Şiddeye meyil karşı tarafa olan korkuyla doğru orantılı olarak artar bence..
Saldırgan insanların korkak olduğu gerçeği..
Şiddeye meyil karşı tarafa olan korkuyla doğru orantılı olarak artar bence..
Bence farklı nedenlerde olabilir.
Misal yapısı iyi olan bir arkadaşım var. Kendisinden herhangi bir alanda yetenekli olan birisiyle karşılaştığında kendi yeteneğini (yapısını) göstermek için saldırganlaşıyor ve kavga potansiyali yaratıp fırsat kolluyor. :D Böyle bir gözlemde bulundum. Kendisine sorduğumda "Neden böylesin?" diye, açıklayamıyor. Fakat takip ettim ki kendisininde iyi olduğu yanlarını gösterme isteği var bu elemanda. Aslında çoğu insanda var bu fakat biraz mütevazi olmak gerek. (BENCE)
Hayır katılmıyorum çünkü babamda sinirli ve çoğu şeye kızan ve bağıran bir mizacı vardır ama ben daha babamın bir şeyden korktuğunu veya birsinden korktuğunu daha görmedim.
evet katılıyorum çünkü geçmişte yaşadıkları kötü şeyler yüzünden artık insanlardan korkar olmuşlardır bu sebepten dolayıda ona yaklaşan herkese şiddetle ve agresiflikle yaklaşırlar .
Psikolojik sorunlari oldugu kesin.
Sadece korkaklik ile bagdastirilmasi yanlis bence.Saldirganligin altinca cok fazla sebep olabilir.
Sevgisizlik,dislanmislik vs.. vs...
Cevap
9Cevap
Şiddete meyilli insanlar ya da şiddet uygulayanlar korkak değil, acizliğindendir.agresif olan ve şiddet uygulayanların altında çocukluğunda ve yaşadıklarında olumsuzluklar yatar vya yaşadığı olumsuzluklar.genetik ve ypı faktörü.korkak olan başına iş gelir diye bunu yapmayabilir ama .
Korkak olduklarını sanmam, sadece öfke kontrolünde başarısız ve kendilerini kelimelerle ifade edemeyecek kadar aciz olduklarını düşünürüm
Saldırganlık korkudan degilde daha cok koruma iç güdüsüyle olan bir şey bence cok fazla alakası yok cok fazla korkan insan genelde çok fazla tepkisiz olandır.
Yanılıyorsun.
Aklıma şey geldi, "Şiddete meyyalim vallahi dertten"
Hayır.Korkaklıkla ilgisi yok.Deneyimlerle yoğrulmuş ve de yorulmuş bir ruh hali söz konusudur.Sinirlerine hakimiyet işin ölçeğidir.
Herhangi bir araştırmamın olmadığı bir konuda fikir sahibi olmam pek mantıklı olmaz.
böyle bir genelleme yapmak yanlıs olur dıye dusunuyorum..kişilik olarak fevri,asabi ve gözü kara cok ınsan var etrafımda..
Gerekene saldiririm korkak degilim.
Havlayan kopek isirmaz denebilir ama kopek degiliz ne yazik ki.
Uysal atın tekmesi pek olur :D
güzel soru affedyrm seni :p :D
gittin dimi maymun :))
Gittim gittim :D
İnsanlar korkularına maske takarlar.
katılıyorum doğru bilgi
Adam mod olmuş
Öfke kontrolü yok diyelim ona
sanmam bence öfkesini kontrol edemiyordur
büyük bir coğunluk evet doğru
doğru olabilir evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?