Arkadaşım beni kıskandırmaya çalışıyor. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar benim sınıftan bir arkadaşm var pek samimi değiliz. O eskiden bizim sınıfın birincisiydi ama ben onu geçtim ve 2 yıl ard arda birinci oldum. O zamandan sonra sürekli beni kıskanmaya başladı. Bu sene biraz daha ileri gitti. Hoca şimdi bize test çözdürüyor o da hemen testini bitirip bize hava atıyor alttan alttan. Sonra whatsapp grubunda birisiyle kavga ediyordum hemen atlıyor ortaya. Sonra derste hocaya sürekli dersaneden işledikleri konuları sınıfın içinde söylüyor. Ben ona hiç ses çıkartmıyorum. Ama bir gün sınıfta tabu oynuyorduk o da kurallara aykırı davrandı ama kimse fark etmedi. Bende dedim ki "kurallara aykırı davranıyorsun dedim" o da bana ani bir şekilde "kes lan" dedi. Sadece bununla sınırlı kalsa onun sınıfta bir tane iyi arkadaşı var o da bizim sınıfın üçüncüsü ikisi bir oluyor test çözdüğümüz esnada yüksek sesle şu kadar soru çözdüm bu kadar soru çözdüm diyorlar. Şimdi siz diyeceksiniz ki nereden seni kıskandırmya çalıştıklarını anladınız diyeceksiniz. Şöyle ki bunlar yine hava atmaya başladılar yanımdaki kız da bana dedi ki "Metehan herhalde seni kıskandırmaya çalışıyorlar çünkü sana yan yan bakarak konuşuyorlar" dedi. Arkadaşlar lütfen bana yardım edin artık dayanamıyorum ne yapmalıyım? Ben hep içime atıyorum ancak benim de bir sınırım var.
Arkadaşım beni kıskandırmaya çalışıyor. Ne yapmalıyım?