Dinlere göre melekler cinsiyetsiz olduklari halde, melek isimleri neden erkeklere konulur?
Gerçekten merak ediyorum.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten merak ediyorum.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Genelleme hatası olarak karşımıza çıkan hatalardan biri daha
Muriel isim olarak link göre melek olarak link
Laylah link Yahudi efsanelerinden olsa bile bunu da ekleyebiliriz.
Jophiel(dina olarakta biliniyormuş).İsim olarak Dina kızlara verilen bir isim. link
Ha dinleri erkekler,kendi egemenliklerini sağlamlaştırmak için kullanmışlar.Kadın vücudunu da dinlere bağımlılığı azaltacak bir unsur olarak gördükleri için,kadını dinlerden dışlamışlardır.Ancak saflığın timsali olarak Hz. Meryem'in heykelleri ve figürlerini görebiliriz.Zamanında Rapheal şahane bir hatun melek çizseydi eğer,millet kilisede ona bakmaktan dua edemezdi.
Ben de ben dee
Bencede bayanlara ve erkeklere melek gibi isimler konulmamalı çünkü melek ne dişidir nede erkektir haksızlık olur ayrıca ileride kimliklerde kendi ismimizi yargıya gitmeden kendimiz seçersek daha iyi olurdu zaten teknoloji gelişti resimlerden ve parmak izinden bizi bulurlar ve tanırlar kaç isim değiştiğimiz belli olur diye düşünüyorum :)
Melekleri kız şeklinde yapanlar, Hıristiyanlardır. Ecdadımız, dört büyük meleğin ismini erkeklere koymuşlar, böylece onların kız olmadıkları intibaı yayılmış olmaktadır. Erkek çocuklarına Cebrail, Mikail, İsrafil ismini koymak uygun olur. Cennet meleklerinin en büyüğü Rıdvan’dır. Cehennem meleklerinin büyüğü de Malik’dir. Bunların ismi de erkek çocuğa konabilir. Kız çocuklarına da koymak caiz ise de, Hıristiyanlara benzememek için koymamalı. Azrail ismi de caizdir. Ancak diğer çocukların alay etmesine yol açabilir. Onun için Azrail ismini koymak uygun görülmemiştir.
link
Bu konuda benden daha bilgili olduğun aşikar.. Peki; neden diğer dinlere benzememek için böyle bir şey yapılıyor. Benim bildiğim İslam Din'i zaten diğerlerinden farklı. En azından Kur'an ile İncil'de yazanlar arasında bile zilyon tane fark var. Şamanlar olsun, Taoistler olsun, Budistler olsun bunların hiç birine benzemiyor zaten İslam
Doğru bilgiyi ortaya sunmaya çalışıyor.Ona bakarsan hrisiyanlar haşa Hz.İsa a.s Allah'ın oğlu demiş.Buna inanan onca insan var.Bu yanlışları ortadan kaldırmak gerekmez mi? Allah'ın dini zaten belli.Niye bizim gibi bir kulun kafasından, bir tarafından uydurduğu saçma sapan şeylere inanıp kendimiz kandıralım.Bize yararı dokunmaz.Allah'ın kuluysak.Ona inanmalıyız.
Valla halam hamileyken oglum olursa adini melek koycam diye büyük söz vermisti.. Sirf meleklere cinsiyet bicenlerin inadina…
Ama melek gibi bi kizi oldu :)
Cevap
6Cevap
ataerkil bir düzen olduğu için , kavram olarak cinsiyetsiz gibi görülsede . her zaman erkekliğe atfedilir . mesela , tanrı dersin , tanrıça , Allah da arapça da eril bir kelimedir , tanrıça gibi diğer dişili lattır . almancada der god dur , erkeğe atfedilir , ingilizcede he , his olarak erkek takıları konur . çünkü kadının toplumdan konumu düştükçe göktende düşmüştür konumu .
Ataerkillik!
Hz Havva bile Hz Ademden sonra yaratılmış, acaba niye?
gerçi "melek" çok hoş bir isim ^^
cevap ilk kelime.. dinler ve anlattıkları, toplumun kültürel yapısı ile yoğuruluyor.
buna tomplumsal cehalet diyebiliriz...kutsal söz ve isimlerin kullanılmaması gerekir saygı açısından diye düşünüyorum fikrime katılan dostlarıma şimdiden teşekkür.
Bir meleeekkk diliyorum tanrıdan insanlaraaaa :D:D bu kafallar bizim kafalar değil:D
Yapılmaması gereken birşey diye düşünüyorum
Ayrıca Allah'ın sıfatları da konulmamalı ama koyan çoookkk.
evett
soruya soruyla karşılık verilmez ama bir soru soracam
ilk yaratılan insan cinsiyeti neydi?
az daha düşün anlarsın...
hazırcısın:)
meleklerin (şeytan hariç) hepsi dünyada belli bi işleyişi sağlaması için yaratıldığını biliyoruz. ilk erkek yaratıldığı için de bu mahiyette meleklerin ismi alınmıştır. peygamberlerin padişahların erkek olmasından anlamışsındır. kadınlarda neden melek ismi yok (melek isminden başka ben rastlamadım) e belli şeytanla beraber olup ademi cennetten attırdığı için.
Şeytanla birlik olup ademi cennetten attırdığı için mi?:D
İnsanlar Kuran-ı Kerimde geçen tüm kelimeleri anlamı iyi olsun kötü olsun çocuğuna koymaya kalkışır.Bunlara sinir oluyorum.
ismi melek olan erkek bile var... :)
melek amca pek bi ton tondu bak şimdi aklıma geldi..
isim koyma ile cinsiyet konusu farklı diye düşünüyorum.ahiret de ismimiz ile cagıralacagımızı vbiliyorum.
Mikail diye bir arkadaşım vardı. Biz ona miço derdik :( Şimdi bu geldi aklıma.
Melek diyince aklima Supernatural dizisindeki Castiel geliyor..
Benim de ruhsar geliyor mesela.
ruhuna sağlık ruhsarcığım ölmemiş <3
korktum bi an resmi açınca. şu böğüren korkunç resimlerden sandım. :/
cebrail diye kız mı olur? he bi de huriler vardı, onlar da mı cinsiyetsiz?
Hiç bu şekilde düşünmemiştim.
melek ismi tasıyan kadınlarda var
hiç azrail yada cebrail diye isim duymadım ben.
Azrail yok da cebrail var:):)
kızlara direk "melek" ismi konuyo.
ben diyecektim ama neyse:) +1
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar