• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Kişilik & Karakter

Ateistler neden Ateistsiniz?

curiousgirl_OoO
curiousgirl_OoO Takip Et
Xper 5 Yaş: 30
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Ateistler neden ateist çok merak ediyorum. Yani bir sürü kanıt varken neden böyle düşünüyorlar ki?
Ateistler neden Ateistsiniz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Aren88
    Aren88 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

Neymis o kanitlar?

Müslümanlarin Allahin varligi üzeri kaniti budur "Allah yoksa su ve bu nasil oldu". Sizin kanit dediginiz sey aslinda Cevapini bilem bilmediginiz bir Sorudur.

Allah inanci Egitimsizlige dayaniyor. Antik yunanlar Simsekler nasil oluyor diye bilmiyorlardi ve Bulutlarin üstüne yasayan Tanri Zeus'un onlari ellinlen asaga attiklarini saniyorlardi.

Müslümanlar Evren nasil oldugunu bilmiyor, bu nedenle Allah yapti diyorlar.
    Allah inanci tamamen Cehalete ve ölüm korkusuna dayaniyor.

Dünya nasil olustu, Insanlar nasil olustu su ve bu nasil olustu bu sorularin coguna Bilim Cevap veriyor ve Tanriya yer birakmiyor.

Bilimin herseye mi Cevapi var? Hayir ama Bilimin "suanda" herseye Cevapi olmamasi, bir Tanrinin ya da Allahin varligini kanitlamiyor. Zeus örnegini hatirlatmak istiyorum.

Bide Müslümanlar Yaratici fikrini direkmek Islama baglamalari , ayri bir Cehalet kaniti. Bir Tanri olsa bilem (Yok) bu Islamin anlatigi Allah degil. Dinler yalan, ve hickimse Dinlerden kacmak icin Ateist olmuyor , zekalarini kullandiklari icin Ateist oluyorlar.

3
    1 Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Bilim bunun kanıtı veriyor değilde direk evrenin nasıl oluştuğu başından nasıl olabileceğini anlatır mısın ya da kuranda binlerce asır sonra firavunun çürümemiş cesedinin kalacağı falan (bulundu) bunları da söylemisin? (merak ettiğim için Soruyorum)

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

:D İnanmamak içinde bir sürü kanıt var?
    1-Benimki biraz duygusal olay şu allah herkesi bir annenin evladını sevmesi gibi sever diye okumustum neden bazılarına yardım ediyor dualarını kabul ediyor benim ise yalvarmama ragmen bir yerine takmıyor
    2-Hayatımda herşey mi kötü gider yaşadıgım hayat cehennem gibi ölmek istiyorum ama ha duzeldi düzelecek diyerek kendimi teselli edioyorum ben istemedim böyle bir hayatı secmedim buna sınav demeyin kufru basarım hadi beni bırak engelli insanların ne sucu var allah cok guclu degılmı o guclu ınsanlardakı bu seyı duzeltsın engellı cocuk dogmasın ne kadar acı bir şey onlar için bunu dusundun mu hiç onların yerıne koy kendını
    3-Ben bir gece o kadar cok istedimki yardım o zamanlar inanıyordum yapmadıgım sey kalmadı merhametli olan bir yaratıcı o yalvarıslara dayanamazdı emin ol ama yardım etmedi hiç bir yol göstermedi
    İŞTE BUNLAR YÜZÜNDEN İNANMIYORUM !!

3
    4 Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

1- Allah ya istediğini verir, ya da ondan daha iyisini. eğer olmadıysa, cennete verecektır. ama muhakkak verir
      2- Evet bunlarn hepsi sına. ister inan ister inanma ama bunların hepsi sınav. Hiçkimsenin hayatı mükemmel değildir. mutlaka zor yanları vardır. ve bunlara katlanırsan ödüllleri de mutlaka verilecektir.
      3- bunun cevabını da 1. sinde açıkladım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bana cennette lazım değil bana burada lazım bu kafayla ölürsem cennete gönderilmem asla kurallara göre böyle sınav olamaz hiç merhamet denen bir şey yok mu allahda

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

1- kuranda ne olursa olsun duanın karşılığını vereceği yazıyor mesela dünyada kabul olmassa snei cehennemde 1 tane sevabı olsaydı diyebileceğin kadar önemli bir şey olan sevap olarak veriyor ya da ne biliyorsun belki istediğin şey senin başına kötü bir şey gelmesine sebep olacak aq
      2- ıq mu düşük knk zekası olan küçük bir çocuk bilirki burası cennet değil Allah herşeyi iyi yaratsa mutlu yaratsa anlamı ne olurdu senin o engelli dediğin çocuk her saniye o engelinden binlerce sevap alıyor o kötü şeyler sinanan insanların yaptığı beşer şeyler şimdi Allah o kötü şeylerin olmamasını sağlasa insanların eline müdahale etmiş olur insanlara müdahale ederse sevap günah işi nasıl olacak awek
      3- buna cidden bişey diyemedim yani çok acı bir şey yaşadığın halde yardım gelmiyor olabilir Allah her acı yaşayana dünyada cenneti vermez belki seni sınıyor belki sen inanmıyorum demesen inanmaya devam etsen kısa zamanda kabul edecek? Böyle abuk subuk şeylerden inanmıyorsan skt git yani bilim falan desen Bi kabulü olur anladın mı

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Kafir değilsen eninde sonunda gideceksin
      Kafir= allahın gerçek olduğunu bildiği halde kibrinden ona düşmanlık eden yani şeytan gibi ayette böyle yazıyor günahının bedelini ödersin üstelik nasıl merhamet yok ulan bir adam 80 yaşında Müslüman olsa tüm günahları siliniyor kabeye gitsen tüm günahların siliniyor gerçekten pişmanlık ve gerçek duygularla tövbe etsen kük hakkı har tüm günahların siliniyor nerde merhamet yok vicdansız

Yorumla
  • Grimes
    Grimes Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Cok sacma birsey onlar ister inanir ister inanmaz...
    burada sadece muslumanlar ve ateistleri kavga ettirmis olursun sen gunaha girersin sen muslumansan muslumansin onlar oyleyse oyledir.
    Rabbim kimseyi Allah yolunda kararsizligi vermesin.
    Kiyamet günü geldiginde heekez o tartiya girecek ateistler bile o zaman Rabbimiz sorguya cekicek bizler degil..

https://m.youtube.com/watch?v=4CC4qeAJ5Fw
    1
    5 Yorumla
    • bakirerkek-fsm1905
      bakirerkek-fsm1905
      +1 yıl

doktor Zakir dünyada 1 numara ama eski kavimlerde olduğu gibi inanmayanlara mucize de getirilirse yine inanmazlar çünkü kendilerini tanrı görürler egoları yüzünden ve ne kendilerine ne de başkalarına faydaları olur.

Yorumla
    • Grimes
      Grimes
      +1 yıl

Tanri goren insanlardan veya egolari yuzunden her ne sacmaliksa onlarda kalmistir bizde degildir.
      Ben kendimi musluman Allaha yolunda kabul ediyorsam bir baskasi oyle soylemez herkez kendisinden sorumludur baska insanlardan degil.

Yorumla
    • Aren88
      Aren88
      +1 yıl

Kuranda Bilimsel Mucize yoktur. Zakir Naik , Ayetlerin anlamini götünden kivirp , kivirdigi ayetleri okuyaman Müslümanlari kadirir sadece ama Ateistleri degil.

Anlamazsiniz, anlasiniz Ateist olurdunuz zaten...

Yorumla
    • Grimes
      Grimes
      +1 yıl

Oy Allah tamam sus.

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

İyide belki hakikatı öğrenmeye çalışıyor yorumlarda insanlar medeni tartışsın o zaman

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

www.vidivodo.com/.../284231 Kesinlikle izleyin ;)

2
    3 Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Evet ben bunu izlemiştim. süper bişey ;)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

aynen ;)

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Açılmıyor

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

8

Cevap

30

Cevap

• freddyR
    freddyR Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

bir müslüman olarak islam forumlarında şunun cevabını soruşturdum net bir cevap gelemedi;

klasik verdiğin örneklerden bakalım sen ne diyeceksin.

Soru: Müslümanlar olarak biz, sen vs hep şunu diyoruz; bu kadar harika donatılmış evren hiç kendi kendine olabilir mi? Peki buradan hareketle kafanı karıştırayım, evrenden daha güçlü ve mükemmel olan yaratıcının kendi kendine hep orada olduğunu ve bir başlangıcı ve yaratıcısının olmadığını nasıl kabul edebiliyorsun?

Bana sadece bir kişi biraz kabul edilir bir cevap verebildi o da şöyle;
    biz yaratma gücüne sahip bir varlığa bu gücü uygun görüyorken ateistler evrene bu gücü yüklüyorlar.

Kısaca ateistlerin dünya kendi kendine oluşmuştur savı da çok mantıksız değildir.

1
    2 Yorumla
    • freddyR
      freddyR
      +1 yıl

Bir de merak etiğim bişey daha var, müslümanların çoğu islamı anlatırken neden tuhaf örneklerle açıklamayı seçiyorlar?

Misal senn sözlerinden yola çıkalım demişsin ki bir arkadaşa "mesela sen bir yarışmaya katılıyorssun. sana durup dururken ödül verirler mi?"
      bunu neden bir yarışma hikayesiyle anlatma gereği duydun mesela? Direk "çabalamadan ödül alamaszsın" şeklinde cümleyle anlatabilirdin.

Yine bir başka arkadaşa sütün yağını görememe örneğin var. Neden direk göremediğin herşey olmadığı anlamına gelmez demiyorsun da sütün yağı örneği?

Ben sana sebebini söyleyim, şimdiye kadar sana da hep bu örneklerle anlattılar sen de o yolda direk onların ağzından konuşuyorsun. Kendi düşüncelerini hiç değerlendirmedin muhtemelen bu güne kadar. Ben de senin gibiydim, biraz düşünmeye başlayınca kafa çok değişiyor ve karışıyor benden söylemesi

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Ben bunları kendi düşüncelerimle söyledim. Böyle söyledim. Çünkü başka türlü anlamıyorlar.

Yorumla
  • Tertullian
    Tertullian Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

Siz müslümanlar eskiden biz hristiyanlara saldırır dururdunuz şimdi de varsa yoska ateistlere saldırıyorsunuz size ne kardeşim herkes dininde özgürdür bende hrsitiyanm türküm var mı itirazı olan.. başkaları sizi eleştirmiyorsa neden müslümansın diye seninde hakkın yok
    aslında neden hrsitiyan oldun atesit oldun diye soranların büyük çogunlugu dalga geçmek amacıyla sormaktalar

5
    20 Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

ben herkesi dinine saygı duyarım. dalga geçmek amacıyla demedim. çünkü Kur'an'da da yazdığı gibi eğer ben birinin dinine hakaret edersem hoşgörüsüz olursam, onlarda benim dinime hakaret eder. ben sadece merak ettiğim için sordum.

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

orası başka ama kuranda senin dinin diğer dinlere saygı emretmez bunu da bil onlarla savaşmayı cihadı kıyamete kadar farz kıldı. neyse daha fazla uzatmaya gerek yok sen islamiyeti sana ögrettikleri kadar biliyorsun daha ilerisini ögretmezler zaten
      bir müslüman başka dine saygı duyamaz sen saygı duyarım dersen en başta zaten kaybettin islamı yerine gietirmemekten

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

sen ilk önce kur'an'ın mealini oku. önyargısız nir şekilde oku ama.. Evet İslam için savaşırım. ama Kur'an'da başkalarının dinine hakaret etmememiz ile ilgili bir ayet vardır. dediğim gibi bir okusan zaten Müslüman olacağına eminim.

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

ben zaten öncden müslümandım kuranın meallarini hadisleri hepsini okudum.. teşekkür ediyorum ama her zaman okuyorum incille kıyaslamak incili kurana üstünlüğünü görmek için.. biz hristiyanlık için can almayız ama canımızı veririz feda ederiz

Yorumla
    • kızhesabı
      kızhesabı
      +1 yıl

hristiyanlığı boşuna islamdan daha üstün tutmuyorum +1

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

İslam müslümanlara cennet uğruna savaşmayı emreder huriler gılmanlar vaad eder insanın insana sevgisinin köreltir düşmanlık tohumları eker sizden olmayanı öldürün ana baba bile olsa dışlayın der
      Ama incilde hrsitiyanlkta bir ayet yoktur insanlar arsında kin öfke sarf eden tam tersine insanlar arsında ayyrım yapan bizden değildir der
      islam cenneti sadece kendisine has görürken hristiyanık inancı her samimi insnaın cennete gideceğini söyler
      işte hristiyanlıgın batıl islama üstünlüğü

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Peki tesvirini okudun mu? biz de durup dururken adam öldürmeyiz. Dinde zorlama yoktur. okuduysan bunu da biliyorsundur kesinlikle.

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

Tefsirini okuyunca noluyor?
      Hristiyanlları dost edinmeyin diyen ayetin manası mı değişiyor?
      ayet hristiyanları dost edinme diyor tefsire bakıyorum adam diyor ki burada kastedilen onla konuşmayın değldir
      ayet bu kadar açıkken neyine inanıyım tefsirin
      tefsir ayetten daha mı üstün

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

Neyse konu amacından saptı iyi günler sana daha fazla yazışmaya gerek yok

Yorumla
    • kızhesabı
      kızhesabı
      +1 yıl

kesinlikle insan sevgisi konusunda daha üstün bir din hristiyanlık.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Kur'an açık bir şekilde indirilmemiştir. Ancak bunu alimler açıklayabilir.

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

nasıl açık bir şekilde inmemiştir yazık gerçekten sana
      and olsun apaçık kitaba
      o apaçık kitaba and olsun ki diye ayetler varken
      acaba ne içtin merak edityorum gerçekten. gülmekten çatladım
      kendi dinini ayaklar altına aldın şu an

Yorumla
    • kızhesabı
      kızhesabı
      +1 yıl

o zaman hiç okumasınlar kuran'ı öğrenmesinler alimler okusun anlasın onlara öğretsin.. sonra ortadoğu neden bu halde.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

bakın. anlamıyorsunuz herhalde. biz anlayamayız. uff ben kime ne anlatıyorum ki ya..

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

:) ) tabi canım siz anlayamazsınız
      kuranda ben apaçık bir kitabım der ama siz anlamayın alimleriniz okusunlar size analtsınlar sizde araştrmadan kabul edin cahillerden ne beklersin işte.

Yorumla
    • kızhesabı
      kızhesabı
      +1 yıl

:) çok sevdim seni arkadaş ya

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

kızhesabı sen de mi Hıristiyansın?

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Sevdim burayı güzel oturmuş laflar :D

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Hayır merak ettiğim için belki hakikat için soruyorum sanane dininden ne ya

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Öyle bisey yok cühela mısın

Yorumla
  • kaptannatpak
    kaptannatpak Takip Et
    Bilge Yaş: 40
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı.

maddi sistemlere insanlar daha kolay katılabilirken manevi sistemlere katılmakta zorlanabilirler.
    sen inanıyorsun da inandıklarının tamamının kesn doğrular olduğunu ne kadar biliyorsun?

sadaka ömrü uzatır hadisine inanmıyorsam müslüman değilsin diyebilir misin benim için?

1
    8 Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Evet. çünkü müslüman olmak hem Allah'a hem de Hz. Muhammed'e inanmak demektir. Sen Peygamber Efendimize inanmıyorsan müslüman değilsindir.

Yorumla
    • kaptannatpak
      kaptannatpak
      +1 yıl

para verip Allahın sana son nefesini ötelemesini mi sağlayacaksın? bunu düşünüyorsan bence sen müslüman değilsin. peygambere edilmiş bir hakareti hadis diye yiyen yutanlardansın. gizli peygamber düşmanlığının içindesin haberin yok. sen mi ateistlere neden ateist oldunuz diyeceksin. kuranı aç bir oku sonra gel sorunu yaz.

Yorumla
    • kaptannatpak
      kaptannatpak
      +1 yıl

işte atesitler saçma sapan şeyleri inanç sistemine sokup insanları Allahtan soğuttukları ve soğutmaya devam ettikleri için ateistler.
      ama senin gibilerde ne yaptığını bilmeden ateist.
      benim fikrim senin gibi müslüman olmaksa bilerek ateist olmaktır.
      neden mi?
      ateist mutlak doğrulara göre hareket eder.
      horsozlık yapmaz, yalan söylemez, cinayet işlemez çünkü bunlar toplumların mutlak doğrularıdır.
      Allah deyip namaz kılan birinin Allahın verdiği canı Allah diyerek alması mı islamiyettir?

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Ne saçmalıyorsun sen hiç bişey anlamadım gerçekten. şimdi ben neden müslüman değilmiş anlamadım gerçekten..

Yorumla
    • kaptannatpak
      kaptannatpak
      +1 yıl

sen bu sadaka ömrü uzatır cümlesine inanıyorsan (haşa) Allahın insana para karşılığı yaşama hakkı sattığını iddia ediyorsun demektir. ayrıca peygamberin böyle bişey dediğine inanmakta pek mantıklı değil anlamdıysan bir beyin cerrahına görün artık daha ne yazayım

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Senin anlama şeklin nasıl bişey ya. şimdi sen bu sözden bunu çıkardıysan ne diyim ben..

Yorumla
    • kaptannatpak
      kaptannatpak
      +1 yıl

senin idrak yollarında sıkıntı var.
      sen bu söze inanıyorsan yanlış bişeye inanıyorsun demektir.
      sadaka ömrü uzatır nasıl bişey. kuran derdi sizin tek doğum ve ölüm gününüz bellidir. ne 1 saniye önce ne 1 saniye sonra doğar ya da ölürsünüz.
      sen buna karşılık sadakanın ömür uzatacağına ve peygamberin bunu söylediğine inanıyorsun.
      bence sen ne ye nasıl inandığını bilmiyorsun

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Öyle bisey yok cühela lar sallıyor kimseyi dininden öldürmemiz yazmıyor kuranda kafirleri öldürmemiz yazıyor kafir gayrimüslim demek değil İslamı gerçek olduğunu bildiği halde kibrinden inkar edip iç savaş çıkartan Müslüman gibi gözüküp dini yanlış anlatıp Müslümanlar içten içe yiyen kişiler için yani tarikatlar gibi üstelik kafirlerin ömür boyu cehenneme gideceği yazıyor Müslüman olmayanların değil

Yorumla
  • tncdmrl
    tncdmrl Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

ateist değilim ama bana kanıtla o zaman yaratıcının varlığını. bakalım nasıl kanıtlayacaksın. evren e ya da insan a bak cevabını kabul etmiyorum. bana somut kanıtlar ver. eğer ateistlerin neden ateist olduğunu anlamak istiyorsan en basitinden şunu izlemen yeterli.

www.harikadizi1.com/.../

2
    7 Yorumla
    • exoassas
      exoassas
      +1 yıl

çok güzel bir dizi herkezin izlemesi gerek

Yorumla
    • wingsuit
      wingsuit
      +1 yıl

Kanıt mı istiyorsun :)

Bu bir inanç meselesidir, kanıt göstererek kabullenilen şey inanç olmaz. Düşün ki Allah bu kanıt çığlıklarınıza bir kanıt olması için varlığını yer yüzüne hissettirdi. Günel konuştu ve ben Allah adına konuşuyorum filan dedi, ya da siz nasıl bir kanıt istersiniz hayal dünyanızda canlandırın.

Eee sonra, herkes Allahın varlığına inandı demi. O zaman samimi inançlılar ile sen gibi kanıt peşinde koşanların ne farkı kaldı. Cehennem ne için var o halde?

Dediğim gibi bu bir inanç meselesi. Bir de şöyle düşün. Ben inançlı biri olarak yeri geldiğinde Allaha sığınıp psikolojik olarak rahatlıyorum en azından böyle bir faydasını görüyorum. Diyelim ki Allah yok ben hiç bişey kaybetmem, var olduğuna inandığım ve huzur bulduğum anlar benim karım olur, peki ya varsa? sen ne kaybedersin?

Yorumla
    • tncdmrl
      tncdmrl
      +1 yıl

iyide inanmak için kanıta ihtiyaç duymuyorsunuz madem inanmayanlardan neden kanıt göstermesini istiyorsunuz? burada bir saçmalık yok mu sence. dediğin gibi bir inanç meselesi katılıyorum. inanmamakta bir tercih soran inanmayanlardan kanıt istiyor ama inananların da kanıtı yok işte. anlatmak istediğim nokta bu.

ayrıca ya varsa iye inanmakta bana göre kendini sağlama almaya çalışmaktan başka bir şey değil. sen eğer diyelim ki allah yok ben bir şey kaybetmem diyorsan gerçekten inanmıyorsun. yalnızca çıkarlarına uyduğu için müslümansın demektir. (ben deistim bu arada ve kesinlikle bir yaratıcı var diyorum) kusura bakma ama senin yaptığın biraz iki yüzlülük oluyor. ya varsa cennete gideriz yok sa zaten kaybedecek bir şey yok bu aralar müslümanlardan çok duyduğum laflar nedense.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

ben katılmıyorum. tabikii de bir kanıt gerekiyor. ben de Müslümanım. ama Müslüman olmayan, Allah'a inanmayan biris önce şunu sormalı kendine " ben bu dünyaya neden geldim?"

Yorumla
    • tncdmrl
      tncdmrl
      +1 yıl

tamam o zaman sen kanıtını söyle bizim kanıtımız yok. ama dediğim gibi insan, hayvan ya da evren olmaz. bana somut kanıt göster. hiç bir insan yaratıcının var olduğunu ya da olmadığını kanıtlayamaz. bu kadar basit. sen ister inan ister inanma. neden dünyaya geldik sorusuna senin kendi cevabını bulman lazım. ben kendiminkini biliyorum. sen de kendininkini biliyorsan problem yok. ateistlerdeki temel inanca göre öldükten sonra hiç bir şey yok işte.

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Çürümeye firavun la ilgili ayet var ve bu cesed 3000 yıl sonra günümüzde ortaya çıktı bunun mumyalanadan korunan bir cesed olduğu iddia edenler var ama şunu düşünmek lazım ki kuranı bir beşer yazmışsa - ki kuranda böyle çok geleceğe yönelik tahminler var-böyle bir risk almaz yani binlerce yıl sonra olacak bir şey yazmaz gerek duymaz bilemez bizlere kanıt olsun diye ayet indirmiş Allah. Üstelik gerçekten bir beşer insanları düzene sokmak veya daha iyi yönetebilmek için yazmışsa ve bjnh yazabilecek kadar zekiyse bu işi başka şekilde yapıp kendine de yaptırabilirdi hadi onu geçtim bir Allah düşündürüyor insanlara neden kurana dini ibadetler eklesin değil mi? Herke duymaz yani zina yapmayın insan öldürmeyin hırsızlık yapmayın cart curt yazar ve islamın din ibadetleri bile bilimsel sağlıklı şeyler içeriyor Allah sadece sinsne uzaklaşmamız knh hatırlatmamız adına istememiş bu ibadetleri
      h ttps: //d ergice. com /dini-ibadetlerin-bilim sel-olarak-onaylanmış -bedensel-faydalari
      Bak yani (bunu googleye birleşik yaz kopyalayıp boşluklar bıraktım çünkü site link atmama izin vermedi)

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Çürümeye firavun la ilgili ayet var ve bu cesed 3000 yıl sonra günümüzde ortaya çıktı bunun mumyalanadan korunan bir cesed olduğu iddia edenler var ama şunu düşünmek lazım ki kuranı bir beşer yazmışsa - ki kuranda böyle çok geleceğe yönelik tahminler var-böyle bir risk almaz yani binlerce yıl sonra olacak bir şey yazmaz gerek duymaz bilemez bizlere kanıt olsun diye ayet indirmiş Allah. Üstelik gerçekten bir beşer insanları düzene sokmak veya daha iyi yönetebilmek için yazmışsa ve bjnh yazabilecek kadar zekiyse bu işi başka şekilde yapıp kendine de yaptırabilirdi hadi onu geçtim bir Allah düşündürüyor insanlara neden kurana dini ibadetler eklesin değil mi? Herke duymaz yani zina yapmayın insan öldürmeyin hırsızlık yapmayın cart curt yazar ve islamın din ibadetleri bile bilimsel sağlıklı şeyler içeriyor Allah sadece sinsne uzaklaşmamız knh hatırlatmamız adına istememiş bu ibadetleri
      https:// /dergi ce. com/di ni-ibad etlerin -bilimsel-olarak-on yalanmış -bedensel-faydalari
      Bak yani

Yorumla
  • MehmetAlim
    MehmetAlim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

:-)
    Ramazan geldi yeter artik bu tarz sorular sorup can sikmayin.
    Kanit osteyen ateistler nedense sadece bakmak istedikleri yerden bakip kanit yok diyorlar.
    once arabcayi ogren sonra kurani oku ve anlayabil sonrasinda ise kendin meallerini cikar ve sorgula gecekten Allah var mi kanit var mi?
    Neyse bu konulara girmeyecegim.

