Zinanın hükmü İslam Dininde açıktır. Suçunu Hakim'in huzurunda dört defa ayrı ayrı itiraf ederek cezanın verilmesini isteyen veya dört şahidi bulunan birisi hakkında karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, yoksa bekar bir insan için verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur.
Fakat suçunu itiraf etmeyen veya yaptığı bu fiili kimse görüp şikayet etmemiş ise bu insanın yapacağı tek şey günahından dolayı pişmanlık gösterip bir daha yapmamak üzere tövbe etmektir.
Ayrıca böyle bir suç işleyen kimse suçunu itiraf etse bile şu anda bunun cezasını uygulayacak bir merci yoktur.Geriye iki şey kalıyor. Biri kul hakkıdır. Varsa helalleşmek gerekir. Diğeri de Allah hakkı için tövbe, istiğfar etmek ve bir daha o günaha girmemektir.
İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’anı Kerim de, “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.(Nisa Süresi,48;116)” buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.
Kitaplarımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala, “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.” (Tahrim Suresi,8) buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:
1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.
Bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş. Nasuh tövbe şudur:
-Günahlara pişmanlık.
-Farz ibadetleri yapmak.
-Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
-Kırgın ve küskünlerle barışmak.
-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek.
İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.
Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. Ben çok iyiyim, bu işi hallettim demek ne kadar yanlışsa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir.00 Yorumla
+1 yılKardeşim fiili zina hükmü verebilmek için tam bir birleşme gerekir. Bunun dışındakiler el zinası göz zinası vs gibi tanımlayabiliriz ve genel anlamda bunlara ahlaksızlık diye tanımlayabiliriz. İçinin rahat olmaması kalbin kararmadığının alametidir. Sitede biraz gez gencecik müslümanlar ne haldeler? Yaptım pişman değilim diyenler. Burda bu ahlaksızlığı ballandırarak anlatanlar... Pişman olduğun için şanslı hisset tevbe et ve bir daha sakın o işe dönme. O mutlu olsun diye yaptığın şey hem seni hem sevdiğini ateşe götürür aklını başına al derim. Bir abin olarak sana dua edeceğim..
10 Yorumla
+1 yılSorun etme canım Yüce Allah bağışlayandır, O Rahim'dir. Tövbe edip bir daha yapmaman konusunda eğer Allah'a söz verirsen günahın bağışlanır. Gusül abdesti al bir namaz kıl, kefaret ver ve Allah'a tövbe için istiğfar et, ve bir daha harama zinaya bakma. Gece vakti teheccüd namazına kalk çünkü o saatte edilen dualar, tövbeler hemen kabul olur. Bugün hem günlerden Cuma, mübarek gün senin için fırsattır nolur kafana takma ama bir daha da yapma canım...
00 Yorumla
ramazanda bari rahat durun kardeşim ya..kimse bana istemeden bişey yaptıramaz anlaşılan sende istemişsin. ama Allah gaffur ve settardır. günahını burda insanlarla paylaşma ve bu ramazan ayında Allah'a devamlı tevbe istiğfarda bulun mağfireti bol olan Rabbim inşallah affeder..unutma pişmanlıkta en büyük tevbedir ama bir daha yapmayacaksan:))
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılhayyam nede güzel söylemiş:
Hayyam, günahım var diye tasalanma,
Bunun için dertlere düşmek boşuna.
Günah olacak ki Tanrı bağışlasın:
Rahmet neye yarar bizdeki günah olmayınca
Güçlü olduğuna inandırdın beni;
Bol bol da verdin bana vereceklerini.
Yüz yıl günah işleyip bilmek isterim:
Günahlar mı sonsuz, senin rahmetin mi?
hayatını yaşa boş ver sen yaptıklarınla mutlu oluyorsan devam et. mutsuz oluyorsan yapma bukadar basit.10 Yorumla
+1 yılBence bunu zina olarak düşünme. Sevdiğin bir erkekle onu mutlu etmek için istemeden de olsa öpüşüp sevişmişsin ama daha ileri gitmemişsin. Bence doğruyu da yapmışsın. Sevmek bunu gerektirir. Bunu yaptığın için ne bedenin nede ruhun kirlenir. Kendine sorun etme bunu. Sen dindar olduğunu düşündüğün kadınların veya erkeklerin bunları yapmadığını mı sanıyorsun. Onlar çok daha beterini sapıkçasını yapıyorlar. Bu nedenle sen gayet masum ve güzel bir şey yapmışsın.
42 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
Teşekkür ederim Bandırmalı :)
- Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılZina yaptın bakiresin ve onun mutluluğu için kendi hayatını mahvettin günaha girdin ve tövbe ediyosun ? Soru 1 zina yaptın madem nasıl bakiresin Soru 2 Başkası mutlu olacak diye zina yapılmaz mutlu olmasını istiyosan seni istetir alır sende onunla birlikte hergece mutlu olursunuz mutlu edersin onu ama o mutlu olacak diye zina yapılmazbence sende istedin değil mi ? Tövbe et tabi ama ALLAH affeder mi bilemem?
