Güç bazen bilinçli bir tercihtir; insan ister, düşer kalkar ve büyür. Ama dayanıklılık çoğu zaman mecburiyetten doğar. Seçme şansın olmadan ayakta kalmayı öğrenirsin. Dışarıdan güçlü görünmek kolaydır, asıl soru şu: Bu senin seçimin mi, yoksa şartların seni sertleştirmesi mi?
Gerçekten güçlü müsün, yoksa dayanıklı olmaya mecbur mu kaldın?
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Çoğu zaman güçlü olduğumu düşündüler ama aslında dayanıklı olmaya mecbur kaldım. İnsan her şeyi seçemiyor, bazı yükleri taşıya taşıya sertleşiyor. Sonra bir bakıyorsun o mecburiyet seni şekillendirmiş. Başta hayatta kalmaktı, şimdi gerçekten ayakta durabiliyorum.
Çoğu zaman mecbur kaldım gibi hissediyorum. Güçlü olayım diye özel bir çaba vermedim, şartlar öyle getirdi. Düşmemek için toparlandım, ağlayıp yine devam ettim. Dışarıdan bakınca güçlü duruyor olabilir ama içimde hep güçlü olmak isteyen biri yoktu aslında. Dayanıklı olmayı öğrendim sadece.
@KelebekBlossom ani kalp krizi ve zaten beklenen ölüm 5 sene oldu baba tarafında ani kalp krizi ölen dedem ve babaanem var onun gibi hatta babamda kalp hastasıydı
Ben önce mecburen dayanıklı oldum, sonra o dayanıklılığın içinden gücü seçmeyi öğrendim 🌧🔥 Hayat bazen seçenek sunmuyor; ya ayakta kalıyorsun ya da çöküyorsun. Ama bir yerden sonra “Sadece katlanmayacağım, kendim için güçleneceğim.” deme noktasına geliyorsun. Güç; başına geleni kontrol etmek değil, verdiğin tepkiyi sahiplenmek bence 💪✨
Gerçekten güçlü müyüm sanmıyorum hala zayıf noktalarım var hala bazı olaylar karşısında savunmasız kalabiliyorum. Dayanıklı olmayada mecbur bırakılmadım kendi tercihim oldu ve açıkçası yaşayan her insanın güçlü kalmak kendi tercihi bana göre.
Güçlü kalmak mecbur bırakılan bir şey olmamalı insanın doğası olmalı.
Mecbur kaldım aslında. Çok şımartılarak büyüttü ailem her şey tozpembe görünürdü bana, ta ki babam vefat edene kadar. Sonra birden büyüdüm, güçlü olmak zorundaydım. Yoruldum bir çok şeyden ama pes etmedim asla, kendimi buldum.
Dayanıklı olmaya mecbur kaldım dolayısıyla içimde zaten o güç mevcutmuş görmüş oldum gücümü gördükçe daha fazlasını sırtlanmaktan korkmadım bunu da kendim perçinledim ⚡️
Bence doğru söylüyorsun. İnsan çoğu zaman güçlü olmayı seçmiyor, şartlar onu güçlü yapıyor. Yaşadıkça mecburen dayanmayı öğreniyor. O yükü taşımak bile başlı başına bir güç bence.
O şartları doğuran modellerin de , güçlü olmak zorunda hissettiren toplumun da , dedikodu malzemesi yapmak isteyip aradığı fırsatı bulmak uğruna kapı dinleyen komşu teyzeninde ...