sizin film şeridi kutunuz güzel anılarlamı dolu? Öldükten sonra beyin 7 dakika daha işlevliliğini sürdürür. Bu 7 dakika içinde hayatımız biir film şeridi gibi canlandığına inanılır. Sizin düşünceniz nedir. Dünyada tek gerçek şey ölümken..
Öldükten sonra 7 dakika bilincimiz açık oluyormuş. Peki bu 7 dakikada sizce ne oluyor?
iddia şudur ki kim olduğunu bir türlü hatırlayamasam da bir bilgin idam edileceğini öğrenince arkadaşına "kafam kesilince bak sana göz kırpacağım eğer yapabilirsem beyin öldükten sonra bir süre daha yaşamaya devam ediyor demektir." diye tembihler. arkadaşı adamın dediğini yapar gerçekten de arkadaşı ona kafası kesik halde göz kırpar, ölürken bile araştırmacı ruh.. aklıma bu geldi yazayım dedim :D
kesinlikle katiliyorum ve durumu merak etmiyorum ama bir film izlemistim 23 gr di sanirim cok eski bir filmdi ve insan oldukden sonra 23 gr hafifler cunku ruh ayrilir gibi birseydi :) genede merak etmiyorum :)
Önceden değerini bilemediklerim gelir aklıma, güzel anılar o kadar çokken kötü anılarıma ne kadar taktığımı ve hayattan neden zevk almadığım gelir aklıma... Daha sayılır bence
Bende yaşadım beyin bilinç kaybına uğramaya yakınken direk geçmişten sanrılar şeklinde resimler geliyor önüne öluyorum galiba diyorsun tam o anda hayata geri döndüğünde kesiliyor o resimler
bayilmadan once hatırladığım en son şey kalp atışımi elimle kalbime bastırarak ancak hissettiğimdi sonra bayginlik anı ne kadar sürdü ise artık bilmiyorum o ara gördüm işte herkesi. uyandığım da ise o hissetmediğim kalp dört nala koşan atla eşdeğerdi))
insanın kalbi durunca değil , beyin ölümü gerçekleşirse tıbben ölmüştür. dinen ise ruhun bedeni terketmesidir. hereket etmemizi sağlayan ruhtur. beden ölümlüdür. mezarda çürür gider ama insanın ruhu ölümsüzdür.
'' Ölürken hayatım bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçecek ve ben seni görünce gülümseyeceğim'' diyim de afilli olsun :D Hep acılarla dolu valla
En İyi Cevaplar