Alma camla taharet yirtilirsin,
    Etme cahil ile muhabbet fittirirsin.

1
    0 Yorumla
  • koçadamı
    koçadamı Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

eşeğin öhm neyse kendimden cevap vereyim, dünyayı bok götürüyorken keyifle izleyen birine kulluk etmek istemediğim için ateistim. vakit buldukça tüm dinleri (mitolojikler dahil) okurum ama hiç biri uymaz bana.

2
    11 Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Çünkü kimin cennete kimin cehheneme gittiğinin belli olması için böyle. eğer herkes müslüman olsaydı. cehehnnem boşuna mı olcaktı?

Yorumla
    • koçadamı
      koçadamı
      +1 yıl

tanrı iyi biriyse neden cehenneme ihtiyacı var? sırf eğlenmek için tuzaklarla dolu bir labirente fare atmaktan ne farkı var bunun? insanlar 2 horoz dövüştürüyor diye demediğiniz kalmaz tanrının yaptığı ne? :) ben ne cennette sonsuz hayat karılar köleler istiyorum nede cehennemde yaşamak. ha illa seçeceksek de cehennem iyidir iyi. kelle kesen dümbüklerle ya da kilise adına cadı avına çıkan dallamalarla aynı yerde olmaktansa ateist filozoflarla bilim adamlarıyla birlikte olmayı seçiyorum

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Cenneti kazanmak bedava değildir. mesela sen bir yarışmaya katılıyorssun. sana durup dururken ödül verirler mi? bu arada cehenneme gelince, en acı vererek ölüm şekli ateş ile ölümdür. merak ediyorsan aç google ı yaz cehennem nasıl bir yerdir. ben şimdi burada sana anlatamam iki saat. ama inan bana nasıl bir yer olduğunu bilincei gitmek istemezsin..

Yorumla
    • koçadamı
      koçadamı
      +1 yıl

şeytanda nasıl bir yer olduğunu biliyordu yinede isyan etti, doğru mu?

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Evet isyan etti. Yani aslında Hz. Adem'e secde etmedi. Bu da Allah'ın emrini yerine getirmediği anlamına geliyor. Bu yüzden isyan etmiş sayılıyor.

Yorumla
    • koçadamı
      koçadamı
      +1 yıl

tamam işte bir fark yok, bende ona katılıyorum say. şeytanın yerinde olsam bende bir insana secde etmezdim.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

O zaman Allah'a secde etmemiş yerinde oluyorsun. Çünkü Allah secde et demiş ve sen onu dinlememişsin.

Yorumla
    • koçadamı
      koçadamı
      +1 yıl

doğru, itaatsizim ben.

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Çürümeye firavun la ilgili ayet var ve bu cesed 3000 yıl sonra günümüzde ortaya çıktı bunun mumyalanadan korunan bir cesed olduğu iddia edenler var ama şunu düşünmek lazım ki kuranı bir beşer yazmışsa - ki kuranda böyle çok geleceğe yönelik tahminler var-böyle bir risk almaz yani binlerce yıl sonra olacak bir şey yazmaz gerek duymaz bilemez bizlere kanıt olsun diye ayet indirmiş Allah. Üstelik gerçekten bir beşer insanları düzene sokmak veya daha iyi yönetebilmek için yazmışsa ve bunu yazabilecek kadar zekiyse bu işi başka şekilde yapıp kendine de taptırabilirdi hadi onu geçtim. bir Allah düşündürüyor insanlara, neden kurana dini ibadetler eklesin değil mi? Gerek duymaz yani zina yapmayın insan öldürmeyin hırsızlık yapmayın cart curt yazar insanları yönetmek için. ve islamın din ibadetleri bile bilimsel sağlıklı şeyler içeriyor Allah sadece dinden uzaklaşmamamız onu hatırlatmamız adına istememiş bu ibadetleri
      https:// /dergi ce. com/di ni-ibad etlerin -bilimsel-olarak-on yalanmış -bedensel-faydalari
      Bak yani (kopyalayıp aradaki boşlukları sil site link atmama izin vermedi)

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Ha bu Arada Müslüman olmayanlar değil kafirler ömür boyu cehenneme gidecek ayette öyle yazıyor
      Kafir = islamın gerçek olduğu bildiği halde kibrinden inkar eden kişiler ya da islamın içinde gözüküp Müslümanları ve İslamı batırmak için kötü şeyler yapanlar gibi yani bir nevi tarikatlar Müslüman olamayan insanlarda yaptığı (kul hakkı insan öldürme falan işte) şeyler için ceza alıp cennete gidicem bence çünkü kuranda ayrıyetten kafirlerin gideceği yazıyor gayrimüslimlerin değil ve bu kadarı kuranda var mı bilmiyorum ama bence bana göre gayrimüslimlerin Müslüman olmayıp ta ibadet etmemesinden günahları çok olmaz en çok iyi kötü oluşundan gğnah sevap olayı olur Müslüman olmak olayında ibadetler falan dinden uzaklaşmak iyi olmayı unutmamak ve şükretmek için falan

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Ha birde dünyada kötü şeyler olmak zorunda cennet değil burası sınanıyoruz kötü şeyler olmasa Allah müdahale etse herkes cennete gider :)

Yorumla
  • LodosRuzgari
    LodosRuzgari Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40
    +1 yıl

Şu dünyaya canlılara koca evrene bakıpta bunların tesadüfen oluştuğunu söyleyen ya işine gelmiyodur inanmak ya da islamın gerekleri zor geliyodur. Onlara kızmıyorum kendi tercihi ama bğyğk yanlıştalar bizlerde dört dörtlük müslümanlar değiliz ama inanmaklada bişey kaybetmezsiniz.

2
    0 Yorumla
  • -Ares-
    -Ares- Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl

Sen neden Zeus'u reddediyorsan, ya da İsa'yı..
    Ben de Allah'ı reddediyorum işte

4
    7 Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

ben İsa'yı reddetmiyorum. ama ona Allah'ın oğlu diyorlar. bunu reddediyorum.

Yorumla
    • -Ares-
      -Ares-
      +1 yıl

Neden reddediyorsun? Tanrının oğlu olduğuna dair bunca delil var Meryem bakireyken doğurmuş onu

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

ee. bununla Allah'ın oğlu olmasının ne alakası var. ve bunca deliller nedir. ben hiç bir felil görmüyorum. ve birde "Kur'an aslında Hz. İsa'ya inecekmiş, cebrail yolunu şaşırmış, yanlışlıkla Hz. Muhammed' e göndermişmiş" hah. bunun kadar saçma bişey duymadım ben ya. Allah'ın gönderdiği Melek hiç şaşırabilir mi? Böyle birşey mümkün müdür?

Yorumla
    • -Ares-
      -Ares-
      +1 yıl

Kuran indiğinde İsa ölmüştü panpa cahillikte master yapmışsın

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

bunu ben demiyorum. Hristiyanlar diyor.

Yorumla
    • -Ares-
      -Ares-
      +1 yıl

Bunu hibçir hıristiyan demiyor her duyduğuna inanma

Yorumla
    • Kimakimki
      Kimakimki
      +1 yıl

Tanrının oğlu olmaz çünkü en mantıksız olay

Yorumla
  • Electrobee
    Electrobee Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41 , eic 40%
    +1 yıl

Dünya öyle yaratılmış ki kim neye inanmak istiyorsa ona tabi olur. Allah varlığını gösterseydi Dünya imtihan yeri olmazdı

3
    0 Yorumla
  • mynameisred
    mynameisred Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 70%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.

somut bir kanıt olmadıgı için. herkes işin manevi taraflarını düşünmek zorunda değil
    somut bir kanıt var mı yok, o zaman adam benim işim olmaz diyordur

ateist değilim...

0
    0 Yorumla
  • SosyalistTürkçü
    SosyalistTürkçü Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Külçe altın dinine inanıyorum ben.

https://www.youtube.com/watch?v=7YDOgFAFiwo
    1
    0 Yorumla
  • BarışSanane
    BarışSanane Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 31%
    +1 yıl

Görmedikleri şeye inanmıyorlar işte. Saçmalık ama böyle malesef.

1
    14 Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

O zaman benim havaya da inanmamam lazım değil mi?

Yorumla
    • BarışSanane
      BarışSanane
      +1 yıl

Temizlik yapıyor musun? Temiz olmayı seviyor musun?

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

O zaman sütün içinde yağ var mı? neden görünmüyor? sen o zaman yağ yok diyebilir misin?

Yorumla
    • BarışSanane
      BarışSanane
      +1 yıl

Cevabı verse zaten kalıcakta soruma cevap vermiyor. :)

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Ben Tanrıya da havaya inanmıyorum kardeşim. Su soluyoruz biz. Bitmiştir.

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Evet yağ da yok.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

o zaman bilgisiz saf birisindir. peki çaya şeker attığında şekerin çayın içinde olduğuna da mı inanmıyorsun?

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

İnanmıyorum ona da kardeşim yerçekimi de yok. Dünya düz. Benim dayım sınırdan aşağı düşüp öldüydü.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Öyle düşünüyorsan ne diyim. O da senin mallığındır.

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Mersi canım bays

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Ayrıca mal senin şaysiyetindir bir kerem. Sanane kardeşim benim düşüncem de bu. Saygı duyacaksın arkadaşım.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Ya sütün içinde yağ yok diyon. Yerçekimi yok diyon. Bu mallık değilde nedir yani?

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Sana yerçekimi var al kanıt desek yine inanmazsın. Ama sorumun cevabını aldım ben. Demekki diğer ateisterlde senin gibiler. O yüzden inanmıyorlar hiç bişeye.

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Söylediklerimi ciddi zannettiysen bu senin ne kadar aptal oduğunu gösterir. Şu ondan bundan duyduğunuz saçma temizlik sorusunu sormaktan da vazgeçin artık, cevabını biliyorum. Anlatmaya değmez. Yazık

Yorumla
  • kızhesabı
    kızhesabı Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 763 cevap paylaştı.

salağız çünkü canım biz körüz, bilmiyoruz neyin ne olduguna aklımız ermiyor bir tek siz akıllısınız.

2
    6 Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Negative attack'lar müminlerden :D

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

İslam müslümanlara cennet uğruna savaşmayı emreder huriler gılmanlar vaad eder insanın insana sevgisinin köreltir düşmanlık tohumları eker sizden olmayanı öldürün ana baba bile olsa dışlayın der
      Ama incilde hrsitiyanlkta bir ayet yoktur insanlar arsında kin öfke sarf eden tam tersine insanlar arsında ayyrım yapan bizden değildir der
      islam cenneti sadece kendisine has görürken hristiyanık inancı her samimi insnaın cennete gideceğini söyler
      işte hristiyanlıgın batıl islama üstünlüğü
      islam lezbiyenlere eşcinsellere eziyeti öngörürken hristiyanlık onlara sahip çıkar korur

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

soruyu sonra bana gelmiş diyor ki kuranı yalnız alimler yorumlar kuran açık bir kitap değildir diyor gülmekten çatladım
      and olsuun apaçık kitaba
      o kitaba apaçık kitaba and olsun der
      işte bu da iddialarını boşa çıkarıyor

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

ne yanil ezlik ve eşcinsellik doğru bişey mi?

Yorumla
    • Tertullian
      Tertullian
      +1 yıl

:) şımartma beni. özelden mesaj atamıyorum 1 levelim daha sen atarsan yazabiliyorum :)

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Soran, ne kadar yobazsın. İçimden çok geldi demek.

Yorumla
  • washton
    washton Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl
    https://www.youtube.com/watch?v=-0lPQiiegWY

kapak olsun :)

1
    0 Yorumla
  • 06TeskilatıMahsusa
    06TeskilatıMahsusa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 38%
    +1 yıl

Sana göre bana göre kanıt olan herşeyin mantıklı bir açıklamasının olduğunu düşündükleri için ateistler.

0
    0 Yorumla
  • Sokratotelaton
    Sokratotelaton Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Müminler , neden müslümansınız? Neden Hristiyan , Budist , Hindu değil? Onca şey varken neden İslam düşünüyorlar ki?

2
    0 Yorumla
  • KüçükAteist
    KüçükAteist Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

Kanit neymis? Bilim cogu seyi acikliyor artik tanriya gerek yok aciklanamayan bazi seyler var onlar da 1-2 yya aciga cikar.

1
    0 Yorumla
  • FabioEscobar
    FabioEscobar Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Sen sor diye. İnanmıyorum arkadaş dinlere. Hep oyun hep bir kitleyi bir arada tutmak, güç toplamak için üretilen zırvalıklar.

3
    2 Yorumla
    • TheFirst
      TheFirst
      +1 yıl

akla gelen ilk vesvese budur çünkü :) kalıbına tükürdügüm

Yorumla
    • FabioEscobar
      FabioEscobar
      +1 yıl

Neden inanmadığımı yazsam okumaya üşenirsiniz

Yorumla
  • bulutgeçti
    bulutgeçti Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 41%
    +1 yıl

Kanıtlar kendini de kanıtlasın bir bakalım ne oluyor.

0
    0 Yorumla
  • kingfatih27
    kingfatih27 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Senle aynı fikirdeyim.. Allah'ın olmadığına inanmak çok daha zor

1
    0 Yorumla
  • beyfendiadam
    beyfendiadam Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

cosmosu izliyorlar direk ateist oluyon sakın izleme insanları kandırmak için dinden çıkartmak yapılmış

1
    3 Yorumla
    • cestlavieee
      cestlavieee
      +1 yıl

ahahaha kahkaha attım aşzmxşdls

Yorumla
    • beyfendiadam
      beyfendiadam
      +1 yıl

niye :))

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

adsljasdhmvascxmabhdcascaddsad

Yorumla
  • Dem5453
    Dem5453 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

zerre kadar beyinleri olmadıkları için rahat yaşamak adına özentilik

0
    0 Yorumla
  • TUTKURA
    TUTKURA Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Cehalet ve kör kalıptan ötürüdür bu görüş. Bilgi yoksa inançta yoktur.

0
    0 Yorumla
  • Error404notfound
    Error404notfound Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

bir dolu ateist varmış bunların çoğu da üni mezunudur yazık :)

0
    0 Yorumla
  • Munkiki
    Munkiki Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

bir arad rica ediyorunm su soruyu sor , inananlar neden inanıyorsunuz

1
    0 Yorumla
  • İsmail7575
    İsmail7575 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Müslümanlık bittigi için insanlar degişio dinle alakan olmayınca farklı arayışlara giriyosun ve ateist veya dinsiz kararı veriyorsun kendi kendine

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

%50 ' si özenti
    %40 ' i cahil
    %10 ' u Allah düşmanı

2
    0 Yorumla
  • UzaysızUzaylı
    UzaysızUzaylı Takip Et
    Xper 3 Yaş: 106
    +1 yıl

Sorguladığım için Ayrıca benim Tanrıya inanmam Tanrıya ne katıyor?

0
    0 Yorumla
  • DirectX
    DirectX Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 31%
    +1 yıl

Dinleri temsil eden insanlardan dolayı.

1
    0 Yorumla
  • gallantt
    gallantt Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 45%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 602 cevap paylaştı.

demirelleateizm. tk neden mi inanmıyorum

0
    0 Yorumla
  • YalnızlıkBaşaBela
    YalnızlıkBaşaBela Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 32%
    +1 yıl

Ateistler Bunu da açıklayın Hadi?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

evrim teorisi denen sözde bilimsel tez için.

1
    8 Yorumla
    • DirectX
      DirectX
      +1 yıl

Evrim teorisi denilen bilimsel tez hiç bir dine karşı değildir. Teorininin temsilcilerinden Müslüman ve Hristiyan temsilciler vardır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

evet var adam ilahiyatçı din dersi veriyo ama ateist :D

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Evrim diye bir şey vardır. Ama öyle maymundan insana dönüşme gibi şeyler yok. hem en başta maymunda 48 kromozom, insanda ise 46 kromozom vardır. ve kromozom sayıları ve dizlişleri asla değişmez. burdan da anlayabiliriz :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

evrim diye bişiy yoktur eğer olsaydı yüz milyonlarca hatta milyarlarca ara geçiş formları olurdu fosil kayıtlarında evrimi destekliycek 1 adet bile fosil yoktur bütün fosiller yaratılışı göstermektedir onu da geçtim bir proteinin doğada evrim teorisini savunan bilim adamlarının iddaları gibi tesadüfen olma ihtimali yok

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

evet öyle ama benim dediğim evrim öyle değil. yani bir türden başka bir türe evrim olamaz. ama mesela eskiden insanlar daha uzun boylu, daha güçlü ve daha fazla yaşarlarmış. ama zamanla çevre koşuları vs. bunu değiştirmiş. benim dediğim evrim buydu.

Yorumla
    • DirectX
      DirectX
      +1 yıl

Evrim olmasaydı balinaların femuru olmazdı. her şeyi normal karşılayan zihniyet nasıl olurda evrimi kabul etmez. Evren kuruldu, dünya oluştu buhardı, su dolu yüzey derken karalar oluştu. Her şey yavaş adımlarla oldu. Tüm dünya canlıları ufak ufak oluştu. Neden insanlar birden dünyaya atılsın. Bu demek değil ki ille de maymunlardan geldik. İnsanın DNA'sı bir muzla bile %50 aynıdır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

DirectX ne dediğin anlaşılmıyo hem evrimden bahsediyosun hem insanın evrimini inkar ediyosun. sözde evrim teorisinde insan bir primat türüdür ve bildiğin kuyruklu kıllı kılçıklı bir mahluktan şimdiki halini almıştır ama gel gör ki buna kanıt yok deilili yok bu sadece bir idda ve evrimci bilim adamlarının hayal gücü ve çizimlerinden ibaret

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Hala evrimin sadece bir teori olduğunu zannedenler var. -2 yy sonra şu indandığınız şeylere gülecek torunlarınızın çocukları

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Esegin zikinden dolayi.

2
    0 Yorumla
  • şahrudddd
    şahrudddd Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Sen sor diye ateistler yaw bir bitin

0
    0 Yorumla
  • HakanZknn
    HakanZknn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Kanıt mı?

1
    0 Yorumla
  • Hülleci-Bey
    Hülleci-Bey Takip Et
    Xper 6 Yaş: 50
    +1 yıl

Tek gerçek "DEIZM"

1
    0 Yorumla
  • MaykılBenimKılım
    MaykılBenimKılım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Canım öyle istiyor.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kanıtın ne?