20 Yorumla İstemediğin Halde Sırf Onu Mutlu Etmek İçin Yapmışsın Ve Pişmansın Soruyorum O Kişi Buna Değiyormu Veya Değdimi Bianlık Zevk İçin Böyle Kötü Olmana Üzülmene Değdimi Onu Mtlu Etmek İçin Diyorsun Peki O Senı Mutlu Etmek İçin Bi Anlık Zevk İçin Bunu Neden İstedi Affa Ve Günaha Gelince Onu Ancak Yaradan Bilir Ve Şüpesiz Allah Kendine Sığınanı Pişman Olanı Affeder
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZina evlilik dışı girilen cinsel ilişkidir.. sen zinaya yaklaşmışsın zina yapmamışsın.. yaptığında haram 'a giriyor... Sen herşeyi bir kenara bırak Alla'a dua et o bağışlayıcıdır affedicidir.. Sevdiği kulusun senin ona dua etmeni istiyor bunun için şükretmelisin... Bende umutsuzluğa kapılmıştım ama artık düşüncelerim gerçekten değişti..
01 Yorumla- +1 yıl
Sende mi uaşadın
Bende zinaya karşı bir insanım ama bikere yedim o haltı sonrasında çok pişman oldum eger gerçekten pişman olmuşsan git iki rekat tevbe namazı kıl Allah affeder nasıl yaptıgın niye yaptıgın önemli değil sen gerçekten pişman olmuşsan dedigim gibi yap git iki rekat tevbe namazı kıl :)
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir hatayi niye yapiosunuz kardesim. Bu dünyada namusuna sahip cikan yok mu artik Ya? Kiyamet resmen yaklasio
10 Yorumla
+1 yılİSTEMEDEN ZİNA YAPTIM HALA BAKİREYİM BEYİN ERROR VERMİŞ SENDE :)))
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı. sana tecavüz etmemiş gizli. kısacası senin yaptığın keyfi zina. tövbeni et.namazını kıl af dilen.
00 Yorumlaonu mutlu etmek icin mi?... ksr bakma ama salaklik bu :S
01 YorumlaBu işler ilk lerle başlar. Pişmanlıkla sürer sonra doğal gelmeye başlar. Boşver bu dünyaya birdaha mı geleceksin. Herseyin tatına bak derim.
13 Yorumlapişman olmak tövbe etmektir zaten bir daha bu gibi durumlara imkan sağlamamaya çalış
Allah affedicidir00 Yorumla
+1 yılistemeden zina edip bakire kalmak nasıl oluyor onu anlasaydım cevap verecektim =(
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yıluyuşturucudan beter bağımlılık yapar =7 yemeyince krize girenlerini bilrim.. sdgdsgdsgsdgsdg :P
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen şimdi alıştın bir kere.. ne kadar tövbe etsende alışmış kudurmuştan beterdir demişler
02 Yorumla
Soran+1 yılilkim o benim..
ha sütyenle girmişsin ha sütyensiz arasında bir fark yok. hatta sütyenli olunca dah cok dikkat çeker. Sexi olur.
00 Yorumla
+1 yılbir daha yapmazsın olur biter
git duşunu al temizlen00 Yorumlainşallah çarpılırsın namısız bari ramazan ayı geçseydi
00 Yorumla
+1 yılYemin ederim ki, birinin başına demir çivi sokulması, zina yapılmasında daha hafiftir. (Taberani ayeti) anla artık
01 Yorumla- +1 yıl
Beni yanlış anlamayın sanırım diliniz sürçtü , bilmeyen arkadaşlar yanlış öğrenmesin diye yazıyorum. Taberani bir hadis alimidir.
Abdest alıp namaz kıl,ellerini aç dua et ,kabul olurmu olmazmı bilemem...
00 Yorumla
+1 yılDua edin, tevbe edin, zinaya yaklaşmayın uzak durun..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstemeden, o mutlu olsun diye zina nasıl oluyor yahu. Tecavüze uğrasan neyse
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılistemiyorsan bir daha yapmazsın
00 Yorumla istemeden zina nası oluo ya ?
00 Yorumla
+1 yılistemiyosan niye yaptn ki
00 Yorumla
+1 yılTövbe et bidaha yapma için rahatlayacak emin ol
00 Yorumla
+1 yılYok öyle bir dünya
02 Yorumla
Soran+1 yılderken
- +1 yıl
tecavüze ugramış gibi olursun. sadece onu rahatlatmak nedir ya?
O zaman evlen usulune göre devam et niye bunu yapıyorsun?
+1 yılSalla bea.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliçini rahatlatmak istiyosan evlen benimle:)))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen istemeden hem kendini hem onu günaha sokmuşun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhala nasıl bakiresin ? arkadan mı yptın ?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılistemeden nasıl yapılır ? :(
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat