çok büyük acılar çeksek bile çok mutlu olsak mesela
hepsi zamanla geçiyorsa
insan neden geçmişe takılı kalıp anı yaşamak..
insanların geçmişe takılı kalma sebepleri nelerdir?

çünkü bir sebebi vardır. ondan. yani sen anneni annen olduğu için sevmezsinki. onu sevmenin duygusal ve düşüncesel olarak büyük sebepleri var. geçmişte takılı kalmışsa birisi. mutlaka beyni etkileyecek şeyler yaşamıştır iyi ya da kötü. bu sebepten dolayı hep ordadır aklı.. kendim de bizzat öyleyim.
Tek unutamayacağım geçmişim çocukluğum çünkü benden çok şey götürdü sonra 15 ve 16 yaş arasında yaşadıklarım.
Bana sabah uyandığında yeni güne başla diyorlar ama gelde yüreğime sor.
Acılar derin olunca geçmişe takılı kalırsın.
Şükürler olsun ki hala gülümsiye biliyorum onca şeylere rağmen.
Yarım kalan hayaller , yarım kalan hikayeler , yarım kalan duygular ve aslında insan o hayellerinin , duygularının , aşk hikayesinin yarım kalmasını sindiremez , kabullenemez
Yeniden hatırlayıp hayalinde de olsa değiştirmek ister
Teşekkürler
İnsanlar geçmişte yaşadıkları acıları unutamaz bu durum insanların geleceği düşünmemesine neden olur bu yüzden insanların dış görünüşleriyle yargılamamalıyız
Cevap
2Cevap
geçmişin izlerini silmek kolay değil. insanın hayatına illâ bir yerden dalar. hayat devam ediyor ama geçmişimizle birlikte. nedenini bende bilmiyorum ama geçmişi tamamen silemeyiz ki. illâ o geçmişi hatırlatan birşeyler buluruz. belki de bizler geçmişten kurtulmak istemiyoruz.
Hesaplaşamama geçmişiyle. Ve artık geçmişin bittiğinin farkına varamama. Duyguların olaylara göre daha zor unutulması hatta unutulamaması. Falan filan feşmekan.
Yaşanılan acılar iz bırakıp acıtıyor insanı o yüzden
hem geçmiş unutulmamalı ki ders çıkarılmalı
ve acılar hatırlanmalı ki zamanın tatlı olduğunun farkına varılmalı
Keşkeler, bir şeyi yapma (ma) ktan doğan pişmanlıklar, hatırlayınca akla getirdiği hüzünler... Yetmez mi? Bence yeter ve artar bile.
Geçmişe takılıp kalmak bir hastalıktır. Geçmişe ya da herhangi bir şeye takılıp kalmış insanlar ruhsal kansere yakalanmış demektir...
Annem cok kalır onun icin kalmamaya calişiyorum Allah hayırlı bir yaşam nasıp etsin
Bazı şeyler hazmedilmiyo veya eksik hissediyosun akla geldikce kötü hissettiriyor ondan olabilir
yarım kalan şeylere takılırız..
tamamlanmayan her hıkaye hatırlanır.
Unutamama, hafıza kaybı şart bazılarına ben sevmem geçmişi geleceği anı yaşamak daha iyi
Geçmemiştir,
Yarım kalan eksik kalan bir şeyler vardır.
Kalbin zamanı cennet zamanıdır. Bu yüzden unutmak zor oluyor.
yaşadiklaridir , ama iyi bisey degil takılıp kalmak önümüze bakmamiz lazim
Beden bugunu yasar da zihin icin henuz o gecmis zamandir. Cunku dun zihin icin daha tatlidir.
Hep boyle seyler yaziyorsunnn...
seviyorum melankoliyi
Eksiklikler oldugu için yaşanmamışlıklar
Yaşamayı henüz öğrenemediği için.
Kaybettigimize yanariz
Psikopatlık böyle bişey işte
anılar, yarım kalmışlar..
Doğru nedenini bende çözemedim pek.
istemsizce olan bişey
geçmiş acıdır, acıtır.
kalmam ki
pişmanlıkları