Sizce evlenince kadınlar erkeklerin kölesi olur mu ?
Evet .
Hayır .
Tam tersine , erkek kadının kölesi olur .
Evlilik kölelik olarak görülmemeli .
Bence ;
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
E )
.. Evlenip yuva kurdugun ese göre degisir .. burda bahsettigin kölelik , boynuna tasma takip gezdirilen bir mahlukat olmasa gerek , otur,kalk, yürü,yat,kos,.. emirleri yerine getiren bir robotta olmasa gerek ,
Evinin ,esinin, cocugunun, ve huzurunun devami icin calisan bir adamin kölesi olunur .. verdigi emeklere karsilik ,saygi, hizmet ,anlayisli olabilir bir kadin , o zaman erkekte onun kölesi olur. ufak bam tellerinden birkaci ,saymaya kalksak belirlenen karakter sayisi yeterli olmayabilir (:
aksam isten geldiginde kapida karsilamak boynuna sarilmak kölelikse ,seve seve yapilir, yapilmali diye düsünüyorum, bir kadinin isteklerine her sekilde cevap veren bir esin neden olunmasin kölesi? Bu konuda muhalif olunmasi taraflari degilim , . Karsidaki, sevgili degil, flört degil,.. ayni yastiga bas koydugunuz hayat arkadasi .. kuluda olunur köleside
hayir o devir coktan gecti.. evlilik kölelik olarak görülmemeli zaten, erkekte kadinda birbirine destek ve yardimci olucak kimse kimseden üstünde degildir.. herseyi bi tarafa yüklenmemeli, elinden geldikce herseyi beraber yapabilmek asabilmektir bir evlilik..
Ev al mobilya al onu al bunu al.taksit öde iş yerinde tonla insanlarla uğraş. Faturaları öde evin ihtiyaçlarını karşıla.evliliğin % 98 erkeğin omuzlarında.modern köle erkeklerdir. Bayanlar söyleyecekler bizde yemek ütü yapıyoruz.yemeği ütüyü biz yapalım bizler evde duralım siz kabul edermisiniz eminim kimse kabul etmez çünki köle olmayı kimse istemez.teknoloji ilerledi çamaşırları makina bulaşıkları makina yemekler bile özel Tencerelerde 15 dk oluyor.evdede uzun iş kalmıyor artık.yetti artık kızların canı cansa bizimki patlıcanmı?
Kadın çalışsa sen yapıcak mısın ev işlerini hiç sanmıyorum
tabiki ne, neden evleniyoruz o zaman, o kadar köpek olduk, biraz köle olsunlar :D:D işin şakası tabi, bu soruyu orhan baba ve muhteşem hatlarıyla zamanının sibelcanı ile noktalıyorum.
'Benden istediğin nedir söyle
Bazı düşünceler gelmez dile
Bazen efendi bazen de bir köle
İstersen olurum ben seve seve' ilgili şarkıdan alıntı:D
:)) + ladım ... ..
Cevap
12Cevap
Bence kendini gelistirmemis ve gozunu evlilikle açan bayanlar evet oyleler.
Sahsen ben ne birinin kolesi olurum, ne de birini kolem yaparim. Saygi, sadak ve vefali olduktan sonra ne gerek var kolelige. Iste bu tarz yanlis terimler kullanarak hayatimizin gidisatini farkli yonlere çekebiliyoruz.
akşam kadın kocasını yatağa almayınca kim kimin kölesiymiş görün
Olmaz.Evlilik kölelik olarak görülmemeli ama erkekler kadınlara komut vererek
öyle yapmaya çalışıyor.
bu zamanda olursa erkek olur,
imalı imalı
- "filancanın kocası eve şundan almış" der pası atar, sende içinden;
"alır tabi adamın karısı çalışıyor, eve giren para belli çıkan para belli" dersin ama neyapar eder aldırtır
maalesef olur bence.sadece erkeklerin değil evin,ev işlerinin,çocuklarının..
Kölelik düzenine karşıyız D diyorum...
Bide hangi filmdeydin sen usta hatırlıyorum ama nerden..
Tırsnç:) filmin adını hatırlarsam yazarım bir ara.. Meslek nedir seri katil felanmi :)
bir diğerinin kölesi oluyorsa o evlilikte yanlış olan bişey vardır
bu karsındaki erkeğe ve senn tutumuna bağlı erkeğin kölesi olan bazı kadınlar var ama kadınların kölesi olan bazı erkeklerde var bence kimse kimsenin kölesi olmasın
hayır dedim ve evet evlilik kölelik olarak görülmemeli herşey paylaşılmalı bu hayatta..
açıkçası bu zamanda denge değişti erkekler kadınların kölesi...
Ağzına sağlık dediğin çok doğru
kölesi kesinlikle olmaz bir kadını kölesi olarak görecek erkektenden insana koca olmaz
seçeneklerde çelişki var.
olmamalı(D şıkkı) ama kadınlar üzerinde baskı olduğu muhakkak o yüzden E dedim
tam tersi bence erkeler kadınların elinde maymun olur
- ledim :P
C bence. erkekler o yüzden evlenmiyor korkuyorlar, ee kolay değil kadın egemenliğinin altına girmek :))
Sen erkekleri anlıyorsun He.kamuoyu oylaması yapmışlar.türk erkekleri % 70 i evlilikten kaçtığı tespit etmişler.egemenliğiniz çok ağır koşullarda boş yere kaçmıyor uz :)
evlilik kölelik değildir,sevdiğine,eşine hürmet etmektir.
kadınlarla kölelik için evlenilmiyor kimse kimseninde kölesi olamaz
evlilik kölelik değil birbirine hizmet elbette oluyo ama bu kadın için daha ön planda
Ne evlilikte ne de evlilik dışı durumlarda kimse kimsenin kölesi olmamalıdır.Tecrübeyle sabittir.
olmamda istememde göz göre göre ,sadece belki olabilirim köre ,hepsine saygıyla
kimse köle olmasın.sadece istişare olsun ve gereken ne varsa yapmaya calıssın sadık kalsın
Ne munasibet ahha kimse kimsenin kolesi olmasin olmamali
Hele kadinlar gIbi kutsal varliklar hic olmamali:)
Kutsal varlık :))
Oyle ama;);)
evlilik birlikte yaşayabilme sanatıdır. kölelik değil paylaşımdır.
Olmaz tabiki. Kölede neymiş.
Ama doğruyu söylemek gerekirse bu kölelik işini fazlasıyla yapan var.
Tercih meselesi..bunu yapan kadin cok..kolelik ve evlilik bagdasmaz
Evlilik kölelik olarak görülmemeli. Hayat müşterek değil mi? :)
cogu kadın kendını kullandyry evlılık bnu gerektrmez kendın ıcınde yasamalısın
Yatagimda kölem olsun .p
haşinizz :))
Evlilik kölelik olarak görülmemeli ...
O mecbur zaten :))
kocam değilmi bağlarım da döverimde severimde zihniyetinde insanlarız dimi pink :))
Kimse kimsenin kölesi olmak zorunda değil!!! Ve evlilik kadını biraz köleleştiriyor ama tabi ki buna karşıyım
kişilik meselesi tam terside olabilir
Evlilik kölelik olarak görülmemeli
Evlilik kölelik değildir asla
D. evlilik kölelik olarak görülmemeli.
Hayir. Hic kimse kimseye köle olmamali
herkes benim kölem olsun .)
sahibemisinki
Köle olmasın eş olsun yeter
Evlilik kölelik olarak görülmemeli .
fantezi yapılacaksa, iki taraf da istiyorsa olur.
Evlilik kölelik olarak görülmemeli.
hayır şimdiki devirde erkekler kadınların kölesi
Aynen
hayir olmaz evlilikde kolelik diye birsey olmamali
Olmaz, olmamalı.
Neden olsunlar ki
tabiki c şıkkı
D şıkkını oyladım.
Kölelik değil.
D.
Tam tersi olur.
D dedim.