 YorumlaEn guzeli devlet memurlugu hele bide evin varsa gul gibi gecin git
10 Yorumladefne-555 katılıyorum...
00 YorumlaTıcaret zekam olsa emın ol tıcaret derdım.
00 Yorumla
+1 yılMemurluk garanti, ticaret riskli.
01 Yorumla
Soran+1 yılmantıklı bir işle uğraşırsan riskli ama kendi işin olacak daha mantıklı değil mi
Ticaret ticaret ticaret
00 YorumlaBohem hayatı en güzeli
00 Yorumlaticaret tabiki ama sermayi yoksa memur ol :)
00 Yorumlaticarette daha çok para var tabiki ticaret..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılticaret candir can ;)
03 Yorumla- +1 yıl
En güzeli altını ıslatıp muşambayla bezlenmek bence,işin şakası tabi ne bilim 19 yaşında altını ıslattığı için annesinin muşamba bez bağladığını yazmıştı kızın biri alt ıslatma ile ilgili sitelere resmen muşambalarla büyüyorum yazmıştı aklıma gelince yazım dedim memurluk artık çok zor torpilin kıyağı olucak eskiden memurlara düşük gözle bakılırmış şimdi devir değişti altın oldu.
Cevap sahibi+1 yıliyide kardesim neden benim cevap altina yaziyorsun :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılSırtını devlete dayıyacan hacı.
11 Yorumla- +1 yıl
yıl 1998 temizlik malzemeleri satan aşağıda apartmanın dükkan vardı bu geldi açtı faaliyet konusu bu yıl 2013 aynı kişi tanıyoruz ama nasıl bir insan biliyormusun tek başına ne cumartesi ne pazar sabah 8 akşam 9da yazın özellikle ne bayram ne 1 ocak insan üstü birşey devamlı ya ne hastalık hep "ağırlaştırılmış müebbet mahkumü" gibi devamlı 16 senedir böyle,sabahın köründe 1 ocakta yılbaşı ertesi kepenk açıyordu gün ışığında boğaz köprüsünü denizi yaşamın güzelliklerini görmek yok zombi işte ya
- Eğitim & Kariyer konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yılmermurluk daha rahat
04 Yorumla- +1 yıl
aşçılık kadar olmasada :)
- +1 yıl
mermuriyette çalışıyorum zaten merak etme
- +1 yıl
anammmmm onlar neydı oleeeee
Gizli Üye(36-45)+1 yılticaret iyidir de yapabilene
00 Yorumla
+1 yıl2sininde yeri ayrı
00 YorumlaTicaret ben ce
00 Yorumlakesinlikle ticaret