Bunun oyuncak olmadığını ona öncelikle belirtirim kapanmaktan ziya de önce ibadetlerini bilmesini isterim.. kapanmaktan önce namaz kılıyor mu mesele buna teşfik ederim sen önce bazı ibadetlerimizi tam yap sonra eğer yine layiki ile kazanacaksan kapan derim ama bu kararı da kendim vermem sonuçta bir babası olması gerek.. eşimle de durumu konuşurum paylaşırım geçici bir heves olamaması adına çabalarım çünkü bu oyuncak değil sırf yakıştı diye kapanmaya çok karşıyım çünkü
o yaşlarda verilen birçok kararın ilerisi düşünülmeden verildiğini göz önüne alarak, öncelikle araştırmasını, tam anlamıyla öğrenmesini isterim. karışmadan, yönlendirmeden. tabii ki kendi inancım doğrultusunda da birkaç sözüm olur, ama sonuçta deneyimlenmeden yaşanan hayat hayat değildir. kendi deneyimi olacak bu. öğrensin etsin, adım adım yaşasın.
Tesettür okadar kolay değildir dinen gerektirdiklerini yapacağına inannıyorsa ve bir hafta sonra ben sıkıldım çıkartıcam demiyorsa Sonuna kadar desteklerim ve yardımcı olurum hatta benden bilgili kişilerin yanınada götürürüm.
Ona bazı sorular yöneltirim ve bunlara hem kendi içinde cevap bulmasını hem de cevaplarını benimle paylaşmasını isterim. Hala içinde böyle bir istek varsa kararına saygı duyarım ve destekçisi olurum.
Nasıl böyle bir karar aldığını sorarım eğer söyledikleri kafama yatarsa desteklerim ama birine özendiği için falan yapıyorsa ciddi bir konu olduğunu anlatır birkez daha düşünmesini söylerim
Eger bilincindeyse desteklerim ama gelip gecici bir hevesse olgunlasmasi iyi olabilir. Ben 11 yasimda girdim tesettüre ama gercekten dogru tesettürse tabi ki uygulayacagi :/ Diger yandan harama girmekte var..
@Fatih2662 olgun bir çocuktum ve bana göre doğru bir karar oldu beni bir çok günahtan koruduğunu düşünüyorum ama her çocuk aynı değil bazıları çok erken bazıları çok geç olgunlaşır. Evet kendi kararımdı.
zor bir soru.. zor bir karar.. 15 yaşında böyle ciddi bir konuda doğru karar verebileceğini sanmıyorum.. ama bunu ona nasıl anlatacağım nasıl davranacağım konusunda şu an için bir fikrim yok maalesef
Geçici bir heveste olabilir, olmayabilir de. Çocuklarımızı her zaman sorgulayalım ancak bırakalım heves bile olsa karar versinler ve kendi kararlarının daha sonraki aşamada ödülünü verelim. Olmazmı
En İyi Cevaplar