söylenecek o kadar söz olmasına rağmen susmayı tercih eder eder..
Kimi zaman kırmak istemez.
kimi zaman söylese bile anlaşılmayacağını düşünür..
Peki sizce susmak bir çözüm müdür
konuşarak içimizdekini dökme fırsatımız varken
neden susarız?

ikili iliskilerden ziyade is iliskilerimde sunlari sunlari soyliyecem diye kafamdan gecirdiklerimi icim balon gibi sismesine ragmen bir sekilde susuyorum ya da Rabbim susturuyor. sonunda bakiyorum iyiki susmusum kapilari çarpmamişim aralik birakmisim diyorum..
Söyleyecek çok şeyim var ama ben hala susuyorsam karşımdaki insan beni anlamıyor olmalı ki bunun için ben nefes tüketmem ve bu nedenle de susmak en güzel cevaptır. Hoş onu da anlamayacak kesin.
bazen içinde bulunduğumuz o çatışmalı durum absürt geliyor ve ben bu kadar vasat olamam deyip konuyu durumu her şeyi değiştiriyorum. susarım bu zamanlarda. ben o kadar değilim.
Zaman kaybı olduğunu anladığında susmak iyidir. Haklıysan zamanı geldiğinde muhattabının yüreğine söylediğin sözlerden daha iyi oturur.
Cevap
11Cevap
Elbette bir çözümdür. Kendini öylesine yormuşsundur ki artık içinden tek kelime etmek gelmez. Karşı taraf seni anlamıyor, seni görmüyordur. Sessizlik en büyük cevaptır aslında.
susmak oyle bir eylemdir ki karşındaki insan bunun ne oldugunu bilmiyorsa susmanın bir anlami olmaz çünkü aslinda susmak en büyük bagiristir tabi anlayana
Olaya bağlı aslında susmak. Bazen de ne kadar konuşursan konuş bir halta yaramaz. O zmaan konuşmaya ne gerek var diyorsun. İçin sökülüyor ama sen sesini çıkaramıyorsun. Mesela sevdiğin kişiye. Çok fazla su söylemek istiyosun ama söyleyebildigin sadece yarısı. ya da ailen mesela? Konuşsan bir dert konuşmazsan iki dert. Çok değişik bir kavram. Olaydan olaya değiştir. Kendim için diyorum. Ben çok fazla susan taraf olmuşum. Bunları yazarken farkettim.
Bazen kendimize olan saygı
Bazen karşi tarafa saygı
Bazen zaman ister
Bazen öyle olmazı gerekmiş deriz
Ama bazende yerine göre konuşmak gerek sanki
Susmak bazen çözümdür çünkü karşıdaki insani daha fazla kirmsk istemezsin ya da daha fazla kirilmamsk için konudan uzaklaşmak için susarsin gerçeklerden yüzleşmekten kacarsin susarak
Ben bunu genellikle yaparım nedeni ise kimseye kendimi anlatmaya çalışmak istemiyorum anlamayacaklarına emin olduğum için boşuna uğraşmış gibi geliyor
Susmamak gerek !!
İnsan içinde tuttukça kelimeleri , cümleleri rahat edemez..
En iyisi konuşmak dökmek iyi kötü ne varsa...
artık ne kadar konuşursam konuşayım beni anlamayacağına inandığım için konuşmanın bir fayda etmeyeceğini bildiğim için artık konuşmaya ihtiyaç duymam
Konusmaya deger mi acaba? Hissettiklerini anlayabilecek biri mi veya anlamak da istemeyebilir. En iyisi kendini ondan uzak tutmak. Yanindaki insan davranislarindan bunu anlayamiyorsa, yaninda durmasinin da manasi yok.
Susmak çözüm değil ama konuşunca da bir işe yaramayınca en iyi seçenek o oluyor
Çünkü bazen susmak çok şey anlatır anlamak isteyene ve anlayana:)
Çünkü aynı kelimeleri sarfedip karşı tarafın ısrarla anlamamasından bıkmışımdır.
Ben susarim konusmusumdur susana kadar anlamamistir.
Sevdiğim için susuyorum kırılmasını istemediğim için susuyorum çünkü mutlu olmasını istiyorum
Kimi zaman sevdiğim için susarım kimi zaman değmediğini düşündüğüm için..
Karşımdakinin anlamayacağını konuyu saptıracağını bilip susarım
Bazen yormak istemiyorum kendimi çünkü sonuç aynı olacak. Karşımdaki kişi beni kırmışsa bende kırarım susmam, birde susuyorsam kesin bir şeylik vardır bende
susuyorsam karşı tarafı kırmamak için susuyorumdur büyük ihtimak yine.
Sadece kirmamak için susar insan. Bazende ne kadar anlatsada anlamiycagini bildiği için susar.
Yorgunluktan susuyoruz bence, çünkü biliyoruz karşımızda ki mal anlamayacak
Karşımdakinin anlamıcagını biliyorsam boşuna yormam kendimi
anlimiyacaklarini bildigim icin empati kurmaktan yoksunlar onun yerine bir yere yazarim sinirim gecer
susmak bir gidişi kabullenmektir. anlatacak çok şeyin varken konuşamazsın
çünkü konuşmak çözüm değildir
Sadece sinirli olduğum zamanlarda susarım
Karsimdakinin Konusmaya degmeyecegi jcindir
Çok konuşup kafasını sisirdiysem demekki😂
Çünkü artık yorulmuşuzdur
karşında anlayanın yoktur..
Kırıp dökmektense susmayı tercih ederim!
Bazen susmak en iyisi bence.
Mutlu.. huzurlu yılların olsun..
anlasilmamaktan sıkıldığımız icindr
Zamanında çok anlatmıştır baktı bir işe yaramıyor
Ya sabırdan ya da edebimden susarım
Ben susmak istemesem bile susuyorum. ..
Üşenmişimdir söylemeye.
Susmak evet çözümdür de değildirde
Cumlelerim anlasilmiyor. Sessizlik tercumanim.
cevap vermeye değmedigi için susarim
Karşımdakini kırmamak için susarım
Susunca kısa süreliğine rahatlıyorum
Susarak konuşmak
susmadım susmam..
konuşunca ne oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar