Acılar, herkese farklı şekilde gelir. Kimini erken yaşta bulur, kimini daha sonrasında, erken gelen şeylerin de sonuçları farklı olur en nihayetinde.. Yapılacak şeylerin alınacak kararların gidişatını değiştirir bu durum. Acı çekmiş insanlar bir karar alırken daha geride durup karar verirken acı çekmemiş olanlar daha bir rahat ve cesur davranırlar, çünkü onlar hiç kaybetmemiştir. Acı çekmiş, çoğu gerçeği görmüş, canı yanmış insanlar acı çekmemiş ve hiçbir şeyin farkında olmadan her olaya balıklama dalanlara rağmen daha tedbirli ve garanticidir. Acı çekmiş insanlara göre acı çekmemiş olanlar sizce de daha mı cesurdur?
Hayatında hiç acı çekmemiş insanlar, acı çeken insanlara göre daha mı cesurdur?
bir de acı çekmelerini bahane etmeyip "yitirecek ne kaldı" diyerek cesur davrananlar var. onları gözlerinden öperim ben. çünkü bir insandan her şeyini alırsın, ama o insanın kendi oluşunu alamazsın.
sokrates gibi. o adamı ölümle korkutamazsın. o adamı öldüremezsin. ve o atina'dan kaçmayı kabul etmeyecek kadar cesurdu.
Acı cekmiş olmak cesaretsiz olacağının manasına gelmiyor acılar seni daha güçlü yaptığı gibi akıllıda yapıyor yani aslında daha cesursun sadece aptal cesaretin olmuyor
Acı çekmiş insanların mantık ve düşünceleri de gelişmiş olduğu için başta ölçüp tartarlar. Genelde verecekleri kararların iyi yanını görüp ona göre devam ederler bu sebeple cesurdurlar denebilir. Acı çekmemiş olanlar düşüncesizce hareket ederler bu cesaret değildir bana göre.
Evet sonuçta acının ne olduğunu bilmiyorlar. Bu şey gibi, çocuklar bebekken sıcak bir şeye ellerini değdirdiklerinde, ikinciye yaklaşmazlar. Bilinçleri açılır, o şey can yakıyordur. Bu da öyle bir şey.
Mantıklı olduğunu düşünürse, acı çeken cesaretli olabilir ama şöyle bir bakış açısı var: bir çocuk tüm cesaretiyle, sırf tatlı diye bir şeylere dokunabilir ve yaklaşabilir. Ama bu da bilgisizlikten kaynaklanıyor. Ama acı çekmeyende de bilginin acı çeken kadar üstünde durmaz. Yani ben sonuç bulamadım😜
Acı çekmemiş kişi yoktur herkes kendi kalıbına göre dertlenir kaybeder bir şekilde Yaşar acıyı.. boyutu tekrarı önemli çünkü aksine acı insanı daha cesur daha gözü kara kılar. Bahsettiklerin galiba hataya düşmemişlerin "deli cesareti" o da yaşanmalıdır👍🏻
Bence acı çekenler daha cesur. Biz insanlar olarak tahmin etmediğimiz, edemediğimiz her türlü acıdan korkarız. Korkmak doğamızda var çünkü tıpkı yeni gördüğümüz yaratığın bize ne yapacağını bilmediğimiz gibi bir olayın da bizi ne denli acıtacağını bilemeyiz. Tecrübe ettikten sonra kaldırabildigimi görmek, şahsen bana kuvvet veriyor.
cesur kavramı kişiye bağlı bence. acı çekenler daha temkinlidir. acı çeken kişinin kendine çıkardığı derse göre daha cesur davranır ya da korkak davranır. yapı ile alakalı. ama acı çekmeyen birisi korkunun ne olduğunu bilmeden atlıyorsa buna cesaret denmez. korkuyu bildiği halde onunla yüzleşmeye cesaret denir
Bence acı çekmiş olmak daha güçlü hissettirir sana. Çünkü tecrübelisin. bir kere zaten düşmüşsün, bir kere sırtından vurulmuşsun aynı şeyleri yaşayınca yeniden ne hissediceğini yaptığın tercihlerin sonuçlarını görebilirsin ve bu acı çekmemiş insanlarda yoktur. Acı çekmemiş insanlar belki cesaretli olabilirler ama bence acı çekmiş insanlar tekrar aynı acıyı yaşama ihtimalleri olduğu halde yinede birine güveniyor birine inanıyor adım atıyorsa daha cesaretli olduğu kesindir.
En İyi Cevaplar