Bir Norveç atasözüne göre; yalan dört nala gider, gerçek adım adım yürür, fakat gene de vaktinde yetişir. Bir Türk atasözüne göre ise, yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Yalan söylediğinizde, yakalanmadığınız oldu mu?
Yalan dört nala gider, gerçek adım adım yürür; fakat gene de vaktinde yetişir. Yalan söylediğimizde yakalanmamız kaçınılmaz mıdır?
Yalan söylemek son sürat bir yarış motoru kullanmaya benzer. Gidon hakimiyetini bir kaybedersen sonuçları senin için çok acı olabilir. Haa dünyada iyi yarış pilotları yok mu, var. Gidon hakimiyetini elinde tutan bir sürü yarış pilotu var...
Yalanların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. illa çıkar. bende, herzaman doğruyu söyle ki , hangi yalanı söylediğini hatırlamak zorunda kalmayasın sözünü çok severim :-)
Korkular, endişeler, sonunu görememe vb... gibi nedenlerin sonucunda ortaya yalanlar çıkar, yalan bu hislerini aşamayan insanların tümü bu yalanı kullanır. Dünya yalanlarla dönüyor.
Ben yalan söylemeyi beceremiyorum o yüzden yalan söylemekle uğraşmıyorum. Doğruları söyleyip kaybetmeyi göze alıyorum. En azından vicdanım rahat oluyor.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Yalan dört nala gider, gerçek adım adım yürür; fakat gene de vaktinde yetişir. Yalan söylediğimizde yakalanmamız kaçınılmaz mıdır?
En İyi Cevaplar