Ederdim biz insanları affetmeliyiz ki öteki dünyada allahtan af istemeye yüzümüz olsun. insanların ufak tefek hatalarını bile affedemiyozuz allahtan nasıl af isticez. allah affedebiliyorsa biz niye affedemeyelim😉
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende hakkımı helal ederim hep.. sadece 2 kişi yüzünden çok ağlardım lisedeyken ezikte biriydm biraz çok uğraşırlardı benimle çok daşga geçerlerdi çok fazla göz yaşı döktüm onlar yüzünden onlara bir türlü helal edemiyordjm hakkımı onlarada dün aklıma geldi helal ettim... çünkü acı çekmek, kalp kırılması nedir çok iyi biliyorum... ve kimsenin yaşamasını istemem..
Bana çok benziyorsun bende iki kişi yüzünden çok üzüldüm ama hakkımı helal ettim. bir hakkım varsa allah sorsun. ufak tefek tartışmalarda direk hakkımı helal etmiyorum demek bana göre çok yanlış
Banada.. 24 yaşındayım kimseye hakkımı helal etmiyorum demedim... hepsine helal olsun.. kimsenin üzülmesini acı çekmesini istemem... platonik aşkım duyhularımla dalga geçmişti kötü bir duruma düşmüştüm ve o gece sabaha kadar ağlamıştım ve o gece ağlarken "Rabb'im ben affettim sende affet.. döktüğüm her damla gözyaşına kadar bütün hakkımı helal ediyorum benden yana ona hesap sorma" diye yalvarmıştım dualar etmiştim.. halada mutlu olmasını isterim.. bana ne yaptığı önemli değil.. sevdiğim her gece onun için hayır duaları ettiğim kabuşma hayalleri kurduğum biri için kötülük isteyemem ben
Etmem tabiki. Sonuçta hak benim hakkım. Kötü bir okay yaşadım ve benden helalik istediler ama o olay yüzünden remen bir travma anlattım. Hadis doğrudur tabi. Ama ben edemiyorum
Gerçekten sevdiğim ve kaybettiğim insanlar hala kalbimdedir, onlara kıyamam hakkım helal olsun... Ama canımı bile bile defalarca yakanlar varya onlar da hala aklımdadır, hakkımı helal etmiyorum...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bana hakkini helal etmeyene ben de helal etmem ama onun disinda ederim. bir de cocukken benimle ugrasanlar vardi sinifta hep knlar yuzunden uzuluyordum emin degilim ama helal etmek de istemiyorum cubku beni sessiz bulup ugrasmuslardi
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynı şeyi lisedeyken yaşamaıştım 2 kişi yüzünden.. çok göz yaşı döktürdüler bana hiçte sevmezdim onları 24 yaşındayım dün helal ettim ilk defa ve gönülden helal ettim çokta rahatladım helal edince çünkü üstümde yüktü
Sen bilirsin tabi senin tercihin ama affetmediğin sürece için içini yer o kişilerin mutlu olması bile üzer seni sadece affettiğinde umrunda olmaz ve üzülmeyi bırakırsın
Annemi hastaneye yetistiremeyen arac soforune ofkeliyim, babamin sorumsuzluguna ofkeliyim, faizcilik yapip milletin kanini emen devlet destekli bankalara ofkeliyim, soz verip tutmayanlata ofkeliyim, yari yolda birakanlara ofkeliyim, devlete ofkeliyim, din somuruculerine ofkeliyim, yardimlasma dayanisma olmayan dunyada herseye ofkeliyim, guclunun zayifi her daim ezmesine ofkeliyim, devleti yonetenlerin insanlarin emeklerini calmasina ofkeliyim, alinan haksiz vergilere ofkeliyim, oldurulen bebeklere ofkeliyim, savaslara ofkeliyim, din icin cihat yapanlata allah nidalari ile kafa kesenlere ofkeliyim, anlican ben her zaman Öfkeliyim!!
Biliyorum zeki olmayan her seye karsiyim iste benimde yapim bu bos ver diyorum bir haksizlik gorunce dayanamayip hemen atliyorum herkesle kavga edebiliyorum, bir markette kasiyer yasli teyzenin 1 kurusunu vermemesi beni deli ediyor basim belaya gidecek bir gun ama neyse
Anlayabiliyorum ama kendini frenlemen gerektiğini düşünüyorum.. dünya kötü bir yer her şeyi sen düzeltemezsin belkide bunu kabullenmen gerek.. duyarı ol yeri geldiğinde sesinide çıkar ama aynaya baktığında gülen bir yüz görmeyi hakettiğini unutma
En güzelini yapıyorsun ama haksızlığın olmadığı bir yer yok dünya üzerinde ne yazıkki.. o yüzden kendimi hep bu dünyaya ait değilmişim gibi hissediyorum.. öyle an oluyorkikalabalık bir yerde bir banka oturup insanları izliyorum.. araba sesleri bütin o gürültü öyle uzaktan geliyorki sanki bambaşka bir boyuttayım.. sanki uzaydan dünyaya düşmüşümde anlam veremiyormuşum gibi.. en çok o anlarda buraya ait olmadığımı hissediyorum..
