En yakın arkadaşım neden surekli bana para ödetiyor?

Çok yakın bir erkek arkadaşım olduğu için kalbini kırmakta istemiyorum aramız bozulsunda istemiyorum çok iyi anlaşıyoruz her şeyimizi birbirimize anlatırız ama gerçekten ben bu olaydan sıkıldım resmen arkadaşımdan soğumaya başladım. Gözüm para da değil ama insan birazda olsa elini cebine atar okula giderken ben ödüyorum, dışarı çıktığımızda ben ödüyorum, yol ücretini ben ödüyorum, cafede gittiğimizde ben ödüyorum, markette gittiğimizde ben ödüyorum artık insanlar bile tuhaf karşılıyor geçen gün bir amca kendisine tesadüfen "senin gibi bir delikanlıya kıza ödetmek yakışıyor mu" dedi şahsen ben erkek olsam biri bana bunu dese elimi cebimden çıkartmam. Hayır en çokta şunu anlamıyorum paran yoksa param yok de hesap ödemeye kalkınca hemen tuvalete gitmeler, elini cebine zar zor götürmeler, masadan ağır ağır kalkmalar ben ödeyince yalandan tribe girmeler, yalandan benim sana borcum ne kadar diye sormalar bende tabi ki nezaketen aramızda paranın lafı olmaz diyorum ama ne zaman dışarı çıksak 50 TL'ye yakın para harcıyorum. Herkes kendi hesabını ödese ona da razıyım başkasına hesap ödetmeyi hiç sevmem ve çekinirim karşı tarafın parası var mı yok mu hep düşünürüm ama kendisi bunu bile yapmıyor markete gidiyoruz istediklerini sepete koyuyor gel gelelim hesaba o kadar ağır davranıyor ki sanki biri zorluyormuş gibi bende hep hızlı davranırım belki parası yoktur ayıp olmasın kasiyer de bekliyor karşıda ondan ses seda yok ben devreye giriyorum ama artık adamlar bana garip garip bakma durumuna geldi büyük miktar parayı ben ödeyince. Arkadaşlığımız böyle sürsün istemiyorum ne yapacağımı da bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
En yakın arkadaşım neden surekli bana para ödetiyor?