Bizim Türk halkının çoğu maalesef ki hareketsiz bir yaşam sürdürüyor. Oysa ki günde ortalama yarım saat yürümek bile insana ne kadar faydalı say say bitmez. Hareketsiz kalan insanlarda birçok hastalık daha önce etki gösteriyor. Mesela örneğin obezite, kalp hastalığı, diyabet, hipertansiyon, kemik erimesi, meme ile kalın bağırsak kanseri gibi hayatı tehdit eden birçok sağlık problemine etki edebiliyor. Bu yüzden her insanın ciddi anlamda yürüyüş yaparak kendine saygı göstermesi gerek. 1 km kaç dakikada yürünür kısmına gelirsek, ondan da bahsetmek istiyorum.
1 Km Kaç Dk'da Gidilir?
1 km kaç dk yürünür?
Bu sorunun cevabı tamamen insanın yürüyüş hızına göre değişmekte ama normal yürüş hızı ile dakikada ortalama 85 metre mesafe gidiliyor. Bunu düşünürsek bir insan norma yürüyüş hızı ile ortalama 12 dakika gibi bir sürede 1 km'lik yolu gider.
2 Km Kaç Dk'da Yürünür?
Yukarıda normal bir yürüyüş ile 12 dakika gibi bir sürede 1 km'lik yolu gittiğini söyledim. Bu durumda 24-25 dakika içerisinde de 2 km yol yürünür.
1 Saatte Kaç Km Yürünür?
Görüşümün başında hareketsiz kalmanın ne kadar zararlı olduğunu söylemiştim. Bunu düşününce gün içerisinde ne kadar yürürsek yürüyelim, bize faydası var. Tabi bu yüksek dakikalar olursa faydası resmen bitmez. Bunun yanında egzersiz olacağı için de kilo vermekte mümkün. 25 dakika içerisinde 2 km yol yürüdüğümüzü söylersek, 1 saat içerisinde ortalama 4,2 km yol yürünebilir. Bunun net bir cevabı yok çünkü yoruldukça hızımız azalır.
Ortalama bir insan bir saatte 25 km hız alıyor koşuyla. Tabii ben bu bilginin yalancısıyım. :) Bu noktada bir dakika süre boyunca kat ettiğin mesafeyi ikinci dakikada da aynı miktarda kat edebilirsen ve bu tempo düşmezse, hesaplamayı bunun üzerinden yapabilirsin.
attığın 2 adımı 1 metre sayarsak 2000 adım atman lazım 1 metre adımıda 3 saniyede attığını düşünürsek 3000 saniye eder yaklaşık 50 dakika gibi bir sonuç çıkıyor
Bilimsel olarak konusmak gerekirse kadınlar ve erkekler eşit zekadadır ortalamada sadece erkeklerde zeka sapması daha fazladır yani en canım da erkeklerden çıkar en zekilerde yani erkeklerde 30 iq de bulursun 170 iq de ama sağlıklı bir kadında 40 iq göremessin çok zordur dışardan fiziksel darbe olmassa veya hastalıgı yoksa bu mümkün degildir ama aynı şey tam tersi içinde geçerlidir mesela 150 iq kadını zor bulursun çünkü neredeyse hic yoktur varsa bile 1 elin parmağını geçmez ama erkek olarak baktın mı ayak parmağınlada saysan yetmez yani o yüzden çoğu bilim insanı erkeklerden cıkıyor ama en canım homosaphiyens olma ihtimali bile sorgulanmaksızın kesin diyebilecegin düzeyde canımsın olan insanlarda erkeklerden çıkıyor yani anlayacağın erkeklerde standart sapma fazladır kadınlarda daha azdır