Garip olacak ama bende öyle hissediyorum, yabancıyım uzaylıyım yani, bilemiyorm ama daha cok insan haklarini gozeten ulkeler var sık sık seyahat ederim, mumkunse bu gezegenden gitmek bile istiyorum ama yok iste.
Bazen diyorumki keşke şu marsta yaşam olsada şu bencil menfaatçi fırsatçı sömürgenler oraya gitse dünyada sadece iyiler kalsa barış içinde yaşasak diyorum onlar marsta savaşlarına devam etsinler 😂
Dunyanin sadece 7 tane zengini mal varligini bagislasa dunyada aclik kalmayacak, afrika sonurulmeyecek, tefecilik suç devlet nazarın'da fakat bankalar onlardan daha beter kaç kişi intihar etti yazik degil mi onun ailelerine faizi odeyemedigi icin adam kendini asti, bunun sorumlusu devlet degil de kim? Ondan sonra allah nidalari ile cahil kesimi mest ediyorlar ya delirmemek elde mi? Allah biliyor ya bazen diyorum arinma gecesi diye bir film var di bilirsin belki o gercek olsaydi yemen ederim kapilarina dayanirdim parca parca ederim o monşerleri.
O filmi bilmiyorum ama merak ettim doğrusu.. insanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar aklım mantığım almıyor.. ben insanların üzülmesine nile dayanamıyorum kıyamıyorum en sevmediğim inaana bile canı yanmasın diye hakkımı helal ediyorum
Temiz kalplisin ondan ama buda zayiflik iste filmi tavsiye ediyorum her yil yapilan geleneksel cinayet serbest isteyen istedigini öldüre biliyor, harika film.
Ben zayıflık olduğunu düşünmüyorum tam tersine bir insan ne kadar camı yanarsa hansın hakkını helal edebiliyorsa güçlüdür bence ben güçlü olduğumu düşünüyorum:)
Dene bence emin ol çok rahatlayacaksın... şöyle bir örnekte vereyim.. platonik aşkım vardı ama cidden çok saf çok temiz duygularla seviyordum ben.. her gece dua ederdim onun için.. sonra söyledim duygularımla alay etti kötü duruma düşürdü beni buluşalım dedi gelemdi falan.. o gece sabaha kadar ağladım canım çok yandı.. çünkü zaten büyük beklenti içinde değildim bielikte oturup bir çay içeceğimizi onunda bana birlikte olmayacağımızı söyleyeceğini düşünüyordum imkansız olduğunu biliyordum çünkü.. neyse o gece ağlarken "Rabb'im ben affettim sende affet ben döktüğüm her damla göz yaşına kadar bütün hakkımı helal ediyorum ona.. benden yandan hesap sorma ona.. hakkında hayırlısını nasip et" diye mutlu olması için dualar ettim hatta bunun için yalvardım Allah'a.. şimdi onu unuttum canım yanmıyor artık halada mutlu olmasını isterim.. ama eğer ona hakkımı helal etmeseydim canım hep yanacaktı ve ben onu asla unutamayacaktım biliyorum.. o kadar çoks evdiğim bir insanı hep kötü hatırlayacaktım
Ama onu affedip hakkımı helal ettiğim için onu hep sevgiyle güzellikle hatırlıyorum.. benim hayata olaylara bakış açım bu.. affettiğin zaman yıpranmazsın üzülmezsin unutursun hafiflersin ama affetmezsen bu sende hep yük olarak kalır
Biliyorum oyle bir kiz arkadasim vardi ben ne zaman bisey anlatsam gecer aras takma aras hakkink helal et aras onlsr kotu diye sende kotu olma aras deli ediyodu beni :)
Hayatta çözümü olmayan hiçbir problem yok aslında.. eğer sorunu kabullenip ben böyleyim dersen çözemezsin.. ama "benim bu sorunum var nasıl çözebilirim?" Diye düşünürsen çözebilirsin:) öfke problemin olduğunu düşünüyorsun bu iyi bir şey farkındasın yani.. peki bu sorunu çözmek için ne yapıyorsun?
Neler yapiyorum sahilde yururum sabahlari yoga yapardim bir ara dinginlik icin bir kac kitap okurdum ama inssn icine ciktigim zaman damarima mutlaka basan bir embrsil olur ortamda o zzmsnda dayanamam gene pstlarim
Ahahah doğru söylüyormuş ama 😂 bak bir hocam vardı ünv. de bizi dersten atmıştı arkadaşla konuşuyoruz diye ki bizden başka konuşan yoktu.. ben gülerek çıktım çıktım aınıftan bide sallamadım yani.. sonra koridorda daha çok dersimiz var dedi daha 1. sınıfsın falan filan dedi tehdit etti gibi gibi.. gıcık oldum kadına ben saygısızlık yaptım diye düşünmedim hiç.. sonra kadın derslerde hep beni sevdiğini söylemeye başladı hatta geldi bir kere sarıldı faşan her ders laf atardı bana odasına giderdik sohbet ederdik falan hiç ders çalışmayab ben o kadının derslerinden 100 aldım.. şimdi arayıp sorduğum tek hocam odur çok seviyorum o kadını hatta idolüm.. neden biliyor musun? Çünkü ben ona saygısızlık ettim hiçe saydım ama o bana sevgiyle yaklaştı.. bu hep böyledir.. biri sana saygısızlık yaptığında sen ona sevgiyle yaklaşırsan o insanı kazanırsın ama nefretle yaklaşırsan o insan sana saygısızlık ettiğini bile görmez
İşin özü sana yanlışı dokunan bir insana yanlış yaparsan o hatasını anlamaz pişman olmaz aadece birbirimizden nefret edersiniz.. ama iyilikle güzellikle yaklaşırsan hatasını anlar ve pişman olur hatta sana karşı minent duyar.. tabi bu kişiylede alakalıdır.. karkaterlede alakalıdıe.. ama iyilik yaptığında bir şey kaybetmezsin.. sen iyilikle yaklaş o görmüyorsa anlamıyorsa onun hatasıdır..
Calistigim sirkette bir kac kiz grubu var islerini birakp benimle ugrasiyorlar konunumu kisksnkyorlar onlardan sonra geldim genel mudur oldum benden emir almak canlarini acitiyor bende tam kapinin ordan gecrrken muhabbetim dlnuyordu aras soyle aras boyle diye direk girdim iceri yasemincim bir kalem alabilirmiyim dedim tesekkurler dedim devam edebilirsiniz dedim ciktim kipkirmizi oldular bos inssn kisi ile zeki inssn isi ile meskul olurmus.
Buna dairde paikolojik teknikler var diye biliyorum.. mesela çok mutlu huzurlu olduğun bir anda ufak bir hareket yapacaksın.. mesela elini hafif bir yjmruk yapıp açacaksın parmaklarını oynatacaksın ya da herhangi bir şey sadece mutlu olduğun ana özgü bir hareket.. ve bu hareketi her mutlu ya da huzurlu oldupunda yapacaksım bu senin bilinçaltona yerleşecek ve öfkelendiğin anda o hareketi yapacaksın bilinçaltın gerçeği ayırt edemediği için aenin mutlu huzurlu olduğunu düşünecek öyle hissettirecek bu şekilde sakinleşeceksin.. bu tarz teknikşeri araştırıp uygulayabilirsin:)
Evet hep sevgiyle yaklaş emin ol kaybeden olamzsın aksine seni sevip sana saygı duyacak insanlar kazanırsın.. belki enayi belki aptal diyenler olur bilemem ama emin ol onlarda içten içe kıskanıyorlardır ve öyle boş insanların hakkında ne düşüğününde bir önemi olmamalı.. eğer onlar kötülük yapıyor diye kötülük yaparsan kendi kişiliğinden ödün vermiş olursun.. sen iyi biriysen iyilik yapmalısın...
Şirketteki olaydada en güzelini yapmışsın güzel bir davranış sergilemişsin.. çokta doğru bir söz son söylediğin.. hayatında yapacak işleri olmayan boş insanlar başkalarının hayatıyla upraşırlar
Nirvana'ya ulaşırız işte beni ancak orası paklar. hani işin espirisi o ama düşünmüyor'da değilim zaten burda kimsem yok, gitsem'de bir şey kaybetmem diye aklımdan geçiriyorum..
Valla ben helallik istemeyenlere bile helal ediyorum :) çünkü canının yanması, kalbinin kırılması, acı çekmek nedir çok iyi biliyorum kimseninde bunları yaşamasını istemem:)
En İyi Cevaplar