Siz hangisine daha cok önem veriyorsunuz?
nekadar insan siniz?
ikisi denge demi, yoksa hersey görsellik mi?
nekadar insan siniz?
ikisi denge demi, yoksa hersey görsellik mi?
Imam Gazali denen sahis islam dunyasina bir araba zarar vermemis olsa neyse.
Birakin boyle bos isleri. Bedeniniz sahsinizin bu dunyadaki izdusumudur.
Bedeniniz oldugunde isiniz biter, bedeninix hastalandiginda zora girersi iz.
O yuzden bedeninize sanki bir cesit yabanci muamelesi cekmek, sizi ancak ke di kendiyle didisen bir dangalak yapar.
söz hosuma gitti paylasmak istedim.
Islam dünyasina ne gibi zararlar vermis, merak ettim?
bedeni öldür demedik, ikisi de önemli. beden ruhla deger kazanir. ruhsuz beden zaten cesettir.
Ruh falan yok aslinda.
Gazali devtine kadar bilim, arastirma ve ozellikle matematik konusunda cok buyuk atilimlar yapmis, yunanlardan aldigi kulturun uzerine biseyler koymustu idlam alrmi.
Her ne kadar tek suclu kendisi olmasa da, bilim karsiti, felsefe dusmani sacma sapan dogmaci yapisiyla bu kafanin komple bitmesinin bas aktorlerindendie. Gericinin tekidir Gazali.
Benim bu tür sorulara karşı söylediğim bir söz vardır;
''Dış güzellik önce gelir ama her zaman galip olan akıl, kişilik ve karakterdir''
İyi akşamlar.
Çok güzel ve yerinde bir söz 👍🏼
Size de iyi akşamlar.
Eig için teşekkürler.
Beden ruhun ayrintisidir. Fiziksel aci bedeni duygusal aci ruhu tehdit eder mutluluktada boyledir o halde beden ile ruh ayri birer olgu degildir bana gore manevi olarak ruhu maddi olarak bedeni olgunlastirmak lazim gelir.
ne güzel bir aciklama. tesekkürler :)
<3 :)
Ikisiyle de uğraşıyorum ben hem Dünya hem ahiret insallah cümlemize de
Amin :)
Cevap
15Cevap
İkisi de önemli ancak ruhen daha çok motiveye ihtiyaç duyar insan. Günümüzde arkadaş edinebilmek için dış görünüşe çok önem veriyorlar ve haklılar. Çünkü bu zamanda dış görünüşü kötü olan birinin ruh güzelliği ve karakterine bakmaya kimse tenezzül etmiyor.
Ha bana gelirsem.. Kendi ruhumu yeterince motive ettiğimi düşünüyorum.
malesef ki öyle..
bu zamanda kimse ruha bakmıyor herkes bedene bakıyor bu yüzden bedene daha çok önem vermek durumunda kalıyoruz şahsen ben kendimi beğenmediğim için ve de kendimle barışık olmadığım için ikisine de önem vermiyorum
evet isminizden belli:/ Bakis acinizi acilen degistirmelisiniz
nasıl değiştirebilirim ki! kendimle ilgili hiç pozitif düşüncem yok hep negatifim
neden kötü? neden iyi degil?
kendimle barışık değilim son derece cesaretsizim aşırı derecede içine kapanık çekingen biriyim sürekli olumsuz kaygılar var bende herşeyi içimde yaşıyorum kendimi kimseye ifade edemiyorum
hmm sen kafanda yer etmissin olumsuzlugu:/ bunun farkinda olman da iyi bir durum, kendi elinde düsüncelerini yönetmek.
kendi elimde değil malesef düşüncelerimi yönetemiyorum o an ne oluyor bilmiyorum içimde sanki birşey salgılanıyor bütün vücudumu kitliyor başıma ağrılar giriyor yüzüm kızarıyor kalbimi birşey sıkıyor sanki nefes alamaz hale geliyorum ruhum daralıyor
ne diyim bilemedim:/ gecmis olsun
Güzellik para pul maddiyat geçicidir. Kalıcı olan Gönül kalp güzelliğidir. Sevecekse insan kalbi kalpten sevmeli kalıcı olan insanlık budur.
