+1 yılHer şeye değerini de değersizliğini de insanlar veriyor. Kavramlara anlamlar yüklüyoruz sonra onlara değerler atıyoruz. Bu noktada değer kavramına ne anlam verdiğimiz önem kazanıyor. Değer, bir şeye gereksinimimizi belirten bir kavramdır. Ekonomide bir şeyin değeri ona olan gereksinimle ölçülür. Peki insan şu hayatta kendi varoluşundan daha çok neye gereksinim duyar? Var olmazsan neye değer verebilirsin? O zaman "değerli" olan insanın kendi varoluşudur sonucunu buradan çıkarabiliriz sanırım. "Eşrefi Mahlukat" kısmında ise insanın bu mertebeye erişmesinin ön koşulu olarak "İnsan-ı Kamil" olması gerekmektedir. Tasavvufta "İnsan-ı Kamil" olmanın çeşitli yolları mevcut. Felsefi düzeyde "İnsan-ı Kamil", kişinin hayatındaki değeri arttırması ve maddi gereksinimlerini manevi gereksinimlerinin arka planına atması olarak yorumlayabiliriz. ya da daha marjinal bir tanımla Nietzsche'nin üstün insanı olarak "İnsan-ı Kamil"i gösterebiliriz. Buraya kadar çıkarttığım sonuçları toplamak gerekirse insan kendi değerini de kendi hayatının değerini de kendisi verir. (Sanırım fazla felsefe yaptım. Kusura bakma tutamadım kendimi :) )
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsan değersiz değildir,
Çevresinde ki insanlar onu değersiz hissettirir,
Kimbilir belki de onlar değersiz olduğu için kendimizi değersiz hissediyoruz ya da onlar çok değerli olduğu için.05 Yorumla- +1 yıl
insanlar insanlardan çekiyor hep
ben bize uzaylılar saldırsa bu kadar adam yerine koymasa üzülmeyeceğim bu nedir yaaa - +1 yıl
Bazen düşünüyorum uzayda mı yaşasam diye
- +1 yıl
Arsa pahalı gacı abiiii
- +1 yıl
Hacı abi
- +1 yıl
Ucuz olsa şaşarım zaten
+1 yılDoğuyorsun, paranın modanın ve popülaritenin hakim olduğu çöplük gibi bir sistemin içinde yarış atı olmaya zorlanıyorsun, sistem öyle işliyor ki kendini mükemmel olmak zorunda hissediyorsun ama mükemmellik güzellik kavramı her gün değişiyor tüm bu saçmalıklarla beslediğin nefsin bir raddeye gelince çökmeye başlıyor kendini boşlukta değersiz görüyorsun ve genellikle Allahı suçluyorsun çünkü Allahla bu alçak sistemi aynı şey sanıyorsun. İnsan kendisini "bir şey" olmak zorunda hissettikçe hiçbir şey olamayacak ve kendi kendisini çürütecek. bir gün bu sistemin kendi kendisini yiyip bitireceği gerçeği gibi. Kimse kimsenin umrunda değil ama herkes, herkes için yarışıyor.
24 Yorumla- +1 yıl
Çok entresan dimi
- +1 yıl
Müstehak
- +1 yıl
Zarara rızasıyla girene merhamet edilmez
- +1 yıl
Allahın merhametinden sual olunmaz ama insan insanı kolay affetmez
Her insan değerlidir.
İnsani erdemleri taşıdığı müddetçe daha da değerlidir.
Karşısında ki insanı değersiz gören kişinin kendisi değersizdir.
İnsan kendine değer verdikçe , diğer insanlarda değerlenir.
-------
Şu şarkı sözünü hep sevmişimdir, " İnsana, insan demek gerek. Zor olsa da kabullenmek. "02 Yorumla- +1 yıl
Bu tepri
Ya pratikk
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İnsan değersiz değildir, hırsımız değersizleştirir. İnsan canı değersiz değildir, para değersizleştirir. Insanın kendisi değersiz değildir, umutsuzluk değersizleştirir. İnsan kendisini değersiz hissediyorsa tek bir nefesin bile farkında değildir. Başkaları insanı değersiz görüyorsa karşılıklı kahkahayı tatmamıştır. Değersizleştiren her şey gelişi güzel kişi, eylem, duygu ve düşüncedir.
12 Yorumla- +1 yıl
Sevdim senin cevaplarını
+1 yılİnsanın ölçüsü insan olmak :/ insan olarak yaratıldık ama bu şerefe uygun yaşayacak mıyız? Bu önemli. yani eşref-i mahlukat olarak doğulur ama öyle ölünür mü? İnsan kendi değerini kendi belirler. Allah nezdinde değerliyse onu değersiz kılan değersizdir. Zıttıysa gerisi çokta önemli değildir
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı. Detayda Sordugun kisinin cevabini merak ettim😋
Bence her and insan dogumca 100% degerli doguyor ama kendi degerinden kendisi dusuyor. Benim gozumde yeni tanidigim insan 100% degerlidir. Kendini batiana kadar 😁😊15 Yorumla- +1 yıl
Muktedirler insana değer vermiyor gücü olan güçsüzü değersiz görüyor
- +1 yıl
eziklik psikjolojisi
- +1 yıl
bana yapıldı bende yapıcam muhabbetiiii
+1 yılBen değersiz olduğumuzu düşünmüyorum sadece değeri belli olgular içime sokup bu diyoruz genelde ama asıl soru Değer nedir ne ile tanımlanır bunun cevabını bilen insanında değerni bilir
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel di
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılİnsan değerlidir herşeyiyle yaratılışından dolayı ama kendisine verilen değer karakteriyle doğru orantılıdır.. O zaman insan değerini kendi belirler..
110 Yorumla- +1 yıl
Fakir insana değer verilmiyor mesela bunu kendimi belirliyor
- +1 yıl
Değeri, fakirlik zenginlikle ölçen insanlar da kendi değerlerini belirtmiş oluyor.. İnsan olmayı bilmeyenlerin ölçütü bu..
- +1 yıl
İnsana değer vermeyen insanları değerli görwn
Değerli görsükleri tarafından değersiz görülenler var - +1 yıl
Kafam karıştı :))
Ne diyebiliriz ki her toplumda var böyleleri.. Öyle insanlar var diye insana insan olduğu için değer verip karakteriyle yolcu etmeyelim mi... - +1 yıl
Böyle insanlar çok olduğu için insan şaşırıyor
Bunca pislik barken insanın tek yaşayacağı yer kirletmesiği kendi dünyasına çekilmeli - +1 yıl
Öyle düşünürsek kendi dünyamızı da bize bırakmazlar..
- +1 yıl
Kendi dünyama kim girmeyw çalışırsa karşısında beni bulur
- +1 yıl
Peki
- +1 yıl
Ya hoş bir sada ile ya boş bir ba la ile
- +1 yıl
:)..
Insan değersiz olsaydı bu dünyada işi ne?
Insan değersiz olsaydı allah neden doğurganlık bahsetmiş?
Insan değersiz olsaydı bu dört dörtlük vücut evren niye?
Süs olsun diye mi zaman geçirmek ya da allahın küçük bir eğlencesi mi?03 Yorumla- +1 yıl
o kadar kudretli bir varlığın eğlenmediği ne malum o kadar kudretliyse zaten bize ihtiyacı neden olsun kendi kendine yatarıt bozar oynar eğleniyo bence
- +1 yıl
Ben allahın bizi yaratmasındaki değeri yazdım insanlar atasındaki durumdan bahsediyorum
- +1 yıl
@Kaymakss30 onun bize değil bizim ona ihtiyacımız var
+1 yılKendini ve başka bir insanı değersiz gören değersizleşir
110 Yorumla- +1 yıl
Değerli olan kimdir
- +1 yıl
Değer vermeyi bilendir
- +1 yıl
Değerli gördüğün kim var
- +1 yıl
İyi olan ve iyi olmaya çalışan iyi olmak isteyen tüm insanlar değerlidir benim için
- +1 yıl
Genel değilözeldeee
- +1 yıl
Çok var ya ailem var arkadaşlarım var sen varsın fikir aldığım insanlar var
- +1 yıl
Ooo teşekkür ederim söylettim 😇😝😝😝😝
- +1 yıl
Amaç oydu yani 😂😂
- +1 yıl
Harikasın
- +1 yıl
Estağfurullah 😂😂
Daveye icabet etmek sünnettir... Beni degersiz görem kim? Cokta tınn der gecerim... Gece gece bu kadar olur.
010 Yorumla- +1 yıl
Hahırdır kim uyandırdı ;))
- +1 yıl
Ooo sende bizden sin ey can doat gel katıl bizee ;))
- +1 yıl
Siz den kasıt kibarlıktan ya yoksa koca evde twkimm ;)
- +1 yıl
Balkonum yok benimm ;))) ( mod: küçük emrqh )
- +1 yıl
Ünlür sosyolog ama kendisi ;) bir kere değiştirdim çıplak hissettim kendimi
eşrefi mahlukat ne demek bilmiyorum ama insan da diğer milyonlarca canlı gibi bir canlı, son 200.000 yıl içinde ortaya çıkmış bir tür.
05 Yorumla- +1 yıl
Şerefli mahluk
Yaratılanların en şereflisi - +1 yıl
fıtraten şerefli teoride ama iş pratiğe döndüğünde bişeref
- +1 yıl
hayırlısı
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHangi soruya cevap vermemizi isterdiniz efendim? :)
01 Yorumla- +1 yıl
Bildiklerini cevaplaa sıradan
Avrupa ülkelerinde canlıların hepsi değerlidir ve hakları korunuyor
09 Yorumla- +1 yıl
Avrupa ile afrika ın arasındaki fark ne neden öyle sence
- +1 yıl
Afrika neden eğitimsiz?
- +1 yıl
Eskiden böyle değildi büyük bir imparatorluktu mesela mali hatta akrabalığımız bile var onlarla
Sebep din mi yeraltı kaynaklarımı sence - +1 yıl
Bence Yeraltı kaynak meselesi değil. Angola devleti Okeyanuslarla çevrili. Balık, deniz ürünleri, meyveler 1 dolları aşmaz. Çok ucuz ve bol. Petrol desen sudan ucuz. Pırlanta desen toprakta var zaten. Birde değerli taş çıkarıyorlar ismini unuttum. Bak tüm bunların hepsi Isveçte yok mesela. O zenginlik Isveçte yok. Ama Isveçte kurulu düzen var, sistem var. İşsizlik, yolsuzluk, cinayet oranının yüksekliği yok. Eğtim %100.
Ama Angoladakı insanları eğitmek için, modernleştirmek ve dünyayı anlatmak için onların kurulu düzeni, sistemi yok - +1 yıl
angolada savaş var ama savaşı kim çıkartıyor?
oranın kaynaklarını kim kullanıyor ki acab? neden böyle bir düzensiz düzen var neden insanlar 3 kuruş uğruna bir güç isterler neden anlamış değilim anlayamıyorum bunu bir türlü - +1 yıl
anladımm
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsan insan olduğu için değerlidir
insan kendini yaşadıkları yüzünden değersiz hisseder ama değersiz değildir
değersiz görenler önce kendilerine baksın
aslında bütün sorunu cevabı ilk yazdığım satırda014 Yorumla- +1 yıl
İnsan güce tapar muktedir ne derse onyöne bakar
İçlerinde iman ve hakkaniyet sahipleri müstesna
Cevap sahibi+1 yılGünümüz Türkçesiyle yazar mısın 😒
Cevap sahibi+1 yılÖyle insanlarin ruhları da satiliktır
- +1 yıl
Günümüz türkçesini?
Yabancı kelimemi var? Muktedir güç sahibi demek
Cevap sahibi+1 yılMuktedir mustesna hakkaniyet yerine iktidar sahibi kuraldışı adalet kelimelerini kullansan senin kullandığın kelimeler eskildi
- +1 yıl
Sözlükte bar bunlar
Eskimedi sen kullanmıyorsun demek
Cümleye uygun düşen kelimeyi kullanıyorum sadece
Cevap sahibi+1 yılSözlükte latife kelimesi de var ama latife yerine artık şaka kelimesi kullanılıyor
- +1 yıl
yo ben latife kullanıyorum
bazen de konuşya cevap verme yerine mukabele kullanıyorum mesela
kötü yerine habis kullanıyorum
Cevap sahibi+1 yılYani eski Türkçeyi kullanıyorsun
- +1 yıl
tüekçe eski değil senin sözlük bilgin az
Cevap sahibi+1 yılHayır latife lakin bunlar eski türkçe kelimeler
- +1 yıl
eski türkçe diye birşey yok türkçede 30 binden fazla kelime vardır bununda sözlüğü vardır sözlükte geçiyorsa eski değildir
eski olan şey kullanılmayan şeydir.
Cevap sahibi+1 yılEski çoktan beri var olan Sözlükte eskinin karşılığı budur kullanılmayan demek değil uzatma artık
- +1 yıl
tevellütünü bilmem :)
eski kullanılmayan mazide kalan
artık bitap düşmüş
kendine luzum kalmayan
ehemmiyeti az alelade olan
oldumu :)))
bu kadar felsefe kafa yorar giidip biiraz çikolata yiyin
05 Yorumla- +1 yıl
;)) az önce çijolata diye gidip pastırma yedim :))
- +1 yıl
Gidip çikolata diye dondurmaya mı düşşem acaba
- +1 yıl
Bandır bandır ye beni
Şarkısınıda mı açim;)))
Degersiz olan dusuncelerimiz bence
11 Yorumla- +1 yıl
Oda vaf en önemlisi
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Niye öyle düsündü acaba dedim
013 Yorumla- +1 yıl
Kime dedin
- +1 yıl
ben sordum o soruları :D
- +1 yıl
olan olaylar ve
kendimdeki hissettikleri, m
insanların dvaranışları vs vs - +1 yıl
ben değerliyim
ama insanlarında değer vermesini istiyorum
insan en yakınındakinden bile değer görmeyince
insan bu sefer kendisine soruyor ben değersizmiyim diye
neyim var ben ne yaptım - +1 yıl
beni tanıyan kşilerin beni tanımayan kişilerin lafına bakarak bana iftira etmeleri
- +1 yıl
eledim zaten bunlar ilk şaşkınlıkların soru işaretleri anlamay a başlamının göstergeleri
soru sormaya başladıysan anlıyorsun demektir.. - +1 yıl
Sağol
+1 yılAllah böyle yapmış, O'na sor.
06 Yorumla- +1 yıl
Neyii
- +1 yıl
yukarıda yazdıklarının hepsini, insanın neden değersiz olduğunu, tüm canlıları kapıştırıp birbirlerine öldürtüp, eziyet edip neden eğlendiğini, vs., vs.
- +1 yıl
Onu yapan insan Allah değil allah yatattıklarının atadında bizi en şereflisi yapmış zaten
- +1 yıl
ne dediğin anlaşılmıyor? tüm canlılar zevkten mi birbirini yiyor, öldürüyor, eziyet ediyor. Yaratanın isteği bu. Sen kimsin ki kendini en şerefli ilan ediyorsun?, belki bir karınca, bir virüs en şerefli, Onu da Allah bilir.
- +1 yıl
Onu yapan insan
Allah değil allah yarattıkları arasında
Bizi en şerefli olarak yaratmış - +1 yıl
neyi yapan insan?
+1 yılNan tatildeyim böyle beyin yakan sorular sorma ://
06 Yorumla- +1 yıl
;))) düşün orda bahıra çıkıppp
- +1 yıl
Bayıraa
- +1 yıl
Az sonra bayira cikcaz. Ben bunu bir düşüneyim orada :))
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=jorKWkHgOLc
bunu dinleyin bayırdaaa - +1 yıl
:)) dinliycem bağırta bağırta
- +1 yıl
ahahahahahahahaah
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğersiz görenler degersizdir.
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel
+1 yılSadece degersiz hayatda degersizlestik
01 Yorumla- +1 yıl
Gğzel
ne bileyim.
01 Yorumla- +1 yıl
Anadım
+1 yılAynen
10 Yorumla
+1 yılKim yazdi bunu :)
01 Yorumla- +1 yıl