Yani bu etkisi çok fazla özlüyoruz çünkü, eski güzel yaşantımızı, tek güzel yaşantılarda değil bu arada, bize acı verenleri de hatırlıyoruz o da pişman olduklarımız ve düzeltmek istemelerimiz, keşkelerimiz... : )
Geçmişe dönmek isterdim açıkçası, çocukluğumu, sorun yaşamadan günlerimi, sadece dışarıya çıkıp oyun oynamak istediğimi bunları çok özlüyoruö tabi ki, çok geçmişe dönmeden pişmanlıklarımı da hatırlamak istiyorum, onları düzeltmek vs ama onlar olmayacağı için üzülmeye devam ediyoruz. :')
Geçmişe duyuşan özlemin eeeeen eeeeen temel sebebi
İnsan beyninin bir daha o günlere asla tam bir şekilde dönemeyeceğini biliyor ve bunu kabullenmiş olmasıdır
Ve tabi şöyle bi gerçek var eskiler şu ankilerden kat kat daha iyi bu günden güne iğrenç saygısız akılsız kararlar veremeyen insanlara dönüştüğümüzün bir göstergesi
Kalite, vizyon, içten insanlar, sıcak insanlar artık kalmadı ve nesli tükeniyor bu geçmişe olan özlemi daha bi körüklüyor
Gerçekten keşke 2005 lerde bir genç olsaydım diyorum ben de bazen İstanbul'da güzel bir üniversitede okusaydım mp3 çalarımla eve yürüyüp hoş bir sohbetten akşam yemeğinden sonra resim yapsaydım...
Tabi herkesin hayali farklıdır ama özlrmimiz o günlerin güzelliği aynıdır hepimizde
Yani klasiktir ama nerde o eski ramazanlar lafı gerçektne çok dopru ve yıldan yıla eski ramazanların tadı olmuyor bunu yaşlı bir insan çok derinden hissedebilir
Neden özlemesin ki toprak? O zaman çoğu şey daha saf ve temizdi en azından bazı şeylerin gerçekliği vardı bu kadar sahtelik bir arada değildi... Masumiyet vardı ya ve daha sayamadığım onca şey