haklisiniz..
bu güzelmis :D
Evet guzel bir tablo 😄Gazalinin ruhu birisi digeride benim ruhum ikimizde
ruhlara duskunuz 😂
:D :D ne diyim ruhunuza saglik :D
Sagolun sizinde guzel dusuncelerinize sağlık 😄
Her ikiside önemli, bedenine önem vermek aynı zamanda sağlığına da önem vermek demek.
haklisin, her ikisi önemli (y)
bu soruyu soran olmana rağmen , eminim sen bile önce görünüşle karşılarsın..
emin olma tanimadigin bir kimse hakkinda:)
karakterim çok sağlamdır. iyi de insanım. dürüst nazik samimiyim. bilakis çok çirkinim
evlen benimle o zaman
evlenelim desem sanki inanacaksin:/ bunu evlilik disinda baska türlü kanitlama imkanim yok mu? cünkü evlilik bana cooook uzak.
aşık ol karakterime o halde
tanidikca aşık olunur. sevmek dersen, anlattigin sağlam. iyi dürüst nazik samimi karakterini sevdim o halde.
Bana ters demek ki bu
ne ters olan? sevemez misin görmeden?
zor...
görünce böyle beynimde şimşekler çakmasına lüzum yok. ama az da olsa elektrik almalıyım
olabilir.. tartisilmaz bu konu :)
Bedenine değil kendine değer ver ve gönlünü olgunlaştır. çünkü kişi, bedeni kadar değil, ruhu kadar insandır
tebrik ederim, cok güzel söz.
Kendimi uzun yol şoföru gibi hissediyorum
Geri donesim var yolu yarilamisim
Şarampole yuvarlanasim var arac benim degil :)
evlat git kafani toparla derim:)
Yok nene nereye topluyon
ben degil, sen
Tamm nene b3nde toplayamam :(
İkisi dengelidir. Biri diğerini yönetir. Her şey görsellik olamaz. İnsanın iç dünyasını yani ruhunu görüp değerlendirmek gerekir.
Yine is olsun torba dolsun diye sorulan bir soru galiba 😀😀 gunaydin okuzum 😆😆
soruyu cevaplasaydin keske öküzüm
gazalinin dedigi gayet acik. cevabin icin tesekkürler öküzüm
edebiyatci degilim bende, söz hosuma gitti paylasmak istedim:) diyorki kalbini Temiz tut en az bedenin kadar:)
güzel öküzcügüm ;)
Adaletim Allah'ın bahsettiği dünyada Nur gibi yayılır.
Çok şükür yaşıma göre fazlasıyla ruhum da genç bedenim de..
Ne yalan söyliyim ikisi de yerin dibinde
üzücü:/
ne güzel demiş gazali,
Bıldırcın Hurmalar, fazla yeme tırmalar.
alaka?
özlü sözlere karşı alerjim var.
peki, anladim.
İnsan bir bütündür ama gönlü zengin kişiliği gelişmiş bir sürü çirkin erkek, ciğeri beşpara etmez yakışıklı erkekler yüzünden yanlızlıklarını yaşıyor. Kızlarda buradan, yaşadıkları ihanetleri paylaşıyorlar.
buda demek oluyor ki, ruha deger veren cok cok az.
insan olmanın gereklilikleri artık para etmiyor patron.
Ben eskiden yolda, masum düzgün giyinen utangaç bayanlara bakardım. Şimdi onlardan yok. Kalmadı.
haklisin para etmez. para ile de ölcülmez insan olmanin degeri. maddi hastaligi olan bir insanda bu yüzden degerini anlayamaz.
Nadir olsada kaldi öyleleri. degerini ölcmesini bilen insanlarla karsilasirsin insallah:)
Evet güzel bir niyet ama öyle bir amacım yok.
Ben kusursuz muyum hayır? Sadece öyle iyi huylu güzel ruhlu insanları görmeyi özledim. Özlüyorum. Yoksa hayat zaten kendi yolunda yürüyenlere müsait.
niyetin ne ise o olsun hayirsiyla o halde
kimse kusursuz degildir.
Allah razı olsun sağol. seninde.
Amin ecmain.
:)) :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar