Dilin kemiği yok. Artık herkes istediği gibi istediğini sarf edebiliyor. Siz karşınızda ki birine laf söylerken haklı haksız olduğunu bilmeden her şeyi söyler misiniz?

Hayır, söylemem. Zaten toplumumuzda insanların büyük bir kısmı "herşeyi ben doğru bilirim" mantığında konuşup hareket eder. Boş konuşmayı da seven biri değilim, karşımdakine birşey katıcaksam konuşurum, samimi arkadaşımsa konuşurum, ama asla bilmediğim birşey hakkında biliyormuşum gibi konuşmam.
Konuşanları da sevmem, bu insanlarla mesleğim gereğince çok karşılaşıyorum. Hastayım ben der, olmadığına ikna edemezsin.
Söylemem hz. Ali nin çok güzel bir sözü var " söz ağızdan çıkana kadar senin esirindir, çıktıktan sonra sen onun esiri olursun" kalp kırmaktan korkuyorum ben
Ne istediğimi , ne isteneni söylerim.
Olması gerekeni söylerim.
Olması gereken benim haksız olduğumsa , onu bütün samimiyetimle kabul ederim. İsyan edip yıkıcı olmaktansa , kabul edip yapıcı olunmalıdır.
Gerçek kabullenmektir , gerçek sadece kabullenmeyenlere acıdır.
Kirici olmadan dusunduklerimi ifade ederim ama her istedigimi soylemem.
Cevap
9Cevap
O Gün sinirliysem yanlis bisey söyleyebilirim. Geneldede üzülüyorum sonra onun ne Günahi vardi diye. Kafami eseni söylerim daha dogrusu Icim disim bir oldugundan Hislerimi söylerim ama üzmemek sartiyla veya Yarasini desmemek Sartiyla. Yani Adamin Burnu büyük rahatsiz bundan yaw Burnun cok büyük demem. Her Insan bir Kalp tasiyor ve herkez saglikli bir Kalp tasimiyor Dikkat etmek lazim. Sen ona bisey dicen Adam belki Kalphastasi onun icin dikkat etmeliyiz.
Her zaman aklima her geleni dusunmeden soyledigim icin pisman olan, patavatsiz insan olarak nitelendirilen biri oldum.
Haklı mı haksız mı olduğumu dusunurum tabi ama bazen öyle hakediyolar ki haksız da olsam sayıyorum 😁
Her içimden geleni dürüstçe söylemem. Herkes anlayışlı değil çünkü.
Sakinliğimi korurum ve doğru bir dilde ağzıma geleni söylerim. Bu sayede kavga çıkma
Sinirlenince agzımdan çıkana dikkat etmiyorum gelişine söylüyorum maalesef.
Ya yerine gore tabiki ama genelde icimde tutumda soylenilmez susucima soylerim daha iyi😂
Dikkat etmeye calisiyorum ama bazen patavatsizlik yaptigimida biliyorum
beynimdeki ne ise ağzımdan çıkan o dur. bu bazılarını kırabilir ama düşündüğümü saklayamam
vaay açıksözlüyüm diyprsun yani :D
Her kafama eseni degil. Canim soylemek isterse soylerim istemezse soylemem.
Sorma, dakikada 293712378127312903 kez düşünürüm bunun için.
Önceden düşünürdükte artık hiç kimseyi iplemiyoruz.
Sakinliği koruyarak tartışılmalı karşı taraf iyi dinlenmeli
Agresif adamım bazen ağzımdan kaçıyor ama.. genelde önce bir düşünürüm söylemeden
Haklıysam üslubumu bozmadan söylerim insan bazen ne yapacağına karar veremez olay anlık gelişir.
hayır düşünmeden hiç bir zaman söylemem giden laf gere gelmez
Söylenecek şey var söylenmeyecek şey var insan düşünüp söylemeli
Istisnalar olabilirmi😊
Sevindim😊
Nerde ne söyleyeceğimi bildiğim için böyle tepkiler görmüyorum
Söylemem bazen susarim. ..
Söylemem ya her şeyin yeri ve zamanı vardır.
arada soylerim isime gelirse
Hayır düşünmeden konuşmam
Siirliysem söyleyebilirim
2 düşünür bir kere söylerim
Ortama göre değişir. Çoğu zaman derim
Saygı çerçevesinde evet yerim beynini susmam
Dilimin kemigi var benim, dikkat ederim
Dobra olunca lafımi esirgemem
resim yüzünden beynim yandı
%80'ini söylemem. Keşke söylesem.
yok önce duşunur öyle syöerlim
Ortama göre değişiyor