Ben Türküm ama Almanyada yasiyorum ondan sordum. Mesela biri küfür edince "7 sülalemi..."
Peki neden 7 diyorlar?
Peki neden 7 diyorlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
eski çağlarda, ana yurdumuz orta asyada atalarımız, evlilik müessesine evlenecekler açısından ayrı bir önem vermektedirler. evlenecek çiftin her ikisinin de babası, büyükbabası, onun babası... diye giden 7 atasından herhangi birinin aynı şahıs olmamamsına özellikle dikkat edilirdi. (her ikisine 7 atası saydırılır, herkes de bunu bilmek zorundaydı). bu kadar önemli olan konu ise; ayrı ayrı atalardan gelenleri başgöz ederek kanın değişimini sağlamaları (bir nevi tazelenmeleri) ve gelecek nesillerin daha sağlıklı, zeki ve nitelikli bir toplum olabilmlerini sağlamaktı.
Küfür etmek zaten hoş bir davranış değil. Ama okuduğum kadarıyla akrabalık bağı ile alakalı olduğu için ediliyormuş. Akrabaların ve sülalelerin 7 kuşak geriye kadar dayanıyormuş. 8. cide kesiliyormuş. Ne kadar doğrudur bilinmez. Yani adam öyle bir küfür ediyor ki, eksiksiz tüm sülalene, tüm kuşağına. Nasıl bir nefret ise artık. Hem hepimiz Ademoğluyuz yakışmaz böyle küfürler
Aslında yazdigin mantıklı 👍
@CrazyCandy Senin sorunda öyle. Ama adamlar bunu nereden araştırıyor. Kim yayıyor. Bu küfürler piyasa nereden geliyor, sır gibi.
Ben sadece yorumları okudum :)
@CrazyCandy Ben soruna ve sorduğun sorunun bilinmeyen sorununa değindim. :)
:) teşekkür ederim
@CrazyCandy rica ederim
:)
Cevap
17Cevap
Çünkü 7 yani ( seven ) sevdiğin sevmediğin bütün sülaleni anlamında. 😀 anca bu kadar sıvazlayabildim. 😅
Haftada neden 7 gün var? 7 her zaman gizemli bir sayı olmuştur
Geçmişten atalarımızdan kalan bir söz. Evlenecek insanların 7 atalarını bilmeleri istenirmiş ki, farklı ailelerle evliliği çoğaltalar aileyi genişletmek istiyorlarmış
Tahmini olarak dünya da insanoglu var olduğu günden bu güne 7 sülale geçmiş olduğu için olabilir
Bunların hepsi bir sınav birgün bunlarında ayrı hesabı olacak evlat
Daha kuvvetli olmasi icin asil soru neden 8 sulale degil
beynim yandi :D
Belkide insafa gelip 7 de kesmislerdir , 6 da az oldu demislerdir
:D :D bana göre bunun kafiye ile alakası var biraz yedi sülalemi derken sondaki i harfleriyle uyumlu olması içindir yoksa insan saymaya kalksa bayaaa bir sülalesi vardırr en azından
Artık geleneksel olmuş
Oha çok mantıklı bir soru
Kennst du die antwort zu deiner frage
nööön leider nicht 😂
Almanca bilen 2 kişi yok sitede
😁 gute nachtlar
@patiencestone bak buna daha da kolay cevaplar bulunur :D
Sizede :)
Schneewittchen und die 7 Zwerge gibi :D
Ne içtin bende aynısini istiyorum.
@patiencestone :( kötü bir şey yazmadim, 7 çucelerin masal misali dedim :)
Çok güzel bir soru 😄
Çünkü şundan dolayı valla ben de bilmiyırum :(
7den sonra sülale kabul olmuyor.
Eşşeğen zikinden ötürü
Hadi şunu 5 yapalım
saol ya. D
Sende Sağol
küfür etmiyorum :D
Bilmiyom
Hak gecmesin diye
Dumme frage
sorry bro