Namaz kılan dua eden biri depresyona girer mi? Neden? Nasıl?

Psikolojik sorunlarım var anksiyete sosyal fobi gibi hatta depresyona girdim ve en son dün hıçkırıklara boğularak ağladım burnundan kan geldi mutsuzum uykusuzm başım ağrıyor halsizim ve daha çok şey. Dua ediyorum namaz kiliyorum yine böyleyim. Bir sıkıntı olduğunda Allah'a Sığın dua et namaz kılan diyenler. Neden hala böyle oluyor hala? Artık bu yüzden iki gündür namazı duayı bıraktım yoksa isyana götürüyor beni dunde isyan ettim ağlıyorum durup dururken sinirleniyorm neden böyle oluyor.
Herşeyi çok takiyorum herşeyi dinle kiyasliyorum namazdan feyz alamıyorum ki zaten artık bırakma noktasına getirdi bu durum ve bıraktım.
Siz sıkıntılar insanı Allah'a yakinlastirir diyorsunuz ama beni uzaklaştırdı maalese...
İçim o kadar dolu ki sorularım o kadar dolu ki şu an iyi olduğum için aklımda yok? Dünkü ruh halimle sorsaydm bir sürü soru vardı.
Güncellemeler
+1 yıl
İntihar etmeme az kaldı. Yaşadıklarımı anlatamıyorum sıkıştım içimde kimse anlayamaz beni. Çok kötüyüm. Sadece bugün iyiyim intihar düşünmüyorum ama yarın yine aynısı olacak eminim. Sürekli değişiyor bu durum. İki gün iyiyim beş gün depresif karamsar
Güncellemeler
+1 yıl
Namaz kilmiyorun ama oruç tutuyorum kabul olur mu sizce. . anormal bir durum ama kalkıp şimdi sabah namazı kilmiyoru. O'nun karşısına çıkmaya utaniyorum yuzsuzce çıkmış oluyorum gibj hissediyorum.

Ve siz beni teselli ettikçe bn inat ediyorum. Tövbe haşa O na karşı inat ediyorum kirginim küskünm. Bunları söylerken daha çok isyan ediyorum biliyorum ama ne bileyim bu gurur mudur inat mı? Bunlardan kurtulmak istiyorum nasıl?
Namaz kılan dua eden biri depresyona girer mi? Neden? Nasıl?