Milli içkimiz "Çay" Çay Anadolu insanının nesillerden beridir tükettiği ve tiryakisi için içmediğinde başını ağrıtacak kadar önemli bir içecektir. Bugün kuzenimle iş konuşmaya geldik ve hava ne kadar sıcakta olsa çay içmeden konuşamadığımızı fark ettik. Şu an kafalar açık çay sayesinde verimli düşünebiliyoruz :D Bir rivayete göre Babamız Adem cennetten kovulduğunda tövbe edip yalvardığı esnada gözünden akan yaşlar toprağa düşmüş. Onun gözyaşından biten otlarda çaymış. Bundan dolayı insanoğlu çay içtiği zaman rahatlarmış.-Peki sizce çay neden bizi rahatlatıyor? Siz çay içtiğinizde rahatlar mısınız? #ÇayBıyıklıBakkaldaiçilir#ÇayiçHuzurBul#ÇayiçenBıyıklı#Bıyıklı
Çay neden bizi rahatlatır? Siz de çay içince rahatlayanlardan mısınız?
Evet gerçekten çay içmek beni de rahatlatıyor. Bir de çay içmek isyandır ya. Dedem sabahin beş buçuğunda kalkar, babaannemin yaptığı demli çayın hepsini içerdi. Kahvaltı yapsa da yapmasada çayını içmeyi ihmal etmezdi. Hep sebebini merak etmiştim, nasıl hep sıkılmadan içtiğini falan. Yıllar sonra anladım. İnsanı rahatlatıyor gerçekten.
-Çayın neden rahatlattığını tam olarak bilmiyorum ama anti-toksin özelliği var yani bir şekilde rahatlatıyordur bu özelliği de. Temizliyor sonuçta. Fizyolojik olarak iyi hissettiğinde psikolojik olarak da iyi hissedersin. -Çay içtiğimde rahatlıyorum. *Gecen bol olsun.*
Sıcak içecekler vücuttaki demir oranını ciddi ölçüde azaltıyor ve dünyada en çok mineral eksikliği demirdir her insanda ortalama 4 gr demir bulunması gerekir ki 4 gr deyip geçmemek gerekir faydaları anlatmakla bitmez milletçe sıcak içecek içmeye alışık olsak da soğuk içeceklere yönelmeliyiz
Üzülerek belirteyim ki çay biz Anadolu insanı için çok yeni bir içecek. Bu bitkinin Anadolu'daki tarihi 100 sene bile değil. Ondan öncesinde de çaya dair bir kültür yok. Anadolu'nun asıl içeceği kahvedir. 15. asırdan beri kahve Anadolu'da tüketilir ve zengin bir kültürel mirası vardır. Çay, kahvenin yer neden ve nasıl almış, onu araştırmayı da size bırakıyorum:
Çayın içerisinde ; tein , kafein ve teofilin maddeleri bulunur. Bu yüzden beyni güçlü bir şekilde uyararak bizleri zinde tutar. Beyni uyarması demek mutluluk homonu olan serotonin hormonunu da tetikler ve bu sebeple rahatlarız. Devamlı rahat olmak istediğimiz içinde sık sık tüketiriz.
çay içtiğimiz zaman vücut ısısı artıyor vücudunda belli bir sıcaklık sınırı var çayla beraber o sınır arttığı için vücut ısısını düşürüyor kendi kendine çay gerçekten harareti alıyor yani
En İyi Cevaplar