0
    23 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hade neymiş merak ettim

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Bütün bu evren tek durup dururken mi oluştu?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

her dindarda bu soruyu sormazmı , bunu ıstersen ben sana anlatmıyım kafan bozulur cosmos diye bir diziyi izle orda anlıycagın birşekilde anlatıyor , başka bir sorun var mı

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

peki evren'i kim yarattı?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ille yaratana neden gerek duyuyorsun? yaratanı kım yarattı?

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Yaratanı kim yarattı diye saçma bir soru olamaz. bu kırmızının ağırlığı nedir gibi bir şeydir. Allah (tanrı) nın anlamı = yaratılmamış olan yaratıcı demektir. yani senin sorduğun soru da "yaratılamış olan yaratıcıyı kim yarattı" oluyor.
      Allah! ı biri yaratmış olması gerekseydi, Allah'ı yaratanı da biri yaratmış olması gerekirdi. Ve onu yaratanın yaratıcısının yaratıcısını da, ve onu yaratanı da... ve onu yaratanıda... ve onu yaratanı da vs. vs. böyle sonsuza kadar devam ederdi ve yaratılma diye hiçbir söz konusu olmazdı. bu yüzden Allah varsa onu kim yarattı demek mantıksız olur.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=SRxPpBNNgOs biraz bunu dinlede o karışık yazını okutturma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ama lütfen dinlemeye anlamaya çalış öylesine açıp kapatma

Yorumla
    • TUTKURA
      TUTKURA
      +1 yıl

ve Kanıt mucizeler.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Bu ne ya böyle saçma sapan. ama sen benim soruma hala cevap vermedin. he bu arada sana bir soru sorcam. peki bizim dünyaya gelmemizin amacı ne?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Senin amacın yaşayıp hükmedilip ölmek bunu ögrenmek ıstıyorsan hiçbirşeye cevap aramayıp allah diyip geçmek amacın senin bu , ama insanın asıl amacı ögrenmek geliştirmek herzaman en kolay yolu seçip allah demek degil. zor yolu seçen yok ölünce sadece ölcegini kabul etmek gerçekten zor zaten. senin amacın ölmek

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

yaratanın olmadıgını kanıtlayabılırsin , çünkü yok. ne dicen aşkı gorebılıyormusun bunumu dıcen . hissediyorsun aşkı, ne dicen rüzgarmı dıcen rüzgarın bir şiddeti var , allah 1 mi dicen ki 1500 den fazla var insanların inandıgı allah

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Yani biz bu dünyaya ölmek için geldik öylemi. hiçbir amacımız yok burda? Peki madem öyle Dünyada bunca adaletsizlik haksızlık var, bunlar böyle mi kalacak, suçluların yaptıkları yanlarına kar mı kalacak?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

1875 De bir insanın başka bir yerden başka bir insanla konuşçagı akla almaz salaka aptalca, mantıksız bir düşünce oldugunu düşünürsün ama 1876 da bunu başarırlar ve sadece uğraşan insanlar sayesınde allah diyip oturanlar degıl

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

allah olsaydı zaten suçlu olmazdı , allah eger gelecegi biliyorsa herşeyi biliyorsa neden boyle bır ınsanı yaratma geregı duydukı gitsin arkadaşımı bogazını bıçaklasın diyemi kendisi en iyi arkadaşımdı. suçsuz tertemiz çocuktu allah var ve bunu biliyordu ise öyle allah olmasa daha iyi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bir hikaye vardı :D ateist cehenneme gidermiş diye :) bir gün ateist allahın karşısında durmuş ve allah ona sormuş neden bunları yaptın diye , Ateist derki: sen benım bunları yapcagımı bılıyormuydun yüce allah , Allah derki: Evet biliyordum ben herşeyi bilirim , Ateist : ozaman beni niye yarattın cehennemde yanmam içinmi der :)

Yorumla
    • tncdmrl
      tncdmrl
      +1 yıl

video fenaymış sesli güldüm:))

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

En sevdigim videolardan biri canım :D gerçekten yapana helal olsun tabi anlayan güler , anlamayan saçma diye yorum atar alttaki gibi :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

sence sadece müslümanların cennete gitmesin bile bunun saçmalık oldugunu bılmene yetmezmi? gerçekten okadar kitap var okadar hikaye var , adam nasıl bılsın müslümanlıgın dogru dın oldugunu? bu onun hatasımı o dine inanmamak ailesi eğer hristiyansa?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

evrenin yüce bilgesi onun bunun yaratıcısı kendini bir kitap göndererekmı sunuyor , oda arapça bir kitap şakamı neden arap ülkede arapça?

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

ne diyorsun sen ya? Kur'an bütün dünyaya gönderilmiştir.

Yorumla
    • curiousgirl_OoO
      curiousgirl_OoO
      +1 yıl

Bu arada lütfen "ALTIN ORAN" a bir bakmanı öneriyorum. video. izle.

Yorumla
    • MaykılBenimKılım
      MaykılBenimKılım
      +1 yıl

Değmez, boşverin. Bu uzadıkça uzayacak, kimse bir sonuca eremeyecek. Şahsen hayatımda hiç ''Hımm bu adam ne kadar mantıklı konuşuyor biraz araştırsam Ateizmi'' diyen birisini görmedim, duymadım, bilmiyorum. Veya tam tersini diyen bir Ateist (Gerçi araştırdığı için bu haldedir bu insan).

Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ateistler neden Ateistsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Neden ateist siniz? 16 cevap verildi
Neden Ateistsiniz? 20 cevap verildi
Neden Ateistsiniz? 21 cevap verildi
Neden ateistsiniz, nedenini açıklayabilir misiniz? 6 cevap verildi
Neden ateist oldunuz? 15 cevap verildi
Neden ateist oldunuz? 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Gözler sizce aşkın en etkili silahı mıdır?
  • Bir erkeğe verilecek en güzel ceza nedir 😂?
  • İnsanın evi gibisi var mı?
  • Sizce Aşk nedir ula?
  • Hasta olduğunuzda çorba yapanınız var mı?
  • Sevgiliniz olsa, hangi huyuna asla tahammül edemezdiniz?
  • Çabuk dağılır mısınız?
  • Çoğu kadının/erkeğin sizi etkileyecegini sandığı ama aslında hiç etkilenmediğiniz sey nedir?
  • Gece ortamı olan birinden olur mu?
  • Biri için herkesten vazgeçer misin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