Bunu küçük çaplı olarak, çaktırmadan çikolata yemek diye de düşünebilirsiniz. Ya da sizin için gerçekten doğru olmayan bir insanı sevmekten vazgeçememek diye de düşünebilirsiniz. Buna psikolojide hedonizm denir. Hazzın mutlak anlamda iyi olduğunu, insan eylemlerinin nihai anlamda haz sağlayacak bir biçimde planlanması gerektiğini, sürekli haz verene yönelmenin en uygun davranış biçimi olduğunu savunan felsefi görüş. Bir hedonistle tanışmıştım. Kendinize bir iyilik yapın ve hedonistlerden uzak durun. Bu da ek bir bilgiydi. Yaptığınız yanlışı, sırf size mutluluk veriyor diye devam ettirir miydiniz?
Yaptığınız yanlış bile olsa sizi mutlu ettiği için onu yapmaya devam eder misiniz?
Anlam ayrımını fark etmek lazım, topluma karşı yapılan hatalar kabul görmez. Kişi, kendiyle sınırlayabildiği sürece yanlış yapma hakkı verilir, bu işi topluma taşırırsa, ümüğünü sıkarlar. Otomatik Portakal filmi var, çok ünlüdür. Haz konusundaki bu görüşleri çürüten türden bir film.
Kime göre neye göre yanlış olduğuna bağlıdır, insanların keyfine görüşüne göre değil de aykırı davranmakta herkes özgürdür zarar vermedikçe. Mutlu olduğum bir yanlışta sırf kendi görüşü diye beni uyaran birine eşdeğer doğru olan ne önerirsin diye sorarım
adını koyacak kadar ileri boyutta değil ama, yanlış bile olsa mutlu olmak adına yaptığım ufak tefek şeyler olur. ama sanırım bunu kontrol etmek imkansız bir hale geliyor, sonunu düşünmeden mutluluğa gitmeye çalışmak ve yanlış üstüne yanlış yapmak gibi.
Yaş sınırına göre değişebilir. şimdi küçükken çaktırmadan çikolata yemek gibi şeyler ise küçüğüz sonuçta mutlu ediyor anlamayız devam ederiz. ama düşünebilicek yaşta yani yetişkin yaşta ise yanlış oldugunu bile bile mutlu etsede yapmam ne olursa olsun.
yaptığım bir yanlışı sırf kendi çıkarlarım için 1,5 yıl devam ettirdim ve sonunda bitti neyse ki :) yani bencil bir insanım, yanlış da olsa iyi hissediyorsam devam ederim gerisi umurumda olmaz
Buna psikolojide hedonizm denir. Hazzın mutlak anlamda iyi olduğunu, insan eylemlerinin nihai anlamda haz sağlayacak bir biçimde planlanması gerektiğini, sürekli haz verene yönelmenin en uygun davranış biçimi olduğunu savunan felsefi görüş. Daha önce doğmuş olsaydım, bu felsefi görüşün fikir babası ben olurdum kesin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kumar oynuyorum sürekli paralı kızlarla takılıyorum yani escortlara bütün paramı oralar harcıyorum pişmanyım %20 evet % 80 hayır hayatımı yaşıyorum kardeşim ne pişmanlığı bii daamı gelcez dünyaya
Benim kendi dogrularim ve kendi yanlislarim var bunlari binlerce kaynaklardan faydalanarak hazirliyorum hedonistin tam tersiyim diyebilirim artik dogru bildigim seyi yapmak ve devam ettirmekten zevk aliyorum
En İyi Cevaplar