Annemden duygusal şiddet görüyorum?

Küçüklüğümden beri annemle aramız hep gergindi,1 yasımda yere bisey dökersem beni dövüyomuş 14 yaşıma kadarda her sinirlendiğinde şiddete başvuruyodu, bir gün tam dövücekken evden kaçtığım için bir daha şiddete başvurmadı.14 yaşımdan sonra duygusal şiddete başladı yaptığım her hatada "allah belanı versin","sen nasıl çocuksun", beceriksiz vs vs. şu an 18 yaşındayım ve geçen seneden beri "orosbpu","bi bok olamazsın","seni terkedip gidicem bigün","seni doğurmasaydım keşke","çok çirkinsin","şu yüzüne bak sen kendini güzelmi zannediyosun" gibi bir çok tabir kullanıyo ve bunlar en ufak yaptığım hatada karşılaştığım şeyler. Geçen sene yılbasına yakın bit problemi yaşadığımda saçlarımı kesti belime gelen saçlarımı kulak arkası yaptı bende alışamadığım için boyamaya başladım, saçlarım aşırı şekilde yıprandı ve uzaması yavaşladı. Bende iyi bir kuaföre gidip kendi rengime çevirdim ve bakımıyla beraber 300 lira ödedim. Babama kenim ödiyceğimi söylememe rağmen (aldığım harçlıkları biriktirip) bana yine demediğini bırakmadı insanlara kötüleyip onlarında üzerime gelmesini sağladı. Ve ben artık eskisi gibi sabredemiyorum çok ağır geliyo napabilirim lütfen yardım edin
Annemden duygusal şiddet görüyorum?