Evet arkadaşlar sizce Türkiye`de Kadın - Erkek eşitliği var mıdır?
Hayır,yoktur
Evet,vardır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sözde var, eylemde yok. Kadına göre biyolojik üstünlüğü olan erkeklerin büyük bir kısmı, bunu her alanda sağlamak için kadınları ezmeyi kendine hak görüyor maalesef. Gerek evlilikte gerekse iş veya başka alanlarda kadının eksiklikleri olduğunu ileri sürerek ön plandaki yerini korumak ve sağlamlaştırmak istiyor erkeklerin çoğu. Zaten erkeğin yaptığı her şeyin hak görülüp, ahlaksızlığı ve namusu tamamen karşı cinse yükleyen bir toplumun kadını nasıl erkekle eşit olsun ki? Böyle giderse çok zor gibi görünüyor bana. Üzücü ama gerçek ne yazık ki.
bence yok ... kadınlara daha çok hak tanınıyor . biz zavallı erkekler ...
Ahh kıyamam yazıkk ... mobbingzede :))
bir erkek gecenin 1inde dışarıda olsa tepki verilmiyor ama bir kız gecenin 10-11inde dışarıda olsa bile (bakın 1 demiyorum 10-11 diyorum) hemen tepki veriliyor.. Hemen bel altı vurgular yapılıyor. Elbette eşitlik yok turkiyede. Hem sadece bu konuda değil her konuda. Neden hep erkeğin dediği oluyor ailede? Onu da dusunun. Elbette burada erkek olan arkadaşlar varsa onlar eşitlik var dicek. Çünkü onlar her zaman üstün olarak görülüyorlar turkiyede. Hic eşitsizlik yaşamadı onlar..
Merhabalar öncelikle ; bence bu çok göreceli bir kavram , 4 kişilik bir ailede yaşıyorum , tek kadın annem fakat nerdeyse karşılaşılan olayların çoğunda onun dediği oluyor , bunun yanında gece çıkmaktan bahsetmişsiniz, bu bence eşitlik ile alakalı değil de ülkedeki eğitimsiz kısım ile alakalı yani şöyle ki eşitlik gece belirli saatte dışarı çıkmak değildir bence , erkeğin yapabildiği bir şeyi yapmak girebildiği bir ortama girmektir fikrimce, ki dışarıya baktığımda şu an kadınların da gece kulüplerinde gayet rahat eğlenebildiklerini görebiliyorum. Bence eşitlik var hatta bence kadınlar hep bir kademe daha yukarı erkeklerden , ve böyle olması gerekiyor bu çok hoş bir durum sonuçta annelerimiz ya da gelecekteki anne adaylarımız. Son olarak söylemek istediğim eşitlik yok diyip gece dışarı çıkmaktan bahsediyorsunuz, ama çevremde bunu yapabilen yüzlerce insan var , haklarınız sizi kısıtlamıyor sizi kısıtlayan kendinizsiniz saygılarımla.
malesef yok denecek kadar az genelde herşeyde erkeğin sözü geçiyor.ve inanılmaz bir ayrımcılık söz konusu
Cevap
2Cevap
Aynı hak ve yükümlülüklere , toplum içinde aynı fırsatlara sahip isek evet eşitlik var .Eğer cinsiyet bireyin güçlü ve zayıf yönlerini görmemize engel olursa, bu durum birey için ayrımcılığa ve fırsatların sınırlandırılmasına yol açabilir.
kadın erkek eşit değildir zaten.Türkiye de "daha bir" eşit değil orası ayrı
Yoktur. Siyasete girmek istemiyorum ama yeni yetiştirilmek istenen nesili düşünürsek yoktur. Olmayacak.
Hayir, yoktur. Erkekler kendini hep üstün görür cünkü.. Ailenin erkegi benim, benim sözüm gecer! -.-
bana var, söke söke alırım. herkes alsın diye de kendimi paralarım.
hangisi? :)
Kadın-erkek eşit değildir malesef.
sanmıyorum olacağını
Var da kullanan yok
yoktur
dünyada yok ki
Hayır,yoktur
Hayır,yoktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar