Sizlere saygı duyuyorum. Bu sorduğum sadece meraktan😊Neden Ateist olmayı seçtiniz? Buna sizi sürükleyen etkenler ve sebepler?😊☺
Cevabın nedir?
- Kişilik & Karakter konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılBir çok sebebi var. Kısaca anlatmak güç olsa da hem kişisel, hem de materyal örnekler verilebilir.
İnançlar, korku temellidir. Ülkemizde yaygın olduğu düşünülen inanç olan islamdan gidebiliriz.
Bir çok sosyal sınıfın var olduğu ülkemizde, inanç temelli kişiler güdülmektedir. İnançlar, toplumları yönetmektedir.
İnsanlık adına hiç bir faydası olmayan, hiç bir soruna destek olmayan, Ne idüğü belirsiz bir arap adamına bize rehberlik edeceğinin söylendiği iddia edilen bir din, hiç de ilgi alanıma girmiyor.
Hayat bir sınavsa, sorular eşit olmalıdır. Kadın ve erkek eşit olabilmelidir. Sadece kadınları kısıtlayan bir inanç saçmadır.
Kölelik, cariyelik saçmadır.
Güncel olarak, Arakan'da bebekler ölüyor. Bebeklere bu sınavı reva gören bir Tanrı saçmalıktan ibarettir. Varsa da itaat etmem böyle bir sadiste, katile.
Saklambaç oynayan Tanrı saçmadır. Akıl verip de bunu kullandığımızda cehennemlik olmak da saçmadır.
Sürekli yanma korkusu ile inanmak da sevgi değildir.
Geçinmek için ömrünü çalışarak geçirirken, 5 vakit namaz kılmak, ya da kilise de zaman harcamak saçmadır.
İslamın 5 şartı vardır.
*Kelime-i Şehadet, Arapça okunur ve içten bir duygu taşımaz. Çünkü arap değiliz. Türkçe inanca karşılar. Ben Türküm, beğenmiyorsa kulluktan o reddetmelidir, ya da Türkçe öğrenmelidir.
* Namazı belirtmiştim. Vakit kaybıdır. Sınırlı bir ömrü buna harcamak da saçmadır.
*Oruç tutmak, sağlıksızdır. Mineral kaybıdır ve rahatsızlığı olanların canına kadar mal olabilmektir. Açın halinden anlamamıza yaramamaktadır.
*Zekat vermek, gereksizdir. Vicdanlı insanlar her zaman bunu eyleme dökebilir. Dernekler daha iyisini yapabilir. Ayrıca fakiri aşağılamaktadır. Gösterişe dönmüştür.
*Hacca gitmek, gereksiz bir ton masraftır. Dolarla taş satın alıp, taşı taşlayıp, putperest gibi kaya yığını etrafında dönülmektedir. Arapları zengin etmektedir.
Ülkemizin en önemli bütçesi diyanete aittir, ancak insanlığa hiç bir faydası yoktur. Keşke ağaç dikseler.031 Yorumla- +1 yıl
Sana saygıyı öğretmeyen aileni seveyim (!)
Kopyala yapıştır yapacak kadar aciz değilim. Üşenmeden yazarım ciddi bir soru varsa.
- +1 yıl
Evet.
- +1 yıl
Araştırması gereken ben değilim. Bu benim inancım değil. Gerekçelerimin arkasındayım, kaldı ki herhangi bir tanesi bile sorgulamak için yeterlidir. Senin arapça yaşayabilirsin. İnanmayanlara da saygı duyacaksın.
- +1 yıl
Yazdıklarını dikkatli bir şekilde okudum. Senin kararın senin düşüncelerin saygı duyarım. Yalnız benim inandığım değerime peygamberime ne idüğü belirsiz bir arap dersen haddini fazlasıyla aşmış olursun. Sen bu dünyada yemek içmek ve sı*mak için bulunuyor olabilirsin senin tercihin.
- +1 yıl
Ezberlemeye gerek yok. Sen kült haline gelmiş, sorgusuz sualsiz, ailenden sana aktarılan ve çevrende yaşandığı üzere bir dine mensupken, acaba inandıklarım doğru mu diye bir araştır. İnsanların dinlere ihtiyacı yoktur. Dinlerin olduğu yerde kan vardır, kin vardır, nefret vardır. Bana yaptığın ilk yorumda bile bunu görebiliyoruz.
Ezanın arapça, camin arapça, dine giriş-çıkışlar arapça. Hala arapça yaşamanın ne olduğunun farkında değilsen, burada benlik bir problem yok. Sen ve inancın arasında bir problem var ve inan hiç umrumda da değil. - +1 yıl
@m4likoc Senin için değerli olabilir. Sonuçta küfretmedim. Ancak benim için ilahi bir değer taşımıyor ve benim gözümde sıradan bir arap adamıdır. Bu da hakaret değildir.
@Yapbozz kayda değer bir yorumunu göremedim. Okuyup da kaile alabileceğim bir düşünceni de göremedim. Belirtmek istediğin ekstra bir şey varsa belirtebilirsin. - +1 yıl
@FantasticBlue
*Ölen bebekler insanların suçudur Yaratıcı bu Dünyadaki olaylara direk müdahale etmez. İnsanlar öldürsün sonra " Allah niye korumuyor ya " desin.
*Eşhedü = Ben şahit olurum ki
Enla İlahe İlallah = Allah'tan başka Yaratıcı olmadığına
Ve Eşhedü Enne Muhammeden Abdühü ve Rasülüh = ve Muhammedin onun kulu ve elçisi olduğuna
Bak o kadar da zor değil. Türkçe olarakta söyleyebilirsin. Bir şeyi içten söylemek için illa ana dilinde olması gerekmez.
*Namaz odaklanmayı arttırır ruhsal dinginliği sağlar.
*Oruç iradeyi güçlendirir ve oruç tutması sakıncalı olanlar zaten oruç tutmazlar.
*Fakire vermek ne zamandan beri gereksiz oldu ki? Herkes etrafındaki bir fakire elindekinin fazlasını verse bu Dünyada fakirlik biterdi.
*Kurbanı yazmamışsın sanırım onu kötülecek bir yanını bulamadın.
*Hac yine kötülüklerden uzak durularak geçirilen bir eylemdir. Olayların enerji boyutunu bilmediğin için sana göre sadece taşdır ama ne hikmetse o bölgeleri almak için Tarihte bir çok savaş çıktı. - +1 yıl
@Zenafromearth Kurbanı ibadetten saymıyorum. Bunca kasap varken, kendin kesip etrafa yağını dağıttığın bir uygulama da yersiz. Çoluğun çocuğun önünde kesiliyor. İnsanlar ihtiyaç duyduğunda et tüketilmelidir. Toplu bir aktivite olması doğru değildir.
Ölen bebekler insanların suçudur diyerek, sözde tanrıyı aklayamazsın. Vicdansızlığın kaynağı sözde tanrıdır. Onun sistemi ise bunun olmayacağı bir sınav yapması da mümkündü. Kesinlikle insanlara bunu yapabilecek iradeyi veren sorumluluğu alır. Kiralık katiller mi suçludur sadece? Yoksa parayı veren mi?
Oruç sağlıklı olsa, diyet programlarının tamamı ile uyuşur. Ciddi bir süre aç kalmak mantıksızdır. Ayrıca güneş saatine göredir. 6 ay gece 6 ay gündüz olan yerlerde uydurma kurallarla uygulanması da zafiyettir.
Ben arapçadan çeviriye güvenmek zorunda değilim. Türk bir inanç, türk bir peygamber? Arapları sevmiyorum? Yollarından gitmem.
*Tarihte her yeri almak için savaş çıktı. Hac masrafı ile edinilen sonucun iyi ve kötülükle alakası bile yok. - +1 yıl
*Kasapta satılıyor doğru ama kasap ihtiyacı olanlara et dağıtıyor mu Hayır? Et fiyatlarını görüyorsun Çoğu insan et yiyemiyor bile.
*Ben anlamıyorum ya cidden tam olarak ne bekliyorsun birisi bir bebeğe silahla ateş ettiğinde bebeğin bir anda üzerinde koruma kalkanı falan mı oluşacak? Madem ölmeyen bebeklerin olduğu bir sistem istiyorsun hadi dinliyorum seni bana böyle bir sistem oluştur. İnsan akıl sahibi ve yaptıklarından kendi sorumludur. Sen bir banka soysan sonra gelip " Yaratıcı beni Banka soymamam için engellemedi bu onun suçu " mu diyeceksin? Allah asla kötülük yapılmasından yana olmadı.
" Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. " (Nahl 90)
- +1 yıl
*Burada gelip şurda doğsan şu dine mensup olacaktın ya da şurda doğsan şu dine mensup olacaktın diyenler sende Arabistan da doğsaydın Arap olacaktın. Sırf Türk doğdun diye hangi akla hizmet başka ırkları kötülüyorsun ki? Belki beğenmediğin Muhammed senin bilmediğin bir şeyler biliyordu. Bu kibir nerden geliyor yani?
*Kudüsün önemini anlatmama gerek yok sanırım. Sıradan bir olsaydı o kadar haçlı seferi düzenlenmezdi emin ol. - +1 yıl
Ayetlere girersek sabaha kadar bir çok saçma ayet yazabilirim ve inan yorulurum.
Sistem sunabilirim. Canlıların canlıları yemediği, vicdanın ağır bastığı, sınav, ibadet vb gereksiz eylemlerin olmadığı, Canlıların birbirini öldürmek zorunda olmadığı bir yaşam alanı yaratmaya bir tanrının gücü yetebilmeli. Bunun yerine bebeklerin ölebileceği ve bunu umursamayacağı bir dünyaya sebep olması onun acizliğidir. Yanlış kararıdır. Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir tanrının bu vahşi doğaya ve vahşi insanlara neden ihtiyacı olabilir? Patronluk egosunu mu okşuyor?
Evet insanlar kendinden sorumludur ANCAK bir tanrı denetiminde değil. Şüphesiz merhamet, iyilik severmiş. Biz bunu görmüyoruz bilmiyoruz. Ne yaparsak kendimiz yapıyoruz. Hiç bir tanrıya da borcum yok.
Kasap konusuna da döneyim. Kurbana vereceğin parayla, ayıklanmış leziz et satın alıp dağıtabilirsin. Kimse de kemik ayıklamakla uğraşmaz. - +1 yıl
Bak burası Tanıdık geldi. Kur'an da geçen Cennet olmasın orası? İyi ve kötü kavramını anlamalısın. Ölmek kötü değildir çünkü daha iyi bir yere gidersin. Aynı senin gibi meleklerde saşırmıştı ve bu cümleleri söylemişlerdi.
" Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti. " (Nahl 30)
Allah bizim bilmediklerimizi bilir. Sen bir insansın ve geçen sene mantıksız gelen bir şey bu sene sana mantıklı gelebiliyorken sence de sen önyargılı davranıyor olamaz mısın? Vahşi dediğin hayvanlar asla karınları tokken ve rahatsız edilmedikleri müddetçe bir başka canlıya saldırmıyorlar. Görmediğin o kadar çok şey var ki. Tüm gece kanını emen sinekten bile haberin yokken bu tür şeyleri görmek istemen garip değil mi? - +1 yıl
Açıkçası temelinden saçma bir tez sunuyorsun, ya da inanç diyelim. Sözde Tanrı'nın kibirlenmek yerine, insanları katil edebilecek yeteneklere bürümesinin, canlıların acıktığında birbirlerini yemesinin açıklaması değil bunlar. Dediklerim cenneti işaret ediyor diyorsun da? Bu dünya cehennemini görebiliyorken, cennetten haberdar olmak için, bilmem ne zaman parça parça indiği iddia edilen ve bu iddiada bulunanın da tek şahidi olduğu inancın ayetleri somut ve güvenilir bir kanıt değildir. Spoiler vermesi gerekirdi Tanrı'nın. Kısacası insanların aciz olduğunu ve ondan aman dilenmesini bekleyen bir karakter, beni kendisine çekemez. Tanrı sevgidir kalıbına baktığımızda da benim sevgim böyle değildir. Şayet böyle bir yaratıcı var olsaydı, yine sevmezdim.
- +1 yıl
Nasıl bakarsan öyle görürsün dostum. Bu Dünyayı kendine cehennem etmekte senin elinde cennet etmekte senin elinde. Tabi kolay değil Yaratıcıyı anlamak umarım kısa sürede Karanlık bulutların ardındaki Güneşi görebilirsin.
https://www.imgim.com/4808incia3439297.jpg - +1 yıl
Tanrı bir gün karşıma çıkar ve ben varım derse, bu saçmalıkları anlamayı deneyebilirim. Ama kendi kendime macera aramayı düşünmüyorum. İnançlar ile kitap okuma alışkanlığına değinirsek, okuyan toplumların tanrı inançları ya da dini inançları daha az olur. Gelişmişlik haritası vb testleri yapılmıştır. Umarım aydınlanırsın dostum.
- +1 yıl
Peki inancın tam olarak nedir Ateistlik mi?
- +1 yıl
Agnostisizm. Hem inançları, hem de ateizmi reddederiz. Tanrı vardır ya da yoktur, bunu insan ırkı bilemez ve buna dair bir bilim bulgusuna sahip değildir.
Deizme saygı duyabilirim. Tanrı varlığına inanılabilir. Bir tanrı yarattı ama bir daha da ilgilenmedi diyebilirler. Tanrı'yı bir canlı gibi tasvir etmemek de mümkündür. Evren de olabilir bu.
Ben sadece insanların sığ mantığı ile daimi arap topraklarında türetilmiş ve kültürümüze ahlakımıza zarar veren, doğamıza karşı çıkan dinlere karşı tepkiliyim. - +1 yıl
Din hangi konuda doğana aykırı çıktı ya da ahlakına zarar verdi?
- +1 yıl
Doğama uygun yaşamak ya da ahlaklı olmak için dinlere ihtiyaç duymuyorum. Aklımı kullanıyorum.
- +1 yıl
Peki aklın seni her zaman doğruya ulaştırıyor mu?
- +1 yıl
Onu zaman gösteriyor. Ama aklımla yaptığım hatalardan da pişman olmam. Tecrübe için hatalar gerekir. Doğal olarak akılla yapılmış hiç bir eylem yanlışa götürmez. İyi insan ya da kötü insan olmanla alakalıdır akılla doğruya ya da yanlışa erişmek.
- +1 yıl
Herhangi bir çelişkim yok. Sadece insanların bir tanrı tanımı kadar mükemmel olmadan, kendi akılları ile daha makul bir hayat yaşayacağını belirtiyorum. Tanrı tanımını dinlere empoze ettiğinde bir çok çelişki ve saçma sonuç yaratıyor. O nedenle insanın aklından başka inanacağı bir dış kuvvet yoktur. Materyalist olarak gördüklerine ve bunların varlığına inanabilir. Geri kalanı sadece bilimsel olarak araştırabilir.
- +1 yıl
Bildiğimiz bir şey varsa o da hiç bir şey bilmediğimizdir. "Socrates"
Aklını kullanarak dinlerin olmadığını, toplumları yönettiğini, köle ve zengin sınıflarını düzenli bir sisteme soktuğunu, dünyayı kapital gücü ile yönetenlerin kazandıklarını, emekleri ve köleliği ile sağlayan insan sınıfının şükrederek teselli olduğu, ahiret ve öbür dünya düşüncesi ile bu dünyada kaybettiklerini kabullendikleri bir sistemi görebilirsin. Sosyal statüler dinlerle insanlara uygulanır. Saatlerce çalışarak, sadece evini geçindirebilirsin. Saatlerce çalışmayarak, soylu ailelerin mirasını sürdüren yöneticiler vardır dünyada. Cennet de cehennem de bu dünyadadır. Coğrafi konuma göre dinler belirir. Kültürel uygunluğa göre inançlar gelişir. Öğrenmeye açık tek gerçek bilimdir. Bir tanrı varlığı iddia edilebilir ancak onun insan gibi düşündüğü, insan gibi sebeplere sahip olduğu düşünülemez. Kudret sahibi bir tanrı var olsa insancıklar gibi boş bir uğraş içerisine girmez. Dualara ihtiyaç duymaz. Her şeyi vardır.
En İyi Cevaplar
bu bir seçim değil ki bu bir inanç ateistler yaratanın var olmadığına inandıkları için bu yoldalar müslümanlar inançları seçim olarak görüyorlar genelde soru sorduğun zaman bunu ben bilemem hocama sor derler cevap veremezler neye inandıklarını bilmezler. aslında benim neye gerçekten inandıklarından emin olduğunu gördüğüm bir ateistler ve deistler var
013 Yorumla
Soran+1 yılAteistlerin çoğu dini kitapları hatim etmiştir ve bunun sonucunda Ateist olmaya karar vermiştir
Soran+1 yılYok, hayır😊
Soran+1 yılMüslümanım diye başkasının dinine saygısızlık yapacak değilim bizim kendi dinimiz ve seçimimiz onların kendi dini ve kendi seçimi. Ayrıca İslam hoşgörü ve saygı dinidir😊
- +1 yıl
aklını seveyim böyle müslümanlara saygı duyuyorum ama bazıları yani besmele çekmeyi bilmezler ama birinin ateist olduğunu öğrenince ıııyyyy canım Çok yaşa şeref yoksunu falan... Ben ateist değilim ama deli oluyorum bunlara resmen dinin utancı böyle insanlar dinlerini nasıl temsil ediyorlar
Soran+1 yılBöyle insanlar yobaz ve bağnazlar boşver kendi görüşünden biri olmayınca deli oluyorlar😂
Soran+1 yılZaten çıkarsam bu yüzden Müslümanlıkdan çıkarım. Allah korusun😂
Soran+1 yıl@Yapbozz Din Tanrı ve kul arasındaki olan şeydir tamam ama böyle insanlar oldukça dininden utanıyorum😊
Soran+1 yıl😂😊😂😂
Artislikten ateistler. ahirette gö.. tleri tutusunca Allahim kurtar diye yalvarcaklar. havalari kime anlamiyorum. insanoglu acizdir fazla artistlenmemelidir.
13 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu Ateist dini kitapları hatim etmiştir ve doğru sonuca kendilerince ulaşmıştır😊
+1 yılHayatta 2 şeye anlam veremiyorum. 1. aşk, 2. ateistler.
Şükürler olsun müslümaniz.527 Yorumla
Soran+1 yılŞükürler olsun ama dini en iyi bilen dinsizlerdir☺
- +1 yıl
Dini en iyi bilen kesim ateistler olsaydi korkudan 5 vakit namaz kilarlardi.
- +1 yıl
Onlarin ki sorumluluktan kacmak, korkusuzca her bir halti yemek.
Soran+1 yılAteistlerin çoğu dini kitapları okumuştur , yargılamıştır ve yolunu seçmiştir😊
- +1 yıl
Gene sacma bir fikir. Eger tercih yapacak olsam. musluman olmayi secerdim. namaz kil iki uc sarti yerine getir ohh sonsuz cennet hayati. siz saniyorsunuz ki biz "Allah var ama biz inanmayalim da yırtalım islamin sartlarindan" diyoruz saniyorsun. Musluman olup hic bir sarti yerine getirmeyenlerden olurduk oyle olsa. Cahilsin sen bunu da anladik. Siz korkudan namaz kilarsiniz zaten. ne demis tevfik fikret vaadetmeseydi tanri cenneti, ona da etmezlerdi secde :)
- +1 yıl
@bolywood27 korkudan namaz kildigimiz doğru ama insan sevdiğini incitmekten korkar kinle yaklaşma tebessüm et oku öğren araştır
- +1 yıl
Ne saniyorsun kardes. arastirmadan mi ateist olduk saniyorsun?
- +1 yıl
@bolywood27
Cahil olan ben değilim sizsiniz. Cahillik nedir gayet iyi biliyorum. Hep Allah korkun yok senin denir. Bu cumlenin kaynagi nedir? Allah korkusudur. Cehennem korkusudur. Cehennemden elbette ki korkacagiz. Bu dünyanin gecici olduğuna inaniyoruz biz.
Bana verin odunlari yakayim sizi. Ulan gözünüzü açip şu kainata bakin, bunlar tesaduf olabilir mi? Aaa her sey bir anda oldu, vucudunda ki her organizma bile bir mucizeye kanittir.
Hele beyin denilen organ en güzel hediyedir. Ne yazik ki siz kullanamiyorsunuz.
Şuraya da gif bırakayımda tam olsun;
img-fotki.yandex.ru/.../0_b1930_4256b58d_L
- +1 yıl
iste sen korkundan namaz kilarsin. ben de korkarim eger bir tanri varsa. ama o tanri varsa ben ona karsi serefliyim en azindan korktugum icin namaz kilmam. Inandigim icin kilarim.
Soran+1 yıl@Yapbozz Ateistler zaten dini kitapları hatim etmiştir. Doğru dini seçmek için sonuç siz de Ateistsiniz. Ne de olsa Katolik bir ülkede yaşasaydın sen de Katolik olacaksın😊
- +1 yıl
@bolywood27
Din de zaten Allah korkun olmadiği icin seni serefli kiliyordu ya. Allah korkusu olmayan insan her bir halti yer. Birakin bu kendime saygim var ayaklarini. Insan öyle şeyler yaşar ki kendine saygisini da yitirir. - +1 yıl
Benim kafamdaki tanri fikri ile sizinki bir degil. Sizinki asan kesen yakan aci cektiren bir tanri. bu yuzden inanmiyorum sizin tanriniza. bir tanri varsa ben ondan korkuyorum. ama bu korkum namaz kilmama ya da iyi insan olmama yaramaz. Ben korktugum icin degil insanlar mutlu olsun diye iyi insan olurum. cennet icin degil. Yani kisacasi benim iyi insan olmam icin tanrinin bana ödül vermesine gerek yok. anlatabildiysem ne mutlu bana. bir daha da farkli goruslere saygili davran lutfen.
- +1 yıl
Allah korkusu yok demiyorum. biz de acaba tanri var midir diyoruz. ama "ooo nasil olsa tanri yok gidiym şuna tecavuz edeyim şunun malını calayim" demiyoruz. Biz kendimizi cehennemden korumak icin degil kanunlardan korumak icin suctan kaciyoruz
- +1 yıl
Üç dinide araştırdım tevratta okudum Kur'an'da ezoterik kaynaklardan da araştırma yaptım kadim dinlerin oluşum ve tarihlerini araştırdım ateistte oldum deistte sonra kuranı tekrar baştan okudum ve Müslümanım bunu zorunluluktan veya korkudan degil Allah'ı sevdiğim için tercih ediyorum var olan yaratıcıyı seviyorum onun yasalarını kanunlarını doğayı hayvanları kuran dakika kadın ve erkek hakları insan haklarını sevdiğim için Müslüman oldum
Soran+1 yılKendine saygısı olan bir insan zaten kötülük yapmaz
- +1 yıl
@bolywood27
Aci cektiren olduğunu nerden biliyorsun veya buna inandigimizi nerden cikardin? Allahtan korkariz ama biz ahiret hayatimiz icin endise ederiz. Gercek aci ordadir. Iki secenegin var, ya yanacaksin ya da cennete gideceksin. Neden bize belirtilen seye uymayalim ki. Neden istediğimi için emek sarfetmeyelim. Durun ya gidip bir namaz kilayim ben. Saolun gençler sayenizde sevap işleyeceğim şimdi. Karsiliği allaha kalsin. Ben icimin rahatligi icin yapacagim bunu. Bak bir zorlama yok ortada.
Haaa soylemeden edemeyecegim korkmadiginiz allah size her kapiyi acandir bunu da unutmayin. Korkunun maddesel olduğuna inanin siz. - +1 yıl
Eee yapboz ben de sevmedigim icin musluman olmadim. ne var yani? Tanri eger secim yapmamizi istemeseydi zaten sinav yapmazdi. neyse bir daha yorumlara bakmiycam iyi geceler yobaz arkadaslar.
- +1 yıl
Pembemarlboro hala ayni kafadasin. Senin korkularin ve ahiret ödülü seni cezbediyor. Beni ise dunyayi (en azindan yasadigim cevreyi) daha iyi hale getirme fikri iyi olmaya zorluyor. sonucta ikimiz de iyiye yonelmisiz. Sonuc onemli yontem degil
- +1 yıl
@bolywood27 sen aslında güzel bir insana benziyorsun ama çok ön yargılı linki yaklasiyirsun nasıl bir tanrıya inanıyorsun anlat bana
- +1 yıl
@bolywood27
Sen bu yok olacak dünyani güzelleştirmene devam et kardeşim. Yaşayacağin ömür bir kac yil sadece.
Biz hem bu dünyamizi güzelleştirelim hemde diğer alemimizi. Iyi geceler - +1 yıl
@Yapbozz
Anlamayacaklar sen de kendini yorma. Tesekkurler görüşler icin 😊 - +1 yıl
Sen niye ortaya kemik atıyorsun böyle 😀 anlar benimle beraber ateist olan bir arkadaşım vardı yıllar önce o bir kaç ay öncesine kadar öyleydi kuran meali hediye ettim ben buna bu okudukça beni arıyor saçma diyordu bir süre aramadı sonra görüştük ve benden daha iyi bir insan bir müslüman oldu
- +1 yıl
pembe... Bir kac yillik omur az ise tanri bizi bu kadar kisa surede sinamasin
- +1 yıl
@bolywood27 mavinin sorusuna bir el at isyancı kardesim
- +1 yıl
Benim de dindar. arkadaslarim benimle konusunca ateist oldu.
- +1 yıl
@bolywood27 aynini bende yaptım zamanında şimdi pişmanım keşke biraz yürekleri olsa o bilirler ki o sırt döndükleri kapı hala arali hiç bir şey için geç değil keşke karşı çıktıkları şeylerin pişmanlığını şimdi yaşasalar
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
16Cevap
Üç dinide araştırdım tevratta okudum Kur'an'da ezoterik kaynaklardan da araştırma yaptım kadim dinlerin oluşum ve tarihlerini araştırdım ateistte oldum deistte sonra kuranı tekrar baştan okudum ve Müslümanım bunu zorunluluktan veya korkudan degil Allah'ı sevdiğim için tercih ediyorum var olan yaratıcıyı seviyorum onun yasalarını kanunlarını doğayı hayvanları kuran dakika kadın ve erkek hakları insan haklarını sevdiğim için Müslüman oldum
20 Yorumla
+1 yılMantık hataları, saçma bulduğum, benimsemediğim yerler var. Allah'ın var olduğuna dair ve islamın doğru olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Sadece inanç kalıyor, inanıp, inanmamak kalıyor geriye. Ya doğru, ya da değil. Zaten benimsemediğim, yanlış bulduğum şeyler var, iyice inanç kalmıyor, insan ateist, agnostik vs. oluyor.
01 YorumlaFelsefi düşünceler ve evrimsel biyolojinin cazibesi...
10 YorumlaDinin insanlar üzerindeki yozlaştırıcı etkisi ve fazla masalsı olmasından kaynaklï bir durum
010 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum😊
- +1 yıl
@Yapbozz o dönemde erken evlenebiliyordular belki ama bu devirde evlenemeyip parası olmayan genç ne yapsın? Bu cinsellik fizyolojik bir ihtiyaçtır onu yasaklarsan saçmalamış olursun dinin saçma olduğu kanısına buradan varıyorum işte.
Avrupada 13 yaşında başlıyorlar hepsi p*ç mi? En azından damacana veya hayvanlara cinsel istek duymuyorlar (istisnalar olabilir) - +1 yıl
Şimdi canım kardeşim benim peugamberim evlilikte bereket vardır der insanın bir tasi bir hırkası birde kulübesi varsa evlenebilir der şimdi aileyi ikinci plana atarsan tüketim toplumu olursun köpek gibi sokakta ciflesip eşek gibi çalışırsın sonra arkanda hiç birşey bırakmadan sadece tüketerek ve tükettiği den fazlasını harcayarak ömrünü geçirmiş olursun İslam'a kısıtlamalar üzerinden bakıyorsun olsun onda bile kusursuzluk var ordan bak sen bir toplumda seks nekadar artarsa o toplum bir okadar narsist bencil tüketici bir toplum olur
- +1 yıl
@Yapbozz Hocam aynı şeyleri belirtip durmayın bir din fizyolojik bir şeyi nasıl yasaklayabilir diyorum sen gelmiş kısıtlamada bile bir iyilik var diyorsun
gelisimogrenme.files.wordpress.com/.../maslow.jpg
Maslow ihtiyaçlar piramidene bak bakalım alt sırada ne var? Toplumda ki sapıkların büyük kesmi bu yüzden oluşuyor. Avrupada sokak ortasında sevişenler ceza alıyor mesela zina haram olmayınca ahlakı da mı bir kenara bırakıcaz sanıyorsun? - +1 yıl
La zinaya neden bukadar takıldın sen şunu düşün evlilik gibi bir müessese olmasa ihtiyarligin seni tuvalette taciz eden iki hasta bakicinin elinde gecebilirdi aile kurmak toplumu oluşturur sen neyi savunuyorsun kendinde bilmiyirsun birde bana ihtiyaçlar piramit i atmışsın komiksiniz iyiki şeker verip kandıran yok cinsel ihtiyacını eşinle gideremezmisin
Var olduğundan bile emin olamadığım bir şeye hayatımı adamam mümkün değildir. (Not ateist değil agnostiğim)
18 Yorumla
Soran+1 yılBilinmezcilik diyorsun 😊
Soran+1 yıl@Yapbozz Şu an sen Olmasaydın bana mesaj atamazdın ve ya ben sana 5 duyu organımı da kullanamazdım😂
Soran+1 yıl@Yapbozz Saçma
Soran+1 yıl@YapbozOlmuyor
ya üniversite sınavlarında barajı geçemeyen insanlar gelmiş kuran yalan din saçmalık diyor. zeka seviyesi düşük bir de sıkıyı istemiyorlar.
117 Yorumla
Soran+1 yılZeka seviyesi yüksek bir sürü Ateist arkadaşım var😊
Soran+1 yılDini en iyi bilen dinsizlerdir☺
- +1 yıl
Haci dayi keske gercekten inanabilsem. Sıkıyı istemiyorsak dindar olurduk. Iki namaz kiliyon cennette elin s. kinde geziyon. asil dindarlar sıkıyı istemiyor.
- +1 yıl
@bolywood27 kimseyi tanımıyorsun dostum eli şeyimde felan terbiyeli bozma iki namaz kılmaya girevilecegin bir yerde Gül London önce ahlak der
- +1 yıl
@bolywood27 Siz milletin anlattığına değil Allah'ın açıkladığına kulak verin. Allah iki namaz kılınca kendini emin zannedenlere papuç bırakmıyor
- +1 yıl
Ben iki namaz derken ornek verdim. dindar olmanin kolayligindan bahsettim. Dindar olmak ateist olmaktan daha kolay. Bunu kabul etmen lazim. Ne yani biz Islamin sartlari isinize gelmiyor diye mi ateistiz? islamin sartlarini yerine getirmeyen milyonlarca musluman var. biz de oyle olurduk
- +1 yıl
@bolywood27 salakmisin olum sen dindar ve ataist kavramları futbol takımı gibi tutalacak savunulacak bir şey değil ben var olan zekam la bir yaratıcı olduguna inanıyorum ve bunu kuranı Kerim'de görüyorum
- +1 yıl
Işte bu yorumu yapan kisi takim tuttugumuz gibi din sectigimizi dusundugu icin oyle diyorum mal oglu mal adami sinir etme. Ben de diyorum iste oyle degil eger. oyle olsa muslumanligi secerdim diyorum. biraz beyin, lutfen
- +1 yıl
@bolywood27 kardeş şu bir gerçek kabul edin: Batılı anlamda ateistlik Türkiye de özenti olarak takip ediliyor ve ben bunu çok iyi analiz edebilidim. sonuç şudur: adamlar Hristiyan ülkesinde yaşıyorlar.. yani ya incile inanacak ya da inkar edip ateist olacak. onlardaki ateistlik olumludur. şöyle ki eğer bu batıda yaşayan adamların inkar ettiği kuran olsaydı Allah katında zaten doğrudan kafir olur. fakat incil şu an tahrif edilmiş olduğu için ve de kuran gelince Allah tarafından incilin hükmü kaldırıldığından batılıların incili inkar edip ateist olması isabet olmuştur. bu açıdan Allah'ın hak dini islamı reddetmemiş ve hala ümit ışığı onlar için mevcut olmaktadır. ama bizim Türkiye deki eksantirikler doğrudan Kuran'ı inkar ediyor. üstelik bilimsel nidalar atarak. adamların derdi bozulan incil ve şirazeleri kaymış kilise papazlarının uydurmalarıdır. hiçbir bilim adamı Kuran'a aykırı konuşamaz çünkü Kuran Allah'ın kelamıdır ve yarattığı da mevcut bilimle açıklandığından muhalif olamaz
- +1 yıl
@bolywood27 bizimkilere gelelim. neymiş efendim kuran da yeryüzünü yaydık diye bir ayet varmış islam gericilikmiş Hz. Muhammed'in (haşa) uydurduğu kuranda dünyanın düz olduğu anlatılıyormuş. biri böyle bir gaf ile yürümek istedi de pek izin vermedim! yeryüzünü yaymak ayetini islamın cehaleti olarak anlatıyor da anlatıyor. dünya yuvarlakmış da kuran yeryüzünü yaymak ifadesini kulanıyormuş. dedim ki sen yeryüzünü yerküre kavramıyla karıştırmışsın. yeryüzü diye tabir edilen ve yayılan kesim deniz ve okyanusların dışında kalan özel konumdur. tabi bunu duyunca çorba oldu beyni. geoit nedir yerküre nedir yeryüzü nedir dünya nedir ve farkları nelerdir anlamayan adamın kurandaki bir kelimeyle sevinip ortaya çıkması cahilliğinin derecesini gösterdi. bizim anladığımız gerçek ateistler batıdaki kilise ve incilden soyutlanıp inançsızlığı tercih eden bilimadamlarıdır. zaten onlar da kısa vakitte kuranla buluşup hakikate eriyor
- Kişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılBir anda ve sadece bir sebeple olan birsey degil. Dindar insanlarin davranislari, dinlerin birbirine olan kinleri, kotulugun hakim oldugu dunya... bircok sebep var.
05 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu Ateist dini gözlemler ve dini kitapları😊
- +1 yıl
Dunyayi gozlemlemek de yeter
Soran+1 yılAteistler her zaman fazla kanıt ister😊
- +1 yıl
Bir yerden sonra degil :)
Soran+1 yılDoğru sonuca ulaştığında sanırım
+1 yılBen değilim valla...
Ateist deist çok tanıdığım var günah yok haram yok kafasına göre yaşamak için cogu20 YorumlaAklı geniş olana bu fotoğraf yeterlidir.
22 Yorumla- +1 yıl
Eee
+1 yılTamamen saygı duyuyorum. Ama günümüzde bilinçli den çok bilinçsiz ateistler var. Bana göre de biraz saçma geliyor. En ufak birşeyin bile bir sahibi, yöneteni oluyor ise koskoca evren başıboş olamaz bence.
10 Yorumlaateist olanların çoğu neden ateist olduğunu biliyo da bir dine mensup olanlar neden inandığını bilmiyo. ( elhamdülillah müslümanım )
00 YorumlaALLAH tüm ateistleri korusun 😀
10 Yorumlaben saygi duymuyorum :)
15 Yorumla
Soran+1 yılİslam saygı ve hoşgörü dini değil mi?
Soran+1 yılSaygılı olanlar da var ancak onlar saygısız değil diye biz saygısız olamayız😊
Soran+1 yılHayat onu öyle bir yere götürmüş. Daha doğrusu kader.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKim dedi mk ateistim diye
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 510 cevap paylaştı.
+1 yılTanrının olmaması.
02 Yorumla
Soran+1 yılTanrı var ve ya yok diyemezsin😊
- +1 yıl
Olmadığına inandığım bir şey için "belki vardır" da diyemem?
+1 yılBencemde anlatmistim
00 Yorumla
+1 yılya lar yüzünden ❤️
01 Yorumla- +1 yıl
Kalp yanliş oldu pardon
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!