evet arkadaşlar insan sevdiği için mi kıskanır yoksa sadece bencilce sahiplenme duygusu için mi?
Sizce kıskançlık sevginin göstergesi midir, yoksa bencilliğin mi?
Sizce kıskançlık sevginin göstergesi midir, yoksa bencilliğin mi?
ben kıskançlığı sevgiyle bağdaştıramıyorum. daha doğrusu kıskançlık duygusunun sadece sevgililik üzerine bağlanmasına karşıyım.. insanın doğuştan getirdiği birtakım duygulardan kıskançlık.. küçük bir çocuk, başka bir çocuğun elinde bir oyuncak görünce kıskanır ve onu almak için çabalar.. burada bırakırsanız çocuğun oyuncağı sevdiği için kıskançlığa girdiğini düşünebilirsiniz, fakat aynı çocuk, diğer çocuktan o oyuncağı aldıktan sonra ve diğer çocuk yenilgiyi kabullenip başka bir şeye yönelince oyuncağı kazanan kıskanç çocuk bu kez de diğer çocuğun yeni yönelimine karşı saldırıya geçecek.. bu böyle. kıskançlığın sevgiyle alakası yok.. bencillik demek biraz daha yerinde olacaktır.. daha insanî bir duygu olarak yani..
cok sevdigimin göstergesidir bence onu kimseyle paylasmam, kimse benim baktigim gibi bakamaz ona deliririm kafayi yerim o sadece benim sevgilimmmmmm
:P
öncelikle tebrik etmek istiyorum güzel soru sormuşsun günün sorusu ünvanına yakışıyor soru.vallahi ben de sevdiğimi kıskanıyorum ama birçok defa ya acaba gerçekten sevdiğimden mi kıskanıyorum yoksa bencilliğimden mi onun benden üstün olmasını istemediğimden mi diye düşünmüş ve biraz da bencillik olabileceğine kanaat getirmişimdir yalnız mesele bir erkeğin sevdiği kızı ya da tam tersi kıskanmasıysa buna %100 bencillik demek de mümkün değil elbette belli bi ölçü de kıskanma olacaktır zaten hiç olmasa sevgiden bahsetmek de mümkün değil ancak iş onun başarısını kıskanmaya giderse bunun adı bencillikten başka bişey değildir.
kadın için neyi ifade eder bilemiyorum da. bence bi erkekte sadece kendine güvensiz olduğunun göstergesidir. zaman zaman bazı durumlarda kendimize güven kalkanında çatlaklar oluşabilir. bu çoğu erkekte böyledir. bu durumlarda kıskançlık ortaya çıkar. bazı erkekte çoktur bazısında az. bazısı kendini kontrol edebilme yeteneğine sahiptir. tabi karşındaki insan seni delirtecek bişey yapar, öyle bi urumda verilen tepki kıskançlık diil başka bişeydir zaten. sevdiğimden kıskanıyorum lafı çok doğru gelmiyo bana
Cevap
36Cevap
Her ikisi de olabilir.
Dozuyla ilgili yani.
Kıskançlığın fazlası nasıl bunaltıcı oluyorsa hiç olmaması da insana acaba diye sordurtur ;)
Şöyle bağlamak gerekirse ölçülü kıskançlık sevginin göstergesi, aşırı kıskançlık (örn:tv'deki erkekten-kızdan kıskanmak gibi) bencilliğin göstergesidir.
Zaten ölçüsü kaçan hangi iş zevklidir ki ?
Alkol alırsın biraz güleyim diye ayarını kaçırdın mı :) üstün başın batar ;)
Söyle açıklayayım. Çevremdeki insanlarla herşeyi paylaşabilirim bencil bir insan değilim ama sevdiğim insanı paylaşamam. O benimdir bana özeldir. Bakılmasına bile tahammül edemiyorum. Sevdiğim için kıskanıyorum doğal olarak ama kesinlikle bencillikten değil!
bence kıskanmak ve baskı kurmak ayrı birer kavramdır.insan sevdiğini kıskanır tabi ama bunun için bir neden olmalı.ilişkinizden haberi olan/olmayan birileri hayatınızda ki insanı rahatsız etmeye başlamışsa yıkıp yakmak gerekir ortalığı.işte bu kıskançlıktır.hayatınızdaki insanı sosyal açıdan kısıtlamak kıskançlık değil baskıdır.kendimize olan
güvensizliğimizden kaynaklanmaktadır.yapmayalım böyle kaka şeyler.
Aşkın için de biraz da sahiplenmek vardır.
Dozunda kıskanmak gayet normal ve olagandır.. Umrumda değil diye bir hava sergıleyen sevmıyordur.. Ya da öyle gösteriyordur:)
Aşırısı ise saygısızlıktan, bencillikten öte hastalıktır.
neye göre kıskançlık oda var tabi arada kadın erkek ilişkisi varsa insan tabi önemsemediği kişiyi hiçbir zaman kıskanmaz sanki hayatta yokmuş gibi davranır ama önemsiyorsa birazcık bile olsa sevgi yine kıskanır
İkiside..Az kıskançlık Sevginin göstergesidir. Çok kıskançlık Bencillik, saygısızlık ve Güvensizliğin göstergesidir. Allahtan herkeste gösterge yok vala..kih..kih..kih..
olmaması olmaz sevmiyordur,
çok olursa bunaltır,
olmalı ama kararında.
bu duyguyu bir kategoriye koymak da imkansız tamamen kişilikle alakalı bir durumdur.
Kaybetme korkusunun, öz güvensizliğin, karşındakine güvenmemenin getirdiği saygısızlığı... ama asla sevginin değil. Sevgi emekti, emek ise özgür bırakacak kadar ama vazgeçmeyecek kadar sevmektir.
ben sevdıgım ıcın kıskanırım.benı kıskanmayan erkegın sevgısınden de suphe ederım.tabı kı herseyın dozunda olması lazım oyle gereksız seylere de kıskanclık olmaz
aşırı kıskanç bi yapım war ve bunun tek nedeni bencilliğim.sevgimin başka türlü gösterilceğini bildiğim halde onu kısıtlayarak kıskanarak sevmeye çalışıyorum.bu onu çok rahatsız edio biliorm ama wazgeçemiorm. ve bence kıskançlığın en büyük sebebi güven eksikliği
Bencillikle bence hiç bir alaksı yok ve seven insan kıskanır ama kıskançlığın da bir sınırı vardır...
ben evliyken esimi ilkzamanlar kiskanirdim ama sonra sevgim biti kiskanmadim
demeki sevince kiskanilir ama kisiden kisiyede durum deyise bilir
Sevmediğiniz birisini kıskanmazsınız , sevdiğiniz birisini paylaşmak istemezsiniz .
Hem sevmekten hem bencillikten kaynaklanır .
kıskanmak ve kıskançlık farklı.kadınlar kendisini kıskanan erkek ister, kendisini sıkan erkeği istemez.
Seven insan, tabi az doz kıskanır. Ama çoğunlukla insanın kendine olan güvensizliğinin göstergesidir.
Dozuna göre değişir...Az dozda ise Sevgiyi gösterir, Çok yüksek dozda ise Bencilliği ve kendine güvensizliği...
Kıskançlık, insanın kendinde duydugu derin bir eksikliğin sonucu kendini önemli hissetmeye calışma yakarışının sert ifadesidir bence...
Niye inanmadın ki!?:)
kıskançlık aslında güvensizliğinde eseridir. ya kendimize güvenmiyoruzdur yada karşımızdakine ama bunu kapatmak için sevdiğimizden kıskanıyoruzda diyebiliyoruz. bu durumuda gözardı etmemek gerek.
derecesi çok önemli. Öldürücü kıskançlıksa yaşadığınız ben sevgiyle ifade edemiyorum. Ruh hastalığıyla tarif ediyorum ama eğer kararındaysa iki tarafında hoşuna gidecektir..
Tek birşeye yormak yanlış olur. Kişiden kişiye sebeplerin miktarı farklı olabilir, kimi zaman bencilliğin olabiliyorken, özgüven eksikliği, çevresel etkenler, sadistlik gibi bir çok nedenler görebiliriz.
Hiçbiri. Kıskançlık güvensizlik ve kaybetme duygusudur.
Konu aşk veya çok sevdiğin biri ise sevginin ama Bunların harici ise bencilliğin göstergesidir :)
ne sevginin diyebilirim ne de bencilliğin. Sevmeyen insanlar bile kıskanmış gibi yapabiliyorlar.
dozunda kıskançlık sevgiyi gösterir abartısı güvensizliği.
Erkek Kıskandığında, Şirindir, Sevimlidir... Kadın Kıskandığında 3. Dünya Savaşı Başlamak Üzeredir ;))..
sahiplenme duygusunun bencillikle bi alakası yok ki. sahiplenmeyelim o zaman biz sevgilimizi? sevgiliyi paylaşmak normal mi yani?
ama insan sevdiğinin sadece ona ait olduğunu hissettiği için kıskanır.
çok aşırıya kaçmadığı müddetçe sevginin göstergesidir.
"eşini kıskanmayan dünya üzerindeki tek canlı domuzdur"
kıskanmam diyen kişiler yalan söyler...
Biraz kıskançlık iyidir, ama abartıldığı zaman kıskançlık olmaz, çirkin bir egoizm olur
Kıskanmak ya da kıskanılmak iyidir ama abartmadan..
sevende sevmeyende kıskanıyo.. bencil olanda olmayanda kıskanıyo..kanaatimce kıskanan kişinin karakterine göre değişkenlik gösteriyo.
Herkes sevgisini farkli belli eder. Mesela ben çok kiskançtim ama belli etmezdim. Içimde yasardim bazi seyleri :)
kıskançlık, günün 47 saati ebemin a...nı gösteren bir pusuladır...
bencilligin gostergesi, tamam insan kiskanir da belli etmez kirmamak icin.
Erkekler kendine guvensizligin gostergesidir
bayanlarda temel ic güdüdür
+++++
aşırısı bencillik. yerine göre ve tatlı kıskançlık olmalı bence.
seven insan kıskanır belki bencillik oalbilir biraz ama sevmese kıskanmazdı
Bence güvensizliğin göstergesidir.Başka birşey değil.
konuya göre değişir tabiki . özel ilişkilerde kıskançlık paylaşmak istemeyişinin nedeni olabilir ama iş ve eğitim dünyasında bencillikten başka bişey değildir..
Bencillikle ilgisi yok
Deger veriyorsan sakinirsin bu böyle
kaybetme korkusu ve kendini değersiz hissetme.en önemli iki nedeni budur bence.
birini bi eşyasını vs asla kıskanmam ama sevdiğimi kıskanırım yerine göre tabii her zaman değil
kıskançlık bir yere kadar sevgi göstergesidir ama bi yerden sonra bu bencilliğe dönüşür
bence,kimine göre bencillik kimene görede sevginin göstergesi
Önemsediğin kişiyi kıskanırsın dolayısıyla sevginin göstergesidir
Bencıllığın gostergesıdır kesınlıkle.Tabı arada kıskanmak da gerekır ama abartmdan o da.
bencilliğin falan değil, ortada herhangi bir mal söz konusu değil. sevgidir o
güzel soru..her ikiside olabilir..ama kişisine göre değişir ..
hasta ruhlu olupta aşırıya kaçmadığı sürece sevginin
çok sevdiğinin göstergesidir paylaşamama sahiplenme vs
ezik insanların işidir..
Azı karar, çoğu zarar.
Özgüven düşüklüğüdür.
her ikisininde dozuna bağlı.
ne olursa olsun ben kıskanılmak isterim...
İnsan sevdiğini kıskanır.
Bencilliğin ki sevgi de bencilliktir bana göre.
ikisinin karışımı :) ama ben sevgiden yanayım :)
Seven kıskanır, çok seven aldatılır.
kıskanıyorum kmsede bana kalkıp bencilsin diyemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar