Sizce hangisi? Bu konuda ki fikriniz nedir?
Üstün zeka gerekir.
Normal zekadaki bir insanda oynayabilir.
Stratejik zeka gerekir.
Zeka gerekmez.
Diğer.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çoğunlukla stratejik zeka gerektirir fakat bazen karşındaki kişiyi tanıyorsan eğer hep vezir ile oynayan tiplerden ise vezirini almak için güçlü bir taşı veda edip sonra onu kolayca yenebilirsin. Zaten çoğu kişi oyunu öğrenince ilk vezir ile oynamayı tercih ediyor. Düz piyon ile taktik kurup oynamak onlara göre değil. Ama bana sorarsan oyunda en güzel taş AT'tır en iyisi at ile her zaman şah mat yapmak en garantisi başka türlü yapmak biraz zor oluyor.
Rakibin durumuna bağlıdır bu durum çoğu rakip karşısında strateji yeterli olur fakat karşında üst düzey bir rakip varsa strateji yeterli deildir iyi hamleler yapabilmek kadar karşındakinin ne yapabileceğini tahmin etmek de önemlidir.
Yani strateji ve üst düzey bir zeka...
Strateji bilen herkes oynar.
Cevap
14Cevap
Satrancı nasıl oynadığına bağlı tuzak kurmayı seviyorsan stratejik zeka ama rakibin hamlelerine karşı hamle yapmayı seviyorsan normal zekada olur ama çoğunlukla bu 2 sinin karışımı doğru zamanlama seni galibeyete götürür.
Üstun zekali olmana gerek yok ya da stratejik zekaya
Tamamen dikkat ve konsantrasyon işi
Ben oynarken hirs yapsam kolay kolay yenilmem
Uzun uzun düşünmeye useniyom valla
Hiç bir iş için üstün zeka gerekmez zeka gruplara ayrılır. Sayısal zeka sözel zeka stratejik zeka vb. Sen zekanı nereye yönlendirirsen ve ona göre egzersizler yaparsan geliştirebilirsin.
Zeka olmali evet bunu ustadi acilasin @filifobik
taktikleri iyi bileceksin
Kızlar oynayamaz.
Kızlar oynayamaz deme bence ben şehirde ve ilçede dereceye giriyorum satrançta.
İzmir'de yaşıyorum ve derece alabiliyorsam bu benim zekamla ilgilidir. İzmir büyük bir şehir ve binlerce kişi turnuvaya girmeye hak kazanıyor.
Biraz da olsa analitik zeka gerekli gibi
çok üstün zeka değil biraz taktik bilgi deneyim
Sadece biraz düşünmek lazım birde öngörü
oynasın ama strateji bilmeyen kazanamaz
Stratejik zeka daha önemli kız ayool
strateji ile alakalı
zeka mı getiriyormuş
Zeka gelistirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar