Olmak zorunda değilsin doğru. Fakat seçiminin sonuçlarına katlanacaksın.
Ben güçlüyüm, hangi sorun, hangi acı gelirse gelsin beni etkilemez. Etkilese bile ben üstesinden gelebiliyorum. Ve böyle olduğum için hayatın tadını doyasıya çıkarıyorum.
Güçsüzlüğü seçseydim, en ufak olayda perişan olacaktım, savunmasız olacaktım. Hayatım mutsuz geçecekti. İnsanlar ezecekti.
Zorunda değiliz fakat mantığıyla hareket eden nasıl olacağını, nasıl daha iyi ve mutlu olacağını bilir ve öyle olur.
Yaşadığın acının büyüklüğüne göre değişir herşey, evet yıkılırsın güçsüz olursun ama bir bakarsın ki insanlar üstüne gelmeye başlıyor o anda güçlü olmaya çalışırsın ama yinede bunu tam gösteremezsin bazen güçlü görünmek zorunda kalırsın ama tek kaldığın anda tüm gücün gider
O yüzden birine ağlama ya da üzülme demem. Biliyorum canı acıyor. "Geçecek, ama zaman alacak." Derim. Yanında olurum. Çünkü yarın için bugünü yaşamak gerek.
Hayır hissetmedim. Genel olarak ruh halimde yaşadığım tüm mevsimleri severim. Dağılmakta çok tatlı değişik bir zevk. Hatta 'Ölmeden önce yapılması gereken 50 şey' den biri bile olabilir. 50 fazla gelmesin gözünüze ortalama bir insan ömrü için az bile sayılabilir.
güçlü olmak zorundaydım kendi problemlerinin yanında annemin problemleriylede basa cıkmak zorunda kaldım annem kendini kaybetti kardeşlerime bakmadı ve daha bir sürü sey... bunları ben yapmak zorundaydım ve evet bu yüzden guclu görünmekten ziyede gercekten guclu olmalıydım
hayır hiçbir zaman güçlü olmayı düşünmedim çünkü acılar, dertler, sıkıntılar kaale almadığım hayat tarafından umursamaz tavırlarım neticesinde ıska geçti.
Hem zorundaydım hem de kendimi güçlü hissettiğim için göğüs germeyi daha rahat sindirebildim ve göğüsleyebildim. Şükürler olsun ve bu yeni güçlüklere daha hazır olabileceğim demek ALLAH'ın izniyle.
Güçlü olmak zorundayız çünkü hayat devam ediyor yaşadığımız ya da yaşayacağımiz şeyler bir tecrubeden ibaret kötü şeyler yüzünden bile pes etmemeli yilmamaliyiz bir daha aynı şeyleri yinelememeye özen göstermek gerekir
Ayrıntılarda boğulmayıp resmin tamamına bak, bu dünyada niye varız? Hep kalacak mıyız burada, bu acıların içinde? Hayır, sadece bize verilmiş zamana kadar sabredeceğiz, gücümüz yetmeyecek herşeye ve Allah'tan yardım isteyeceğiz.
Evet ne olursa olsun güçlü olmak zorundayım. En azından benim fikrim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Güçlü olmak zorunda değildim çünkü üzerimde büyük sorumluluk yoktu. Ama ben yine de yaşadıklarım karşısında güçlü oldugumu düşünüyorum. Zorundalık değil de karakter meselesi sanırım
ben hiçbi zaman yaşadıklarım karşısında güçlü olmaya çalılmadım. zayıfsam zayıflığımı gizlemeyede çalışmadım.. sadece insan alışıyo.. ama doğru güçlğ durmak zorundada değiliz zaten.. acılarımız eksilmiyo bitmiyo...
Güçlü olmak zorunda hissediyorum geçmeyen acı yok söylediğin gibi geçecek bir şey için niye güçsüz düşeyimki. Hatta bir söz var bununla ilgili; Öldürmeyen acı güçlendirir. 😊
Güçlü olmadığında zaaflarını kontrol edemez hale gelebilirsin. Ya da zaaflarından öyle ya da böyle haberdar olan insanlar için iyi bir fırsat haline dönüşür bu. Güçlü olmak zorundayız bence.
kimse güçlü olmak zorunda deyildir fakat hayat vazı insalara çok acımasız... ya güçlü olcaksın ya da ezileceksin.. tabi herkes farklı hauatlar yaşar herjes böyle olcak diye bişey yok
Insan bir cok seye dayanabiliyor. Ve güclü olmak istem disi olan bir sey. Yani basina bir sey geliyor, ve eger o acidan ölmüyorsan, zaten güclüymüssün demektir. Anlatabildimmi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
offfff çok abartıyorsunuz bu kadarda kendinizi çaresiz yapmayın demek istediğim bakın bize ömür bir kez verilicek ve bunu ziyan etmeyin ALLAH hiç kimseye çekemiyeceği sorunları yüklemez güçlü olmak istiyorsanız sorunlarınızı ya iyie çevirin ya da yok sayın örneğin engeli çocuğun sorunu umursamadan internete video koyması gibi şimdi birazda kendi sıkıntılarınıza bakın neyse yinede ben sizin içiniz bilemem size vaaz da veremem
bence zorundayız. aşık güçlü olmazsan en ufak darbede yıkılir. amele sümüğü gibi yapışırdım yere. sonra feristahin gelse kurtaramaz seni. o yüzden bir bayan bence bütün her şeye rağmen güçlü durmalı b
Güçlü olmak zorunda olan kişiler, sorumluluk sahibi olup yelkenleri suya indirmeyenlerdir. Gizlice ezilirler, büzülürler ama herkesin olmadığı durumlarda onlar her zaman ordadır.
Evet tercihtir, elindekilerinin değerini bilmek, fazlasina takıntı yapmamak mutlu eder insanı. Insanlar neden mutsuz saniyorsun çünkü herkes kendini ilahlastiracak kadar güçlü ve zengin olmak istiyor
Çok Kimsenin yaşayamayacağı yerlerde senelerim geçti sizin karanlıktan korkup ışık aradığınız geceler zifir karanlıklarda yaşadık gezdik sarsıldık evet ama Yıkılmadılk ;)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hissettim. Öyle hissetmem gerektiğinin farkında olunca da oldukça hissizleştim olaylar karşısında.
Güçlü olmak zorunda cidden değiliz. Olmadığımızda neden olamıyorum diye sorgulamak bizi yiyip bitirse de. Ağlamak rahatlatır ama güçlü olmamak bütün ümitleri yitirmek demek değil.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Yaşadığınız acıları karşısında "güçlü olmak zorunda" hissettiniz mi hiç kendinizi, sizce gerçekten güçlü olmak zorunda mıydınız?
En İyi Cevaplar