Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret. Eğer zekan yetmiyorsa yalan söylemeye, cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene. Victor Hugo Söze katılıyor musunuz? Yalan söyleyebilen insanlar zeki, dürüst kişiler de cesur olanlar mıdır?
"Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret" diyorlar. Gerçekten yalan söyleyebilen kişiler zeki, dürüst kişiler de cesur mudur?
En çok cesaret de cahilde bulunur. Zeki insan , günü kurtaran değil , geleceği düşünendir. Çünkü ilerde kaybedeceklerinin bilincindedir. Tek fark , yalanı seçen ; kendini zeki sanmaktadır.
Mumlar bazen yatsıdan bile önce söner. O yüzden , zeki değil düpedüz ahmaktırlar..
Ayrıca yalancı , yalanı ortaya çıkan insan için kullanılır. Adı üstünde , "farkedilmiş " . Neresi zeki bunun?
Yalan , deve kuşu misali kafayı kuma gömüp ben görünmezim demektir 😊
Yan zeki işi de dürüstlük aptallik mı oluyor bu teoride? zeki insan yalana ihtiyaç duymaz zaten... Yalan söyleyen kişiler için ise; düzenbaz, hileci, sahtekar, iki yüzlü, üç kağıtçı, ahlaksız, dolandırıcı, hain, çıkarcı, samimiyetsiz, sadakatsiz, şarlatan, namussuz, yapmacık, taklitçi…
dürüstlük cesurluktur.. bencede.. insanlar korkmadan doğruyu söylemeli.. ama bazen yalan söylemek gerekirse yani buna başvuranlar içinde zekice şeyler gerekiyor
İkisini de uç noktalarda düşünürsek evet. Yalan söyleyebilmek, etkili yapabilmek de bir zihinsel iş. Beyin en azından bu yönde çalışıyorsa takdir edilmelidir. Dürüst olmak ise herkesin harcı değil. Yalan geliştirebilir bir yetenek, dürüstlük ise doğuştan gelen bir güç diyebiliriz.
Hayır yalan karaktersizliktir, dürüstlük ise her zaman doğru olandır, bazen dürüst olunca da kötü sonuçlar çıkabilir ama yalan üstüne yalan onun üstüne yine yalan diye de devam etmez bu işler, her an ne koşulda olursa olsun yalan yerine gerçeği anlatmak daha güzel sonuçlar doğuracaktır :/
Yalan söyleyen kişilerin iyi bir hafızaya ihtiyacı var. Yalan kurnazlık işidir. Dürüst olmak. Benim aşırı dürüstlük inancım var, her zaman doğruyu söylemeye çalışırım. İtiraf ediyorum başaramam ama doğruyu söylediğimde insanlardan tepki alıyorum. Cesaret olduğunu düşünmüyorum çünkü cesur değilim
insan bir hata veya olumsuz bir olay yaşadığında buna cesareti yoksa korkuyorsa azar işitmek laf yemek veya kavga çıkmasını istemiyorsa zekasını kullanip çeşitli yalanlar söyleyebilir bu bazen pembe veya beyaz yalan da olabilir bazen mecburdur bazen cesaretsiz olduğu için yalana başvurur. doğruya ise herkes cesaret edemez gerçekten amaaan deyip ne olursa olsun doğruyu söyleyeceğim demek cesareti gösterir bunda da akil kullanilir cesaret her yiğidin harcı değildir çünkü
Şöyle ki hayatımla ilgili kararları alırken kesinlikle yalana başvurmam sonradan kaybedicegim şeyleri dürüstlükle yolun başında kaybetmeyi tercih ederim Yalana gelince çok güzel laf çevirim insan yönlendirim ama bunu zararına yapmam şaka amaçlı kendimi ve ortamı mutlu etmek için yaparım çokta egleniyorum 😂😂
Yalan zeka işidir ama cem yılmazın dediği gibi bu bir paradoks. Mesela bir insana yalancı diyorsanız o zeki değil geri'zekalıdır çünkü gerçekten zeki birinin söylediği yalanı anlayamazsınız yalancı diyemezsiniz ve böylece zeki insanlar yalan söyler de denemez anlamayız çünkü.. dürüstlük zaten cesaret işidir tersi mümkün değildir
zekanin durustlukle ya da yalancilikla alakasi oldugunu sanmiyorum, zeka adi ustunde iq nuzla ilgili bir sey tamamen, ancak yalanci insanlarin kurnaz olduguna inanirim ve durust insanlarinda cesaretten cok ozgurluklerine duskun olduklarina, cunku yalan soylemekten hoslanmiyan insanlar tipki benim şu soyledigimi tekrar ederler "kimse benim ozgurlugumu yalan soylememe sebep verecek kadar kisitlayamaz✋
Yalana ve doğruya göre değişir Karşındaki kişi aptalsa sen onu kandırarak kendini Zeki ilan edemezsin ya da o doğruyu söyledikten sonra kaybedeceklerin senin için önemsizse bu cesaret sayılmaz Kaldı ki yalan söylemek kolay karşındakini inandırmak kolay ama yalanı sürdürmek akıllı adamın işidir Bak Zeki demiyorum akıllı Kişi o durumda Zeki olmasa da akıllıca davranmalı
Ayyy sabahtan beri gözüme girdi şu soru bari cevaplayayım😊 evet yalan söyleyen ve pot kırmayan zekidir, ama dürüst kişi nedir onu bende bilemedim valla. 😂😂
Evet çok doğru bir laf , Yalan söylerken bir okadar da akıllı olman gerekir söylediğin yalanı unutmaman için , unutursan ortaya çıkması çok uzun sürmez... dürüstlük tedoğru söyleyeni 9 köyden kovarlar meselesi , yani Doğru dürüst olduğunda bazen çok sevilmiyoruz ama yine de elimizden geldiği kadar kişimizi bozmuyoruz tabi
Aynen yalan söyleyen kişinin hafızası iyi olmalıdır o yalanı devam ettirmek için. Yoksa bir öyle bir böyle konuşursun nerde ne söylediğini unutup patlak verirsin 😂 Karşımdaki insanlardan biliyorum
bence Victor Hugo bu sözünde, insanın yalan söylerken ve dürüst olurken ki hissettiklerini söylemek istemiş. Yani yalan söyleyen insan kendini zeki sanır. Yalan bulamadığı için kendine dürüst rolü veren cesur insanda gerçeği söyler. :D
Evet. Cok dogru bir söz. Ancak tek yanlışı şu herkes yalan söyler ama herkes inandıramaz. Yalana inandırmak zeka işidir. Doğruyu söylemek kesinlikle cesaret işidir çoğu hatta bütün insanlar gerçekleri söylemekten korkar
Dürüst kişiler cesur ve karakterli kişilerdir bunda hepimiz hemfikiriz. Yalan işine gelince yalan söyleyebilmek değil. İyi yalan söylemek zeka işidir. Çünkü nerden tutarsanız tutun yalalayamazsınız. Başka bir yalan ile sıyrılır.
Dürüst kişiler yalan yalanı doğuracağından zekasını böyle saçmalıklarla oyalamak yerine karşısındakinin zekasına duyduğu saygıyla ve cesaretle dürüst olurlar zekalarını ise dürüst olduktan sonraki süreçte kullanırlar zaten
ben dürüstümdür genelde. yalan zeka işi falan değildir bunun bir çok örneğini gördüm çocuk aptal fakat seni beni yalanla oynatır. fakat dürüstlük de cesaret sayılmayabilir. dürüstlük adamına göre cesaret sayılır. daha doğrusu yaptıklarına göredir.
Her ikiside manyak, aptal ve akılsızdır. Bir kere yalab söyleydnin aklı yoktur, deli cesareti olanında aklı yoktur. Oysa akıl hem dürüst olmanın hem de gerektiği yer de de cesur olmanın doğru olduğunu söyler.
Bizli konuşursam çoğunluk adına bişey diyorumdur aagsg ama zeki değilim zaten niye uzatıyorum 😂 sağlam yalanda söyleyebiliyorum Dürüstlük zaten cesaretle alakası yok aptallarda fena dürüst olabiliyor
Atar değil açıklama yaptım. Sanki sorunu çalmışım gibi davranıyorsun. Ben bir soruyu sormadan önce yarım saat düşünüyorum. Başkasının sorduğu bir şeyi asla sormak istemem zaten.
Pardon ama soruyu sordum demenin neresi aykirı bir davranıs? Ayrica çalmak ne demek? Ne çirkin bir üslup. Ben ima etmem direkt söylerim emin ol. Burada ilk degil ayrıca. Relaxxx :)
yalan söyleyip de rezil olanı çok gördüm. bir iki ay sonra söyledikleri yalanı unutuyorlar, hafıza işidir biraz. ya da yalan söylerken hikayede çok fazla boşluk bırakıyorlar. evet zeka işidir de biraz.
Dürüstlük kısmi durumlarda cesaret gerektirir. Bugün yaş sorusuna kimse korkuyla cevap vermez, herkes dürüst olur. Ama yalanı ortaya çıkarmak, yalan söylemeyi becermekten çok daha zekice bir hareket. En azından bana göre öyle.
yalan soyleyen insan zekidir fakat bununla beraber hafizalarida iyidir soyledikleri yalanlari tekrar ayni insana soylerken pot kirmamak icin :-) ama cesaret ve durustluk ap ayri bisey hayranim o yönüme:-)
Açık vermeden yalan söyleyebilmek zeka işidir yani bunu da becerebilmek için zeki olmak gerekiyor. Herkes yalan söyler ama açık vermeden yalan söyleyebilmek herkesin harcı değildir.
Yalan zeka işidir demek yalan söyleyenin zeki olduğu anlamına gelmiyor. Yalan söylemek için zeka kullanmak gerekir bunu söylüyor bu söz. Yalan zekadan önce karaktersiz olmayı gerektirir
Yalan zeka işi filan değil mumu yatsıya kadar yaniyor... dürüst olmak cesaret işi ve doğru söyleyen dokuzuncu köyden kovulur çünkü kendi duruşu vardır dansöz değildir 😏
yalan söylemek zekilikle alakası yok daha çok özgüvensiz insanlar yalan söyler. dürüstlük ise evet cesaret olduğu kadar insanın gerçeği kavramasına denir. Söze katılmıyorum.
Şöyle cevap vereyim ; Aldous Huxley der ki "Hiç kimse yaIanı sürekIi sürdürecek kadar zeki değiIdir. Ve hiç kimse bu yaIanIara sonsuza kadar inanacak kadar aptaI değiIdir " Iyi demiş 👏
Bencede öyle ama zekan yoksa ve alıştıysan yalan söylemek kolaydır bir yandan da alışkanlık bence dürüstük ise karakterden gelir günümüzde dürüstlük vasfı patavatsızlıkla karıştırılıyor
bence aptallar yalan söyler çoğu yalan bir gün elbet çıkar ya da seneler sonra bir itirafa döner dürüstlük erdemliktir güven kazanmaktır güven kaza dıktan sonra zaten sorun kalmaz bana görd
Yalan söylemek zeka isidir cunku herkes yalan bulamaz veya kuramaz Dürüst olmak en iyisidir bence dürüstlük yurek ister cesaret biraz hafif kaliyo cunku herkes dürüstte olamaz
Önemli olan ne zaman yalan söyleyip ne zaman söylenmeyeceğini bilmektir. Ota b. ka yalan söylenmeyeceği gibi her soruyada doğru cevap verilmez. İnsanlar burnunu istenmeyen yere sokmamalı.
yalan söyleyenler zekalarını kullanıyorlar ama bunun yanlış olduğunu bilemeyecek kadar aptallar kafalarını sadece yalan için kullanıyorlarsa ilerleyebileceklerini sanmam
Kesinlikle katılıyorum yalan yakalanırsa yalan olmaz zeki değilsen de yakalanırsın. Dürüstlük de evet cesaret gerektirir cesursan her şeyi dobra dobra söyleye bilirsin
yalan söyleyen insanlar degisir profesyonel olanlar var birde yalan soylemeye calisan ama beceremiyen insanlar var bence yalan her sekilde sacmaliktir bana gore yalan soyliycegine dogru soylesin en azindan kimin ne oldugunu anlar yilanlarla yasarim yalanlarla yasamam haci 😆😆
Evet, yalan söyleyen zekidir ama inandırıcılığı kadar. Fakat korkak olduğundan şüphe yok. Dürüstler de cesurdur. Yalanlarla kendini yormak istemeyecek kadar da zeki olduğuna şüphe yok.
kafası basmayan adam yalan malan söyleyemez. çalışır beceremez. bazen cesaretin tek ölçütüdür dürüstlük. Birine karşı yalansız dolansız lafı dolandırmadan fikri düşünceyi vs vs anlatmak yürek ister.
yalanın zeka işi olduğu doğru. düşünsenize birşey uydurup kurguluyorsunuz ve diğer günlerde de o uydurduğunuz şeyi unutmamanız lazım. sohbeti ve diğer konuşmalarınızı onun üzerine kurmanız lazım. :D
durustluk cesaret isi degil yalan soyleyen korkaktir diyemeyiz cunku beyaz yalan denilen seyler var karsidakini kirmamak icin soylenir cesur olanlar kirici olmuş oluyor o zaman
Yalanci zeki olsaydi, soyledigi yalanlarin bir gun karsina cikacagini ve Allahin bildigini de biliyor olmasi gerekirdi Demekki o kadar da zeki degilmis Yalan soyleyen ;)
Pardon sinirliyim yanlış şeyaptım. Zeki olmayıp yalan söyleyenlerin yalanı sonradan ortaya çıkıyor maalesef belli ediyorlar. Ama bu demek değil ki yalan söyleyelim. En nefret ettiğim şey
yalan söyleyebiliyorsa söylesin, ama bizim yalanını yakaladığımız kimse yalancı değildir. yalanını yakaladıysak yalancı olamamıştır. ne cesurdur nede zeki.
Yalan söyleyebilen ve o yalana inan insanlar ve bunu alışkanlık haline getirenler ama o kadar yalan söylüyorlar ki bir yerden patlak veriyor mutlaka o yüzden zeki olduklarını düşünmüyorum
çok kolay yalan söyleyebiliyorum ve inandırırım da yalanım ortaya da çıkmaz asla ama bunun zekayla alakası olduğunu düşünmüyorum her zaman doğruyu söylemek ise gerçekten cesaret ister :)
Yalan söylene bilindiği zaman yalan olmaz , söylenebildiği zaman zaten yalan olmamıştır o. yalan söylenmek isteyip söylenemeyendir👍👍 sonra herkes bahçıvana 🤣🤣🤣
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > "Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret" diyorlar. Gerçekten yalan söyleyebilen kişiler zeki, dürüst kişiler de cesur mudur?
En İyi Cevaplar