- Yalan söylendiğini beden dilinden anlayabilir miyiz?
- Beden dilinde yalan söylemenin belirtileri nelerdir?

1-) Bir konu hakkında yalan söyler iken kafasını Sağ üst tarafa doğru kaldırıp öyle düşünür. (beynin yaratıcılık tarafı olduğu için yalanı oradan uydurur)
2- Elini ağzına götürür.
3- Gözleri küçülür.
4- Sürekli hareket eder. (ayakta bir sağ bir sol gibi yerinde pek durmaz)
5- Gözlerini kaçırır direk olarak gözünün içine bakamaz.
6- Elleri ile de oynar. (ovuşturma, cebine götürme, ya da beline koyma gibi)
7- Sesi titrer. (bunu genelde böyle ciddi veyahut dramlı konularda yapar)
8- Güler. ( buda şöyle ki genelde en çok farkına varılan biçimdedir. örnek 3 arkadaş biri birine yalan söylerse ve bu durum çok gülünç ise gülüp eğlenir ya da kimseler varki direk olarak gülebilir)
NOT: Bunlar benim deneyimlerim. İnsan psikoloji hakkında alttan dersler aldım. kurslara vs gittim. ve çevremde uyguladığım ve kesinlikle doğru olan bellirtiler bunlardır. bunlar sayesinde hem arkadaş çevremde hemde hane içerisinde neyin ne olduğunu iyice anlamama yardımcı oldu keza hayatımda bir çok sahte insanı da çıkartmama yardımcı oldu.
Burnuna dokunur kaşır ya da yakan söylerken özellikler bi erkek hemen elini ensesine götürür sağ tarafa doğru bakar yalan söyleyen kişi çünki kuruyordur o esnada yalanı tabi bazen sağa bakarak konuşmak gelecek için hayal kurduğunu da gösterir net bilgidir: )
Cevap
1Cevap
Önce gözlerinş büyük ihtimal senden kaçıtmaya çalısacaktır ve ellerini yumruk veya avuc ıcını göstermicek şekilde saklar ayaklarına bak buyuk ihtimal sana doğru olmaz biriyle konusunca ayakları sana doğru dönmüş değilse buyuk ihtimal kaçmak gitnek istiyordur uzman değilim okuduğum bildiğim kadarını yazdım iyi forumlar
Gözlerini kaçırma, elleriyle oynama, sesinin titremesi
mesela yalan söyleyen kişi birden eli ile oynar, gözlerini kaçırır veya gülmeye başlar
Soruya soruyla karşılık verir saçıyla oynar ağzını kapatarak konuşur gözlerini sürekli kaçırır vs gibi
Bir yalan yakaladın mı ardı gelir. Profesyonel yalancılar için yalan makinesi bile işlev göstermiyor
Gözlerini kaçırması
Terlemesi
Kelimelerin birbirleriyle çelişmesi
Bunun için usta olmak lazım
Hızlı konuşur, göz temasından kaçınır.
Ben gülüyorum kardeşlerimde öyle
Gözlerini kaçırarak ve kekelemesinden anlaşılır
gözleri kaçırması ve sesinin titremesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Beden dilinde yalan söylemek aslında çok zor, anlaşılmayacak bir durum değildir.
Tabii bunu anlamak için beden dilini iyi bilmek gerekir. Beden dili bu konuda özellikle bilgi sahibi olan insanlar için kolaylıkla anlaşılabilir. Konuya girmeden şunu da belirtmek isterim ki her zaman aynı beden dili aynı şeyi ifade etmeyebilir. Beden dilinde yalan söyleyen insan gergin olabilir. Çünkü mantık beyinle savaşma durumuna geçer.
Söylediği şey ile yaptığı şey birbirini tutmadığı için beden dili ile beyni mücadele içine geçmektedir. Kişinin avuç içlerini saklamaya çalışması, ellerini arkasına koyması, ceplerine sokması, kafasını kaşıması ve rahatsız edici davranışlar yalan söylediğinde daha çok ortaya çıkmaktadır. Gözleri kaçırmak, göz bebeklerinin küçülmesi veya ortaya çıkması da belirtiler arasındadır. Yalan söyleyen kişi göz teması kurmaktan kaçınır. Sürekli başka noktalara bakarak konuşur. Yani beden dilinden yeteri kadar anlayan bir insan karşısındakinin aslında yüzünün şeklinden bile beden biline verdiği mesajı direkt algılar. 💕