Yaşlı insanların çoğu "ben bu hayatta yaptıklarım için değil, yapmak isteyip de yapamadıklarım için pişmanım" diyor. Hata yapmak korkusu ilerlemenin, başarı elde etmenin en büyük düşmanıdır.
Sizin korkularınız nelerdir?
Hata yapacağınız, yanlış anlaşılacağınız korkusuyla yapmaktan, söylemekten vazgeçtikleriniz oldu mu?
Bunu kesinlikle herkes defalarca kez yaşar ama ben hata yapmaktan korkmam, yok bilmem ne gibi vs yani sorulara hep mükemmel bir insanmış gibi görüş atan insanlar Ks'de bitmek tükenmek bilmez her zaman olduğu gibi. Bu sitede ayar olduğum insan tipidir bunlar. Tam bir mükemmel insanlar, hani öyle bir mükemmellik ki dört dörtlük deyimi az kalır.
İnsan hata yapmaktan korkar ve bunun için vazgeçtiği birçok şey olur. Bilincli bir şekilde bunu yapmazsiniz belki ama bilinçaltinda bunlari sürekli beyin düşünür ve bilinçaltimiz düşündüklerimizi, davranislarimizi etkiler kesinlikle. 2 kere etkilenmeseniz üçüncüsünde etkilenirsiniz.
ben hata yapmayı severim yani hata olacak diye söylemek istediklerimden hiç vazgeçmedim evet bazen tepki aldım bazen hayal kırıklığına uğradım ama olsun beni ben yapan bunlar
evet.. olgunluk kimseye altın tepsiyle sunulmuyor sen ögreneceksin bazen acı bazen tadlı.. mükemmel olmaya çalışırken aslında hiç bir duyguyu yaşamadan odunsu insanlar var sorsan onlara mükemmeler ama içi boş agaç gibiler:) çok var öyleleleri çevremizde.. herkesin parmakla gösterdiği ama içi boş insancıklar
Mükemmel insan değil de, aşırı mükemmeliyyetçi insanlar var ki, bende de var o karakter. Herşey tam, mükemmel olsun istiyoruz, ama maalesef çok da yeniliklere açık değiliz,, yanlış anlaşılma korkusu da çok.. İçi boş ağır oldu bir az😃
O kadar çok katılıyorum ki şu soruda okuduklarıma o kadar olur yani :) Hata yapmayı seviyorum. Bana zarar gelir diye beni hata yapmaktan alıkoymaya çalışan insanlardan da uzaklaşıyorum. Çünkü hiç hata yapmadığım zaman yaşamıyorum da aslında. Saksıdaki süs bitkisi değilim ben :D Yıllarca böyle hissederek yaşadım. Artık saksıda yaşamayı reddediyorum. Ama tabi kurtulabilir miyim bundan reddederek. Belli değil.
Hata ve yanlış yapmadan ilerlemek bence mümkün değil. Tecrübe kazanımlarında hata yapmak gerekir. Ve doğruyu bulabilmek için yanlış yapılmalı. Hayatta bir çok şey deneme-yanılma ( simya ) yolu ile mümkündür fikrimce.
Yapmak istediklerimi de zamanla yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü bunun için birikim sahibi olmam gerek. Ve ben inanıyorum. İnandıkça da başarı yolunda ilerliyorum hamdolsun. Bir söz söylerken , ağzından cıkacak kelimenin nereye gideceğini tahmin etmen gerek. Karşındaki insanın kapasitesini az çok tahmin edersin. Onun anlayacağı yolla iletirsin söylemek istediğini. Fikirleriniz çatışabilir , ortam gerilebilir. Senin doğrun sanadır. Onun ki ona. Ama sen araştırarak bilgi elde edersin. Bir başkası kulaktan dolma bilgiyle.. Söylemekten vazgeçtiğim birşey yok. Düşünüyorum. Karşımdaki bunu nereye çekebilir diye. Ona göre anlatıyorum.. Anlamak istediği gibi anlarsa eğer. Tekrar birşey söylememeyi tercih ediyorum.
Hata yapmak lazım çünkü hata yapmak demek harekete geçmek demek hata yapsan bile sonunda bir ders çıkartıyorsun. Yani aynı hatayı bir daha yapmıyorsun. Bu da hayatında seni geliştiriyor
Milyoner ya da milyarder olan bir ünlü iş kadını Sarah Blakely nin babası kendisine her eve dönüşünde şu soruyu sorarmış:"Evet bana bugün hangi hataları yaptığınızı söyleyin bakalım." Diye.
Korkum, gercegim ve gelecegim sudur ki ben karsi cinsle iletisim kuramadim kuramiyorum ve kuramayacagim ama sanirim artik zor da olsa buna alisacagim...
Aşırı mükemeliyyetçi biriyim, her şey ya tam olsun, ya olmasın istiyorum. Yapa biliyorsam yapıcam, yapamıyosam denemem gibi bir düşüncem var. Sanırım yenmem lazım bu karakteri
İşimle, ya da ortaya koyduğum fikirlerle ilgili değil ama sevdiklerimi üzmemek adına, ınlarada katlanmaya çalışıyorum, bazen aptal yerine koyduklarını bildiğim halde, katlanıyorum😟
En İyi Cevaplar