İ***har korkup kaçmaktan başka işlevi olmayan insanların, acizlerin kaderidir. Böceği ezerler, isteyerek veya istemeyerek. Korkak olursan, ezilirsin. Söyleyeceksin, yapacaksın, gideceksin. Sonucunda başın belaya girecek olsa bile doğrundan dönmeyeceksin. Mücadele demek, savaş demektir. Savaşacaksın, seni üzen kıran moralini bozacak her şeyle. Seni hayata bağlayacak bir şeyler bulacaksın. Bu kadar iradesiz olmayacaksın, seni tutacak bir şeyler olacak mutlaka. Kimse sizin ölmenizi umursamaz, hele hele onlar içinse. Ağlasa ağlasa anneniz ağlar, o da iki üç gün sonra ev işi yemek yapar. Sizi en çok umursayacak kişi yine sizken, sizde bırakmayın sizi.
Bu sene öğrendiğim en büyük duygu öfkenin ve üzüntünün sebebi insanın kendi içinde çözemediği üzüntüler ve acılardır. Ben de bir dönem düşündüm. Ama şu an içimde buna dair hiç bir istek kırıntısı kalmadı. Acıyı kabul etmek gerekiyor. Acı gelir ve geçer ben acının kendisi değilim çünkü.. Dönem dönem gelir ve geçer teslim ol ve yaşa hepsi bu.. İçimde öfke de duymuyorum. Darılmıyorum artık.. Acının ortaya çıkmak için sebebe ihtiyacı yoktur bazen sebepsiz yere de ortaya çıkabilir ve sebepsiz yere ortaya çıktığı zaman ona anlamlar yüklemeye başlarsın. Oysa sadece hissedilen bir şeydir bazen.. Duygusal bir iç sıkıntısından ve zihni istila eden düşüncelerden bahsediyorsak bu böyle. Çünkü her başlangıcın bir sonu var. Aslında bitince önemi kalmayacak. İyi geceler dilerim.
İntihar etme düşünceleri var olduysa eğer kişide, o girişim büyük ölçüde başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Çünkü intihar arzusu gelecekten ziyade geçmiş ile alakalıdır. Gelecekte acı çekeceğim diye intihar etmez insan, geçmişten gelen bir arzudur bu. Hayata veya kişinin kendisine karşı anlık ve güçlü bir nefret ve çaresizlik refleksidir. Bu sebeple yaşayan ve intihar etmeyi planlayan her insan intihar etmek için geç kalmıştır. Ve yaşam, kötü bir alışkanlıktı insan için, çok azı bu zevkten feragat edebilirdi.
Evet cok guzel yorum az once de bir kizin sorusuna kirkkaklik yazmistin sonra sikayetlerimizle soru kaldirildi kirkkalik değildir bence de caresizliktir korkaklik diyip insanların acisinin ustune gitmeyin kimse kirkup hemen intihar edeyim doye dusunemz intihar edenleri agir travmalarla dolu hayati vardir geneline bakiyorum bana intihar dusuneceisyke gelenler de var vazgecirdigin cok oldu ama sen kirkaksin diye degil inlari anlamaliyiz cigumuzun kaldiramayacahi seyelre dayanmış insanlar dkr bunlar o yuzden bence bu soruyu kaldirmalisin
Cunku elinizden tutan olmamis travma yasamissiniz koruyan olmamis bu yuzden olursem hepsi gever diye dusunuyrosunuz gelecege dair umutlariniz da yok tek sebep bu korkaklik degil bunun uzerine konusmaliyiz
@baklavaaadilimii ne konusacagiz düşünüyorum hayat bu ister çekerim istersem bırakırım demek doğru değil mi? Evet bir tek kadın değil. Artık yaş geçiyor acı ama geçiyor hayat sana yük olmaya başlamış gelmiyor mu? Anneden babadan kalan bir şey yok. Maaş 27.000 TL her gün daha da kötüye gidiyoruz. Yaşamak sence yük değil mi? Nereye kadar yaşayacağım ki? Bu hayat nereye kadar gidecek ki! Umut mu kaldı yaşamak mı? Onursuz şekilde her gün yaşamak bu mu? Ölüm kurtuluş gibi bence. Doktora git iki ilaç yazdır. Boş boş yasa desene bana. Psikiyatri desteği. 10 dk sana karar verir doktor.
Psikiaytriyi herkese onermem cunku her dertli insanin psikolojisi bozuk degildir once bakariz soruna somra doktora gideriz gerekiyorsa. Doktor dertlerine cozum bulmaz. Atoyorum tecavuze ugrayan birinin gecmisini silemez ya da ac kalan adama ev ve yemek vermez doktor ilac yazar konusur gider.
@baklavaaadilimii her şey depresyon artık. Ben de majör depresyon varmış. Bence de ilaç çözüm değil. Altta yatan ne var? Bence çaresizlik imkansızlık ve ekonomik
İntihar insanın aklına bile getirmemesi gereken bir durum
Sorularda da yasaklanması gereken bir konu
İnter tabii ki çözüm değildir çünkü intiharın ne olduğunu insanlar bilmez. Hayat kötü bir yerdir ve insan kötü bir yer olduğunun farkında olmalıdır hayat cennettedir hayat mücadele etme yeridir. bazı şeylere inat bazen hayatta kalıp mücadele etmeye devam etmek gerekir her zaman.
Teşekkür ederim. intihar bence acıdan kaçmaktır ya da acıya son vermektir. kolay gibi gözükebilir ama zordur aslında her şeye son vermek. insan yaşayıp acı çekmekle ölüp kurtulmak arasında seçip yapar
Şimdi o zamanki insanın psikolojisiyle düşünceleriyle ya da içinde bulunduğu duruma göre çözüm ya da gereksizdir diyemem bazen insanlar öyle Duygu durumları ile öyle manipülasyon durumları ile karşı karşıya kalır ki ne yazık ki bu hatayı yapar ama Allah'ın verdiği canı her zaman için Allah olmalıdır zaten bu dünyada eninde sonunda öleceğiz yaşamayacağız
bence yinede kolay değil bu ölçegini bile bile kendine zarar veriyorsun sonuçta konuşmak kolay tabıkıde Allah kimseyi çaresiz ve intihar edıcek sevıyeye psikolojiye vs getir mesin
Pes etmeye kalksak muhtemelen haklıyızdır. Pes etmeden önce birkaç satır bir şey yazsak muhtemelen her hecemiz buram buram haklılık kokar. Boş ver. Mücadeleye devam. Mücadelen bittiğinde söylersin onları, şimdi değil.
Çok da önemli değil cesaret yahut korkaklık olması, fakat tartıştığımız konu buysa kesinlikle büyük bir cesaret ister. Lisedeyken bir öğrenci okulun tuvaletinde kendini öldürmüştü cidden çok fazla kan vardı o gün mesela bunu düşünmüştüm.
Nasıl bakayım normal yaşa kurallara uy bu kadar hayat. Burası imtihan dünyası zaten. Buraya gülüp eğlenmeye gelmedik. Allah'ın verdiği canı da sen kendi isteğinle alamazsın. Senin için bu dünyada da diğer dünyada sıkıntı olur. Benden söylemesi, sonra sordum uyarmadılar beni deme.
Vallahi maşallah cidden at gözlüğü ile gelmişsin. Belli ki psikolojik ciddi bir rahatsızlık yaşamamışsın, o yüzden anlayamıyorsun. Allah acı keder vermesin inşallah ne diyim
Valla asıl senin psikolojin iyi değil, soru sormuşsun ben de fikrimi söyledim. İntihar etmeyi normal mi karşılayayım. Kişisel olarak sana bir şey demedim bana laf atmışsın. Hiç umrumda değilsin ne halin varsa gör valla.
Zaten senin psikolojin iyi demeye çalışmıştım. Allah zeval vermesin. Benimki de iyi olur inşallah. Laf atmaya çalışmadım emoji kullanmadım dşye öyle anladın sanırım. Günahımı alma
Yooo estağfurullah sen yeter ki iyi ol. Allah sen de razı olsun. Her ne kadar zor bir süreçten geçersen geç, bu sıkıntıların misafir olup gideceğini unutma. Bir gün kuş gibi hafifleyeceksin inan bana. Sabret.🙏🏻
Valla ahiret inancim olmasa bugune kadar 1000 kere ölmustum ama obur taraf korkusu beni hep geriletti asla yapmam diyemem kimsede buyuk konusmamali bence buyuk cesaret isi
Arkanda ağlayan insanlar bırakmaktan başka bişey değil he kimseyi yargilamıyorum ben olsam belki bende kaldiramazdim onların yaşadığını ama böylede olmamalı
Ben bu hayatta bir iki şey haricinde hiç bir durumu yargılamam ama o bir iki şey bunlardan biri intihar... hiçbir açıklaması olamaz ne durumda olursan ol intihar çözüm değildir
İnanç yönünü bilmiyorum o yüzden tam bir şey diyemem ama aklı başında olup mantıklı olan biri yapmaz Allah hiç kimseye kaldıramayacağı yükü vermez bunu bilip inandığın sürece hiç bir güç seni yıldıramıyor geçmez dediğim ölecek gibi hissettiğim ne varsa hepsi geçti. Neyin çözümü yok bunun yok şunun yok diyerek kendimizi kandırıyorız