Bence erkekler kızlardan daha çok yalan söyler ama usta gizleyiciler..
Erkekler
Kızlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İngiltere’de Bilim Müzesi’nin gerçekleştirdiği bilimsel araştırmanın sonuçları, kadınların sadece çok önemli konularda, özellikle başkasını üzmemek için ve ‘’gerçeği söylemek acı verdiğinde’’ yalan söylediklerini, erkeklerin ise yalanı nefes alırmış kadar doğal üretebildiklerini ortaya koydu.
Erkeklerin kadınlardan çok daha fazla yalan söylediklerini de belirten araştırmacılar, kadının bir yalan söylemek zorunda kaldığında bundan duyduğu vicdan azabıyla yaşamlarının kalan bölümünde bu yalanı haklı çıkarmak için uğraştıklarını kaydetti.
Erkeklerin ise en berbat yalanları bile göz kırparcasına rahat söyleyebildiklerini belirten İngiliz bilim adamları, genellikle de söyledikleri yalanın erkeklerin yanına kaldığını ifade ediyor.
Erkeklerin gerçeği söylemenin daha uzun ve zahmetli olacağına inanmaları yüzünden bile kolaylıkla yalan söyleyebildiklerini, yani gerçeğe üşendiklerinde yalana sığındıklarını öne süren bilim adamları, burada en büyük amacın da yaşamı olabildiğince zahmetsiz kılmak olduğunu belirtiyor.
Kadınların ise çoğunlukla korkudan, bir başkasını korumak adına, ya da gerçeğin çok daha fazla acı vereceğine inandıklarında yalana başvurduklarını kaydeden bilim adamları, kadının başkasını incitmektense kendisini acıtmayı tercih edebildiğini bildirdi.
Bunun da kadının yalan sayısını arttırdığını belirten bilim adamları, kadının anne-babası ve nişanlısını hayal kırıklığı ve üzüntüye sürüklememek adına aslında mutlu olmayacağını bildiği evliliği bile yapabildigini hatirlatti
OKUDUĞUNUZ IÇIN TEŞEKKÜRLER 🤗
buda bir yalan :D
mantikli bir yalan
erkekler elde etmek icin soyluyor kiz elde tutmak icin
Helal lan sana
beden elde etmek için yalan soyliyen kız yok mu. boşuna size 3 harfli dememişler. beseleyle adınızı anıyorum
@kafalarkatliyamm Kızlar yalan söyler çünkü erkeklerin yalan söyleme donanımı kızlar kadar gelişmiş değildir. Erkekler yalan söyleme donanımı çocuktan itibaren iyi gelişmediği için kızlar yalan söyleyebilir tespit edilmez yalanı söyleyebilmiştir ve yalancı denilmez. Ve bu yüzdendir ki yalan söyleyemediğimzi için biz yalancı oluruz. !!! Kızlar bu yüzden bir adım öndeler nedenmi? 250 GRAM VAR ABİ :D
kızlar yalan söyler ve o yalanı asla unutmaz :))) bocalamazda çok sakindirler asla bozuntuya vermezler ve en önemlisi şuki o yalan günün birinde meydana çıkarsa o yalanı kendisinin değil başkasının mış gibi davranarak olayı geçiştirir.. dünya üzerindeki en tehlikeli varlıktır kendisi:))) aman uzak durunuz:)
not: eğer bir kız ben mervelerde ayşelerdeyim derse kesin yalandır..
kanka merak etme benden sır çıkmaz derse kesin dedikodusunu yapacak..
biz erkekler ise yalan söylerken bile lafı eveleyip geveliyoruz.. hemen belli oluyor:)))
Yalanı sizden iyi söyleyip hiç hissettirmeyen varlık yok yani evrende ki tüm savaş sebepleri bile kadınlar adamları öyle bir gaza getirip yalan dolanla etkiliyonuz ki savaş çıkıyo ve hiç biri farkında değil biz size göre saf kalıyoruz biz yalan söyleyemiyoruz çünkü hemen yakalanıyoz beceremiyoz ki sizin genetik yapınızda var bence hayatta hissettirmeden rahat yalan söyleyebilen biri varsa oda kızlardır tecrübeyle sabit yani her şekilde siz daha fazla söylüyonuz 😂😂😂😊😊😊😎😎😎🙃🙃🙃
Cevap
235Cevap
Burada yalanın boyutundan bahsedilmediği için direkt aklıma gelen şeyleri sayacağım.
