dalgaya almadan cevaplarsanız sevinirim
hergün satranç oynamak zaka geliştirir mi?
hergün satranç oynamak zaka geliştirir mi?
y=f(x)
akil=f(zeka)
Zannederim akil kast ediyorsun zeka dogustan gelir onun varligi akil'i gelistirir.
Satranc kesinlikle akil gelistirir karsiya kaldigin problemler problem icin de problem cozme eger zekiysen sana yardimci olur.
Her akilli insan kesinlikle zekidir Her zeki insan icin akillidir diyemeyiz..Kisaca akil zekanin fonksiyonudur.Zeka islenmemis cevherdir.
Internet yuzler satranc ornek oyunlari var.Yukleyip bilgisayarla oynayabilirsin cok eglencelidir.
yok gelişmez, iyi satranç oynayan birisi iyi teknikler bilen olur, ne kadar fazla oynarsan o kadar satrançta kendini geliştirirsin. zeki olma olayı o kadar geniş bir kavram ki çeşitli yönlerde zeki olabilirsin.
zeka geliştirmekten çok yapılan hamleleri görmeni,ilişkileri anlamanı sağlar.düşüncelerini ve bakış açını geliştirir.
stratejik yönünü sonrasını görme kabiliyetini önemli durumlarda doğru hamle yapabilme yeteneğini geliştirebilir
Cevap
13Cevap
zannetmiyorum ama oyun zekanı çok geliştirir, 0 6 yas grubunda avrupada zorunlu derstir, ve hayatım boyunca untamayacagm en sevdgm masa oyunlarndandır. çok harıka bır de hıkayesı vardır satranc oyununun
Oyunu kuralına göre oynuyorsan hem zeka geliştirir, hem taktik hem hızlı karar vermeyi geliştirme gibi etkileri vardır. Yoksa süresiz oyunlardan çok bişi beklememek gerekir.
Santranç zayıflatır kessinliklle beyini kullanırsın ama zekaya etki etmez sadece bi sonraki hareketi tahmin edebilme açısından deneyim kazandırır okdr ...
hergün oynamak evet ama gelisi güzel oynamak hayır.
Satranç oynayanlar dünyanın en zeki insanları değiller. Yaptığın her aktivitenin sana nasıl etkisi varsa satrancın da az veya çok faydası vardır.
Dikatni ve bakış açını değiştirir hayata daha planlı olur geleceğe yönelik daha kontrolu öngörülern olur zaten yi satranç oyuncuus bilinci ve öngürüsü yüksek kişilerdir :)
sadece düşünceni değiştirir ve buda zekanı iyi kullanmaya yöneltir. zeka gelişmez zeka kullanıldığı kadardır.
Tabiki geliştirir. Özellikle küçük yaşlarda başlanırsa A B C planları yapmayı, karşıdakinin 3-4 adım sonrasını görmeyi sağlar.
Gerçek hayatta da insanların bi' sonraki sözünü, hareketini tahmin ve analiz etmene yardımcı olur.
bilmemki gelişseydi sanırım şimdiye einstein gibi biri olurdu oynadıgım kağıt taş oyunu kalmadı satranç'da cabası
Beynin bazı bölgelerini geliştirir tabi ama zeka puanının artacağını düşünmüyorum
Zeka geliştirmez.Ama pratik düşünmeyi geliştirir hepsi bu.
Geometri çöz onun yerine daha iyi :D
Geliştirir , atacağın adımı daha iyi hesaplarsın
yok yaa sadece vakit geçirir
geliştirir herhalde
ola bilir
ay cok mersi
geliştirmez.
pislik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar