okb, karışık anksiyete, majör depresif bozukluk mevcutmuş bende
Antipsikotik ilaçlar-depresif bozukluk-şizofreni?
okb, karışık anksiyete, majör depresif bozukluk mevcutmuş bende
Ben ve cevremdekilerde dahil, psikiyatrik ilac magduru olarak bu linki ne kadar paylassam o kadar iyidir.
Bu ilaçlar çok kısa bir süre iyi hissettirebilir, ama bunu tıpkı bir uyuşturucu gibi beyini bozarak yaptığı için sonrasında ciddi psikolojik rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu ilaçlar tedavi etmediği gibi, beyinde kalıcı hasara yol acmaktadır.
(nadir insanlarda uzun sure panik atagi baskilayabilir, ben artık iyiyim diyebilir. ama o kisiler genelde ilaclar yuzunden psikotik semptomlara sahip olur. Bir psikozda genelde bu semptomları zaten kabul etmez
(Psikotik nedir arastirin, kendilerine ve cevrelerine ne derece tehlikeli olabilceklerini anlarsiniz)
"Ama lutfen bu ilaçlara başlayan kişiler bu ilaçları birdenbire bırakmasınlar. bu ilaçları aniden kesmek ilaca başlamaktan daha tehlikelidir. bu ilaçlar yavaş yavaş, doz azaltılarak bırakılmalıdır."
bu ilaçları reçete eden bir çok doktoru suçlayamayız, çünkü uzun yıllar önce ilaç şirketlerinin tam anlamıyla psikiyatriyi ele geçirmesinden ve kendi oluşturdukları öğretiler, eğitim sistemi ile doktorlar yetiştirmelerinden kaynaklı bir durum vardır.
"İlac sirketleri, sizin ve doktorunuzun bu tehlikelere inanmaması için elinden geleni yapar."
Dunyanin en iyi doktorlari, bilim adamlari, harvard'da psikiyatri profesorlerinin aciklamalarinin oldugu bir yazinin linki, bir okursunuz. Aslinda daha bir dunya en iyi doktorlarin aciklamalari var ama yolladigim linkteki sayfaya hepsi sigmadi.
PSIKIYATRIK ILACLAR, TAHMIN EDEBILECEGINIZDEN COK DAHA TEHLIKELI.. UMARIM INSANLAR BU KONUDA BILINCLENIRLER ↗
Seni içeri hapsetmedklerne dua et... Allah kimseyi düşürmesin.
zaten yatıracaklardı, ailem istemedi
teşekkür ederim kötülükle bir alakası yok annemle babam ayrı annemle kalıyorum. çocuğunun yatırılması onun için utanç kaynağı olacağından istemedi
Antipsikotik ilaç kullanan herkes şizofren değildir bazısı şizofrendir. Halüsilasyon bazen hastalığın kendisinden olabilir ilaç kullanmadan önce varsa böyledir. Bazen de ilacın yan etkisinden olabilir. İntihar etme düşüncesi de en çok rastlanan yan etkilerdendir. Her hastanın ilaca yanıtı farklıdır ilaç iyi geldiyse halüsilasyon azalır. İlacın etkisini iyi gözlemlemeli ve doktoruna ilacın sana nasıl bir etkisi olduğunu anlatmalısın.
teşekkürler eig seçeceğim. evet halüsinasyonlar azaldı ve ilaçlar geçirmesi için verildi yani ilaç kullanmadan önce vardı
çok teşekkür ederiiim 💕
Cevap
3Cevap
çoğu ilaç birbiriyle bağlaşır ben de ignis 5 mg adlı ilacı 5 ay kullandım şizofreni tedavisinin baş ilacıymış o da ama bende OKB ve sosyal fobi vardı
bende ignis kullandım 1 yıl
Doktoruna sorsaydın ya
ben öyleyim
geçmek bilmiyor ilaç olayı yalan sanırım
bipolar olabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar