Genel bir tanım vardır. Başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde bizim özgürlüğümüz biter. Oysa özgürlük sınırsızlık değil midir? Sorumluluğuna katlandığımız sürece istediğimiz her şeyi yapabilmek değil midir özgürlük? Peki sınırsız özgürlük mutluluk verir mi insana? Engelsiz bir hayat yaşamın güzelliklerini gözden kaçırmamıza sebep olmaz mı?
İnsanın özgürlüğü, istediğini yapabilmesinde midir yoksa istemediği bir şeyi yapmamakta mı?
"Özgürlük için gökyüzü satın almanıza gerek yoktur. Ruhunuzu satmayın yeter" Başkasının özgürlüğü bizi kısıtlamaz ki. Özgürlüğü bir güç olarak görüp başkasının hakklarını çiğneme engellemesidir sadece. Özgürlük, özgür düşünmektir, ruhunda özgür alanlar oluşturmaktır... Sırrı cesarettir aslında. Aklın sana aitse ruhun özgür olur!
Özgürlük diye birsey yok kuşlar bile özgür degildir neden mevsimler geldimi göç ederler neden yağmurun altında ucamazlar bu dunyada kimse olasiliksiz özgür degil herkesi kısıtlayan maddi manevi şeyler var.
Özgürlük denilen şeyin bile olmazsa olmazları var.
Örneğin kendimi sadece motor kullanırken özgür ve mutlu hissediyorum. Fakat!!! Benzin bitene kadar. Benzin almak için paran olması lazım. Paran olması lazım. Paran olması için çalışman lazım. Çalışman için sistemin kölesi olmak lazım.
Bu yüzden en etkili uyuşturucu olan aşk ile kendimizi uyuşturup hayatı görmezden gelmek lazım.. Yoksa hayat denilen süreç hiç eğlenceli değil aslında.
Özgürlük: İsteyenin istediği şekilde Erdoğana bağlılığını bildirmesi, Erdoğanı yüceltmesi, pohpohlaması, yağlaması ballaması, onu övebildiği kadar övmesi, sevebildiği kadar sevmesi, sokakta "dötünün kılıyııııım tayyiiiiiip" diye avaz avaz bağırabilmesidir.
Özgürlüğün sınırlarını kendimiz belirlediğimiz zaman ve kimseyi buna müdahale ettirmedigimiz zaman tam anlamıyla özgür oluruz. Özgürce yaşamak çok güzel
Her türlü özgürlüğün sınırı vardır hayallerin bile , sınırı yok ise senin benim de sınırlarımız olmaz dı. sınırsız yaşayana nice mutsuzlar gördüm ben. sınırdan kastettiğin şeye de bağlı bu tabi..
İstediğini yapabilmesi ne derece doğru ki? Kendi çıkarları için etrafına zarar veriyorsa yemişim böyle özgürlüğü. Özgürlük iradededir. İradeli ve kararlıysan, kendine saygın varsa özgürsündür.
Başladım yılan olmadıktan sonra herşeyi yapabiliriz bizi mutlu eden mutsuz eden çanımızı yakan hatta. ya da canımızı bile kendimiz alabiliriz her türlü düşünmek lazım
En İyi Cevaplar