Şimdi bir kadın neden yalan söyler, erkek neden söylemez?
-Hava karardıktan sonra arkadaşından bir şey almak için dışarıya çıkması gerekirse ailesi (genelde baba, abi) izin vermez bakkala gidiyorum diye yalan söyler. Erkeğe kimse nereye gidiyorsun diye sormaz bile.
-Sevgilisine hediye alsa ve bunu ailesinden biri görse arkadaşımın der yalan söyler. Erkeğin ise sırtı sıvazlanır "aferin oğluma" diyerek.
-Kadının istediği şekilde giyinilmesine izin verilmez, gizli gizli giyer ve giymedim diye yalan söyler. Erkek atletsiz bile dolaşabilir.
Yazacaktım yine ama ne demek istediğim biraz olsun anlaşılmıştır sanırım.
Erkeklerin yalan söylemeye ihtiyacı pek yok ama kadınlar hayatının her anında, en normal şeylerde bile yalan söylemeye mecbur bırakılıyor. Elbette oranlara bakılınca kadınlar daha fazla çıkacak.
Aslında iki cins de fazla ama şöyle de düşünülebilir. Erkek hiçbirşey utanmıyor (genel olarak, kızlara oranla), yaptığından gocunmuyor, sonuçlarına katlanıyor. Kızlar yaptıklarının olumsuz sonuçlarına katlanamıyorlar, yaptıklarından da utanıp, sıkılıp saklama gereği duyuyorlar, olumsuz tepki almak istemiyorlar ama dediğim gibi erkekler öyle değil kimse umursamazlar biraz gamsızlar bu konuda. Ama iki tarafta gizlemeyi, yalan söylemeyi çok yapar. Bunun en çok kızı, erkeği yapar diye bişey yok o yüzden.
Kadınlar mecbur kalmadıkları sürece söylemez, ama erkekler için yalan çerez gibi sürekli söylerler, tilkiler onlar
Hocam iş sorularda gizlidir. Erkek sorarken gerçekten öğrenmek için sorar amma ve lakinkine hatun kişi daha sormadan yanıtı bildiği için artık yalan mı söyleeeerr, essahtan mı yapar yok sa yem mi atar bunu ancak olağanüstü olan Allah ve diğer olağanüstü kadınlar anlar der geçerim ben.
Kızlar sevgilisiyle buluşmak için ailesine yalan söyler ve meşur mervelerde kalcm yalanı vardır erkekler de bikaç sevgili yapıp hepsini birden idare etmek için sevgililerine yalan söyler kızların evlenince biter erkeklerin karısına olan aynı olaydan dolayı yalanı bitmez
Kızlar. Erkekler gerçekten saklamak istedikleri bir şey olmadıkça yalan söylemezler pek ama kızlar;boylarıyla, kilolarıyla, yaşlarıyla, bir kıyafeti nereden aldıklarıyla, hatta sevdikleri yemeklerle vs. ilgili bile yalan söyleyebilirler.
-Gecen bol olsun.-
Kadının yalan söylemesi için yalancı olmasına gerek yoktur ama daha merhametlidir. bunun yanı sıra kadın hem yalan söyler, hem söylemeye devam eder, hem bunu kafaya takar, bunalıma girer, erkek gibi umursamaz değildir. kadının yalan söylemek için mecbur kalmasına da gerek yoktur.
Kızlar daha yalancı neden? Erkekler yalan söylemeye kalktığında yakalanıyor. çünkü yalan söylemeyi beceremez. Kadınlar yalancı mıdır? Master degree . Kadın yalan söylediğinde kolay kolay yakalanmaz. Yalancıdır çünkü yalan söyleyebilmiştir. Burdan Cem Yılmaza selamlar 😂😂😂
kızım diye suçu karşı cinse atmayacağım sadece erkekler aile tepkisi olsun mahalle tepkisi olsun kısacası tiplum baskısı sıkıntısı yoktur yani özgürdürler her konuda hem düşünce olsun hem davranışlar olsun.(tabi bundan erkekler asla yalan soylemez denemez sadece anlatmak istedigim biz kizlar erkeklere oranla biraz daha fazla yalan soyleriz.) Kizların daha yalancı olmasinin tek sebebi toplum baskisi ve cahil dusunce tarzidir.
Kendime göre değerlendirirsem erkekler daha çok yalan söyler ama normalde kadınlar daha çok söyler bence. Anatomi hocamız der ki az ''az mal dolansiz cok laf yalansiz olmaz.''. E sonuçta kadınlar da daha çok konuştuğuna göre burdan bile kadınların daha çok yalan söylediği sonucuna ulaşabiliriz :D
İki cinsten de pek çok şahıs zaman zaman yalan söylemekten çekinmez. Hatta bazılarının yalan söylemekten hoşlandığı, bazılarının yalan söylemeyi alışkanlık yaptığı... açıkça ortada. Şimdi gelelim asıl soruya; Evrensel nitelikte yorum yapmam mümkün değil. O halde ülkemize göre değerlendirme yapacağım. Kızlar demeyelim de kadınların, erkeklerden daha yalancı kişiliğe sahip olduklarını ve aynı zamanda yalan söyleme eylemini daha sık gerçekleştirdiklerini düşünüyorum.
Yalan ile ilgili parakods vardır. yalancı yalanı söylemeyi başaramayana denir. iyi yalan söyleyene yalanı ortaya çıkmadıkça yalancı denmez çünkü yalanı söylemeyi başarabilmiştir. En çok yalana kadınlar ihtiyaç duyar, zamanla da profesyonel yalancı olurlar çünkü ataerkil bir toplumuz evet.
yalan konusunda profesyonel olan bir ırk oda insan oğlu bunu kadın erkek olarak ayırmaya gerek yok her iki cinsinde yalan konusunda farklı başarıları var Oscar ödülleri yalan konusunda olsa aday çok ödülü alan olmazdı çünkü yalan konusunda beynini çok iyi kullanabilen irkiz
Güvensiz ve korkak olanlar ile sahtekarlar en çok yalan söyler bunun kızı erkeği olmaz.
yalanı yalan söyleyemediği için yalancı olrqk kalmıştır erkek. ama aslında kadındır yalancı ispatlyamadığımz için yani yalan söyleyebilmiştirki yalancı dyemezsin. yalanı söyliyip de yakalanan yalancıdır. kadın yaklanmadığı için yalancı denemez aslında kadındır bilemem anlatqbildimmi😂
Bir erkek olarak kesinlikle erkekler çok daha fazla yalan söyler , söylemeyenler hariç. Ben söylemiyorum ama buda yalan 😂
Yorum için seçim yapmak durumunda kaldım. Bu anket dikkat ederseniz taraflı cevaplardan oluşuyor.
Yalancılık kişiseldir cinsiyetle alakası yoktur. İnsanın aldığı aile terbiyesi, aldığı kültür ve inanç durumuna göre değişir.
Erkekler rahat büyüdükleri için pek ihtiyaç duymazlar, zaten sevgili işlerinde de iki sıkıya gelince kaçtıkları için anca "Ben sana layık değilim, sen daha iyilerini hakediyorsun." yalanına başvururlar.
Yalanın kızı
Doğrunun erkeği
Yalanın erkeği
Doğrunun kızı
Bu cinsiyet olsaydı ne yalan yalanına kanardı
Ne doğru doğrusuna inanırdı.
Adamlık nasıl cinsiyet meselesi değil ise
Yalan ve doğruluk da cinsiyet meselesi değildir.
Kadınlar ve Erkekler hangisi daha çok yalan'cıdır diyemeyiz her iki tarafta lazım olduğu söyler yalanı.
Ama işin birde şu yönü var yalancı kişilik olarak bakarsak
Erkek olduğu gibi yaşar,
Kadın olmadığı gibi yaşar.
Makyaj ile gelen yalan bir yüz güzelliği
Ağız büzmeleriyle gelen yapmacık konuşmalar tavırlar, hemcinslerine olan yapmacık samimi gibi davranmaları (ayyy şekerim) filan bir kere gerçek yüzleriyle bile hareket edemeyecek kadar yalancılar kadınlar.
Mecbur kalınmadıkça söylenmemesini gerektiğini düşünüyorum. Oylamıyorum =)
erkeler kadinlarin duymak istediklerini kadinlarsa erkeklerin inanabileceklerini soyluyor ama mantik su karsi cinsin inanmak istediklerini soyluyoruz... bu nedenle yalani en cok su cinsiyet soyler diyemeyiz
Cumhurbaşkanımız tek başına 10.000 kadın gücünde yalan söyleyebiliyor... Erkekler
esittir yalan soyleme orani ama bence kizlar yalan saklamada daha iyidir erkege sen mi yaptob diye soru sorunca mal gibi kalir ne nolmus felan sormaya baslar sacmalar ama kadin onceden planlar ne cevap verebilecegini daha iyi saklar bence 😅
Ayrımcılık yapmıyorum ben her insan bence yalan söyler ama kızların daha çok yalan söylediğini düşünüyorum çünkü çok konuştukları için bazen beyaz yalanlar söyleye biliyorlar ( amacım kızları küçük düşürmek değil yanlış anlaşılmasın :)
kızlar daha çok yalan söylüyolar ama profesyonelleştikleri için yalan söyledikleri anlaşılmıyo erkekler beceremedikleri için yalan söyledikleri ortaya çıkıyo :)
yorum yok sadece izleyin
iki taraf ta yalan söyler ama kadınlar iyi yalan söyler anlayamaz yani. kendimden biliyorum yalan söylerken açıklama da yaparım hikaye anlatır gibi detay bilgi verince kimse yalan diye düşünmüyor 😁
kızlar daha çok yalan söylüyor tabiiki çünkü erkeğin yalan söylediği tek bir nokta var oda gönül işlerinde ama kızlar hayatın her alanında yalan söylüyor özellikle hemcinsleri arasında
Kizlar daha cok soyler yakalanmadiklari icin soylemiyor gibi gorunurler. Erkekler soyleyemedikleri icin yakalanirlar. Soyleyebilmis olsa yakalanmaz zaten 😀
Erkekler yalan söyleyemez ki , eline yüzüne bulaştırırlar, çoğu eninde sonunda ortaya çıkar. Ama kızlar, rola kendini bir kaptırdı mı üstüne özür dilersin:)
normal :)
Doğruuuu :)
cem yılmaz bunu zaten açıkladı yalancı yalan söyleyemeyip yakalanana denir o yüzden erkek kadınlar hayatta yakalanmadığı için sorun yok :D
Yalanı her iki tarafta söyler ama erkeğin yalanı daha kısa sürer anlaşılması kadınların ki çok uzun sürebilir çünkü kadınlar ayrıntılara çok dikkat eder biz erkekler kısa vadeli düşünürüz
Karaktere bağlı çok güzel yalan söyleyen kızlarda var erkeklerde var karakteri kaldırıyorsa yalan söylemeyi cinsiyet ayırmaksızın söylerler yani
kizi erkegi herkes yalan söyler okadar ki insanlar yalanların arasından doğruları bulmaya çalışmazlar, işlerine gelene inanırlar. buda insanin doğasıdır. kisaca bu isin cinsiyeti yok.
hangi taraf daha mecbur ise o daha çok yalan söyler. ülkemizde kızlar yalana daha muhtaç oluyor. çoğu kız karşısındaki adama önceden 1-2 sevgilisi olduğunu söylüyor mesela.
Bu uygulamada erkekler daha altif oyuzden cevap cogunlugu erkek onlarda kendilerini secmemiş tabi klasik erkek yani kadını secmiş yalancı cıkmıs kızlar
Not : bende kızlar dedim ama kişiye göre değişir ama erkeklerin yalan soyleyeceği konu az karı kız meselesi hariç ama kadınlar dedikodu evde yapcak bişi bulamıyolar herkes birbirnin arkasıdnan halbuki kanka yanyana gelince yalandan yalakalık hiç sevmem yalnız kalayım ama dedikodu yapmayım
Oylama hatalı kızlar erkekleri erkekler kızları suçluyor 😂😂😂
yalancıyı yalanı söyleyemiyen kişiye denir biz söylüyemiyoruz kadınlar söylüyor ama kimse kadınlara yalancı diyemez cünkü yalan söylediğini hissetirmez bile 😂
Kizlar ufak yalanlar soyluyor genelde. daha cok kizlar soyler ama erkeklerin yalani cok pahaliya patlar cunku buyuk yalanlar soylerler genelde ve herseyi bitirir!
Şunu bir izle bence :D
Erkekler kadar aşağılık varlık yok zaten emin olun. En pis en aşağılık varlık erkeklerdir
yalana kanan varsa yalan yalandır.. kadınlar kanmıyor demekki.. erkekler usta gizleyici olsalar farkında olmazdınız.
kızlar çünkü sevgilileri kıskançsa ondan çekinirler ama yalan kişiden kişiye değişir yani kadın erkek diyemeyiz erkeklerde hava atarken yalan söylüyor
Cok guzel yalan söyleyen erkekte var kızlarda var yalanın cinsiyeti yok. Sadece yetenekli olan insanlar söyler.
tam tersi erkekler yalan söyleyince eline yüzüne bulaştırır mutlaka yakalanırlar. ama yalan söylemek karakter meselesi kim daha çok söylüyor karar veremedim 🤔
Yalan konusunda cinsiyetler birbirinden ayrılmazlar. Eşit derecede sayılırlar. Ancak kızlar daha kurnaz ve akıllıdırlar.
bütün erkekleri ve ya kızları kapsayan bir konuşma yapmak hepsinin hakkına girmek olur bence iki tarafında yalan söylediği durumlar okuyor
valla ben bu konunun cinsiyet degilde karakter meselesi olduğuna inanıyorum
yalan söylemeyi kendine iş edinmis kişileren çok yalan söylüyor
İnsanına göre değişir. Cinsiyet ayrımı yapamıyorum. Ama şu bir gerçek yalan herkesin ağzına yuva yapmış
kadın ya da erkek diye ayırmayı doğru bulmuyorum, yalan söylemek bir kişilik özelliğidir. yalan söyleyen yalan söyler,, cinsiyetin bir önemi yok.
kızlar çok iyi yalan söylüyor ama erkekler az söylemesine rağmen yakalanma riski daha yüksek
erkek kizi yok bunun bence sadece kizlar daha profosyonel erkege caktirmiyo
Katılıyorum sana duygu
hemen hemen herkes karşı cinse atmış. ama karakterin etkilediği bir durum olduğunu düşünüyorum.
" Ben yalan söylemem "diyen erkek en çok yalan söyler
yalandolan ile ne kimseyi elde tutar nede kimseyi elde edersin ancak bir. süre idare edersin sonrası malumdur bu yüzdrn bir soayal mesaj benden yalan ii dwgildir söylemeyin
Kim daha çok yalan söyler bilmiyorum ama erkekler yalan söylese bile kadınlar anında fark eder 😂 kadınların söylediği yalanlardan erkeklerin genelde ya haberi olmaz ya da çoooook sonra haberi olur. Tehlikeliyiz 😂
Kadınlar güzel yalan söyler inanırsın
Erkekler doktora yapmıştır bu işte, durumdan çok güzel sıyrılırlar :D
Uzman olan kadınlardır iyi kamufle ettikleri için, anlaşılmadığı sürece kimse yalan söylediklerini bilmez
Kim bazı şeylerin ortaya çıkmasından daha çok korkuyorsa saklama bir tık üstüde yalan seviyesine gider...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar